Rick Kruys in de belangstelling NAC Breda

NAC Breda anticipeert op het naderende vertrek van Jean-Paul van Gastel en heeft informeel geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Rick Kruys. Van Gastel, die naar verwachting assistent wordt van Giovanni van Bronckhorst bij Besiktas, heeft NAC verrast door in te gaan op het aanlokkelijke aanbod van de Turkse topclub, ondanks eerdere verklaringen van de club dat de hoofdtrainer niet mocht vertrekken.

Besiktas heeft een officieel bod uitgebracht om Van Gastel los te weken, waarbij de toekomst van Van Bronckhorst aan de komst van zijn vriend is gekoppeld. Hoewel de onderhandelingen lange tijd vastzaten, lijkt NAC nu voorzichtig te kijken naar alternatieven. De aandacht is nu gericht op Rick Kruys, de huidige hoofdtrainer van VVV-Venlo.

Als hoofdtrainer bij VVV-Venlo, waar hij sinds 1 juli 2022 in functie is, heeft Kruys nog een contract dat loopt tot 30 juni 2024. Ondanks de financiële problemen bleef hij trouw aan VVV afgelopen zomer. Of Kruys daadwerkelijk de overstap naar Breda maakt, hangt af van de onderhandelingen tussen NAC en Besiktas over het vertrek van Van Gastel. Als die overeenkomst niet wordt bereikt, heeft Kruys de mogelijkheid om in de zomer vrij te kiezen waar hij wil werken, net als Van Gastel.

49 Responses

 1. Ievel Knievel

  Dankjewel Marco Bogers en met name de niet controlerende en belangenverstrengelende RVC, voor de positie waar we in zitten, we moeten Rick Kruys wel verkopen voor 5 ton. Kan bijna niet anders, gelet op de financiële situatie.

  Overigens gaat het ook niet zo soepel inzake het onderhandelen met de schuldeisers. Misschien is dit wel het laatste seizoen van VVV in het betaalde voetbal. De Belastingdienst is 1 van de belangrijkste en die doen niet echt aan coulance. Er gaan meerdere bedrijven in dit land failliet door uitstaande belastingschulden. Voor een voetbalclub gaan zij niet echt zomaar even een uitzondering maken. En we hebben meer schuldeisers die geld willen zien. Die 5 ton is dus broododig. En zoals Ruiver al aangeeft, aankomende zomer is Rick einde contract en kan hij gaan en staan waar hij wil zonder dat VVV daar nog iets voor terugkrijgt.

  Extra nadeel is dat VVV natuurlijk niks te bieden heeft aan een nieuwe trainer, ook niet qua versterkingen in de selectie, dus het wordt dan waarschijnlijk het promoveren van 1 van de assistenten of het promoveren van 1 van de jeugdtrainers richting het trainersschap. De vraag is waar je dan gaat eindigen op de ranglijst.

  Nu kan VVV nog mikken op een 9e plek op de ranglijst (top 8 biedt slechts een summiere kans, alle clubs van plek 1 t/m 8 zijn grotere clubs en eredivisie-potentieel), maar het kan zijn dat je zonder Rick echt goed in het rechterrijtje terecht komt en waar ben je dan? Hoeveel plekken zijn je die 5 ton waard, als je er wel uitkomt met de schuldeisers? Hoeveel is 1 plek waard op de ranglijst financieel gezien? Deelname aan de play offs is natuurlijk wel iets waard, maar ga je dat halen?

  Voor NAC is het een logische move: en een nieuwe trainer die je kan halen, want je shopt met flink wat budget en je weet dat VVV de club in problemen is die met alle centjes blij zijn, dus je hoeft zo min mogelijk te bieden en je verzwakt een concurrent op de ranglijst, waardoor je meer kans hebt in het linkkerrijtje en op play offs plaatsen (NAC en VVV zitten al een poos flink in elkaars vaarwater). Een dubbele slag dus.

