Rick Ketting nieuwste aanwinst VVV-Venlo

Rick Ketting versterkt de defensie van VVV-Venlo. De 26-jarige centrale verdediger komt per direct over van het Finse FC Inter en tekent in Covebo Stadion – De Koel – een contract voor drie seizoenen.

Ketting is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakte in 2014 namens die club zijn debuut in het betaald voetbal. Dat deed hij uitgerekend tegen zijn nieuwe werkgever VVV, dat destijds met 1-0 verloor van Sparta. In de zomer van 2017 maakte Ketting de overstap naar Go Ahead Eagles om vervolgens anderhalf jaar later aan zijn avontuur in Finland te beginnen. Daar speelde hij eerst een jaar voor IFK Mariehamn voordat hij de transfer maakte naar FC Inter.

Terug in Nederland
Na drieënhalf jaar in Finland keert Ketting nu weer terug naar zijn geboorteland Nederland om aan de slag te gaan in Venlo, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2025. Ketting sprak in Finland met Willem Janssen en Marc van Hintum en die gesprekken gaven voor hem de doorslag. “Ze hebben me verteld waarom ze me graag naar VVV wilden halen en dat gaf me veel vertrouwen”, licht Ketting zijn transfer toe. “Daarnaast heb ik ook een goed beeld van de club gekregen en ben ik ervan overtuigd geraakt dat dit de juiste volgende stap in mijn carrière is. Ik vind het erg mooi dat ik bij VVV de kans krijg om terug te keren op de Nederlandse velden.”

Gewenste defensieve versterking
In de persoon van Ketting heeft VVV de ervaren centrale verdediger gevonden die het zocht en daar is Technisch Manager Janssen blij mee. “Rick is een echte verdediger die goed is in de duels en kopkracht heeft. Bovendien was hij bij FC Inter aanvoerder en hij weet dus hoe hij leiding moet geven aan de defensie. In de gesprekken met hem zijn we ook overtuigd geraakt van zijn persoonlijkheid. Rick is een echte professional die er alles aan doet om beter te worden. Dat zijn precies de kenmerken waar we naar op zoek zijn voor nieuwe spelers van VVV.”

Bron: Persbericht VVV-Venlo

LEES OOK:

73 Responses

 1. chretien

  Zo te zien is dit een echte versterking voor VVV. Vooral de contract duur, 3 jaar, betekent voor mij dat men bij VVV overtuigd is dat Ketting een versterking is voor de selectie.
  FORZA VVV!

 2. Leonardus

  Dat was ook hoognodig. Gisteren bleek maar weer eens hoe kwetsbaar de verdediging van VVV is. Nu nog een linksback, een echte nr. 10 en een goede linksbuiten.

  1. Godfried

   Vertekend beeld wel natuurlijk, aangezien je zowel de eerste, als de tweede helft met reservespelers acteerde.

   Er heeft in principe nog geen keer het beoogde basiselftal 90 minuten gemaakt.

   Maar dit lijkt me inderdaad een zeer welkome versterking. Aanvoerder bij een team dat toch Europees heeft gespeeld.

   Succes Rick!

 3. Koelie

  Een hoognodige versterking. Geen idee wat het niveau in Finland is, waarschijnlijk KKD? Laten we zeggen top KKD. Ik gok dat Koglin hierdoor gaat banken, omdat hij een aanwinst was van de vorige trainer.

 4. Lucky Luke

  Van harte welkom deze versterking.
  Leider in de verdedigers ging kunnen we goed gebruiken lijkt me.
  Ben benieuwd naar het niveau maar gezien 3 jarig contract spreekt vertrouwen uit.

  Succes Rick!!!

 5. Ik ken Rick Ketting alleen van naam, maar dit lijkt wel echt een versterking te zijn gezien zijn ervaring en zijn persoonlijkheid volgens Willem Janssen. Ik ben het eens met Koelie dat Koglin nu mag gaan banken, maar wat mij betreft dan vooral omdat hij vorig seizoen toch een zeer matig seizoen heeft gedraaid. Ik hoop dat Ketting met Sam Dirks een betrouwbaar centraal duo gaat vormen en dat we eindelijk eens af zijn van die gatenkaas achterin. Ik was er gisteren niet bij, maar het was toch opvallend dat je een zeker gewonnen oefenwedstrijd in de laatste 5 minuten zo maar weer uit handen geeft…
  Knap speurwerk trouwens van Laurencepr14 dat hij gisteren al op deze site melding maakte van deze op handen zijnde transfer…

  1. Koelie

   Van mij hoeft Koglin niet te banken. Maar de huidige trainer zal hem wel slachtofferen, hij is niet voor niets zijn aanvoerdersband al kwijt geraakt. Dirks kan dan op links en Janssen linkshalf. Maar dat zal wel niet gebeuren.

