“Rick Kruys kandidaat om Luhukay op te volgen”

Rick Kruys is kandidaat om Jos Luhukay op te volgen. Dat meldt Voetbal International op hun website.

Later meer.

48 Responses

 1. Ievel Knievel

  O my god! Dit meen je niet. Heeft het bij Utrecht zuperrruk gedaan. Zijn blij daar dat ze van ‘m af zijn. Gaan wij ‘m aannemen.

  Van beleid (verstandig) maken heeft nog nooit iemand gehoord op de berg.

 2. idderzienmeining

  Ik kan nu van alles roepen over deze man … positief en negatief …

  Daar weiger ik.aan mee te doen, puur om het feit dat ik hem als trainer en mens niet kan beoordelen.

  Zijn prestaties als opvolger van Hake zijn mijn enige maatstaven en die zijn niet denderend. Van de andere kant: de laatste jaren zijn vele andere trainers hem bij FC Utrecht voorgegaan en ook zij konden niet echt waarmaken waarvoor de club staat … challenger van de top 4.

  Eerst maar eens zien of Kruys het echt wordt en dan kijken hoe hij zich presteert en vooral of hij een visie kan overbrengen en een selectie kan laten groeien, zowel individueel als als collectief.

  Dus afzeiken of complimenteren heeft mijn inziens op voorhand geen zin !

  Behalve als Willem Janssen met trainers op de proppen komt als Robert Maaskant of die taadewaa van ADO Den Haag …
  😉

 3. RuiverCity

  In Utrecht lachen ze zich kapot. Zie de diverse voetbalsites.
  Komt natuurlijk via netwerk Willem Janssen. Hij zal wel de goedkoopste kandidaat zijn…..

  Wanneer neemt de directie eens verantwoordelijkheid? Bogers verkondigt vorige week nog een heel ander verhaal. Nu draait hij als een blad aan de boom.

  De laatste jaren zakken we verder en verder af….

  1. Ievel Knievel

   Ik vrees zelfs dat we over een tijdje failliet gaan. Dat gaat sneller als je denkt wanneer je rechterrijtje KKD bent. De Haarlemmen van deze wereld kunnen er over meepraten. Degenen op het pluche zien het niet.

   Het erge is dat we eindelijk een solide vaste aanhang hebben die ongeacht de resultaten de sfeer goed wil houden. Althans, dat was toch ook het Luhukay-effect. En die is nu weg.

 4. VeniVidiVici

  Ik zou Fred Grim wel es willen zien bij onze club. Niet te beroerd om voor kleinere clubs te werken en heeft het bij RKC goed gedaan. Bovendien heeft hij al de nodige ervaring met de KKD en komt ie op mij goed over in de media.

 5. Leonardus

  Hahahaha. De trainer stapt op en de directeur stapt in het vliegtuig en gaat op vakantie. Op het moment dat de club in brand staat vliegt hij naar de zon.

  Wat een ongelofelijke looser die Marco Bogers. Blijf dan ook maar daar en neem die kliekjes maar mee.

 6. Ievel Knievel

  Bijna iedereen bij VVV is weer eens (tegelijk) op vakantie in de drukste en belangrijkste periode van het jaar, de voorbereiding op het nieuwe seizoen. How about dat men eens zoveel mogelijk in de meivakantie en/ of de laatste week van juli/ eerste week augustus of ergens in september op vakantie gaat. GESPREID. Het is fokkin een professioneel voetbalbedrijf.

  Nog steeds maar 1 berichtje op de website of socials over de huidige crisis, geen statements, geen verklaringen, geen verduidelijking, niks kortom om de rust te bewaren. Niks om de crisis te bezweren. Een etterende wond ettert echter altijd door. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, pappen en nathouden.

  #AMATEURISME

  1. VeniVidiVici

   Welke crisis? Wat lul je man, Ukraine is een crisis. Jos heeft zijn baan opgezegd en Willem Janssen is aan het werk. Met een mobiele telefoon kun je tegenwoordig prima met voetbalmakelaars bellen. Of wil je dat Marco nu het gras gaat maaien in de Koel of amateurwedstrijden bij gaat wonen om spelers aan het werk te zien? Het meeste voorwerk is allang gedaan, als ie niet op vakantie was gegaan, had ie achteraf nu op vakantie moeten gaan om de batterij op te laden…echt waar, wat een gezeik en gezever hier. #NÄÖLERS

   1. Ievel Knievel

    Nou dat valt volgens mij vies tegen van dat voorwerk. Bij VVV gaan ze evalueren als het vormen van de nieuwe selectie al in een ver gevorderd stadium moet zijn. Evalueren hadden ze tussen janurai en april moeten doen.

