VVV-Venlo

“Robert Maaskant nieuwe trainer VVV-Venlo”

Het is nog niet officieel, maar Robert Maaskant lijkt de nieuwe trainer van VVV-Venlo te worden. De Limburger meldt dit op hun website. En zo, is de nieuwe hoofdtrainer bekend.

Maaskant komt over van Almere City waar hij technisch directeur was en neemt Raymond Libregts mee als assistent. Zij worden de opvolgers van Maurice Steijn en Jay Driessen.

Later meer…

141 Responses

 1. RuiverCity

  Ongelooflijk dit. Valckx wat maak je hier een blunder. Op de diverse voetbalsites wordt VVV nu al belachelijk gemaakt. Deze man wordt door half Nederland als arrogant gezien en heeft het nergens lang volgehouden omdat zijn goodwill snel verspeeld was. Wellicht eerst een korte opleving aan het begin van het seizoen, maar dan….. tsjonge jonge. Dit gaat VVV seizoenkaarten en sponsoren kosten in de loop van de tijd.

  1. lucien1978

   Ruiver Naoler dat je bent. Bij jou is het nooit goed.

   Als Maaskant het nu erg goed doet dan ligt het niet aan de trainer maar aan de goede spelersselectie en als het niet goed gaat ligt het wel aan de trainer.

   Dat afbranden van trainers op social media gebeurd bij iedere trainer, dat is niks nieuws.

   Ben eens positief en steun VVV op een goede manier . Dat is beter dan alles afbranden.

   Maaskant is alleen een beetje arrogant. Dat is misschien wel een juiste match met limburgers, want daar ontbreekt het bij ons nogal aan.

   Klasse Valckx , goede keuze. Je weet wat je in huis haalt want jullie hebben al samengewerkt.

   Ps. Jans was idd voor zijn platen collectie bij sounds.

 2. Noordsupporter

  Jammer zulke reacties. Ben ook geen Maaskantfan en hij was niet de eerste kandidaat. Maar ik gun hem de kans en ben niet bij voorbaat negatief. Stan heeft nog altijd goede keuzes gemaakt en hij kent hem goed. Ja, hij is arrogant en door dat constante filmpje bij VI vinden bepaalde mensen iets van hem. Een sponsor kiest voor een club niet voor een trainer. En als Vvv het al slechter gaat doen dan afgelopen seizoen dan komt dat wellicht omdat we een keeper hadden die pakweg 10 punten per seizoen verdiende (hopelijk doet Kirschbaum dat ook) ipv door de trainer. We zullen zien maar ik geef iemand bij voorbaat mijn vertrouwen en een verdiende kans.

   1. lucien1978

    Stel je niet zo aan. Rbc prima, nac prima , willem 2 europees voetbal en finale beker, wisla kampioen. Valt ook allemaal reuze mee.

   2. Ievel Knievel

    RBC tweede periode: keihard eruit geflikkerd. Eerste periode had hij gewoon goed spelersmateriaal.

    NAC, bouwde voort opt werk Brands, die met deel zelfde selectie 3e werd (Maaskant haalde slechts play ofs). Na ditseizoen Maaskant was de koek daar ook al weer op.

    Willem II: uiteindelijk ontslagen toen Willem II 17e stond en het Maaskanteffect uitgewerkt was.

    Wsila: Na successeizoen, seizoen later al wegens tegenvallend spel en resultaten ontslagen.

    Groningen> helemaal rampzalig.

    Etc, etc, etc.

 3. RuiverCity

  Een van de reacties op de voetbalsites:
  ‘Die Maaskant weet ook niet wat hij wil hè. Eerst ontslag nemen bij NAC, dan toch doorgaan, daarna ineens helemaal stoppen met trainen en je op een carrière als ondernemen richten, dan ineens TD (‘heerlijke baan waar ik jaren vooruit kan hier in Almere met een groeiende club’) en een jaar later weg.

  Deze reactie geeft het beeld volledig weer van Maaskant.

  Komend seizoen moeten alle spelers en supporters aan de yoga…..man man man.

   1. RuiverCity

    Begrijpend lezen is voor jou echt moeilijk hè. Op bijvoorbeeld voetbalzone…….van de 42 reacties 38 negatieve reacties. Maar ja begrijpend lezen is voor jou echt moeilijk hè.

   2. Godfried

    Voetbalzone… die site waar supporters van andere clubs en die amper foutloos kunnen schrijven anoniem hun gal spuien? Waarom haal je facebook niet aan als bewijslast? Net zo’n vuilbak aan onzin.

  1. Noordsupporter

   Waarom nu weer zo’n negatieve reactie er uit halen en hier plaatsen. Ja wellicht zijn er meer negatieve dan positieve reacties. So what. Gun hem een kans, heb vertrouwen en misschien nog wel belangrijker we hebben cultuurbewakers bij VVV in de personen van Stan, Marco, Danny Post, hopelijk Promes enz.
   Ik gun hem een kans en heb vertrouwen.

 4. robbaan

  Precies, als inderdaad de nieuwe trainer wordt dan gun hem zijn kans.
  Feit is dat hij samen met Stan heeft gewerkt. Laten het positief zien… Come on Venlo…

 5. festina lente

  Wat een negatieve reacties op de voetbalsites. Allemaal beinvloed door Johan Derksen? Ben toch benieuwd naar de perspresentatie , wat hem bewogen heeft om trainer te worden bij FC VVV.Zoveel alternatieven zijn er voor ons niet beschikbaar.

 6. twiggy11

  Eerst maar eens afwachten en Johan Derksen denkt dat die overal alles het beste weet heeft alleen in de eerste divisie gespeeld meschien gaat het goed met Maaskant kunnen we dan een lange neus na Derksen trekken⚽️⚽️

 7. Koelie

  Wat een teleurstelling allemaal. De hele club kan er weer geen zak van. Alsof we al gedegradeerd zijn.
  Regel het zelf. Met een lege portemonnee en geen beschikbare kandidaten.
  Ben wel benieuwd naar al die opties die er zouden zijn. En nee Jans wil niet.
  Gewoon pech dat we nu net dit jaar onze trainers kwijtraken.