  2. Laurencepro14

   Dank! Ketting is echt voor de basis gehaald. Ben benieuwd hoe de situatie van Koglin er nu uit gaat zien. Tristan Dekker zal als die fit is gewoon de rechtsback positie in gaan vullen. Even de vraag wanneer die weer 100% fit is. Een creatieve middenvelder (echte nummer 10) wordt nu gezien als prioriteit om nog echt te halen door Willem en co. Aanvallers (tweede helft tegen jong az) kun je in deze staat niet op rekenen. Zit weinig in.

 6. 0475

  Mooi zo! Geen idee hoe goed dat hij is. Maar met de beperkte informatie ziet dit eruit als een welkome versterking van onze verdediging.

  Nu nog wat aanvallende versterkingen. We hebben twee jongens die een goaltje kunnen maken maar niemand die hen iets kan aanleveren.

 7. Louis van Gaal

  Prima versterkimg… VVV heeft beperkte mogelijkheden om spelers aan te trekken en dan mag je meer dan tevreden zijn met Sem Derks,Venema, Klaessen, van der Gouw en nu Ketting. Wellicht kan Koglin (zonder aanvoerdersband) wel de rechtsback zijn die we zoeken. Laat Simon Janssen zich maar lekker doorontwikkelen als linksback. Ik ben blij als we straks een goede basis hebben en 3 of 4 eerste divisie waardige bankzitters…

 8. Louis van Gaal

  Van der Gouw
  Koglin – Ketting – Derks – Janssen
  Klaassen
  Sedlácek – Jahansson – van Rooijen
  Venema – Braken

  Wissels:
  Ziam – Verheijen – de Boer

  De rest schat ik niet in op het geweenste niveau … maar goed, heb je wel nodig om goed te kunnen trainen 😀

  1. Koelie

   Zima / VDG

   Dekker – Ketting – Koglin – Derks

   Sedlacek – Johansson – Van Rooijen – Janssen

   Venema – Braken

   Qua lengte wel een probleem op het middenveld.

   1. Ben je Klaassen niet vergeten?
    Je redenatie was daarnet dat Koglin gsat banken omdat het een aanwinst was o.i.v. Luhukay, dus als je die redenatie doortrekt, gaat Klaassen in de basis spelen, ook gezien de moitivatie van de club om hem aan te trekken.
    Maar het kan zijn dat je het daar niet mee eens bent natuurlijk…
    Gebrek aan lengte op het middenveld is zeker een probleem en daar kunnen de tegenstanders gebruik van gaan maken…

   2. Koelie

    Nee wat moet je met nog een verdedigende middenvelder? 1 is wel genoeg. In de opstelling hierboven staan er al drie die je die taak kunt meegeven. Zoals eerder geschreven mag Koglin blijven staan om zich te revancheren.

 9. robbaan

  Welkome versterking defensief gezien, hopelijk slaagt de technische staf erin, voor de start een ingespeeldere verdediging te formeren. Van mij mag daar Koglin bij staan.

 10. OooLGooO

  Koglin naar rechtsback of Derks naar linksback. Linksback is evt op te vangen met Janssen. En rechtsback met Dekker, mits fit. Anders Koglin op die positie. Ook al zou ik Ngobi ook een kans willen geven.

  Wat heb je te verliezen. De top 10 is ijzersterk, als je realistisch bent is 8e /9e echt het hoogst haalbare. Dan vlieg je er in de plays offs alsnog hard uit.

  Bouwen aan een goede selectie en deze bij elkaar houden. Dan als doel uitspreken binnen 3 jaar een team te vormen welke voor de titel gaat. Net als een paar jaar geleden, van niks naar iets…

 11. chretien

  De wedstrijd wordt niet meer gespeeld door 11 man. Twee of drie wissels zijn bijna standaard en zelfs vijf is mogelijk. Daarom lijkt me dat we een selectie voor het eerste moeten hebben van 16-18 spelers.
  FORZA VVV!

 12. FC VVV03

  Een goede bank bied je mogelijkheden om de wedstrijd een andere energie te geven en de wedstrijd om te laten draaien. Ik snap dat VVV niet de mogelijkheden heeft om 18 waardige krachten in de selectie te hebben momenteel, maar dan moet je misschien ook de doelstellingen daarop inrichten. VVV heeft nu denk ik 14/15 spelers die mee kunnen met het KKD niveau. De rest heeft totaal geen meerwaarde. Ik verwacht nog maximaal 2 spelers komende 2 weken, en natuurlijk de jaarlijkste “paniekaankopen” tijdens de winterstop. Want daar kun je de klok op gelijk zetten.