    En het is raar ja dat in de belangrijkste periodes van het seizoen, namelijk het vormen van het nieuwe team en temidden van de pleuris op het werk de baas op vakantie is. Correctie, nog niet is, op het vliegveld staat in Nederland, terug kan komen richting de Koel, maar alsnog toch gaat. Hij had ook zijn gezin vooruit kunnen sturen en zelf een paar dagen later of een week later na kunnen reizen. Had hij daarna nog bij zijn gezin op vakantie kunnen zijn.

    Sparren werkt veel beter 1 op 1, in real life dan via telefoonlijnen of videoschermen. Dat weet inmiddels iedereen. Dat heeft met energie tussen mensen te maken. Elkaar aanvoelen. Maar dat zal wel allemaal niet aan je besteed zijn. En Oekraiëne is een oorlog, geen crisisje.

  1. Ievel Knievel

   Ik vind het maar een raar stuk. Iedereen is wel erg voorzichtig en loopt op zijn teentjes. Het is helemaal niet moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. het is namelijk een optelsom van alles wat naar buiten komt en dan is 1 + 1= 2. En dan mensen beschadigen? Er zijn juist mensen binnen VVV die zichzelf en met name ANDEREN beschadigen. Die mensen zitten in de organisatie en in de top van de organisatie.

   8 trainers over 5 jaren (en het eerste decennium zijn er ook genoeg trainers met heibel vertrokken of trainers die hun contact niet wilden verlengen, wegens aanvaringen met de leiding van de club, waarin toen ook al Marco B. een belangrijke positie had).

   Adrie Koster> wilde niet verlengen, presteerde uitstekend
   Hebert Neumann> wegens een lulreden/ drogreden door Berden (persoonlijke wrevel, dus niet professioneel) naar buiten getrapt> presteerde excelent!
   André Wetzel> wilde niet verlengen, presteerde goed
   Jan van Dijk> presteerde uitstekend, wegens een lulreden/ drogreden naar buiten geschopt en doordat Berden een persoonlijke hekel aan de man had
   Glenn de Boeck, wegens ruzie met Berden eruit geschopt, omdat Berden zich met opstellingen bemoeiden (zijn investeringen moesten spelen)> presteerde begin termijn meer dan uitstekend

   Daarna de beslissingen vanaf het moment dat Marco B. in de directie zat en waarvan ook een groot deel het technisch zeggenschap had.

   Ton Lokhoff> vanaf begin af aan bekritiseerd> Ton Beton> verkeerde keus
   René Trost> vanaf begin af aan bekritiseerd> verkeerde keus
   (uitzondering Steijn)
   Hans de K.> heeft het nog prima gedaan, had al te maken met muitende staf, muitende selectie en een leiding die de boel niet onder controle had
   Nu weer Jos L.

   1. VeniVidiVici

    Beste Ievel K…afkorting IK..alwetende. Je hebt over alles en iedereen je mening en conclusie klaar, zonder iemand in de ogen gekeken te hebben. Je kent mij niet, je weet niet wat er bij vvv intern gaande is en hebt Jos niet gesproken, toch heb je overal je conclusies al over getrokken. Wacht nou eerst maar es af wat Jos te melden heeft, voordat je jezelf een crisis aanpraat. Jos is de enige die wat mij betreft iets zinnigs kan zeggen over wat er speelt. Dat mag ie van mij ook best via Zoom doen overigens.

   2. Ievel Knievel

    @VeniVidiVici

    Begrijpend lezen, verhalen naast elkaar leggen, tussen de regels doorlezen. ben ik toevallig goed in. En ik volg de club al lang. Luister naar wat de verschillende mensen zelf allemaal zeggen. Ik kijk via interviews (eigen uitspraken mensen) de betrokken hoofdrolspelers regelmatig in de ogen. Ik ga af op wat ze zelf allemaal zeggen (en vaak ook niet zeggen).

    De jongens van de Limburger hebben in ieder geval een goede bron en zitten dicht op het vuur en het hebben het ook vaak bij het rechte eind. Ondanks de veel te negatieve ondertoon soms. Maar dat heeft zo z’n oorzaken.

 7. spits

  Wie er nu precies trainer wordt is denk ik minder belangrijk dan dat de vvv leiding nu eindelijk eens duidelijkheid gast verschaffen over de situatie mbt Jos.
  En verder: ik heb vaak gel3zen dat er een plan zou zijn voor vvv’s toekomst. En dat Jos daarin zou passen. En nu ineens niet meer? Maar wie dan wel? Of was dat plan kletspraat?

  Ik vind ook dat de club niet eerlijk is geweest bij het verlengen van de seizoenkaarten. Je ging er toch vanuit dat de ( harde ) lijn Luhukai zou worden voortgezet en dat zij die daar niet in passen zouden verdwijnen.
  Ik snap er niets meer van.