  1. Split

   Ben het helemaal met je eens Koelie!
   Ik schrik er gewoon van hoe negatief er wordt gereageerd op voetbalsites en op Social Media.
   Dit is Venlo op zien bes. Wat een genäöl!!
   Geef die man eens tijd en heb vertrouwen in Valckx. We moeten Valckx eeuwig dankbaar zijn met wat hij heeft gedaan (en nog steeds mee bezig is) en kijk eens hoe VVV ervoor staat! Hij weet echt wel beter wat goed en niet goed is.
   Ben eens positief, want dat blijft toch zo lastig in deze regio. Zonde..

 8. De Realist

  Ach….een beetje leven in de brouwerij kan geen kwaad en met Steijn was het toch een beetje saai aan het worden, net als het voetbal. We zullen zien wat het gaat worden met Maaskant.

 9. ponnie veag oet de pan

  Vergeet niet dat valckx het vermogen heeft om spelers met een krasje hier weer te laten opbloeien.. laten we hopen dat dit met maaskant ook gaat lukken. Hij gold immers ooit als ut talent, de jongste trainersbofte.. positiviteit is het belangrijkste! En daarnaast, hopelijk laat hij het elftal in de koel weer eens wat leuker voetballen!

 10. Goodie

  Maaskant was ook zeker niet mijn favoriet, maar ik geef ‘m een eerlijke kans. Als trainer mij nog niet overtuigd, maar als ik eerlijk ben heb ik qua persoonlijkheid liever Maaskant dan Van ’t Schip.
  Laten we ook niet bepaalde acties van Steijn vergeten in zijn eerste 2 seizoenen.

 11. Louis van Gaal

  Prima keuze van VVV. Prima trainer voor VVV. Prima assistent voor VVV. Prima band met Valckx. Ervaren trainer. Nieuwe frisse wind ( want wat hebben toch veel van deze näolers de laatste maanden Maurice Steijn afgebroken voor zijn tactische keuzes en wissels ). Kampioen geworden in Polen. Ja, helaas Jürgen Klopp heeft nog een contract bij Liverpool, Louis van Gaal is echt gestopt en Luhukay blijft in Duitsland. Stan Valckx is de laatste weken bijna tot in de hemel geprezen en nu kan hij er niets meer van….pffffff….. näolers…… Mocht Robert morgen om 13.30 gepresenteerd worden: Prima keuze voor VVV !!!!!

  1. LJ

   Hoe kun je op deze site een wit voetje halen bij VVV? Met een synoniem als naam.

   Wat een ongelofelijke koekwaus ben jij zeg. Je bent nog dommer dan ik dacht.

   Belachelijk negatief mannetje dat je bent.

 12. 077

  Wat een gejank en onnodig afkraken van onze nieuwe trainer! Ik heb vertrouwen in Valckx en zijn keuzes, beter support je vanaf morgen VVV en zijn nieuwe trainer en sta je boven al die domme commentaren. Snel verder bouwen aan een goede selectie!!

 13. Rikki077

  Ooit de kroonprins onder de trainers genoemd. Super keus!!!
  Soms een beetje temperamentvol maar och dat mag toch best.

  Geef deze uitstekende trainer eerst een kans!
  Het advies aan ‘die klagers’……straks ook geen grote mond en de polonaise lopen als we 10e staan.
  Avé VVV

 14. supportertje

  Wat een binnenkomer op deze site voor Maaskant. Hij kan bij voorbaat al niets meer goed doen. Vraag mij af of diegenen die hier zo klagen ook zo ontvangen zijn toen zij aan hun eerste of nieuwe baan zijn begonnen. Want dan kan ik het enigszins begrijpen. Hopelijk gaat het hem en VVV goed, en zo niet, dan is het niets anders en zullen ze zich iets anders moeten laten invallen. Maar hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel en Stan houd hierbij echt wel een vinger aan de pols. Laten we eerst maar eens kijken wat zijn motivatie is om bij VVV te komen, en welke richting hij in wil slaan, dan pas kunnen we er iets over gaan zeggen. Maar op dit moment is het wat het is, en zullen we het er mee moeten doen.

 15. De Koel

  De rol van een trainer wordt vaak overschat. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de spelersgroep en wat dat betreft heb ik alle vertrouwen in Stan Valckx. Trainers worden vaak ontslagen na een slechte reeks (is Maaskant een aantal keer gebeurd), maar de opvolgers doen het meestal niet veel beter.
  Al moet ik zeggen dat Maaskant gezien zijn carriere geen trainer voor de lange termijn lijkt.
  Anyway, we gaan het zien komend seizoen. En anders hebben we in ieder geval weer wat te näöle.

 16. RuiverCity

  Als iemand al tig kansen heeft gehad maar overal na 1-2 jaar weg moet, verklaart een hele hoop. Zeker als je de verhalen van (supporters van) die clubs hoort. Al die mensen zien dat dus allemaal verkeerd.
  Tevens op televisie eigen spelers uitscheldt voor…..(piep) en al vaker uitspraken heeft gedaan die niet op waarheid berustten of nakomt.
  Het Maaskant-effect duurt vaak maar kort. Niet iets waar VVV voor staat: doorselecteren, de trap op en een degelijk opbouw naar de toekomst.

   1. ponnie veag oet de pan

    Dat weet je niet, die kwam namelijk ook van nac af.. wie daar getraind heeft slaagt nergens meer namelijk..

 17. Depor

  Hij zal niet zo defensief spelen als Steijn . Hij zal niet zo’n rare wissels toepassen als Steijn. Hij houdt van voetbal en zal Susic altijd laten spelen. Prima keuze en in vergelijking met Steijn een toptrainer. Ben er tevreden mee deze keuze van Stan!

 18. Ievel Knievel

  Je kan me negatief noemen, Maar de manier waarop Maaskant loopt te schreeuwen langs de lijn tegen zijn eigen spelers en de tegenstander staat me enorm tegen. Noem het een gevoel-dingetje.

  Past wat mij betreft noet bij mijn gevoel dat ik bij VVV heb.

  Ik denk ook dat de op de lange termijn dit een hele slechte keus zou zijn. Spreek me in november of februari/ maart, of desnoods de start van het volgende seizoen maar.

  Daarnaast spreekt meneer zichzelf constant tegen.

  Als er al een Maaskant-effect is, is dat zeer snel uitgewerkt.

  Op de lange termijn gooi je gewoon je eigen glazen in als club.

  Sorry, dat zegt mijn gevoel nu eenmaal.