  1. idderzienmeining

   Zo zie je maar weer … Post wordt de aanvoerdersband ontnomen omdat Jos Luhukay die rol wilde geven aan Brian Koglin die zich zo meer moest profileren. Gevolg: Post vertrokken naar Almere City (niet alleen door die beslissing, dat snap ik) en Koglin speelde een mindere seizoenshelft (misschien juist doordat er meer van hem werd verwacht)

   Misschien kan Koglin zich nu weer volledig focussen op het voetbal en zich daar profileren ?

 13. RuiverCity

  Lijkt een prima aankoop. Vond hem in zijn eerste Nederlandse periode een prima verdediger.
  Nu graag twee flankspelers en wellicht toch nog een creatieve middenvelder.
  Géén Dekker of Janssen als back. Die komen zo veel te kort.

   1. Leonardus

    Als VVV een fatsoenlijke jeugdopleiding zou hebben hadden ze die al lang gehad.

    Jong VVV moet de voetbalpiramide in wil je de jeugd serieus kunnen inpassen in de toekomst. De wedstrijdjes van O23 stellen niks voor. De 2e of 3e divisie zorgt voor veel meer tegenstand.

 14. Relax its only Soccer

  Afgelopen dinsdag toch een prima wedstrijd gezien. De eerste helft leek het mij een opstelling van het ‘reserve’-team met wél de beoogde voorhoede. Het was ietwat rommelig, maar wel met aan beide zijde goede kansen. Waarbij onze beide spitsen Nick en Sven erg sterk en scherp speelden, Joep ietwat ongelukkig was en Thijme de mooie verrassing van de eerste helft was. De tweede helft leek mij het ‘echte’ team met de ‘reserve’-voorhoede. Meteen bij aanvang tweede helft was duidelijk dat de verdediging en middelveld als ‘blok’ functioneerde. Er werd meteen onderling fel gecoacht en Jong AZ kwam er werkelijk niet meer doorheen, zonder dat VVV naar achteren liep. VVV kreeg wel degelijk goede kansen, echter het verschil in kwaliteit van voorhoede was duidelijk groot, Aaron en Ozcan kwamen helaas royaal tekort. Ennio, Robert, Richard en Yahcuroo speelden een prima wedstrijd. Jammer genoeg was een (prachtig) afstandsschot de aanleiding voor de uiteindelijke nederlaag. Stel je voor dat we alsnog Rayan El Azrak erbij zouden hebben …

 15. FC VVV03

  Ik heb nu enkele oefenwedstrijden gezien en het valt me op dat je aanvallend bijna wel verplicht bent om 4-4-2 te spelen. Roemer en Bastiaans gaan nooit het KKD niveau halen wat VVV nastreeft. Verder moet Yasar op de training wel dagelijks uitblinken, want heb hem nog geen dingen zien doen waarvan je denkt die moeten we hebben. Middenveld staat wel prima, alleen zou een echte aanvallende middenvelder geen overbodige luxe zijn. Verdedigend gezien hebben we natuurlijk 2 nieuwe backs nodig, waarvan onze Deen een optie is op rechts. Janssen heeft al paar keer aangegeven dat VVV nog een linksback zoekt dus daar verwacht ik ook nog wel een nieuweling. Hopelijk vertrekt Zima nog waardoor we misschien voorin nog een verrassing erbij kunnen halen. Ik denk dat als Braken en Venema wegvallen VVV niet boven de 30 gaols gaat uitkomen.

  1. Ievel Knievel

   Ook die voor de selectie? Whahahahahah. Ik moet echt even naar adem happen. Hahahahaha. “De organisatie verder professionaliseren” hahaha. De meest eenvoudige dingen zoals onkruid wieden en het stadion beetje poetsen en verven krijgen ze qua organisatie nog niet voor elkaar op de berg. Hebben we wel (voldoende) WC papier?

   In de plaats van dat ze het ontwerp/ de selectie voor het nieuwe tenue al ronde kerst klaar hebben. Het produceren van voetbalshirts lijkt me toch niet super ingewikkeld toch?

   1. Godfried

    Nou, ik zou zeggen. Meld je aan en ga onkruid wieden. Maar hou eens op met elke dag, keer op keer, negatieve onzin te verkondigen. Zeiksnor.

