UPDATE: Robin Buwalda wordt één seizoen gehuurd van ADO

Per 1 september is ook Robin Buwalda toegevoegd aan de selectie van Maurice Steijn en zijn technische staf.

De centrale verdediger, die onlangs 20 werd, wordt gehuurd van ADO Den Haag. Hij kwam daar destijds bij de selectie van het eerste elftal onder leiding van Maurice Steijn.

Stan Valckx, onze adviseur voetbalzaken over deze jonge huurling: “Robin is een jonge talentvolle centrale verdediger die ook als rechtsback uit de voeten kan. Hij heeft bij ADO Den Haag al enkele wedstrijden ervaring op het hoogste niveau van Nederland kunnen opdoen. Samen met nieuweling Maksi is onze verdediging nu op peil”.

Robin Buwalda
Robin Buwalda is een 20 jarige centrale verdediger en is 1 meter en 88 centimeter lang. Hij is geboren in Leidschendam. En doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag waar hij op 18 maart 2012 zijn debuut in het betaald voetbal toen hij het met ADO Den Haag opnam tegen AFC Ajax.

Robin buwalda_portret (Large)

Buwalda is een veelbelovend talent van ADO Den Haag. Hij is een verdediger die ook naar voren kan voetbalen. Maurice Steijn kent Buwalda uit zowel de jeugd en de periode dat hij Buwalda bij de selectie van het eerste haalde. Hij staat tot 2016 onder contract bij ADO Den Haag met een optie voor nog eens 2 jaar.

Bron: VVV-Venlo

8 Responses

  1. Lincoln

   Ja het was niet de aanwinst die werd gepresenteerd om 15.00 in ieder geval haha. Maar Omroep West meldt dit in ieder geval. Ik dacht echt dat hij het was die werd gepresenteerd. Maar het kan nog altijd he haha.

 1. Godfried van Bouillon

  Op de VVV-Venlo site staat bij de aankondiging van Buwalda een opvallende laatste zin:
  “Samen met nieuweling Maksi is onze verdediging nu op peil”.

  Hij zegt expliciet verdediging. Niet selectie! Het zal toch niet dat er vandaag nóg een……zal het?

  1. Lincoln

   Het kan zomaar zo zijn ja! Ik kijk op moment nergens meer van op als er nog iets komt. Heb wel iets gehoord over dat Feyenoord het salaris van Sleegers wilde betalen dus het kan nog altijd. Maar misschien weer een speler uit de hoge hoed. Of misschien wel helemaal niets. Maar die zin viel me ook al op inderdaad.

   1. Gerardus

    Meestal word er nog wat uit de hoge hoed getoverd. Het zou niet eens zo heel gek zijn…

Leave a Reply