Respect op Venlonaren.net

Even iets anders. Venlonaren.net hoort bij het supportersgevoel van VVV-Venlo, daar kunnen wij niet om heen. Vanuit ons is altijd de insteek geweest om de supporters vrij te laten in de comments/reacties. Wij willen ons daar niet in mengen, want wij zijn een onafhankelijk supportersplatform.

Helaas zijn er verschillende geluiden bij ons binnengekomen dat er in de comments niet zozeer heftige discussie is over de resultaten, speelwijzen, spelers en technische staf – maar juist mensen op de man af beledigingen sturen/uitwisselen. Het is een moeilijke tijd voor ons allemaal in deze pandemie en de mentale gezondheid van iedereen moet gewaarborgd blijven. Digitaal pestgedrag en beledigen zonder consequenties – dat past simpelweg niet bij ons en dat willen wij ook niet hebben.

Dit is een vrij platform om te zeggen wat je wil, mits je het binnen de perken doet en respect blijft uitdragen naar iedereen die hier schrijft en leest. Uiteindelijk willen wij allemaal dat het beter gaat met VVV-Venlo en dat moeten wij samen doen. Wij hoeven het zeker niet eens te zijn met elkaar, discussie is mooi en goed voor iedereen. Maar houd het beschaafd.

Heb je feedback over geschreven stukken? Laat het ons weten via de e-mail of social media kanalen. Heb je hinder van enige reactie of wil je iets kwijt over de gang van zaken? Neem contact met ons op: info@venlonaren.net of neem persoonlijk contact met mij op marclambertsmedia@gmail.com of stuur mij een appje of 06-39172136.

Nogmaals wil ik jullie benadrukken om het beschaafd te houden. Lukt dit niet, dan zullen wij zeker voor consequenties zorgen. Het is het niet waard om de mentale gezondheid van onze schrijvers en lezers te doen verslechteren.

Marc

21 Responses

 1. clubman

  Iedereen die spelers en trainers op Venlonaren bekritiseert, moet ook ruggegraat hebben om kritiek te krijgen op zijn of haar bijdrage(s).
  Zolang niemand voor rotte vis wordt uitgemaakt, moeten de criticasters ook niet gaan piepen als er commentaar komt op hun, vaak ongefundeerde, hersenspinsels.
  Wie durft uit te delen, moet ook kunnen incasseren zonder meteen te gaon bäöke.

  1. Ben ik met je eens, maar bij Rossie daarstraks had je het niet alleen maar over zijn mening, maar ging je het op de persoon spelen en dat is waar hij over valt en dat is ook wat Venlonaren.net afwijst zoals je net hebt kunnen lezen.
   En ik had het kunnen hebben als je dat over mij geschreven had, maar dat is voor iedereen verschillend en persoonlijk dus…
   Een beetje rekening met elkaar houden kan geen kwaad natuurlijk, maar iemands mening of visie mag je natuurlijk ten alle tijden bekritiseren!

  2. Rossie

   Clubman, nu niet het heilig boontje gaan uithangen aub, zeer irritant. Ik heb kritiek op spelers, of trainers, of wat dan ook, maar jij valt mij persoonlijk aan en dat slaat nergens op. En is niet de eerste keer. Met je Vincent van Gogh instituut, doe effe normaal man! Is totaal misplaatst, irrelevant en onder de gordel. Te kinderachtig voor woorden gewoon. Dat heeft niets meer met ‘kunnen incasseren’ etc te maken, laat staan met een andere mening hebben. Gewoon ophouden met die belachelijke onzin! Ik heb nog nooit iemand hier op het forum op die manier persoonlijk aangevallen of belachelijk gemaakt vanwege een andere mening en dat zal ik ook nooit doen. Een ‘sorry’ zou je sieren. Als we hier niet gewoon op een normale manier met elkaar over voetbal kunnen praten houdt het op.