  1. Ievel Knievel

   En dan heb ik zijn uitspraken af en toe in de media nog niet eens meegenomen. Denk aan zijn uitspraken rondom scheidsrechter Nieuwenhuis en het gedoe daarom heen, waar hij zelfs door de minister op aan is gesproken. Past niet bij het image van onze club.

   1. Koelie

    Ja het is gevoel. Het is een teleurstelling misschien. Maar om zo te reageren voordat die beste ook maar iets heeft gedaan bij VVV slaat nergens op.

    Bekijk het reëel wat zijn de alternatieven? Vlemmings, Pastoor, Been. Allemaal geen tactische genieën. Het is niet anders.

    Waarom is elke “tegenslag” meteen zo’n f*cking drama bij deze club. Er zijn blijkbaar heel veel mensen die erop kicken om te zeiken op VVV. Ik snap daar niks van. Vooral bij VVV geldt “you can’t always get what you want”.

    Maaskant is een positiviteitsgoeroe geworden. Dat is wel een kwaliteit die we heel goed kunnen gebruiken.

   2. Ievel Knievel

    Dat het pijn doet heeft juist met enorme liefde voor de club te maken en een verleden waarin wij als supporters al heel veel foute beleidskeuzes en als gevolg drama-periodes, die lang duurden, hebben moeten slikken. Beleidskeuzes waarvan iedereen al van mijlen ver zag aankomen waartoe het ging leiden.

    En dan bijvoorbeeld een Bogers zich maar afvragen waarom al jaren zijn achterban aan het krimpen is ipv groeien. Ja, dit soort beleidskeuzes hebben daar wel mee te maken.

    Ik wil Bogers rol trouwens niet onderschatten in dezen, ook al is het Valkx zijn connectie. Bogers moet als directeur in de nieuwe structuur van VVV toch wel de algemene beleidslijn bewaken en soms ook Valkx tegenspreken. Bogers loopt al jaren bij de club rond en is betrokken geweest bij tal van verkeerde keuzes die de afgelopen 10+ jaar gemaakt zijn. Maar goed, nu zal ik wel weer het verwijt krijgen te negatief te zijn.

    Valkx heeft overigens toch een kleiner netwerk dan ik dacht, als er maar met 3 trainers gesproken is en de haast die er gemaakt is.Ik hadliever een week later een trainer gehad. We hebben prima assistenten op het veld lopen die d start kunnen begeleiden (enorme staf heeft VVV). Alle Duitse aankopen komen via het zelfde managementbureau VVV binnen. Vergeet trouwens niet dat Valkx bij PSV weg moest (deed hij het qua resultaten ook prima), omdat hij te innige banden met bepaalde makelaars had en managementbureaus, die via Valkx te veel invloed op de club PSV kregen. Daarom is hij daar ooit weggegaan.

    Dat er niemand anders beschikbaar is, behalve de flapdrollen, is natuurlijk onzin eerste klas.

    Er is door VVV met 3 kandidaten gesproken. Streppel, Jay Driessen (vandaar dat die gisteren pas bekend maakte ook te gaan) en met Maaskant.

    Er is dus waarschijnlijk nog niet eens gesproken met een Corneille of een Jans.

    Het hele amateurvoetbal loopt rond van de talentvolle trainers. Al eens gedacht aan een tussenpaus die als een opleider voor een talentvolle assistent zou kunnen dienen? Kiesuke Honda serieus geprobeerd als speler/ trainer? Die zou dus bijvoorbeeld wel uit respect en clubliefde voor wat minder salaris (is toch al binnen) best zijn carrière hier in Venlo willen afsluiten. Heeft hier toch met veel plezier gewoond. Daar willen sponsoren nog wel wat extra geld voor geven. voor dergelijke stunts.

    Maar ik was dan liever voor een onbekende jonge trainer gegaan, die zich we bewezen heeft op lagere niveaus. Ik had veel meer naar het karakter en de uitstraling gekeken. Veel belangrijker bij een trainer, omdat de spelers het toch moeten doen. Bij een trainerskeuze kan je eerder een slechte stempel op een selectie drukken dan een goede. Je kan het eerder verneuken dan verbeteren.

   3. Godfried

    Dit dus… Eerst was het de schuld van Berden, nu van Bogers, straks van Maaskant. Man wat ben ik benieuwd wie jij bent, wat jij doet en wat je in je leven allemaal bereikt hebt.

    Als ik je zo hoor moet je óf zelfstandig ondernemer zijn of je zit in de politiek. De lokale welteverstaan.

    Honda als trainer naar VVV? Kom op zeg. In welke realiteit leef jij? Corneille? De man die alleen nog maar op amateurniveau trainer is geweest en daarbij elk seizoen van club wisselde? Op basis waarvan is hij wél geschikt om in de eredivisie te acteren?

    En jij was liever voor een jonge trainer gegaan. Noem er dan eens 3. Kom op, dat moet je vast wel lukken! Drie jonge trainers, die vrij zijn en het niveau aankunnen. Ik daag je uit!

   4. Ievel Knievel

    Ik denk dat mijn kritiek op zowel Berden (die ik toen keurig inhoudelijk onderbouwd heb> ging namelijk niet over zijn hele manier van werken, maar over een deel van de manier van werken) en over Bogers en over Maaskant (al helemaal) wel degelijk houdt snijdt.

    Ga eens aan de achterban van alle clubs waar Maaskant gewerkt heeft vragen hoe ze over hem denken. Dan weet je denk ik al genoeg. Ze zijn daar over het algemeen blij dat hij weg is. Ook bij de clubs waar hij wel incidenteel succes heeft geboekt.

    En dan; ja, de echt negatieveling komt hier als een aap uit de mouw. Waarom zou Honda als speler/ trainer niet kunnen. Hij heeft nog geen nieuwe club en is duidelijk aan het einde van zijn carrière beland. Als je er niet in geloofd kan er helemaal niks, ooit. Honda in de eerste plaats had hier ook nooit kunnen spelen. Een veel te groot talent en maakte vanuit Japan echt wel wat stapjes terug, toen hij bij VVV kwam. Dus ja. Ik leef in een realiteit waarin Honda als speler/ trainer zeker een kleine mogelijkheid was geweest. Ik had hem in ieder geval vaak gebeld en uitgenodigd en veel op hem ingepraat ja. Dan had je pas een imageboots gehad als VVV zijnde en meer dan genoeg positieve PR.