  De vraag is of Rick dit moet doen. NAC is welliswaar een grotere club, maar 1 van de grootste slangenkuilen/ wespennesten in Nederland. Ze verslijten daar 2 a 3 trainers per seizoen. We weten allemaal hoe Maurice Steijn daar (onterecht) behandeld is. Vergelijk dat maar eens met de rest van de trainers daar. Met Pierre van Hooidonk heb je een dolkstoter in je rug op een allesbeslissende plek zitten, die het niet nalaat om de media in te zetten om zijn eigen spelletjes te kunnen spelen> roddels de wereld in helpen en mensen afmaken in de media, zij zijn persoonlijke afrekening met Steijn dit seizoen, op leugens gebaseerd. 1 van de redenen waarom Steijn bij Ajax mislukt is. Of het waar is doet er bij Pierre niet toe. Met Ton Lokhof heb je daar ook nog eens een keer een overlever zitten. Overlevers steunen je niet in tijden van nood. Die denken aan zichzelf.

  Bij VVV kan Rick laten zien dat hij met weinig middelen resultaat kan halen en kan hij zich verder ontwikkelen als jonge trainer. We zien Rick namelijk nog steeds wel eens beginnersfouten maken in bijv. opstelling en tactiek. Waar hij sinds (jong) FC Utrecht flink in gegroeid is: hij blijft rustig en positief in moeilijke situaties, heeft overwicht en stelt zich keurig op richting de pers.

   1. Ievel Knievel

    Meen gelezen te hebben dat dit de afkoopsom is. Kan zijn dat deze info niet klopt natuurlijk. Overigens is deelname aan de play offs, waar VVV, zij het een kleine, kans op maakt zeker wel 5 ton waard.

    Daarnaast is het ook zo dat van Gastel afgekocht moet worden, dat beïnvloedt dan ook weer de transferwaarde van Kruys in positieve zin. Ook al heeft VVV geld nodig, VVV weet dat er geld is bij NAC in dit geval. NAC is daarnaast een concurrent op de ranglijst. Daar hoef je niet voor een appel en een ei je trainer naartoe te laten gaan die nog onder contract staat. Je kan hem ook de komende 5,5 maand- 7 maanden zijn contract laten uitdienen. Vooralsnog ligt NAC voor de transfer van van Gastel. Waarom ook niet. Van Gastel is net pas aangesteld en bij NAC zitten ze ook niet op onrust te wachten. In de zomer kan hij alsnog van Bronckhorst vergezellen. Dan neemt Gio maar even een tijdelijke assistent aan voor het resterende seizoen. Vooralsnog gebeurd er dus nog niet zoveel, maar het is de voetballerij.

 2. Gerardus

  Kruys gaat never nooit 5 ton opleveren, dat is niet eens een beetje marktconform. Maar iedere transfersom voor een trainer/speler is meegenomen en simpelweg noodzaak. Als je een bedrijfsvoering hebt met een begroting van 4 miljoen en daar 2 miljoen op tekort komt, dan is dit simpelweg de uitkomst. Daarom vind ik het ook onbegrijpelijk dat een speler als Berden gekocht is van Go Ahead terwijl er geen geld is. Dan snap je het zelf dus totaal niet als beleidsvoerder.

  Kruys doet het naar mijn mening met dit materiaal wel goed, er zit niet heel veel meer in als je kijkt wie er beschikbaar zijn. Het schort simpelweg aan de doelpunten aangezien je een middenveld en aanval hebt die bijna niet scoren. Maar als je pingels en grote kansen mist kan de trainer daar naar mijn inziens weinig meer aan doen. Kruys gaat ons na dit seizoen logischerwijs ook verlaten, want welke eer valt hier nu nog te behalen als beginnend en talentvolle trainer? Volgens seizoen mag je beginnen met een gehele nieuwe voorhoede, Smans en Janssen zullen wel verkocht worden. Dan blijft eigenlijk alleen Ketting en Sierra als sterkhouders over.

  Hopelijk kiest hij niet voor een club als NAC, maar voor een club wat geen slangenkuil is.

  Overigens zal de club niet failliet gaan, de aandeelhouders staan garant voor eventuele schulden. Benieuwd trouwens wanneer de club eindelijk hun financiële rapport beschikbaar maakt…

   1. Ievel Knievel

    We zijn er inderdaad zo enorm op vooruit gegaan, sinds iemand had bedacht dat het slim was om Jos de tent uit te pesten, enorm…………..

 3. Louis van Gaal

  Als Kruys gaat komr er echt geen nieuwe trainer.. Frank van Kempen heeft volgens mijn de benodigde papieren en met het oog op kosten zal hij het seizoen wel gaan afmaken.

