Richard Sedláček tekent tot medio 2023 bij VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft zich op de laatste dag van de transferperiode versterkt met Richard Sedláček. De Tsjechische middenvelder annex verdediger maakt per direct de overstap naar VVV, dat hem overneemt van AZ. Sedláček heeft in Covebo Stadion – De Koel – zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2023.

De Koelclub verzekerde zich ook al van de komst van Sem Dirks, die van AZ wordt gehuurd met een optie tot koop. In tegenstelling tot Dirks maakt Sedláček direct de permanente overstap naar Venlo, waar hij een contract voor anderhalf jaar tekent. De 22-jarige Sedláček doorliep de jeugdopleiding van Sparta Praag voordat hij in de zomer van 2018 de overstap maakte naar AZ. Met 52 gespeelde wedstrijden en zes doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam verlaat hij Alkmaar na drieënhalf jaar om aan de slag te gaan in Limburg.

Sedláček is naar eigen zeggen toe aan een volgende stap in zijn carrière en toen VVV zich meldde, hoefde hij niet lang na te denken. “VVV is een hele mooie club met geweldige supporters. Toen ik eerder dit seizoen met Jong AZ in Venlo speelde, was de sfeer in het stadion ongelofelijk. Ik kan echt niet wachten om als speler van VVV in een volle Koel te spelen.” Gevraagd naar zijn doel voor de rest van het seizoen zet Sedláček zijn nieuwe team direct op de eerste plaats. “Ik ben een echte teamspeler en zal er alles aan doen om VVV aan een plaats in de play-offs te helpen.”

Trainer Jos Luhukay is blij dat hij Sedláček kan toevoegen aan zijn selectie. Volgens de oefenmeester past de nieuwe aanwinst perfect bij de passie en strijd die hij van zijn spelers verwacht. “Richard is een speler die erg goed is opgeleid bij Sparta Praag en bij AZ. We hebben hem lange tijd gevolgd en het is een multifunctionele speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Zijn inzet en strijdlust zijn hele grote kwaliteiten van hem. Richard is een sterke verdediger die heel goed in de duels is en in aanvallend opzicht durft hij lef te tonen. Dat kunnen we goed gebruiken.”

16 Responses

 1. Ik ken hem niet zo, maar als ik het commentaar van Luhukay lees op wat volgens hem zijn kwaliteiten zijn, dan klinkt dat prima! Er lijkt wel echt meer voetbal en durf te komen in de ploeg, iets ook waar wel absoluut behoefte aan is. We gaan zien hoe het gaat uitpakken, ik ben heel benieuwd!
  Hier werd veel geklaagd over huurspelers die een vreemdenlegioen vormden, waarom geen spelers uit de KKD? Nou, bij deze!
  Ik ben positief gestemd!

 2. chretien

  Blij te lezen dat niet een blik met spelers van “ver weg” wordt aangetrokken. Deze spelers hebben ze kunnen zien spelen. Hopelijk gaan we er op vooruit. FORZA VVV!

  1. supportertje

   ik heb nog eens een aantal wedstrijden terug gekeken waar Zima op doel stond. Duidelijk dat het geen super keeper is, echter heeft hij VVV toch een aantal keren weten te redden. Hij is niet slechter als Delano, wat toch ook niet bepaald een echte top keeper is. Van mij mag Zima toch het voordeel hebben van de twijfel, en zou ik hem wel weer eens terug willen zien in de goal. Slechter als Delano zal hij niet zijn. Denk dat beide elkaar niet veel ontlopen, en geld voor een andere keeper is er niet, behalve als Zima aangeeft dat hij weg wil. En misschien heb je wel gelijk dat een Tsjechische verdediger voor hem, meer vertrouwen oplevert en beter is voor communicatie met de verdediging.

   1. DeOtjes

    Ik denk dat Sedláček toch primair is gehaald als vervanger voor Post. Dan heeft Zima er weinig baat bij. De communicatie is een van de onderdelen waar het bij Zima beter kan. Ik denk dat de onzekerheid in sommige situaties Zima heeft ‘genekt’ in de strijd onder de lat. Onzeker bij uitkomen, ballen (verkeerd) wegstompen terwijl hij ze kan pakken.. dat soort dingen. Dat zorgt ook bij onzekerheid bij medespelers die dan niet weten wat ze kunnen verwachten.

    Delano kan ook sommige dingen niet. Maar hij is wel consequenter in zijn optreden wat ook een stuk rust verzorgt bij medespelers. Daarnaast is er geen taalbarriere.

