Reserves van VVV-Venlo winnen eenvoudig van ADO Den Haag

Vanaf maandag 27 september is de mini-competitie voor de reservespelers van VVV-Venlo weer begonnen. Ditmaal bestaat deze ‘competitie’ uit de reserves van ADO Den Haag, Fortuna Sittard, MVV en RKC Waalwijk. 

Afgelopen maandag stond de eerste wedstrijd op het programma. In Covebo Stadion – De Koel – waren de reserves van ADO Den Haag de tegenstander. VVV startte met van Crooij in het doel, Leliendal, Henderikx, Van Rooijen en Ngobi vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Post, De Boer en Essanoussi. En de voorhoede werd gevormd door Verheijen, Schroijen en Hupperts.

VVV begon sterk aan het duel. ADO had vrij weinig in te brengen en het spel vond grotendeels op hun helft plaats. Lang bleef de 1-0 daardoor ook niet uit: uit een corner van Wassim Essanoussi – die afgelopen vrijdag nog de winnende goal tegen Helmond Sport maakte – kopte Danny Post in de 14e minuut raak. Hierna wist VVV het overwicht te behouden. Post leek in de eerste helft weer volledig de oude. Tot ergernis van de scheidsrechter liep de aanvoerder weer flink te schoffelen op het middenveld. Ook Kees De Boer, spelend tegen zijn oude club, viel in positieve zin op. Als architect van het team zorgde hij, met zijn creativiteit, voor de toevoer naar de voorhoede.
Na een klein halfuur spelen kreeg Thijme Verheijen de bal aangespeeld, wist hij uitstekend weg te draaien bij zijn tegenstander en schoof de bal koelbloedig achter de Haagse doelman. Hiermee verdubbelde hij de score: 2-0. De dominantie van VVV bleef aan tot de rust. Post, Essanoussi, Van Rooijen en Schroijen – waarvan de laatstgenoemde een ongelukkige wedstrijd speelde – bleven achter in de kleedkamer. Erik Sorga, Carl Johansson, Jonas Theuerzeit en Lennart Mehler waren hun vervangers. Kort na de hervatting zette ADO meteen aan. De eerste Haagse kans van de wedstrijd bleef niet lang uit: bij een vrije trap rond de zestien werd Delano van Crooij geklopt, maar gelukkig schoot de paal hem te hulp. De aansluitingstreffer bleef hierdoor uit.

Na dit moment kreeg VVV de wedstrijd weer onder controle. Jongelingen Verheijen en Theuerzeit, die allebei een prima wedstrijd speelden, wisten (beide keren op aangeven van Hupperts) niet te scoren. Jeugdspeler Stan Henderikx maakte ook een goede indruk, de 18-jarige verdediger was sterk in de duels en had degelijke passes in huis.
Invaller Johansson kreeg ook nog een kans op de 3-0, maar zijn poging ging over het doel. Tot de 90ste minuut kwam ADO er niet meer aan te pas. De enige tegenaanval die ze nog kregen werd onschadelijk gemaakt door De Boer (mijns inziens de man van de wedstrijd), waarvoor hij een gele kaart ontving. Vlak erna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Er zaten wellicht nog meer goals in, maar de reserves van VVV wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig van ADO.

De Boer, Verheijen en Henderikx vielen in positieve zin op aan de Venlose kant! Het was ook mooi om te zien dat Van Rooijen en Post weer nagenoeg fit zijn na hun blessures. Essanoussi en Schroijen speelden allebei een matige wedstrijd.

Maandag 1 november staat de volgende wedstrijd van de reserves op het programma. Dan spelen ze een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Opstelling VVV: Van Crooij; Leliendal, Henderikx, Van Rooijen (45’ Mehler), Ngobi (65’ Jacobs); Post (45’ Theuerzeit), De Boer, Essanoussi (45’ Johansson); Verheijen, Schroijen (45’ Sorga) en Hupperts.

Wedstrijdverloop: 14’ 1-0 Post. 34’ 2-0 Verheijen.   

3 Responses

  1. chretien

    Leuk dit te lezen. Wij hebben blijkbaar resultaat met wat ik noem “de jeugd “. Benieuwd naar het vervolg.
    Zijn alle wedstrijden op een maandagmiddag? Kan ik ergens het schema ophalen? Wie weet meer?

Leave a Reply