   1. Ievel Knievel

    Waarom deze niet eerder een kans heeft gekregen is mij een raadsel. Presteert toch alleraardigst de afgelopen jaren geloof ik. Maar misschien hoeft het na de zomer pas.

 4. RuiverCity

  Dogan Corneille of Chris Burhenne lijken me ideale kandidaten in deze situatie.

  Nogmaals dank aan Marco Boogers EN de RvC die er een enorme puinhoop van hebben gemaakt!!!

  1. Noordsupporter

   Het mag voor iedereen duidelijk zijn dat er het laatste seizoen veel fout is gegaan op financieel gebied. Maar in de jaren daarvoor is het onders Bogers en Rvc niet slechter gegaan dan gemiddeld. Wonderen mogen we gewoonweg niet verwachten van dit VVV op financieel en sportief gebied.

 5. chretien

  NAC laat van Gastel niet gaan, mogelijk probleem met Kruijs uit de wereld.
  Desondanks zal VVV al uitkijken naar opvolger voor onze huidige coach, want die wordt voor menige grotere club dan VVV interessant.

 6. Als we de geruchten op Twitter mogen geloven wordt Martin Vetkal, een 19 jarige middenvelder van AS Roma met 3 interlands voor Estland, voor een half jaar gehuurd.

  Geen idee of het klopt, maar dat zou best eens kunnen betekenen dat Levi Smans gaat vertrekken. Die was er zondag tegen Lommel niet bij.

  1. chretien

   ‘n Speler huren van AS Roma? Waarom zo ingewikkeld, in het meest gunstige geval speelt hij goed, maar dan einde seizoen weer weg…..
   We weten al erg lang, dat Smans gaat vertrekken. Waarom niet vooruit kijken en dan nu dus de vervanger ophalen bij een club in Nederland of omgeving?

   1. Ievel Knievel

    Het lijkt er verdacht veel op dat VVV nog steeds shopt via de netwerken van (voorheen?) Stan Valkx, gelet op de lijntjes die vaak richting Italië/ Zuid-Europa (denk ook aan Griekenland) en Oost-Europa gaan. Kennelijk ontbreekt het bij VVV aan goede andere lijntjes op de transfermarkt, wanneer het aankomt op shoppen uit een andere hoek. Er wordt gebruik gemaakt van een bepaald netwerk aan zaakwaarnemers.

    Dit i.t.t. de tijd dat we gebruik maakten van de netwerken van Jos Luhukay, Huub Stevens (Lars Unnerstal bijv..) en Sef Vergoosens. Toen was het meer regio, België en Duitsland.

    Bedenk wel dat dit netwerk ons waaschijnlijk deels de kop heeft gekost. Het vreemdelingen legioen dat in het 2e seizoen onder de Koning in de eredivisie, in de winterstop is gehaald heeft EN de balans en dynamiek binnen het toenmalige groepsproces verstoord EN er is toen met bakken met geld gesmeten, terwijl degradatie niet ontlopen is. Daar ligt een deel van de oorzaken van de giga financiële tekorten bij VVV.

    Er wordt al jaren slecht beleid gevoerd bij VVV, niet alleen het voorbije seizoen en ook Corona is daar niet per sé doorslaggevend in geweest.

    Eigelijk lijkt het beleid na het wegsturen van Jan van Dijk al meer dan een decenium eigenlijk nergens op, slechts gecamoufleerd door de Steijn-jaren, maar dat lag vooral aan Maurice zelf (die overigens wel goed met Valkx door een deur kon).

    Zowel op sportief vlak en commercieel vlak is het matig (ook op het niveau waar VVV op acteert). De lijntjes worden vooral uitgezet via ons-kent-ons netwerken en niet door de beste professionals die voor een organisatie als VVV haalbaar zijn.

   2. Frietei

    Nonsens, Deze speler is gewoon aangeboden bij VVV (en RKC, Excelsior en nog een aantal clubs in binnen en buitenland). Er zijn beelden van hem bekeken en dat zag er interessant uit.

   3. Ievel Knievel

    Denk je serieus dat spelers zomaar aan alle clubs aangeboden worden? Dat gaat via netwerken van zaakwaarnemers. VVV hanteert een bepaald netwerk. Daarom komen ze bij VVV langs.