   2. Ievel Knievel

    Nou Godfried, jouw kontkusserij en hielenlikkerij van Marco en co is het andere uiterste.

    En nee, iets gratis en voor niks doen voor de huidige kliek aan het roer> moet er niet aan denken.

    Als ze plaats maken wel wellicht weer. En daar heb ik zo (meer dan genoeg) redenen voor.

   3. Godfried

    citeer waar ik iemands kont kus. kun je niet. zeuren daarentegen, dat doe je aantoonbaar elke dag hier

   4. Ievel Knievel

    Elke dag? Bewijs maar eens dat ik elke dag zeur. Kan je niet. Want ik zeur niet iedere dag. Sterker nog. Ik ben kritisch. Iets anders dan zeuren. Nog steeds niet elke dag. En ik lever al zo goed als een decennium bijdragen.

    En tja, kritisch zijn> wat moet ik anders? Je kan niet ontkennen dat de club inmiddels alweer een aantal jaar bijzonder slecht geleid wordt. We hobbelen van incident naar incident en de basis is niet op orde. Hopelijk gaat het sportief gezien beter dit jaar, maar als we sportief succes hebben, wat ik hoop, maakt dit nog niet dat de organisatie haar zaakjes op orde heeft. Verre van zelfs.

   1. Ievel Knievel

    Pfoeh, dat scheelt al weer.

    Maar als nog niet handig NA de open dag 🙈🙈🙈…..

 16. VenloVVV

  Een puike wedstrijd gezien. Vorige wedstrijd was al een vooruitgang, maar vandaag zag het er echt goed uit. In de tweede helft had VVV de beste kansen en hadden we zomaar kunnen winnen van Vitesse.

  Wat een drive heeft die Venema zeg, mooi om te zien.

  Verheijen is Roemer nu al voorbij lijkt het.

  Sedlaçek op rechtsback.. deed het niet slecht maar wel kwetsbaar.

  Janssen buiten zijn fout bij de penalty een super tweede helft gespeeld met mooie slidingen.

  Zima oogt rustiger als van der Gouw, uittrappen kwamen al wat vaker aan.

  Deze werden goed vastgehouden door Braken.

 17. Louis van Gaal

  Prima wedstrijd gezien van VVV. Zeker de 2e helft. Als men zo speelt in de Koel, en het publiek gaat er achter staan geeft deze wedstrijd absoluut hoop. Voor mij waren Dirks en Zima de betere, maar ook Klaessen, Koglin en de Boer die goed invielen, Sedlacek, en de beide aanvallers Venema en Braken waren prima op,dreef…. Tweede heft was VVV zeker de betere.. Yasar mocht in de laatste minuut invallen en had 1 actie… en echt waar die was veel belovend..

  1. Ievel Knievel

   Fijn, dat geeft de burger moed. Ik zou er wel voor willen pleiten om spelers zo veel mogelijk op hun “eigen” positie te laten spelen. Daar kunnen zij zich waarschijnlijk ook het beste ontwikkelen en vanuit hun kracht spelen.

 18. kuebke

  VVV heeft vrijdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Vitesse in Horst gelijkgespeeld: 2-2.
  VVV kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Linksback Simon Janssen maakte een overtreding in het eigen strafschopgebied waarop Nikolai Baden Frederiksen vanaf elfmeter mocht aanleggen. In eerste instantie stopte Lukas Zima de strafschop van de Deen, maar in de rebound was het raak: 0-1. Frederiksen was even later dicht bij de 0-2, maar zijn harde schot van dichtbij werd knap gekeerd door Zima.

  Na rust kwam VVV snel op gelijke hoogte door Nick Venema die de Vitesse-doelman met een vlammend schot in de korte hoek verraste 1-1. Na de gelijkmaker werd VVV wat dreigender. Het was echter Vitesse dat weer op voorsprong kwam door een kopbal van Maximilian Wittek: 1-2. Lang bleef deze tussenstand niet op het scorebord staan. Invaller Kees de Boer poeierde op aangeven van Sven Braken. Zijn afstandsschot belandde in de kruising: 2-2.

  Opstelling: Zima; Sedlacek, Ketting (45. Koglin), Dirks, Janssen; Van Rooijen (70. Kluskens) Klaasen, Johansson (55. De Boer), Verheijen (65. Roemer)Venema (85. Yasar) en Braken.

  1. Grad

   @Kuebke ls ik jou was zou ik in het vervolg de bron vermelden van het artikel (DDL), anders wordt je mogelijk een keer aangeklaagd wegens het plegen van plagiaat.