  1. Als iedereen dat stuk van Venlovanbinnen (waarvoor dank Supportertje) even leest en de nuance van dat artikel tot zich neemt dan komen een aantal mensen hier misschien enigszins tot bedaren.
   Natuurlijk is er veel mis (communicatie, beleid etc) maar wij als supporters en buitenstaanders weten niet precies wat er speelt, dus dat maakt het voor ons moeilijk om echt een gefundeerde mening te vormen. Laten we hopen dat er snel iets meer duidelijkheid komt en dat de nieuwe aan te stellen trainer past bij de huidige spelersgroep en er wat dat betreft ook enige verbetering komt, want dat is ook iets waar wel degelijk sterk behoefte aan is…

   1. Ievel Knievel

    Waarschijnlijk doel je ook op mij. Wat mij betreft is het allemaal niet zo speculatief hoor
    , als je de juiste bronnen volgt krijg je best een rond geheel wat je kan rijmen met wat je/ ik zelf waarneem(t).

    Maar goed: de niet speculatieve samenvatting:
    -VVV verslijt erg veel trainers
    -Het technisch beleid stuitert (zelfs binnen het seizoen) al seizoenen op rij alle kanten op
    -De technisch verantwoordelijken voeren geen consistente technische lijn, maar voeren hap-snap-beleid
    -De stadionplannen (nieuwbouw/ renovatie) komen niet van de grond
    -Van het plan “Truuk d’n berg op” is vrijwel geen enkel onderdeel naar behoren uitgevoerd en nageleefd. Er is weinig gewerkt aan het imago van cultclub, De Koel is niet gefaseerd gerenoveerd, slechts de kantoren en winkel/ museum zijn opgeleverd. Er is weinig koers en richting. Men heeft niet bescheiden gewerkt, maar toch weer zakken met geld uitgegeven aan paniek-aankopen.
    -Er is al geruime tijd, 2 jaar, sprake van onrust zowel in de spelersgroep als in de staf.
    -Er is verzuimd de onrust afgelopen winter echt goed aan te pakken. Er werd eerst ontkend dat er onrust was, waarna er toch, vooral voor de bühne, nadat er naar de pers is gelekt, is ingegrepen
    -De algemeen directeur is meermaals op zowel op het verspreiden van leugens als het opzettelijk verspreiden van desinformatie (om fouten te verhullen en vaagheden de wereld in te helpen) betrapt. Bewust stakeholders voorliegen is een bedrijfskundige zonde, zeker wanneer het aandeelhouders betreft, dan is het ook juridisch gezien strafbaar
    -De algemeen directeur is meer bedereven in het schrijven van het ene visiestuk en beleidsplan na het andere, in de plaats van dat deze stukken uitgevoerd worden. Het is al een wonder als een 5-jaren plan (waarom 5 jaar eigenlijk) de 2 seizoenen haalt
    -De rol van de trainer van het eerste is ondergeschikt aan te veel poppetjes, terwijl de trainer ook een rol in het geheel moet hebben, die moet immers presteren en leveren
    -De Raad van Commissarissen bemoeit zich met de dagelijkse gang van zaken
    -De Algemeen Directeur en de RvC gaan niet vrijuit, zeker niet in het bezweren van crisissen
    -De band met pers en lokale overheden is beroerd

    Zie hier. Allemaal feiten. Alleen het liegen en verspreiden van desinfo zet ik wat dikker aan, omdat het dat in mijn ogen is. Ik ben zelfs nog een belangrijk punt vergeten op te schrijven, iets dat ik net nog wist, maar nu vergeten ben.

 8. goalkiller

  De manier van niet communiceren met de achterban , klanten is veelzeggend bij VVV. Zoals de afgelopen jaren blijkt is lichtgewicht Bogers volstrekt ongeschikt, hij begrijpt totaal niet hoe je met klanten en stakeholders moet omgaan. Ongelooflijk amateuristisch beleid. Tip Marco, neem eens een communicatietraining, en veel belangrijker, stap op. Het is een grote schande. Zoals andere hier opperen, met dit beleid bestaat de club over 10jaar niet meer.

 9. Ievel Knievel

  En over de mensen die zeggen dat de directeur nu prima op vakantie kan gaan.

  Als er contractbesprekingen met spelers gevoerd moeten worden en er snel gehandeld kan en moet worden heb je toch echt een directeur nodig, fysiek, voor het opstellen en tekenen van de contracten.

  1. Koelie

   Spelers moeten ze nog eerst random scouten. Dan gaan spelers niet tekenen, voordat ze weten wie de trainer is. Dan is wel begin juli. Neem aan dat Marco dan weer terug is voor de onderhandelingen. Zelfde als vorig seizoen.

   Niets aan de hand mensen gewoon doorlopen. Business as usual.