    Dus niet VVV neemt het initiatief, maar de partij die (uiteindelijk) geld wil verdienen,, zoals zo vaak met winterstop transfers.

    Uiteraard worden meerdere clubs warm gemaakt en qua onderhandelingen vaak ook tegen elkaar uitgespeeld. VVV hapt kennelijk in dit geval.

    Ik ben dat genonsens dit en genonsens dat wel beu.

    Er is nog steeds een hele serieuze kans dat VVV na dit seizoen niet meer bestaat. Het blijft moeilijk-moeilijk indien VVV wel overleeft.

 7. Frietei

  Nonsens, Deze speler is gewoon aangeboden bij VVV (en RKC, Excelsior en nog een aantal clubs in binnen en buitenland). Er zijn beelden van hem bekeken en dat zag er interessant uit.

 8. Ievel Knievel denkt wel vaker dat hij precies weet hoe het zit. Soms zit ie goed, maar heel vaak niet…😂
  Het klopt dat er nogal wat miskleunen bijzaten na de winterstop in het laatste seizoen in de eredivisie, maar dat zegt niks over deze speler.
  Ben wel benieuwd wie hij dan zou moeten vervangen als het niet Levi Smans is…

  1. Ievel Knievel

   Ik heb helemaal niks gezegd/ gesteld overde kwaliteiten van deze speler, dus ik laat me verassen.

   Ik zeg dat VVV een bepaald netwerk hanteert op de transfermarkt. Dat verklaart steevast spelers uit een bepaalde hoek.

   En ik heb het vaker goed dan verkeerd gehad, als ik mij niet vergis, zeg ik deze keer maar gewoon niet beschieden; iig een flink deel van mijn opmerkingen wat betreft beleidsgebied.

   Wat je waarschijnlijk bedoelt is dat een clubje die hard ‘weet ik niet wats’ steevast alles wat ik zeg in twijfel trekt, maar dat maakt wat ik schrijf niet minder waar.

   Sterker nog, toen de boel in elkaar donderde aan het eind van afgelopen seizoen bleven sommige nog de feiten, die recht in voor hun stonden, ontkennen. Volgens mij voorspelde ik op dat moment al maanden wat er al een tijd aan zat te komen.

   Ik ben tot op de maandagochtend van de ziekmelding van de heer Bogers aangevallen op zaken die bijna allemaal waar bleken te zijn.

   1. VeniVidiVici

    Voor het eerst in mijn leven dat ik hoop dat I.K gelijk gaat krijgen. Laat jij je maar verassen svp.

  1. Ievel Knievel

   En ze komen inderdaad allemaal weer van onder hun steen gekropen………

   Clubbie, hoe vind je zelf eigenlijk dat het gegaan is onder Bogers, even exclusief de Steijn jaren, of hoe vind je zelf dat de keuzes die gemaakt zijn vanaf 2011 hebben uitgepakt? Leuk he, een bijna faillisement. O ja, technisch zijn we al failliet. Hoe vind je dat VVV afhankelijk is van garanstellingen van aandeelhouders, die weigeren om andere aandeelhouders toe te laten tot de club en vanuit hun positie machtsspelletjes kunnen spelen met de club. Denkend dat de club alleen van hen is? De club is in haar voortbestaan afhankelijk geworden van de grillen van een handjevol mensen.

   Hoe vind je het zelf overkomen dat Bogers structureel de hand boven het hoofd is gehouden de afgelopen jaren en hoe vind je dat het toezicht op de financiële huishouding geweest is (dat is een wanvertoning van meerdere jaren geweest hoor)? Hoe vind/ denk je zelf dat het overkomt dat Walter Grutterswijk de rechterhand van Bogers was (en degene die achter de schermen deels verantwoordelijk is geweest voor de adviezen aan Bogers)?

   En dat als de man van de voorzitter van de Raad van Toezicht? Hoe kan zo iemand nog binnen een organisatie functioneren en hoe vind je het dat beiden (Ineke en Walter) weigeren om hun positie op te geven? Waarom vind de controle op de organisatie nog steeds plaats door de mensen die verantwoordelijk zijn voor de huidige deplorabele toestand, waarin er eigenlijk geen of weinig perspectief voor de toekomst meer is? In welk opzicht is VVV straks niet gewoon een FC Den Bosch (of erger)?