 19. De Realist

  Ik hoop echt dat ze El Azrak nog gaan halen, al hangt hier wel een prijskaartje aan. Ik weet niet of VVV dit financieel op kan brengen of ze moeten hem nog een jaartje huren.

 20. OooLGooO

  Dat het scoutings/ transferbeleid bij VVV de afgelopen jaren niet goed is geweest, kan iedereen denk ik wel beamen. Ik schrok er echter wel van dat de afgelopen 2 seizoen minimaal 13 contractspelers van VVV, welke bij VVV zijn vertrokken, geen club meer hebben of niet spelen bij hun club. Dan heb ik het nog niet eens over de spelers die gestopt zijn met voetballen. Dit zijn geen incidenten meer. En ik maar denken; ”hoe kan het dat zo veel spelers van VVV slechter worden ipv beter worden?”. Waarom lukt het een GAE wel om spelers beter te maken? Nou dat antwoord is me steeds meer helder geworden. Het ligt niet aan een trainer, of de staf eromheen. Als je spelers aantrekt waar niet of nauwelijks potentie inzit. Wat valt er dan beter te maken?
  Met welke intentie, met welk idee, met welke onderbouwing of kennis heeft de technisch directeur van VVV deze spelers ooit binnengehaald? Een Youtube filmje? Toevallig getipt via via? In de hoop een toevalstreffer binnen te halen?

  Niet dat wij daar antwoord op kunnen geven, maar zal het technisch team hier bij stil staan? Zullen zij in staat zijn kritisch te kunnen reflecteren? Zijn er uberhaupt scoutingsnormen en criteria? Buiten het feit dat een speler in de Venlosche cultuur moet passen? Waarom moet een speler eigenlijk aan de Venlosche cultuur voldoen? Wat is het resultaat geweest van spelers binnen te halen met een’ ”Venlsche cutluur”? Naar mijn idee is dat rendement relatief laag. Heeft daarbij een bedrijf niet zijn eigen cultuur? Wat is de cultuur van VVV eigenlijk?

  Nou één ding zou ik liever willen zien de aankomende jaren. Gok niet meer op een toevalstreffer. Ik zie liever 12-16 jonges op het veld staan met een gemiddelde kwaliteit, dan misschien 1 of 2 bovengemiddelde toevalstreffers binnen te halen en de rest van het team onvoldoende kwaliteit bezit.

  Ik heb het vetrouwen in de mensen onder het bestuur. Aan hen de taak om het vertrouwen aan de supporters niet te schaden…

 21. Relax its only Soccer

  Gistermiddag wederom een prima wedstrijd gezien, twee teams die wilde voetballen. Waarbij VVV feller was, harder ervoor moest werken, wel minder in kwaliteit was maar zeker niet minder aan het voetballen was. Terwijl VVV toch regelmatig flink onder druk werd gezet, voetbalde VVV zich er vaak knap onderuit. VVV straalde veel zelfvertrouwen uit en coachte elkaar goed. Net als afgelopen dinsdag tweede helft functioneerde de verdediging en middenveld als één blok. Mooi om te zien dat dát er al zo goed ingeslepen is. Die Rick heeft het toch wel mooi snel goed op orde gekregen hoor. Knap! En wat zijn Sven en Nick toch scherp. Als ze dit kunnen volhouden, gaan we aan die twee dit seizoen veel plezier beleven. En Zima … als ik hem nog niet zou kennen van vorig seizoen, had ik gezegd: eindelijk een goede keeper! Wat was hij degelijk! Thijme had het moeilijk, maar speelde toch weer verrassend goed. Sem en Robert waren rots in de branding in de verdediging en middenveld. Simon en Richard waren beide goed genoeg als back, hadden beide genoeg aanvallende impulsen, én zijn ook alle twee bijtertjes. En met de invalbeurten van m.n. Joep, Kees en Yahcuroo zijn we niet zwakker geworden, dus de bank is kwalitatief ook beter geworden … en Rayan El Azrak … is die nu weer beschikbaar nu blijkt dat hij toch wel te min is voor eerste van FC Utrecht?? Dat zou voor mij de laatste aanwinst hoeven zijn … de rest van het team staat wat mij betreft al.

  1. chretien

   De eredivisie lonkt….. hahaha .
   In ieder geval fijn om op deze site iets positiefs te lezen. De laatste tijd erg veel negativiteit van vooral de “meest betrokken fans”.

   Eredivisie, we komen er aan. Ricky, Willem en directie: op tijd doorselecteren. FORZA VVV!

Leave a Reply