   1. VeniVidiVici

    Een beetje eenzijdig dit allemaal Rossi..je noemt Swinkels en Kum Peppi en Kokkie, iedereen die jouw gedachtengang niet volgt is knettergek (volgens mij komt dat op hetzelfde neer als wat Clubman zei), dus als je uitdeelt mag je ook best incasseren. Ga nou niet doen alsof je zelf een heilg boontje bent. Veel commotie om niks dit wat mij betreft. Ff handjes schudden en dan kunnen we dit topic sluiten hoop ik. Ik ben het soms met je eens en soms ook niet, maar laten we hier geen drama van maken. Als je uitdeelt mag je ook af en toe incasseren, toch, ik dacht dat jij dat wel doorhad :-). En volgens mij was de opmerking van Clubman met een twinkslag bedoeld. We willen allemaal hetzelfde en dat is die Dennenappel mee naar Vemlo nemen en ons veilig spelen dit seizoen!

   2. Rossie

    Peppi en Kokkie, dát is nou juist een kwinkslag! Totale flauwekul juist. Wat is daar nou weer mis mee? Je begrijpt het echt niet hè? Ja, ik kan heel fel en uitgesproken zijn maar altijd over de inhoud van meningen, nooit iets anders. Clubman valt anderen altijd bijzonder agressief aan met andere, totaal irrelevante dingen. Dit was bepaald niet de eerste keer. Zijn toon en taalgebruik daarbij zijn wat mij betreft niet acceptabel. Maar goed, ik ben er echt klaar mee, ik ga eens een tijd wegblijven hier. Ik voel me door dit soort types hier niet meer ‘veilig’ om vrijuit mijn mening te uiten en op een normale manier over VVV te discussiëren. En nee, dat heeft niets met ‘ook kunnen incasseren’ te maken. Dat heeft met fatsoen en respect te maken. Veel succes en plezier met Clubman.

   3. VeniVidiVici

    Beetje Calimero gedrag vind ik persoonlijk, maar genoeg over gezegd wat mij betreft. Tot snel.

   4. supportertje

    Zou jammer zijn, persoonlijk zou ik mijn schouders optrekken en verder gaan. Denk dat de punten nu wel gemaakt zijn. Bij het voetbal in het stadion gebeuren er ook wel eens zaken die we niet prettig vinden. Maar we blijven toch komen, omdat we van die club houden. Dus Rossie, diep adem halen, en gewoon doorgaan.

  3. mats

   En dat is nou precies wat jij wel constant doet als iemands mening je niet bevalt….. mensen voor rotte vis uitmaken. Mensen gaan daarom weg van dit forum. Het zal jou niet boeien, maar ik zou het wel weten als dit mijn site was.

   Verder was ik niet van plan om ooit nog een woord aan jou vuil te maken, dus succes met je reply, I don’t care.

 2. supportertje

  Denk dat kritiek krijgen op dit forum niemand wat uitmaakt. Maar kritiek, met daarbij een verwijzing naar het een of ander is natuurlijk wat anders. We schrijven allemaal wel eens iets wat in de ogen van een ander wat niet deugt. Maar elkaar afmaken is denk ik niet de bedoeling. Wij zijn allemaal VVV supporters in hart en nieren, en hebben het beste met onze club voor. We willen er plezier aan beleven, en doen met hartstocht. Ja, er word wel gezegd over spelers dat het niets is en, dan weer wel. Swinkels is een aantal wedstrijden aan de kant gehouden omdat hij inderdaad niet liet zien wat hij moest laten zien. Het zelfde met de TS, waar velen van ons grote twijfels aan hebben. We zien dat met andere opstellingen, zoals tegen Vitesse er wel veel meer voetbal inzit. Ja, en dan vraag je jezelf af, waarom nu iedere week weer hiervan afwijken. Waarom moeten deze wedstrijden zo makkelijk verloren gaan in onze ogen. Waarom niet meer aanvallend spelen, terwijl we de mensen er voor hebben. Maar velen van ons volgen de spelletje al jaren, of tientallen jaren en weten ook wel of iets niet lekker zit. En frustratie speelt dan op en word dan ook geuit op dit forum. Maar dan gaat het wel over voetbal de TS of spelers. En ja, dan mogen er spelers vertrekken of de TS. We hebben allemaal een mening over de spelers en de trainers, om dat het ons kluppie is, waarvan we willen dat het goed gaat en waar we trots op kunnen zijn. Omdat we willen dat ze winnen en het maar niet lukt en dat we dit zo klote vinden. En of het allemaal goed is wat we schrijven over de spelers en de trainers, kan ik alleen maar zeggen, voetbal is echte emotie. Maar over het algemeen laten we op dit forum elkaar in hun waarde en accepteren we dat er dingen geschreven worden waar we het niet mee eens zijn, en dat mag. Persoonlijke aanvallen zijn hier ook niet nodig, of verwijzingen naar een gesticht of andere instellingen. Laten we het als kunst verheffen om elkaar aan te spreken op hetgeen wat we hier schrijven en niet op de persoon spelen. Want dat is heel gemakkelijk.