   Dan weer moest er een soort van Gelredome komen in Venlo (vind je dat zelf niet een klein ietsepietsie megalomaan voor een bescheiden provinciestad?), waar VVV gewoon huurder zou worden, zodat vastgoedbonzen (toevallig vrienden van Berden) er flink aan konder verdienen. We weten allemaal hoe de Gelredome als molensteen om de nek van Vitesse hangt. Dan weer moest er een stadion komen op Noorderpoort (advise Hypercube) dan weer niet, dan weer op het veilingterrein, dan weer niet. Dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet de Koel renoveren.

   De verantwoordelijken komen de afgelopen 15 jaar niet eens verder dan wat vage schetsjes op papier. Er zijn geen concreet uitgewerkte plannen in hoe VVV aan een stadion moet komen of met haar stadion moet omgaan De relatie met de gemeente is slecht, door eigenwijs en niet constructief gedrag vanuit VVV zelf. Bij VVV doet men al 15 jaar over deze fase. Alle adviezen van adviesbureaus negerend en men opereert als trage stront. En nu is het te laat, terwijl een aanpassing aan de stadionlocatie van de club al rond 2008 echt had gemoeten, gelet op de toekomstige operatie van de club. Dat was 15 jaar geleden. Bij Go Ahead gaan ze nu al de 2e fase van de renovatie van de Adelaarhorst in. Een stadion met pas echt een onmogelijke ligging.

   Er zijn constant conflicten geweest tussen beleidsmakers en trainers gedurende de jaren, op Steijn na; er is meer dan eens gezeik binnen de selectie geweest, aangemoedigd door mensen vanuit de staf. Er zijn lekken geweest vanuit de staf richting pers. Mensen vanuit de staf hebben bepaalde trainers in hun werk gehinderd.

   Jos Luhukay ben je kwijt geraakt door onmogelijk gedrag van de club zelf. Zijn netwerk in Duitsland ben je daardoor ook kwijt geraakt en je hebt een ECHTE clubman beschadigd. Ben er maar trots op. Jos heeft weinig verkeerd gedaan, behalve dat hij loyaal was aan zijn club (zelfs na degradatie). Dat was dan zijn laatste trainersklus. Noem het maar chique.

   Er zijn meerdere incidenten binnen de organisatie geweest waarbij medewerkers met een trouwe staat van dienst bij het grofvuil zijn gegooid. De afhandeling van een contract was nu niet altijd even netjes te noemen.

   Beleidsbepalers worden benoemd op basis van een persoonlijke relatie met vooral dhr. Berden (trekt nog steeds aan de towutjes als 1 van de aandeelhouders) of anderen binnen de organisatie; en niet op basis van skills om een professionele sport organisatie te leiden. Een betaald voetbal organisatie.

   We zijn van een club die strijd om de plekken 12 t/m 16 in de EREDIVISIE (waar we volgens meerdere rapporten vanuit de KNVB en Hypercube STRUCTUREEL thuishoren; op basis van inwonertal in de regio, potentiële fanbase, en de aanwezigheid van commerciële mogelijkheden in de regio.) Trek je dat door met af en toe een degradatie, dan zou je in de KKD, op incidentele uitschieters na, altijd top 5/ top 6 moeten spelen.

   En geloof het of niet, ik heb die rapporten (die ik gelezen heb) EN de schrijvers daarvan wat hoger zitten dan de gemiddelde schrijfsels of reaguurders op Venlonaren.net; die het vooral leuk vinden om iedere keer anoniem in te hakken op iemand op een forum.

   1. Frietei

    In ieder geval mooi dat zowel kant van Heracles online als VVV online dit heeft overgenomen terwijl ik de enige bron ben. Goed voor het zelf vertrouwen.

   2. Frietei

    Als ik dat zou zeggen, dan weten ze pas écht dat er iemand weer intern heeft gelekt…….

   1. Frietei

    Als jij denkt dat VVV 500K voor hem kan vangen, snap je de voetbalwereld niet, vrees ik.