    En tja, ik ben niet diegene die een compleet overzicht van alle amateur trainers hoeft te hebben; het is namelijk niet mijn werk. Maar, er lopen vast genoeg talentvolle trainers rond die een stap willen maken. En het lijkt me dat een TD wel lijstjes heeft (of zou moeten hebben) van trainers waarvan je de ontwikkeling volgt toch? Dan hoef je ook niet altijd bij hoereerders onder de trainers uit te komen.

   5. Geelzwart

    Als je bij de supportersbijeenkomst was gekomen of beter had geluisterd weet je waarom Honda geen optie is, namelijk Geld. Het is een Japanner, dus een salaris wat niet is op te hoesten.
    Ik ben ook geen Maaskant fan, maar geef hem wel het vertrouwen. Als je alleen maar beren ziet, misschien moet je dan niet meer naar VVV komen. Wij blijven een club wat tussen ere- en eerste divisie blijft pendelen. Ik zou ook willen dat VVV een zekerheidje in de eredivisie zou zijn, maar helaas.

   6. Ievel Knievel

    Hahaha, ik lach me best kapot de afgelopen dagen, vooral over de mensen die tot aan een paar weken geleden, week-in-week-uit aan de stoelpoten van Steijn hebben lopen zagen, je weet wel de trainer die binnen de top 5 van best presterende VVV trainers ooit staat; diezelfde mensen die hier nu ware positiviteitsgoeroes aan het uithangen zijn wanneer het op Maaskant aankomt. Toch wel iemand waar de gemiddelde mens niet meteen heel warm van wordt qua karakter; maar goed het zal wel tekendend zijn voor het een of het ander.

    Maar goed, natuurlijk ga ik ook gewoon komend seizoen VVV aanmoedigen en hoop ik natuurlijk dat ik het mis heb qua Maaskant en ga ik het natuurlijk ook gewoon aanzien.

    Even reageren op Honda.

    Tja, die uitspraken op de supportersavond…. zijn gedaan voordat er best wel wat geld binnen is gekomen bij VVV. Daarnaast kan een stunt als Honda aantrekken, zoals ik zei, extra geld losmaken natuurlijk. Ik kan me niet voorstellen dat toen Honda kwam de financiële positie van VVV nu zo dermate goed was.

    En het draait nu net, als je creatief zaken doet, juist vaak niet om geld, maar juist om andere zaken.

    Verkeerde beleidskeuzes kosten op de lange termijn altijd veel meer geld, dan soms een keus maken die gevoelsmatig wel past. Maar ja, iedereen heeft een ander gevoel.

    Juist nu, op dit moment, met extra geld, jarenlange groei, stabiliteit, zou je net dat kleine stapje richting plek 9-12 kunnen zetten.

    Afgaande op Maaskants uitspraken gaan we weer voor plekken 17 t/m 14. Dat vind ik jammer, want het kwartje kan zomaar de verkeerde kant uitvallen.

   7. Koelie

    @Ievel Knievel. Dus jij oppert nu om, ik noem maar wat, net als een Roda JC, iets meer schulden te maken om te gaan voor de negende plek?
    Bullshit dus. VVV heeft niet eens eigen vermogen om risico´s op te vangen. Dat is dus dodelijk als het mislukt. En die kans erg groot met onervaren trainers.
    Daarnaast als je een beetje op de hoogte bent dan weet je dan sinds financial fair play er is er niet meer buiten de begroting om rechtstreeks in spelers geïnvesteerd kan en mag worden. Dus Honda halen kan helemaal niet. Tenzij er een grote sponsor op staat, maar helaas de begroting voor komend seizoen moest al worden ingeleverd bij de KNVB.
    Beetje reëel blijven aub. Daar was jij toch altijd van?

   8. Ievel Knievel

    @ Koelie (weet niet of deze reactie op de goede plek komt te staan)

    Dat suggereer ik niet. Wat ik gewon zei is, dat een TD gewoon bepaalde trainers in het amateurvoetbal (en ook spelers) zou kunnen volgen, jarenlang en hun ontwikkeling kunnen monitoren en de gesprekken al die jarenlang gaande kunne houden, dat is 1.

    Of een sponsor extra geld in een club wil uitgeven of een extra sponsor zich meldt, staat natuurlijk los van de al ingeleverde begroting. Je kan ook aanpassingen op begrotingen inleveren. Er zijn meerdere meetmomenten ten aanzien van financial fair play.

    En ik zeg helemaal niet dat, nadrukkelijk niet dat je onverwantoord geld moet uitgeven. Ik vind geld uitgeven aan een trainer die zo goed als nergens een contract heeft uitgediend pas financieel onverantwoord beleid. Waarom zou dat bij ons ineens anders worden? Maar ja, dat vind ik.

    En….het is helemaal niet gezegd dat je een Honda lokt met veel extra geld. Hij is zijn carrière aan het afronden, kan niet meer mee in de top. Dan spelen andere zaken een belangrijke rol. net als aan het begin van zijn carrière. Dat zeg ik.

 19. Ievel Knievel

  Maarmaarmaar. Als je alle reacties zo langzaamaan gaat lezen, landelijk, dan begin je jezelf toch gewoon voor je eigen club te schamen. In Hilversum krijg ik dit in ieder geval niet uitgelegd.

  Terwijl ze net vonden dat VVV zo goed bezig was………..

  Doet gewoon pijn.

  Even ander onderwerp.. Wie binnen de organisatie van VVV loopt er toch zo ontzettend te lekken naar de Limburger steeds?
  Die moeten ze ook meteen bij het vuil zetten, maar,maar.

  Wat heeft het voor zin om morgen een grote onthulling te doen bij een persconferentie als het nieuws nu al overal is, op dit moment? iS dat diezelfde zak hooi die ver voor zijn beurt heeft gesproken over Steijn en Jay?

 20. Tsja……….. niet echt een trainer die erg geliefd is in Nederland. Persoonlijk vind ik het een blaaskaak eerste klas. Of we er blij mee mogen zijn zullen we uiteindelijk zo ongeveer rond medio december/januari weten maar warm loop ik er niet voor. Ben ook erg benieuwd hoe de spelers hier tegenaan kijken. Maar uiteindelijk waren er dus blijkbaar geen verdere opties/keuzes die men kon maken wat betreft een nieuwe trainer en zal het afwachten worden hoe dit gaat uitpakken. Vrees voor een zeer lastig seizoen…..

