VVV-Venlo

Reserves VVV-Venlo verliezen van basis De Graafschap in oefenduel

VVV-Venlo heeft gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Eredivisionist de Graafschap. In Stadion de Koel werd het 1-4 voor de gasten, maar het was niet helemaal eerlijk verlopen.

De Graafschap te sterk
VVV-Venlo begon met de reserves  en zelfs een aantal A-junioren aan de wedstrijd tegen de Graafschap en de bedoeling was dat de Graafschap dat ook zou doen. Dit verliep anders want zij stelden de basiself op die ook aantrad in de laatste competitiewedstrijd, daardoor was het kwaliteitsverschil dusdanig aanwezig, dat een nederlaag niet verrassend was.

VVV begon de wedstrijd nog goed en kwam op voorsprong door Martin Samuelsen, die bij vlagen laat zien dat hij echt heel dicht tegen de basiself aanzit. Na 11 minuten zorgde hij voor de 1-0 voor VVV-Venlo. Net voor rust maakte de Graafschap de gelijkmaker via Erik Bakker, waardoor de ruststand ook 1-1 was. Een prima tussenstand voor het jeugdige VVV-Venlo, maar in de tweede helft nam de ervaring van de Graafschap de overhand. Door doelpunten van Jordy Tutuarima, Stef Nijland en Jordy Thomassen liepen de gasten uit naar een 1-4 voorsprong.

Op zich is het geen ramp als je met 4 A-junioren (Janssen, Linthorst, Steijn en Bastiaans) verliest van een Eredivisie-ploeg, helemaal niet. Maar het is niet een ideale oefening voor de reserves en de jeugd, omdat je daar niet altijd veel van leert als het krachtsverschil te groot is. Dan is oefenen tegen een ploeg uit de Tweede Divisie waardevoller, maar het bleek ook dat het niet de afspraak was om tegen de basis van de Graafschap te oefenen.

Steijn boos op de Graafschap
Maurice Steijn was niet tevreden over de Graafschap, want zij stuurden de basiself het veld in. “Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen. Volgende keer gewoon met de wissels komen, anders hoeft het van mij niet” aldus de oefenmeester. Hij gaf daarna uitleg aan Dagblad de Limburger over de aard van die afspraak: “We hadden afgesproken dat we met de reserves tegen elkaar zouden spelen. Eén van hun assistent-trainers zei kort voor de aftrap tegen mij dat Henk de Jong (hoofdtrainer De Graafschap, red.) op het laatste moment had besloten om toch met de basiself te spelen omdat hij iets wilde uitproberen. Henk had daar even over moeten bellen, dan hadden wij nog een andere tegenstander kunnen uitzoeken. Nu speelden we met vier A-junioren tegen het eerste van De Graafschap. Dat werk niet’’

Statistieken
Doelpuntenmakers: 1-0 Martin Samuelsen (11.), 1-1 Erik Bakker (38.), 1-2 Jordy Tutuarima (59.), 1-3 Stef Nijland (75.), 1-4 Jordy Thomassen (90.).

Opstelling VVV-Venlo:
Delano van Crooij; Kum; Van Bruggen, Simon Janssen (85. Korkmaz), Borgmann; Linthorst, Sem Steijn, Van Ooijen; Bastiaans, Samuelsen en Joosten

Opstelling De Graafschap:
Jurjus; Owusu (60. Abena), Straalman, S. Nieuwpoort (46. Van de Pavert), L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen (60. Vet), Hamdaoui (60. Nijland), Bakker (60. Van Mieghem); Narsingh (77. Bakker) en Serrarens (46. Thomassen)

Verslag VVV-Venlo
Verslag de Graafschap

8 Responses

 1. Rikki077

  Beetje kinderachtige reactie. Als ik de opstelling van VVV zie is het toch een groot deel dat vaak meedoet of mee heeft gedaan. Valt dus wel mee. Een B-team ( of A junioren) is wat overdreven. Steijn toont zich een beetje een slechte verliezer. Maar fanatisme mag. Avé VVV ?⚽️

 2. De Realist

  Wat een gezeur van Steijn zeg. Wel vreemd dat De Graafschap met de basisopstelling heeft gespeeld. Hier maak je toch afspraken over ? Als VVV ballen had getoond dan hadden ze ter plekke de wedstrijd niet door moeten laten gaan. Ze moeten achteraf niet gaan zeuren vind ik. De uitslag boeit me verder niks en de rest van Nederland ook niet. Als Willem II (niveau VVV) in een oefenwedstrijd thuis met 1-4 van De Graafschap verliest dan denk ik ook niet…..wat is dat Willem II slecht zeg.

 3. Koelie

  Willem II ja die spelen kansloos vol de aanval, zoals een hoop hier op de site dat ook zouden willen zien. Met nul resultaat.

  Het kan nog veel slechter, dat bewijst subsidieclub Roda JC wel.

Leave a Reply