Roda JC – VVV-Venlo 5-2

roda-vvvVVV-Venlo heeft wederom geen punten kunnen behalen in de Limburgse derby tegen Roda JC Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion was de ploeg van trainer Wil Boessen volslagen kansloos tegen een oppermachtige thuisploeg: 5-2.

Boessen stuurde zoals verwacht een zeer behoudend VVV-Venlo het veld in. Met maar liefst vijf verdedigers moest getracht worden om de dadendrang van de opponent te beperken. Het plan kon na vijf minuten al de prullenbak in. Na drie minuten ontsnapte VVV-Venlo nog nadat Willem Janssen zijn inzet gekeerd zag worden door Dennis Gentenaar waarna Ferry de Regt zijn goalie op de doellijn assisteerde. Twee minuten later was het echter wel raak. Rob Wielaert stond bij de tweede paal – al dan niet in buitenspelpositie – volledig vrij en kon simpel de 1-0 scoren.

Tien minuten later verdubbelde Mads Junker de score. Hij was het meest attent na een kopbal tegen de lat van zijn landgenoot Morten Skoubo. De Deense topscorer werkte van dichtbij – al dan niet met de hand – de bal binnen: 2-0. Een minuut na de tweede Kerkraadse treffer had Michael Uchebo de aansluitingstreffer moeten maken. Na goed voorbereidend werk van Ahmed Musa schoot hij de bal echter naast het doel van invaller-doelman Collin van Eijk.

Na een half uur spelen mocht Junker voor de tweede maal juichen. Hij kopte een voorzet vanaf links van Jimmy Hempte tegendraads binnen: 3-0. Kort daarvoor had hij de 3-0 al op de schoen. Aan de andere kant had VVV-Venlo ook drie mogelijkheden waarvan de beste voor Musa. Zijn geplaatste schot ging via de vingers van Van Eijk en de lat over het doel.

Nog geen kwartier na de hervatting stond er 5-0 op het scorebord. Eerst was het Junker die de uit zijn doel gekomen Dennis Gentenaar klopte met een kopbal (4-0) en daarna scoorde Pa Modou Kah de fraaiste treffer van de avond met een volley: 5-0. Gelukkig was voor VVV-Venlo daarmee de koek aan tegentreffers op.

In de slotfase deed VVV-Venlo nog iets terug door tweemaal te scoren via Michael Timisela en Michael Uchebo en maakte zodoende de stand nog ietwat draaglijker: 5-2. Na de 1-4 nederlaag van vorige week tegen NEC Nijmegen ditmaal dus weer een forse nederlaag voor de Noord-Limburgers. Volgende week komt SC Heerenveen op bezoek in Seacon Stadion – De Koel –. Dan zal er door de spelers toch uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet weer afgedroogd te worden.

RODA JC KERKRADE – VVV-VENLO 5-2

5. Rob Wielaert 1-0, 15. Mads Junker 2-0, 30. Mads Junker 3-0, 56. Mads Junker 4-0, 60. Pa Modou Kah 5-0, 84. Michael Timisela 5-1, 85. Michael Uchebo 5-2. Scheidsrechter: Vink. Toeschouwers: 16300.

Opstelling Roda JC Kerkrade:

Collin van Eijk; Davy de Fauw, Pa Modou Kah, Rob Wielaert, Jimmy Hempte; Laurent Delorge, Ruud Vormer, Willem Janssen, Anoaur Hadouir (80. Arnaud Sutchuin); Morten Skoubo (61. Wiljan Pluim) en Mads Junker.

Opstelling VVV-Venlo:

Dennis Gentenaar; Michael Timisela, Ferry de Regt, Maya Yoshida, Youssef El Akchaoui, Niels Fleuren; Robert Cullen (84. Rick Verbeek), Ken Leemans (61. Bryan Linssen), Ahmed Musa (76. Jorge Chula), Quin Kruijsen en Michael Uchebo.

Bron: VVV-Venlo

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd:

Samenvatting Roda JC-VVV-Venlo:

http://www.eredivisie.nl/video/autoplay/35542/samenvatting_roda_jc_kerkrade-vvv-venlo.html

Bekijk hier het interview met Wil Boessen na afloop van de wedstrijd:

http://www.eredivisie.nl/video/autoplay/35550/boessen_na_roda_jc_kerkrade-vvv-venlo.html


Leave a Reply