 21. Beetje flauw om in de commentaren dat akkefietje met Gözübüyük er bij te halen. Dat was elke willekeurige andere trainer ook gebeurd met deze kwal als scheidsrechter. Een staaltje aandachtshoererij waar menig 12 jarig meisje op TikTok nog een puntje aan kan zuigen.

  Ik herinner me trouwens ook nog een rode kaart voor Maurice Steijn, die als trainer van VVV een speler van Helmond Sport tacklede..

 22. Godfried

  wat een commentaar weer hier. laat de beste man zichzelf eens bewijzen aub.
  ik ga er trouwens vanuit dat Stan in samenspraak met bijvoorbeeld aanvoerder Post kandidaten heeft geselecteerd. nou, wie zijn wij dan om dit te bekritiseren? je gelijk haal je achteraf. anders is het alleen maar gezeur.

  Welkom en succes Robert!

 23. Noordsupporter

  Jammer, al dat negatieve gedoe. Dat dringt dan op wat voor manier ook door tot 1Limburg/DeLimburger/Nationale pers. Op deze manier beteken je niks voor de club. Supporter ben je om je club te steunen. Wordt anders supporter van een club waar alles perfect is geregeld. Ik gun iedereen een kans en ik heb vertrouwen.

  1. robbaan

   Zo is dat, VVV heeft nu een zeer stabiele periode doorgemaakt, succes behaald.
   Letterlijk is de bezem door de selectie en staf gehaald, rust roest zullen we maar zeggen.
   Met de komst van deze twee nieuwe trainers en een flink aantal nieuwe spelers is het logisch dat er veel gaat veranderen, zeker op het tactische vlak en systeem dat VVV gaat spelen komend seizoen.
   Ik zie het ook positief, laat er maar meer spektakel komen in de Koel.
   Verder is het zo dat de organisatiestructuur staat als een huis! Dus geen reden voor paniek!
   Mijn advies wacht het maar eens af, ik ben er van overtuigd dat het goed komt!

  2. Ievel Knievel

   Het is juist andersom.

   De pers en de reacties in de (sociale) media ZIJN al negatief, dat heeft met de persoon van de nieuwe trainer te maken.

   Dat is ook de reden waarom je heel erg rekening moet houden, van de uitstraling en identiteit van de trainer. Representativiteit, karakter en het voorkomen zijn in deze mediale tijden een groot deel van het werk.

 24. Luis Erique

  Maaskant lijkt niet bij vvv te passen, maar als ik zijn cv zo bekijk heeft hij bij elke club waar hij vanaf de voorbereiding aan de gang kon goed gepresteerd in het eerste jaar. Ik geef m het voordeel van de twijfel. Overigens krijgt hij vaak in zijn 2e jaar de boel niet meer aan de praat, dus daar moet Stan dan ook rekening mee houden. Ik zeg, dit jaar in het linkerrijtje en komend seizoen weer een frisse vent voor de groep.

   1. lucien1978

    Wat boeit dat. Hoevaak heeft Advocaat al niet geroepen dat hij ging stoppen.

    Dan hoor ik het argument dat hij arrogant is en een blaaskaak. Nou dat was Louis v Gaal ook en is niet per definitie slecht.

    Valckx heeft achteraf gezien een prima keuze gemaakt.

    Als Maaskant dadelijk 8 ste staat dan ligt het aan de spelersgroep en als hij 18de staat aan de trainer.

    Hij kan het in de ogen van de naolers nooit goed doen. Zelfs op Steijn wordt nu nog door dezelfde afgegeven.

    Geef die man een kans en ga ergens anders zeuren

 25. roermond

  Komende competitie alle nölers op een aparte tribune zetten…kunnen ze lekker samen zaniken en kan de rest genieten van hopenlijk mooie wedstrijden in een kolkende koel met een nieuwe selectie…frisse wind door de staf en attractief voetbal…lof voor Stan en Marco…come on Venlo..forza VVV…???

  1. mats

   Geen van de tribunes bij VVV is daar groot genoeg voor. Het zou ook gek zijn als vervolgens drie zijden van het veld helemaal leeg zijn. Dat is ook niet sfeervol

 26. Coortje

  We gaan het meemaken… beter maken we ons druk om het feit dat VVV op dit moment 2 aanvallers onder contract heeft staan, waarvan er 1 verkocht gaat worden.?

  1. chretien

   Ik heb het volledig kunnen zien. Iets mis bij jou?
   Stan is overtuigd van de kwalteiten van Maaskant.
   ik zou zeggen, we gaan beginnen met de trainingen morgenavond… FORZA VVV!

  2. Hup VVV!

   Ik heb het ook volledig kunnen zien. Het verhaal was duidelijk en er is verder natuurlijk nog weinig van te zeggen. Maaskant geeft daarnaast wel nog een aantal zaken opgehelderd over zijn keuze etc.

   Als het ergens terug te zien is, zou ik dit iedereen zeker aanraden.

   Hup VVV!

   1. chretien

    VVV heeft aangekondigd dat het Facebook gebeuren integraal op hun site te zien zal zijn. Dus iets later een kijken als je wil.

   2. Godfried

    Thnx, blijkbaar was het alleen te zien via de Facebook App., niet via de desktopversie.

 27. Louis van Gaal

  Prima presentatie. Duidelijkheid. En wij al supporters nu vol vertrouwen achter de club gaan staan. Er is nog veel werk te doen. VVV moet nu focus leggen op het compleet maken van de selectie en Maaskant en zijn staf moeten er een team van gaan maken dat thuis tegen RKC er direct moet staan om de eerste 3 (belangrijke punten) binnen te halen..

