Rintaro Tashima tekent profcontract bij VVV-Venlo

Na Honda, Cullen,Yoshida en Otsu is er weer een Japanner in de Venlose gelederen. Rintaro Tashima is de nieuwste aanwinst van de Venlonaren. De aanvallende middenvelder speelde afgelopen weken al als amateur mee bij VVV-Venlo en is nu vast gecontracteerd.

De technische staf is zeer te spreken over de ontwikkelingen van de Japanse spelverdeler. Zelfs zo goed dat de club besloten heeft de jonge Japanner een profcontract te geven. Rintaro tekende vanmorgen een contract dat hem voor één seizoen met een optie van één seizoen aan de Koelclub bindt. De Japanse speler is speelgerechtigd sinds 1 september en is dus direct inzetbaar.

Stan Valckx, Adviseur Voetbalzaken: “Rintaro is een talentvolle aanvallende middenvelder, die zich graag verder wil ontwikkelen in het Europese voetbal. Via VVV-Venlo hoopt hij zich in de picture te spelen voor het nationale Japanse team. Maar eerst gaat hij zijn uiterste best doen voor VVV-Venlo. “Just like Honda…”, meldde Rintaro Tashima lachend in perfect Engels.

De 19-jarige Japanner liep vorig seizoen al stage bij de Koelclub en speelde onder andere mee in de oefenwedstrijd tegen Roda JC en Wuppertaler SV. Daarvoor speelde Tashima hoofdzakelijk voor Japanse collegeteams en clubs en één seizoen bij de Parijse club A.C. Boulogne Billancourt (L’ACBB Football).

Directeur Marco Bogers is blij met het aantrekken van de nieuwe Japanse speler: “Wij zijn blij met zijn komst want de eerste indrukken van de staf zijn erg positief. Op deze manier kunnen we ook de goede contacten met Japan in stand houden. Toevallig is hij ook nog de zoon van de president van de Japanse voetbalbond. Een leuke bijkomstigheid.

9 Responses

 1. piehen

  Rintaro Tashima , welkome bye VVV the best club in the Netherland a wish you a very good time bye VVV.
  Prima zet van VVV om dit talent binnen te halen , vermoed dat externe geldschieter van Musa dit weer ter beschikking heeft gesteld van VVV , want de club moet iedere uitgave voor spelers melden bij knvb en laten goedkeuren.
  Forza VVV

  1. Ik weet niet hoeveel deze jongen verdient. Uit verleden weet ik dat deze spelers een flinke zakcent moeten verdienen omdat ze buiten de EU komen. Maar er is zoiets als een verdrag tussen Nederland en Japan waardoor deze regel zou moeten vervallen. De club hoeft geen speciale vergunning aan te vragen en hoeft ook niet die hoge salarissen te betalen.

   Ik kan me niet voorstellen dat VVV een salaris van boven 1 ton kan betalen en dat gaan ze zeker ook niet doen voor een jong talent.

   Heerenveen maakte hier afgelopen zomer ook gebruik van:
   http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=280621

  1. Reactie boven je staat uitleg over dat waarschijnlijk er niet zoveel betaald hoeft te worden voor deze speler (Verdrag tussen Japan en NL). Iedereen denkt nu dat VVV weer miljoenen heeft te besteden. Dat is niet zo, ik persoonlijk denk dat die jongen gewoon een normaal voetbalsalaris heeft zoals de rest van het team. We zitten nog altijd in categorie 1 dus kan me echt niet voorstellen dat VVV 270.000 kan en wil betalen voor een speler die zich nog op de trainingen na niet heeft bewezen.

 2. kiekoputspelke

  Mooi dat VVV weer een Japanse speler heeft gecontracteerd.

  Begrijp dat de technische staf ZEER te spreken is over deze jongen dus dat is hoopvol. De staf heeft de laatste jaren namelijk goed gescout qua middenvelders….

  Boddaert zal dan wel de pineut zijn want nóg een middenvelder is denk ik wat veel van het goede ? Al heb je een extra defensieve middenvelder misschien juist nog nodig als er gebikkeld moet worden ? We zullen het na het weekend weten.

  Nu eerst proberen Volendam te wippen !!

Leave a Reply