 3. twiggy11

  Een keeper vind belangrijker dan een middenvelder Delano is toch ook zwak op doel als je ziet die 2 doelpunten van zondag eentje van 22 meter en eentje waar hij niet van de lijn komt of springt.dit zijn de zelfde problemen wat John Roox vroeger ook had en die zelfde is nu keeperstrainer daarom krijg je die fouten er niet uit bij Delano en bij Zima.
  Stan moet toch maar weer eens opzoek gaan na een keeper die punten voor vvv pakt.

   1. idderzienmeining

    Astebleef zeg … dae presteert al jaore lang ondermaots dus ik zeen um leever neet deeze kant op komme

   1. twiggy11

    Nou bij de tweede doelpunt had hij op zijn minst moeten springen en een vuist onder de bal proberen te krijgen zodat de bal van richting veranderd je ziet hem alleen op de lijn staan en te kijken wie er kopt.

   2. DeOtjes

    herhaling nog gekeken. Bal wordt van 5 meter hard en buiten bereik ingekopt. Voor duiken of springen is geen tijd geweest. Maar dat is mijn mening. Lets agree to disagree

 4. idderzienmeining

  Persoonlijk ben ik wel blij dat VVV geen geld gestoken heeft in 1 of misschien 2 oud gedienden. Natuurlijk kunnen die onzd jeugdige selectie bij de hand nemen, maar laten we eerlijk zijn … dit seizoen gaat dat waarschijnlijk geen promotie meer opleveren. Met veel kunst- en vliegwerk haalt VVV de play-offs nog wel maar normaliter eindigen die niet met promotie naar de Eredivisie !

  Prima derhalve om twee jonge en talentvolle, maar bovenal strijdbare spelers aan te trekken met het oog op de toekomst. Enerzijds omdat ze goedkoop zijn en misschien in de toekomst geld opleveren en anderzijds kan VVV de selectie beter aan het begin van volgend seizoen versterken met een paar ervaren spelers ?

  Ik heb inmiddels het interview gezien met deze speler en zelf geeft hij aan dat zijn favoriete / beste positie RECHTSBACK is dus dat is al een mooie bijkomstigheid aangezien we na dit seizoen afscheid nemen van Pachonik. Het resterende deel van dit seizoen kan de technische staf goed beoordelen of hij in staat geacht mag worden die plek over te nemen en zo niet waar dan eventueel wel de meerwaarde kan liggen … zelf geeft hij aan op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Al is daarbij wel mijn kanttekening dat een speler niet en rechtsback en op het middenveld en als rechtsbuiten kan spelen … tenminste niet overal als verschil makende speler.

  Wat mij wel kon bekoren in zien interview is zijn positivisme over VVV en met name de sfeer in het stadion (iets wat El Azrak ook al benoemde zondag), zijn wil om te willen winnen en daar alles voor over te hebben en mede dat zal Jos Luhuaky ook hebben aangesproken aan deze speler ?

  We gaan het zien, maar nogmaals: ik juich deze transfers toe en dan moeten we natuurlijk afwachten wat deze jongens gaan brengen maar in deze situatie (halverwege het seizoen en nagenoeg kansloos voor promotie) liever geen uitgerangeerde oud gedienden !

  En als ik zie hoe El Azrak zondag speelde dan is dat alleen maar mooi. Niet alleen aan de bal ijzersterk (ik denk zelfs de beste speler op het veld) maar ook een ijzervreter, aanjager en gifkikker dus ik denk een absolute meerwaarde voor dit VVV !

  Wat nu belangrijk is, is dat VVV eens een serie goede wedstrijden met daaraan gekoppelde resultaten neerzet want alleen dan komen we nog in de buurt van de play off plekken PLUS daardoor groeit zelfvertrouwen en niveau bij jonge gasten !

  Dus op naor Mestreech en alles gaeve mannen !!

  1. DeOtjes

   Mee eens. Ook mooi dat ze spelers hebben kunnen halen die er meteen kunnen staan. Wedstrijdritme hebben ze in ieder geval. Hoef je ze niet op te trainen. Is in het verleden ook wel eens anders geweest.

 5. Zeker wete

  El Asbak speelde echt goed. Een aanwinst. Als deze twee van AZ ook iets toevoegen dan zie ik het helemaal zitten. Waarom Zima niet op doel staat snap ik geen zak van. Zima is zeker beter dan Crooy. Crooy is voor eerste divisie best prima maar Zima vind ik beter.

Leave a Reply