  1. VenloVVV

   Dat begrijp ik zeker. Zou belachelijk bedrag zijn voor Smans. Maar wat ik nog minder begrijp is om hem dan halverwege het seizoen te slijten. Is toch de meest effectieve speler dit seizoen in een team zonder goeddraaiende ‘spitsen’. Als je nu echt een mooi bedrag krijgt kun je het zeker overwegen. Maar goed, misschien is dit de realiteit en kan een VVV in deze financiële sitiatie transfers haast niet afwijzen.

   1. Precies. En als hij in juni een half jaar lekker meedraait bij Heracles verkopen die hem voor een miljoen. Want jong, talentvol, nog een contract voor twee jaar en eredivisie ervaring.

 9. VenloVVV

  VI op twitter: Mogelijk blijft het bij Heracles niet bij de komst van Bruijn. De club uit Almelo heeft ook interesse in Levi Smans van VVV-Venlo. De aanvallende middenvelder is echter gewild in de Eredivisie, dus de concurrentie is groot. Heracles bracht nog geen bod uit.

 10. RuiverCity

  VVV gaat waarschijnlijk de zoveelste jeugdspeler huren. Hoe vaak hebben we dat in het verleden niet gehad. Van al die talenten (denk aan Mink Peeters, de Portugezen, West Ham, etc.) is weinig terecht gekomen.
  Tevens ben je ze geregeld kwijt als ze voor hun land worden opgeroepen.

  Kijk eens in de tweede divisie. Daar lopen betere spelers rond en ze spreken de taal. Ohnee wacht die verdienen bij hun club meer dan ze bij vvv kunnen verdienen.

  Smans verkopen is de oplossing wil VVV volgend seizoen nog bestaan.

  1. Ievel Knievel

   Waarschijnlijk moet VVV Smans wel verkopen, om een schuldeiser af te kopen of om de geldstromen op gang te houden, maar tegelijkertijd is het lager op de ranglijst eindigen dan een plek 8 of 9 en het mislopen van de play offs waarschijnlijk veel meer geld waard, dan wat je als club in problemen voor Smans gaat krijgen..

   Want de aasgieren van andere clubs weten dat VVV in de sh*t zit en dat geeft hun een sterke onderhandelingspositie.

   Voor de lange termijn is het verkopen van Smans op dit moment niet handig. Op zijn vroegst verkoop je hem in mei/ juni. Dat is ten slotte al over 4 a 5 maanden.

   Het is voor VVV noodzakelijk om juist in de positie waarin ze zit, toch nog enigzins sportief resultaat te boeken. Dat is al erg moeilijk met de zware tegenstand van grotere clubs in de KKD op dit moment, maar wil je de toeschouwersaantallen op peil houden, sponsors behouden of nieuwe sponsoren aantrekken, zul je moeten blijven presteren. Het hoogsthaalbare bereiken. En ja, een plek 8, 9 of 10 en een eventuele play off deelname maakt een wereld van een verschil met anoniem in het rechterrijtje eindigen. Ook al heb je dan op dit moment je financiële bestaan weer wat gerekt, uiteindeljk zul je de klappen niet meer te boven komen.

   Een HFC Haarlem scnario wacht dan.

   Maar misschien/ waarschijnlijk kan VVV niet anders, al zijn ze hier wel 100% zelf verantwoordelijk voor. Dat krijg je met de verkeerde mensen op sleutelposities.

 11. Oelie op zuid

  Als VVV volgend jaar een gelijkblijvende of opgaande lijn in presteren wil laten zien, is het noodzakelijk om Smans te behouden. Een elftal van her en der gehaalde spelers is geen basis. Echter onze instroom van jeugdspelers is ook geen garantie. Mocht Thijme Verheijen zich ontwikkelen, dan heb je al twee leuke basisspelers die de rest kan mee helpen om VVV weer op te bouwen. Tel daar Jansen ook bij. bij Momenteel heb je nog veel supporters en die zullen zeker afhaken sls er straks een middelmatig vreemdelingen elftal op het veld stast.

 12. Ik ben het zomaar met Ievel Knievel eens dat je er alles aan moet doen om de nacompetitie te halen. Dat levert centjes op en geeft potentiële spelers voor volgend seizoen in ieder geval het idee dat als je voor VVV gaat spelen je altijd nacompetitie speelt en je dus in de kijker kunt spelen.
  Verder Smans dan van de zomer verkopen aan b.v. een Duitse club, levert misschien ook meer op.

Leave a Reply