Robin Buwalda vertrekt naar NEC Nijmegen

NEC gaat zich waarschijnlijk vandaag nog versterken met Robin Buwalda. De centrale verdediger werd de afgelopen twee seizoenen gehuurd van ADO Den Haag en was transfervrij nadat zijn contract bij de Hagenezen niet werd verlengd.
Robin Buwalda zou volgens Omroep Gelderland inmiddels als de medische keuring ondergaan zijn en zal hierdoor snel een contract tekenen bij de Nijmegenaren.

VVV-Venlo was ook nog in de race voor Buwalda, die transfervrij was. De Venlonaren hadden volgens de clubleiding een goede aanbieding gedaan om Buwalda langer voor de club te behouden. De verdediger had eerder aangegeven graag in de Eredivisie actief te zijn. Dit zal naar alle waarschijnlijk dan ook gaan gebeuren.

Hierbij willen wij Robin bedanken voor zijn inzet voor VVV-Venlo en wensen hem uiteraard veel succes bij NEC!

Bron: Omroep Gelderland

 

15 Responses

 1. JasperVVV

  Erg jammer!! Verschillende media melden dat chiro n’toko vandaag tekent bij een ploeg uit de bovenste laag van de eerste divisie. Eerder vandaag werd bekent dat nac en de graafschap afvallen. Dan blijven cambuur en vvv over? Mogelijke vervanger buwalda??

  1. Goodie

   Jammer inderdaad, maar ergens toch wel verwacht. De Graafschap en Nac zijn afgevallen inderdaad. Dus het zou eigenlijk tussen Cambuur en VVV moeten gaan inderdaad. Ik heb meer het gevoel dat VVV het is. VVV is de laatste dagen erg actief, in tegen stelling tot Cambuur.

 2. JasperVVV

  Idd. En het is wel erg toevallig dat op dezelfde dag dt buwld vertrekt n’toko aangeeft niet naar nac en de graafschap te gaan. Lijkt er sterk op dat vvv achter de schermen al met een vervanger bezig was. Maar dit is allemaal niet op feiten berust dus we wachten maar even af!

   1. marcel

    laat die labylle nou maar lekker waar die is, heeft VVV al 2 keer laten zitten, en de eerste keer zich ’tamelijk’ negatief uitgelaten over VVV in een interview in VI. heb liever jongens die het zien zitten in onze club, en niet uiteindelijk bij ons komen omdat we 27e keus zijn.

  1. JasperVVV

   Idd, zie roel janssen ook niet echt als centrale verdediger maar meer als back of back-up:p haagen is ook meer als back-up geen basis waardige kracht als je t mij braagt.

 3. Roel Janssen is wel degelijk een centrale verdediger. Dat is bij Fortuna en in de jeugd van VVV de plek geweest waar hij speelde. Daar heeft VVV hem ook voor gehaald. Hij heeft een tijdje bij de selectie van VVV gezeten als linksback maar daar kwam hij tekort.

 4. Goodie

  Het meest logische is dat Haagen en Janssen uitmaken wie er naast Promes komt zoals Louis van Gaal en Lincoln zeggen. Dat betekend wel dat er dan zeker 1 of misschien wel 2 nieuwe linksback speler moeten komen. Met Leemans en waarschijnlijk Receveur heb je het wegvallen van Sevinc en Nijholt opgevangen. Dan moet er wellicht nog een vervanger voor Kruijssen komen, wellicht uit de jeugd? Daarnaast nog hopen op een buitenkansje om een vleugelspeler voor weinig geld ergens te lenen. Dan heb je de selectie zo goed als klaar.

Leave a Reply