 28. jason

  Man maak die trainer toch niet zo belangrijk. Enigste wat die man hoeft te doen is de juiste poppetjes op de juiste plaats te zetten. Een trainer laat je niet degraderen. Spelers zijn belangrijk. ja hij zorgt op dit moment voor negativiteit rondom vvv maar dat hadden we al door dat kunstgras. Nu hoopt echt heel nederland dat we degraderen.

  lang leve De Koel

 29. expat

  Ik heb er wel zin in met Maaskant. Tuurlijk had ik liever Louis van Gaal gehad, of Rinus Michiels of Ernst Happel, maar we zijn VVV, niet alles is mogelijk en Maaskant is wel een markant figuur dat pieken en dalen heeft gehad (Steijn ‘mislukte’ ook bij ADO trouwens, om maar eens wat te noemen). Ik denk ook dat het goed is dat de trainer van buiten Limburg komt, dan komt er een soort branie bij die we soms missen. Als laatste denk ik dat de rol van de Valckx inneemt een stuk belangrijker is dan de trainer. Daarom ben ik blij dat hij in ieder geval weer lijkt te blijven. Stan verliezen zou funest zijn. Nu nog een paar mooie spelers erbij en gaan. Door de herverdeling van de eredivisie-gelden en geld door afkoopsommen (hopelijk 1,5 miljoen dankzij Mlapa en een aantal ton nu voor Steijn en Jay) staat VVV er financieel beter voor dan de afgelopen jaren (op het oog dan). De aangetrokken spelers tot nu toe zijn veelbelovend.

  Maar zoals hierboven gezegd, de eerste twee wedstrijden van het seizoen zijn waanzinnig belangrijk en bepalend voor de eerste helft van het seizoen. Verliezen we ze beide (of slechts één punt), dan zal de sfeer nogal negatief zijn (zelfs relatief).

  Overigens, als je de reacties leest op https://www.bsiderats.nl/ex-nac-maaskant-nieuwe-hoofdtrainer-vvv/ dan dragen er nog genoeg NAC-supporters Maaskant een warm hart toe.

 30. sultana

  Ik ben geen fan van Maaskant en was dan ook niet blij toen ik hoorde dat hij onze nieuwe trainer is, maar laten we Maaskant een kans geven en hem het voordeel van de twijfel geven!

 31. OooLGooO

  Ik heb helaas de persconferentie niet kunnen zien. Wat ik mij af vroeg is de doelstelling. Maaskant geeft aan dat de doelstelling handhaving gaat zijn, terwijl Bogers, meen ik zei, dat we elk jaar een stapje beter willen doen dan het seizoen hiervoor. Dat betekend in mijn optiek gaan voor plek 9-12. Begrijp ik het verkeerd of zitten ze daar niet op een lijn?

  Betreft Maaskant geef ik hem ook gewoon een eerlijke kans. Iedereen leert van zijn eerder gemaakte fouten, ook Maaskant. Daarbij wordt binnen VVV veel samen beslist. Vvv staat als organisatie. Vormt een mooi stabiel elftal, op enkele vacatures na waar Maaskant echt niet de eindverantwoordelijk in gaat krijgen. Samen gaan ze presteren of falen. Daar is niet een persoon het succes of de schuldige aan.

  1. chretien

   Met handhaving als doel moeten we heel blij zijn. Alles daarboven is een bonus.
   Erg benieuwd welke versterkingen er de komende dagen nog binnen wandelen. FORZA VVV!

 32. socrates

  En wie was enthousiast toen die Haagse harry hier begon? Wat had Maurice allemaal bereikt? Ranieri is twee keer achter elkaar ontslagen voordat hij in 2016 aan de slag ging bij Leicester. Maaskant heeft een uitstekende assistent met Raymond Libregts en een TD die hem wel bij de les houdt. En oude voetbalwet geldt zeker bij een club als VVV: een trainer is net zo goed als zijn selectie. En in die selectie heb ik alle vertrouwen.

 33. Zeker wete

  Inderdaad Socrates. Toen Steijn kwam was er ook veel scepsis. Ik denk dat Robert Maaskant een prima trainer is voor onze club. In ieder geval dienen we hem een faire kans te geven en dat is al niet makkelijk als je Steijn moet opvolgen. Ik hoop dat alle azijnpissers lekker op hun bek gaan de komende tijd.
  WELKOM ROBERT MAASKANT.

 34. eric

  Aan alle critici op de deze site.VVV suporter ben je echt niet, nu al geen geloof en tijd gunnen voor nieuwe lijnen binnen de club.Als ik dat commentaar van Ruiver al hoor, denk ik van ga terug naar school en leer je te gedragen.Als het dadelijk goed uitpakt want hij kan bij voorbaat al niets goed doen met name door onze eigen suporters al de grond ingetrapt.De druk is nu al tot de top gestegen.Vergeet Steijn en sta open voor een nieuw avontuur met welke trainer dan ook.Een trainer wint niet alleen maar verliest wel alleen in onze “super”supporters, echt walgelijk zo’n comentaar

 35. eric

  Ergste vind ik nog dat kleuters hun eigen spelers uitschelden of die toe zingen in negatieve toon.Ga voetbal kijken als je het nie lamoe kan maar onthoud je aub van comentaar.

 36. eric

  Kies een andere club waar je wel thuis hoort en je weer kind mag zijn tussen kinderen.Walgelijk dat jullie negatief schrijven jullie zetten de club voor heel Nederland voor paal.Hoop dat de trainer het tegendeel bewijst ,dat mag hij dan ook in woord en gebaar laten zien tzt ,Robert maak een vuist en knal die tegen de lens van de camera voor alle critici met name tegen die zogenaamde supporters die van hun zondags geld een ijsje en een kaartje mogen kopen voor Vvv

 37. 0475

  Nou gaan sommige miss idd een beetje ver, maar ik vind t toch ook vreemd hoe kritiek hier op de site schijnbaar verboden is.
  T gezuer op die landelijke sites is ook typisch Venloos idd…

  Maar dat even terzijde natuurlijk moeten we nu Maaskant eenmal is aangesteld hem alle steun geven. Nu was ik niet voor zijn aanstelling maar ik moet toch eerlijk toegeven dat ik hem goed vond overkomen op de persconferentie.

  Veel succes Robert. Ik hoop op een aantal mooie jaren met vvv em dat je mn eerdere mening ongelijk mag bewijzen

 38. Kladderdaats

  Grad, zo komt Maaskantje altijd binnen. Het beeld wat ze van je hebben en vinden creeer je zelf. Zo ook Maaskantje. Slechte keuze deze uit de kleigetrokken zeikjanus.

   1. lucien1978

    Godfried.