  2. Godfried

   Dat kan tegenwoordig natuurlijk prima op afstand.
   Een contract wordt absoluut niet opgesteld door de directeur. Dat doet een advocaat voor hem.
   Onderhandelen kan ook iemand anders of het gebeurt online.
   Tekenen kan ook via een digitale handtekening als het moet. Anders het fysiek tekenen heel even uitstellen. Geen enkel punt.

   1. Leonardus

    Natuurlijk.

    Een indruk en een goed gevoel wat een potentiële speler moet krijgen gebeurt ook op afstand en digitaal.

    Nou, succes zou ik zeggen dan.

   2. Aan het niveau te zien is bij een groot aantal spelers die de laatste jaren gehaald zijn zelfs de scouting digitaal gegaan.

   3. Grad

    Inderdaad @level Knievel, momenteel lijkt me een crisismanager meer op zijn plaats en mij lijkt dat jij daar de meest geschikte persoon voor bent, uitgaande van je uitgebreide analyses die je op dit forum hebt gepubliceerd.

 10. Evel Knievel, ik denk dat je hierboven een prima opsomming geeft van de problemen die er spelen op alle vlakken binnen de BVO-VVV..
  En omdat de communicatie zo abominabel is, zit iedereen met zoveel vragen dat mensen soms eigen conclusies gaan trekken uit de beperkte, en soms zelfs misleidende info die er gegeven wordt.
  Maar ik denk dat er veel problemen in Ned. eigenlijk slecht gemanaged worden, kijk maar naar Schiphol, de toeslagenaffaire, de evacuatie in Afghanistan, het Groningse gas en de hele corona-crisis.
  Dat is toch wel iets waar ik me zorgen over maak, en ook Marco Bogers past (weliswaar op een kleiner niveau) helaas prima in dit beeld…

  1. DeOtjes

   Dat noemen ze politiek en daarmee samenhangend cultuur. Het gaat niet om de juistheid of volledigheid van de oplossing maar hoeveel van jezelf er terug is te zien in het resultaat.

   En cultuur veranderen is heel moeilijk. Het begint natuurlijk van boven. Maar ook lang zittende medewerkers dragen bij aan instandhouding van cultuur. Want ‘we zijn het zo gewend’ en ‘het gaat toch best goed’.
   Oftewel weerstand bij verandering.

   Beide zaken lees ik wel terug in hetgeen er zoal is gepubliceerd.

  1. Oelie op zuid

   Stan V. imposante carriere als voetballer. Ruime ervaring als manager bij diverse voetbalorganisaties. Jos L. Zeer verdienstelijke trainer in Duitsland . Dit zijn twee professionals die zojuist bij vvv zijn afgeserveerd als bestuurslid van vvv. Welke profesional stapt nog in deze slangenkuil.

   1. Leonardus

    Resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Dat werd eens en te meer duidelijk bij deze twee ex helden.

    Dat heeft niets met VVV te maken maar meer met hun vergane glorie.

 11. mausovenlo

  Wanneer komen er eens echte professionals bij vvv aan het roer staan? Ik word een beetje moe van hoe het gaat de laatste jaren, het lijkt wel alsof alles mislukt vanwege incapabele mensen die het voor het zeggen hebben of zie ik dat verkeerd? Ik krijg een beetje het idee dat vvv wil professionaliseren maar dat de mensen die dit moeten bewerkstelligen niet van dat niveau zijn.

  1. RuiverCity

   @mausovenlo.
   Of de mensen die dit moeten bewerkstelligen houden het tegen!
   Die Bogers is toch een karikatuur. Lult wat in de ruimte. Bij een andere bvo was de pleuris uitgebroken. Meneer gaat rustig op vakantie. Ongelooflijk wat een amateurisme. VVV zakt verder weg in het moeras van de KKD.

   1. goalkiller

    Waarom vraagt niemand zich af waarom Jay Driessen wederom contractverlenging krijgt? Terwijl de beste man met bijna elke trainer op Steijn na overhoopt ligt. Dit zegt veel over het mismanagement en wanbeleid

 12. Je zou als nieuwe trainer maar moeten gaan werken met Driessen als assistent. Dan ben je afhankelijk van de resultaten van Sparta.

  Niet ondenkbaar dat die rond de kerst ergens op een degradatieplaats staan en Steijn ontslagen wordt. En dan zal Driessen hier weer aan de stoelpoten van de nieuwe trainer gaan zagen om zijn grote vriend binnen te halen.

 13. RuiverCity

  Steek het geld van een afkoopsom voor Kruys maar in het spelersmateriaal. Die Bongaerts droomt van tig procent jeugdspelers. Ik voorspel nu al dat de jeugdspelers van de laatste seizoenen binnen afzienbare tijd bij regionale amateurclubs spelen.
  Als ze weer starten met zoveel jeugdspelers voorspel ik een plek rond de 15de plaats.
  Ongelooflijk wat een beleid daar op d’n Berg 🙁

Leave a Reply