  Zo en nu weer aan het bier, want dit kost mij net zo veel energie als praten en dan moet de keel gesmeerd worden.

 3. mats

  Persoonlijke aanvallen zijn voor mij ook een reden geweest om me hier een hele tijd terug te trekken. Ik had geen zin om erover te klagen bij Venlonaren omdat ik vind dat het een vrij forum moet zijn en omdat ik ook wel weet dat ik vrij fel kon/kan zijn. Zeker over spelers of TS. Maar ik vind dat dat moet kunnen op een site over het voetbal van onze club. Kritisch naar elkaar is ook prima, maar sommigen hier worden echt puur persoonlijk.

  En nu kom ik toevallig weer eens een paar dagen kijken en merk ik dat het eigenlijk nog steeds dezelfde mensen zijn die keer op keer persoonlijk worden en bewijzen eigenlijk helemaal geen respect te hebben voor de mensen die heel veel tijd en energie in deze site steken. Ik zou het niet meer pikken als ik diegene zou zijn, en zou het dan ook begrijpen als er voortaan soms gewoon ingegrepen gaat worden en mensen die zich niet kunnen gedragen gewoon een tijdje geband worden.

 4. clubman

  Als jij spelers en trainers bekritiseerd dan is dat niet persoonlijk Rossie?
  Mag hoor… maar mag jij geen persoonlijk kritiek krijgen? Waar staat dat in de regels hier? Je pretendeert de wijsheid in pacht te hebben maar duldt geen tegenspraak. Jezelf op de borst kloppen over je geweldige inzichten maar bij enig tegengas schiet je in een kramp. Geen mediatraining gehad tijdens je opleiding coach betaald voetbal?

  1. Rossie

   Je snapt er echt hélemaal niets van, je vergelijkt constant appels met peren. Ik ga het ook niet meer uitleggen, kansloos. Mats heeft 100% gelijk wat jou betreft. Zoals gezegd, ik ga weg hier en ik hoop dat de rest jou eens stevig gaat aanpakken op dit forum. Als ze dat niet doen keuren ze jouw onbeschofte gedrag daarmee goed namelijk wat mij betreft. Is Mats dan echt de enige hier die jou (terecht) de waarheid durft te vertellen? Zou wel triest zijn hoor…

   Veel succes nog!

  1. Ievel Knievel

   Beste Clubman,

   Nergens voor nodig, dit gestook en olie-op-het-vuurgegooi. reageer gewoon inhoudelijk of niet (en dat is mijn mening).

   Rossie is wat mij betreft van harte welkom hier met zijn heldere en scherpe analyses en zijn enthousiasme. Of je het nu met hem eens bent of niet; dat kan je niet ontkennen.

   Dus Rossie, blijf gewoon lekker je stukjes schrijven. Misschien hief je wel niet heel vaak hetzelfde punt te maken, maar daar maak ik me ook wel eens schuldig aan.

   Clubman, blij ook op je eigen wijze reageren met je meningen, maar speel het gewoon niet op de man. Hardstikke simpel.

   En o ja, je laatste reactie maakt meteen duidelijk waarom de redactie dit stukje schreef.

Leave a Reply