    Ik begin bijna te denken dat 1 persoon hier 3 nepaccounts heeft en dat alleen maar om te zeuren .

    Nepsupporters noem ik die gasten.

    De negativiteit van deze mensen wordt een artikel over geschreven op omroep venlo en de social media neemt dit over.

    En dan zeuren dat op sicial media negatief wordt gesproken over hun cluppie.

    Ja dat komt door jullie zelf.

  1. Grad

   Kladderdaats, maakt me geen fl….. uit, er zijn heel wat van dit soort trainers (mafkezen?). Als hji er voor zorgt, dat VVV weer een jaartje in de eredivisie blijft, dan interesseert me zijn gedrag (in het verleden?) geen moer.

 39. festina lente

  Aarfig artikel in vi pro over vvv en maaskant.ben toch wat positiever geworden.llibregts deed scouting werk bij everton.iben benieuwd. Los van de trainer seuntjes naar de graafschap?

 40. Luis Erique

  Zo, die zijn binnen, en nu als dn brandweer 2 buitenspelers halen, want als een trainer geen aanvallers heeft om mee te trainen, had je net zo goed Nilis en Luijpers dit een paar weken kunnen laten doen.

 41. Kladderdaats

  @Godfried, yup klopt. Ff een accountje aangemaakt. Wilde RuiverCity een beetje bijstaan, omdat jullie positieve eikels niet tegen kritiek kunnen en denken alleen maar positief te moeten zijn over vvv. Ga dan in een praat groepje of doe aan yoga samen met maaskantje. Waarom denk je dat dit stuk verdriet zo in de media weg wordt gezet? Wordt gelukkig met deze tiran. Ik heb medelijden met de spelers.

  1. RuiverCity

   @kladderflats.
   Bedankt voor jouw aanbod maar ik heb echt geen hulp nodig. IK heb tenminste een EIGEN mening. Kun je van veel gasten hier op dit forum niet zeggen die elke dag in het stadion zijn om de schoenen te poetsen etc.
   Hier op het forum mag je niet kritisch en realistisch zijn want dan schieten bepaalde figuren in de stress.
   90% van de Nederlanders heeft een negatieve mening over Maaskant maar sommigen steken hier de kop in het zand.
   Al 55 jaar supporter in hart en nieren. Ik blijf de club (kritisch) volgen. Dat anderen dat als naölen omschrijven is hun probleem!
   En nogmaals: Ook IK hoop dat Maaskant voor een verrassing zorgt, zou best kunnen in het eerste seizoen maar dat hij bij héél veel clubs na het eerste seizoen weg moet, zegt dat genoeg. Past niet bij het beleid dat VVV heeft uitgestippeld met ‘de trap op’!

 42. ponnie veag oet de pan

  Heerlijk om te lezen al die reacties! Er wordt tenminste weer gepraat over vvv! Positief of negatief, dat maakt niks uit! Qua mediawaarde heeft deze trainer zich inmiddels al lang terugverdiend! En let maar op, dat vvv komend seizoen onder een vergrootglas ligt! Bij goede resultaten kan dit ook zomaar eens in hey voordeel van vvv werken. En voor al die mensen die maaskant een arrigante houding vinden hebben: venlonaren en limburgers in het algemeeen hebben nogal een beeld in de rest van het land om zich als calimero’s te gedragen en op te stellen.. nou, laat maaskant dan maar eens voorop lopen en laten zien wat voor een geweldige club we hebben! Wat een geweldige sfeer ons stadion kan herbergen, hoe we het ajax en feyenoord altijd lastig maken als het publiek achter de ploeg gaat staan! Venlonaren mogen nou eenmaal wat meer bravoure tonen en trots zijn op hun ploeg en stad en dit hardop uitspreken! Laat maaskant dat vuurtje bij vi derksen en gijp maar eens wat aanwakkeren! All die aandacht zal vvv geen slecht doen! Forza venlo!

  1. chretien

   Heerlijk dit te lezen. Ik ben het niet helemaal met je eens, maar leuk dat ik eindelijk eens een mening van iemand lees.
   De site wordt momenteel “vervuild” door enkele gasten, nee ik noem geen namen, die alleen maar zeggen dat kritiek niet mag. Wat is het probleem? We moeten blij zijn dat we fans hebben die niet alles voor zoete koek aannemen.
   We leven in een democratisch land waar iedereen toch zijn mening mag geven, niet dan?
   Die “vervuilers” zou ik willen adviseren met eigen meningen over spel, speler, trainer, club te komen ipv het alleen maar afkappen van wat een ander vindt.
   Bedenk, op deze site komen alleen maar fans van VVV. We zijn het wellicht niet met elkaar eens, maar…. we delen de liefde, wat een woord, voor ons aller VVV.
   Vanavond de eerste training, hopelijk geen onweer die het verpest. Ik heb er zin in. Waar blijven de nieuwe aanwinsten die we nog nodig hebben. Niet wachten tot de eerste 4 wedstrijden zijn gespeeld. FORZA VVV!

   1. Hup VVV!

    Ik vermoed dat de laatste 1 a 2 weken vooral in het teken hebben gestaan van het vinden van een nieuwe trainer voor onze club. Dus denk ik dat het mede daardoor rustiger is geweest op spelersgebied. Nu bekend is wie de trainer wordt zal de aandacht weer meer naar de selectie gaan.
    Overigens kan het natuurlijk ook andere oorzaken hebben, zoals afzeggingen van spelers e.d.

    Wie weet wordt er vanavond bij de eerste training iemand gepresenteerd? Net zoals met de supportersavond is gebeurd

    Hup VVV!

 43. chretien

  Niet klagen… Een grotere club houdt hem gewoon, wij van VVV hebben op een vrij gemakkelijke manier, laten we zeggen, 7 ton verdiend. Dat is onze positie. Het was ook geen Honda. Ik persoonlijk vond het een prachtspeler, zeker voor VVV. Jammer dat hij vertrekt. Ik hoop dat VVV het geld verstandig besteedt. FORZA VVV!

