RKC-VVV 4-0

RKC-VVV1e Helft
In het Mandemakers Stadion kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Na een minuut of vijf gaf Meijers de bal van links voor het doel. Leiwakabessy kopte de bal terug op Gentenaar, maar de bal was wat aan de korte kant. Gentenaar wist de bal nog net voor de inkomende Schet te pakken. Een minuut later kon van Mosselveld vrij inkoppen, maar de bal ging ruim over.

In het eerste kwartier bleef hetzelfde beeld zichtbaar. RKC was de bovenliggende partij en VVV was genoodzaakt de verdedigende stellingen in te nemen. Anders dan in de eerste vijf minuten, viel er voor RKC geen echte mogelijkheid meer te noteren.

Halverwege de eerste helft kreeg VVV wat meer aandeel in de wedstrijd en werd het meer een gelijkwaardige strijd. Veel mogelijkheden waren er echter niet te noteren, totdat nieuweling Neméth in de 27e minuut het strafschopgebied binnenging. Hij zocht het been van Vorstermans op en duikelde daar overheen. Strafschop voor RKC, overigens zonder tweede gele kaart voor Vorstermans. Sno benutte de strafschop (1-0).

Vorstermans moest vervolgens het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door de Regt. Deze stond nog geen minuut in het veld en het was alleen raak. Een vrije trap van rechts werd van dichtbij door van Mosselveld ingekopt. Binnen drie minuten scoorde RKC dus tweemaal (2-0).

De achterstand haalde bij de Venlonaren geen verborgen krachten naar boven. Sterker nog, de ploeg leek eerder de schade te willen beperken dan zich terug te knokken in de wedstrijd. Van het evenwicht in de wedstrijd was dan ook niets meer over. RKC heerste vanaf de 30e minuut weer en kreeg 5 minuten voor tijd een open kans op 3-0. Schet aarzelde echter te lang, zodat Gentenaar de bal nog net over het doel kon werken. Ruststand 2-0.

2e Helft
In de rust werd Maguire vervangen door Verbeek. Tien minuten na rust kreeg deze laatste een aardige kans op de aansluitingstreffer. Berghuis kwam goed door over rechts. Zijn voorzet ging voorbij aan een vallende Nwofor en kwam voor de voeten van Verbeek. Deze plaatste de bal net naast het doel van Zoet.

Van een echt offensief van de kant van VVV was in het eerste kwartier na rust geen sprake. RKC bleef dan ook gemakkelijk overeind. Aanvallend gezien waren de Waalwijkers in het eerste kwartier na rust ook onzichtbaar, maar voor hen was er geen noodzaak tot aanvallen.

Gaandeweg de tweede helft geloofde RKC het wel, want van VVV viel heel weinig te duchten. Twintig minuten voor tijd werd Nwofor gewisseld voor Wildschut in een laatste poging om de wedstrijd alsnog te laten kantelen.

Tien minuten voor tijd kwam er inderdaad verandering in de stand, maar het was weer RKC dat het doel wist te vinden. Van zo’n 15 meter kon Braber vrij inschieten (3-0). Voor zover de wedstrijd niet al gespeeld was, was dat nu wel het geval. In de blessuretijd bepaalde ten Voorde de eindstand zelfs nog op 4-0!

Waar vorige week de hoop op rechtstreekse handhaving weer even opgloorde, is het nu wel duidelijk dat alleen handhaving via de na-competitie mogelijk is. Een doffe teleurstelling!

Opstellingen:
RKC: Zoet – Bandjar, Drost, Ramos, van Mosselveld – Sno, Duits (Auassar -81), Braber – Meijers, Neméth (Castillion -85), Schet (Ten Voorde -85).
VVV: Gentenaar – Timisela, Vorstermans (De Regt -31), Yoshida, Leiwakabessy – Holla, Meeuwis, Maguire (Verbeek -46) – Berghuis, Nwofor (Wildschut -71), Linssen.

Op Rapport:

Gentenaar: – 7 – Beste man aan de kant van VVV. Een aantal keren kwam Gentenaar voortreffelijk uit zijn doel om een aanval van RKC te stoppen. Ook heel attent bij terugspeelballen. Ruime voldoende voor onze doelman.
Timisela: – 5 – De vleugelaanvallers van RKC hadden vanmiddag vrij spel. Dit valt Timisela (mede) aan te rekenen. Opbouwend speelde Timisela bij vlagen redelijk. Af en toe de bal gewoon inleveren bij de tegenstander kwam echter ook voor. Onvoldoende dus.
Vorstermans: speelde te kort voor een beoordeling (gewisseld in de 30e minuut)
Yoshida: – 5 – Yoshida wisselde goede verdedigende ingrepen af met uitverdedigen op amateurniveau. Meer dan eens leverde Yoshida de bal rond de eigen zestien in bij een tegenstander. Dit gebrek aan concentratie blijft voor mij een raadsel als je bedenkt dat Yoshida in het nationale elftal van Japan speelt. Yoshida hoort te heersen in het centrum, maar dat lukt hem gewoonweg niet.
Leiwakabessy: – 5 – Had veel moeite met de vleugelaanvallers van RKC. Leiwakabessy was onvoldoende in staat om het gevaar van de flanken af te stoppen. Ook een aantal keren slordig in balbezit, met gevaar van RKC tot gevolg.
Holla: – 4 – Holla had weinig tot geen aandeel aan deze wedstrijd. Van degenen die het einde van de wedstrijd hebben gehaald, was hij, wat mij betreft, de zwakste. Dit moet volgende week echt een stuk beter!
Maguire: speelde te kort voor een beoordeling (gewisseld in de 46e minuut).
Meeuwis: – 5 – Begon aardig aan de wedstrijd, maar zakte langzaam door het ijs. Als de middenvelders van de tegenstander zo nadrukkelijk in het spel voorkomen, dan functioneert onze controleur onvoldoende. Meeuwis was vandaag niet bij machte zijn normale niveau te halen.
Berghuis: – 6 – Berghuis kwam een aantal keren aardig door over de flank, waarbij hij over het algemeen goede voorzetten afleverde. Al met al een redelijke wedstrijd van Berghuis. Het was helaas niet genoeg voor een positiever resultaat.
Nwofor: – 5 – Geen beste wedstrijd van onze spits. Te veel balverlies en veel te weinig dreiging richting het doel. Terecht gewisseld.
Linssen: – 6 – Veel inzet, maar weinig gelukkig in zijn acties. Probeerde het tij te keren door hard te werken (jagen e.d.), maar kreeg onvoldoende steun van zijn medespelers. Op inzet nog net een voldoende voor Linssen.
De Regt: – 5 – Hoewel Vorstermans ook niet echt lekker in de wedstrijd zat, werd het centrale duo er niet beter op met de komst van de Regt. Verdedigend speelde de Regt een redelijke wedstrijd, maar opbouwend blijft het behoorlijk zwak. Per saldo geen voldoende voor de Regt.
Verbeek: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in de 46e minuut).
Wildschut: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in de 71e minuut).