VVV-Venlo

Reserves VVV-Venlo spelen met 2-2 gelijk tegen SC Union Nettetal

VVV-Venlo heeft geen officieel tweede elftal of en jeugdelftal dat in de voetbalpiramide uitkomt. Vandaar dat zo nu en dan wedstrijden worden georganiseerd tegen clubs met een verschillend kaliber. Op woensdagavond oefenden de reserves en jeugdspeler van de Venlonaren tegen het Duitse SC Union Nettetal. En dat leverde een paar interessante dingen op, maar het was voornamelijk slecht wat de geelzwarten lieten zien.

SC Union Nettetal komt uit in de Oberliga Niederrhein, dat is het 5e niveau in Duitsland en je zou het volgens de club kunnen vergelijken met de Derde Divisie in Nederland. Dat is natuurlijk een heel ander niveau dan Ajax afgelopen zaterdag. Dat zijn toch flink wat niveau’s minder. Neemt natuurlijk niet weg dat onze reserves eigenlijk met gemak zouden moeten winnen van dit elftal, maar niets bleek minder waar.

In de eerste helft was er niet veel om van te genieten. Het was slordig en soms ook zelfs ongedisciplineerd. Je kon duidelijk zien dat spelers niet echt op elkaar ingespeeld waren, ondanks dat er flink wat krachten meededen in deze oefenwedstrijd. Opvallend om te zien dit seizoen is dat er veel meer vanuit de kortere combinatie gespeeld wordt dit seizoen en dat is opzich best wel een positieve ontwikkeling, maar dit moet niet het enige zijn wat op het veld gebeurd. De flanken werd nauwelijks gebruikt, want bijna alles ging door het midden. Wanneer de bal over de flanken ging, werd de bal hoog voorgegeven en dat was niet het beste idee. Met alleen Opoku voorin die van redelijke grootte is, konden deze halve kansen ook niet geconverteerd worden tot doelpunten.

In die eerste helft waren er twee schoten van Susic die tot semi-gevaar geclassificeerd kunnen worden en een half-volley van Steijn, maar dat was het dan ook. De Venlonaren waren wel redelijk kwetsbaar in de omschakeling en dat zagen we in de 44e minuut helemaal. De gasten uit Nettetal kwamen zelfs op voorsprong. Het was niet best.

In de tweede helft werd er meteen gescoord door VVV-Venlo. Sem Steijn reageerde het snelst op een gekeerde inzet van Simon Janssen en kon met links de gelijkmaker binnenschieten. Hierna was VVV een stuk dominanter en veelal op de helft van de Duitsers te vinden, maar zoals al eerder gezegd, ze concentreerden zich voornamelijk op het combinatiespel door het midden. Hierdoor bleef het speelveld erg klein. Het was onnauwkeurig, slordig en matig. De Duitser vonden dat wel prima en konden gebruik maken van het feit dat VVV in de omschakeling erg kwetsbaar leek. In de 75e minuut was er een goede aanval van de gasten en die zorgden er voor dat Van Crooij voor de tweede keer deze avond de bal uit net moest vissen: 1-2.

Steijn gooide wat nieuwe krachten het veld in en met Van Dijck, De Wilde en Bastiaans leek het aanvankelijk niet veel beter te gaan. Maar de gelijkmaker kwam wel van het hoofd van een van deze jeugdige spelers. Bastiaan wist een vrije trap van Susic goed binnen te knikken en daardoor kwam de 2-2 eindstand op het bord.

Een aantal zaken zijn al genoemd, maar er zijn opvallende conclusies te trekken. We moeten er niet te zwaar aan tillen, aan dit resultaat. Het is de tweede keus van VVV-Venlo met een dosis jeugdspelers. Maar het is ook duidelijk dat dit tweede plan, niet klaar is voor een structurele bijdrage aan de Eredivisie. Dat liet deze wedstrijd zien. Er werd te weinig over de flanken gespeeld en teveel door het midden. Het was daarnaast positief om te zien dat de spelers bijna allemaal fit zijn en we dus wel een beroep kunnen doen op fitte spelers, buiten Mlapa.

Dit resultaat maar snel vergeten en ons concentreren op de volgende wedstrijd. Zondag staat namelijk FC Utrecht op het programma. Ditmaal met de sterkste selectie.

VVV-Venlo – Nettetal 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 44. Nettetal (0-1), 47. Steijn (1-1), 75. Nettetal (1-2), 83. Bastiaans (2-2)
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Toeschouwers: ca. 400-500

Opstelling VVV-Venlo
Van Crooij; Borgmann, Korkmaz (76. Van Dijck), Van Bruggen, Dekker; Susic, Linthorst (83. De Wilde), Steijn; S.Janssen (81. Bastiaans), Opoku en Roemer.

10 Responses

 1. idderzienmeining

  Lucien1978 … vind je dit niet enigszins tendentieus om te droppen op deze site ?
  Een speler die disciplinair gestraft wordt, zit bij de meeste trainers op de tribune en niet op de bank !

  Het was misschien een tactische beslissing van Steijn om andere, snellere middenvelders te gebruiken tegen Ajax ?
  We moeten ons denk ik realiseren dat Steijn op het middenveld de meeste keuzes kan maken en in tegenstelling tot vorig seizoen niet telkens hoeft terug te vallen op dezelfde spelers. Peter van Ooijen kan daar prima uit de voeten en misschien vraagt een volgende wedstrijd een iets andere bezetting en starten we met Post, van Bruggen en Susic …

  Nogmaals: vind het jammer dat bepaalde keuzes meteen in een negatief daglicht worden geplaatst.

  1. lucien1978

   Ok. Op de site waar ik had gekeken stond Susic niet tussen de wisselspelers.

   Ik kon zelf helaas niet bij de wedstrijd zijn dus ging er volgens die info vanuit dat hij niet op de bank zat

 2. kenfen

  Dé keuze van Steijn was om met Rutten en Post op het midden te spelen en dus met 2 verdedigende middenvelders te spelen. Was ook nodig tegen Ajax Tegen Utrecht misschien ook een optie anders Rutten terug op de back positie en Susic terug.

Leave a Reply