 44. OooLGooO

  Ik heb mn bedenkingen over de berichtgeving van voetbalprimeur. Volgens mij zei Bogers laatst dat ze een vraagprijs hebben van 2,5 miljoen. Waarbij Besiktas een bod van 2,1 miljoen heeft neergelegd dat vvv heeft geweigerd. Gaan ze nu plots akkoord met 1,2 miljoen???? Vreemde manier van handelen…

 45. Knoajboks

  Ben zelf geen fan van Maaskant maar ga m toch een kans geven, voor hetzelfde geld kan ie t team ook echt de ‘schwung’ geven die valckx aangeeft. Tijd zal het leren

 46. supportertje

  Maaskant maakt wel wat los bij iedereen. Goede en slechte reacties en commentaren. Leef en laat leven. Zeldzaam trouwens hier 120 reacties en de teller loopt nog.

 47. Koelie

  @Ievel Knievel

  Even los van de financiën waarom zou Honda een goede trainer zijn? Heeft die de papieren? Geen trainerservaring en volgens mij een beperkte talenkennis van Engels. Communicatief wordt het dan lastig om je ideeën over te brengen. Daarnaast kun je niet zeggen dat elke goede voetballer meteen ook een goede trainer is.

  Je kunt op youtube kanaal van VVV en omroep Venlo een interview terugkijken met Valckx waarin hij de beweegredenen uitlegt waarom ze voor Maaskant hebben gekozen. Ze wilden een ervaren trainer met liefst buitenlandse ervaring en iemand die een groep kan motiveren. Nou ja daar valt Maaskant wel onder. Blijkbaar spreekt Maaskant ook nog eens een aardig woordje Duits (ski duits)..
  Of het ook het gewenste resultaat heeft moet nog blijken.

  Uit het interview proef je wel dat Maaskant niet de eerste keus was. Dat was waarschijnlijk Streppel.

  Een beginnend (amateur)trainer halen dan moet je die wel kennen. Gezien de tijdsdruk hebben ze daar niet voor gekozen.

  Ik begrijp wel dat ze liever een ervaren trainer wilde hebben. Daarvan verwacht je dat ze al van in verleden gemaakte fouten geleerd hebben. Maar of Maaskant dat is…

  1. Ievel Knievel

   Honda heeft wel degelijk al ervaring opgedaan als speler/ trainer. Ik ga er vanuit dat zijn Engels, door de buitenland ervaring, beter is geworden.

   Je kan ook een hele goede assistent koppelen aan Honda. Sowieso wordt de rol van de assistent vaak erg onderschat. Die doet joint veel veldwerk, achter de schermen, dus veel met spelers werken aan zaken; veel tactische tips e.d..

   Amateurtraners moet je dus gewoon jarenlang volgen, net als spelers. Dat kan gewoon onderdeel zijn van je dagelijkse/ wekelijkse/ maandelijkse werk. Ik bedoel. Er weken toch behoorlijk veel mensen bij VVV, al dan niet part time en we hebben een vrij grote technische staf die toch ook gewoon 8 uur werken per dag, neem ik aan. Of vergis ik me daarin? Kan je toch een hoop in doen, in die 8 uur.

   Juist op de manier van motiveren van Maaskant heb ik nogal wat kritiek. Dat is toch een manier van motiveren uit de vorige eeuw. Typisch ook een trainer uit de vorige eeuw. Arrogant, blaaskaak, eigen personeel afbranden tot de grond, weinig psychologische kennis, geen peoplesmanager. Weinig gevoel voor representativiteit. Niet consequent, geen media persoonlijkheid door gebrek aan bewustzijn. het enige dat hij kan is in de aandacht staan. Daar is hij goed in, moet je hem nageven.

 48. mats

  Ruim over de 120 reacties. Dat heb ik hier nog nooit meegemaakt.
  En dat allemaal dankzij Ruivercity , wiens kritische noten iedereen hier in de pen/computer doet kruipen. Mijn complimenten aan Ruivercity

   1. lucien1978

    Dan is het des te triester dat je je hier nog bevind Ruiver City.

    Geen fan van de club maar toch maar een nepaccountje aangemaakt

   2. RuiverCity

    Wat een triest figuur ben jij om mij van allerlei dingen te beschuldigen. Vraag de beheerder van dit forum dan kom je er vanzelf achter. Moet jij niet naar school om begrijpend te oefenen? Voor de rest reageer ik niet meer op jou. Dat ben je niet waard.

   3. Ievel Knievel

    Ik ben het met je eens RuiverCity.

    Heel vaak vind ik je zelf persoonlijk TE kritisch (maar dat vinden anderen ook van mij), maar je onderbouwt altijd je mening, het slaat in ieder geval ergens op en je hebt in het verleden heel erg veel bijgedragen aan dit medium. Toen het hard nodig was. Dan komt hier ineens zo’n newby als een Lucien, kennelijk een Maaskant groupie, want waar was hij eerst (?) hier een beetje zogenaamd positief lopen doen (terwijl ik zijn stijltje en toontje pas echt negatief vind richting anderen en andersdenkenden). Je hebt noalen en positief kritisch zijn. Dat onderscheid kunnen kennelijk niet veel mensen maken. Jammer.

   4. Kladderdaats

    Echt wel een kladderdaats kereltje zeg. Is geen nepaccount en ik maak zelf uit of ik fan ben of niet van vvvke. Topic is Maaskant en deze gast zorg voor een bak shit in Venlo.

 49. Godfried

  iemand ook nog inhoudelijk iets over de eerste training te melden? hoe kwamen de nieuwe jongens over?

  ik haakte af toen ik in de stromende regen in de file stond..

  1. Gerardus

   Niet veel bijzonders te melden eigenlijk. Paar jonge jeugdspelers die lekker balden. Die CV was groot en lekker lomp. De spits wat houterig maar toch nog wat gogme. Maar verder niet al te veel opvallends. Niet gek natuurlijk met de eerste training.

  1. Godfried

   Dus het is nog niet definitief van de baan? Mooi. Hoop dat de sportieve uitdaging zwaarder weegt dan het land/omgeving. Eredivisie spelen met VVV of bij de nummer 10 uit de serie B.

 50. john

  voor degene met nu al kritiek op maaskant, lees het stuk in dagblad de Limburger eens van Ivar Hoekstra .

  KNUDDE TRAINER .

  Hij heeft helemaal gelijk !!! ik vergeet nooit meer dat de zogenaamde goede trainer, Dikkkie Advocaat, in een toernooi met het Nederlands elftal de beste speler eruit haalde (robben) . en blunder op blunder maakte. en die staat in de media hoog aangeschreven.

Leave a Reply