Roda JC wil Limburgse jeugdopleiding met MVV, Fortuna en VVV-Venlo nieuw leven inblazen

Vlak voor kerst vindt traditiegetrouw het Voorzittersdiner plaats. Daarin interviewt L1 Radio de voorzitters van alle Limburgse voetbalclubs. Bij dit diner spreken de voorzitters over hun jaar en over de ideeën/plannen voor de komende jaren. Daarbij werd vorig seizoen al eens geprobeerd om een gezamenlijke regionale jeugdopleiding op te starten na het falen van de DSM Voetbalacademie. Toen belandde dit plan na veel gesprekken in de prullenbak. Maar Roda JC heeft de hoop nog niet opgegeven en wil samen met MVV, Fortuna Sittard en VVV-Venlo opnieuw een gezamenlijke regionale jeugdopleiding opzetten.

In 2007 startten de vier Limburgse clubs de ambitieuze DSM voetbalacademie, waarin de beste voetballers met elkaar trainden. In 2010 eindigde de academie, vooral na het mislukken van de fusie tussen Roda JC en Fortuna tot Sporting Limburg. “Ik geloof dat het voor het Limburgse voetbaltalent goed is als we allemaal samenwerken. De voormalige DSM Voetbalacademie met onder andere Tom Daemen, Mitchel Paulissen en Guus Hupperts heeft dat wel bewezen”, vindt Collard.

VVV-Venlo staat open voor de plannen en voorzitter Hai Berden heeft laten weten dat dit plan positief is voor het voetbal in Limburg. De Venlonaren werkten in het verleden samen met Helmond Sport, en heeft nu wel oren naar een mogelijke samenwerking. “We moeten dan goed kijken naar de vorm waarin we dat gieten, maar daar kunnen we zeker over spreken”, aldus VVV-voorzitter Hai Berden

Komende uren en dagen zullen er meer nieuwe nieuwsberichten over VVV naar buiten komen. Het voorzittersdiner wordt op de 1e kerstdag uitgezonden.

Bron: L1

8 Responses

 1. RuiverCity

  Schrouff heeft bekend gemaakt dat hij in 2018 stopt met geld te pompen in die Kerkraadse bodemloze put.
  Dus ze moeten wel naar de jeugd. Kan me al voorstellen hoe dat gaat; de beste talenten naar Kerkrade en de mindere spelers naar VVV. NIET aan beginnen dus.

 2. expat

  Wie krijgt in dit soort constructies eigenlijk de beste spelers? Stel VVV stuurt een 14-jarige jongen uit Tegelen naar de samenwerking en dit blijkt de volgende Messi te zijn, heeft VVV dan na vier jaar nog enig recht op hem?

  Verder lijkt mij Roda JC niet bepaald de meest voor de hand liggende club voor een samenwerking. Dat ligt verder weg dan Vitesse in Arnhem. Liever iets met PSV mocht dat Jong-gedoe verleden tijd worden.

  1. marcel

   die wat het ut slimste doet. kijk het geval willem2 / RKC en speler frenkie de jong. Willem2 speelde het slim door diverse ajax-spelers te betrekken in deze transfer. hierdoor werd het echte geld dat overgemaakt werd,
   1 hele euro (RKC kreeg daar 40 cent van).
   Dus bezint eer gij begint.

 3. Ben

  Eerste vraag zou zijn “wat heb je elkaar te bieden?” Ik ben zo egoïstisch om alleen naar VVV te kijken. Dan denk ik dat wij vooral moeten samenwerken met grotere en kleinere clubs. De grotere club hoeft niet in de buurt te zitten, maar je moet wel in zekere zin een bepaalde band krijgen of opbouwen. over en weer kun je van elkaar profiteren. VVV biedt de jonge spelers van de grotere club een grotere kans op spelen. Daarna terug naar de groter club, of blijvend aansluiten bij VVV. Speler die niet goed genoeg is voor de grote club kan hier wel een topper zijn of worden.
  WHU is mislukt alleen al omdat (tijdelijke) overgang naar VVV financieel niet haalbaar is, dan wel te grote stap terug voor speler in kwestie.
  Met PSV is er naar mijn weten nooit een klik geweest. Voor hen zijn we, denk ik alleen interessant als we in de Eredivisie spelen.
  FORZA VVV!
  Ik zou rondkijken net over de grens in Duitsland. Veel clubs en wie weet zijn er mogelijkheden?
  Roda gauw vergeten, die moeten eerst maar eens proberen hun eigen problemen op te lossen. En, als ze er ooit uitkomen, dan zullen zij geen interesse meer hebben.

  1. Ik weet niet of de samenwerking met WHUFC mislukt is. Er is nog altijd contact met elkaar en wordt intensief samengewerkt achter de schermen maar voor ons is dat niet zichtbaar. Natuurlijk zijn er geen spelers bij ons gestald maar dat heeft denk ik meer te maken met het niveau van de JL. Onze directeur was pas nog op bezoek in Londen om wat zaken te bespreken. En wie weet komt er deze winter nog een versterking uit deze hoek. Maar wij rekenen er dit seizoen eigenlijk niet op.

   Maar je ziet ook bij NAC dat het niet altijd helpt om met veel huurspelers te werken. Je raakt je identiteit kwijt met spelers, daarnaast is het moeilijk voor een trainer want je kan niks opbouwen. Een samenwerking met Roda zie ik ook niet zitten met als beargumentering wat Ruivercity ook al zegt. Roda moet terug naar de jeugd en wil daarom een bepaald niveau halen, de kans zit er dan ook in dat alle goede spelers hier worden weggekaapt en dat wij er eigenlijk niets aan hebben. Behalve dan dat het financieel natuurlijk beter is.

   1. Ben

    Samenwerking met West Ham lijkt me gedoemd te mislukken omdat VVV hen niets heeft te bieden, of het zou moeten zijn dat we in de toekomst nog een spelers als Honda en Musa langskomen, maar die kans is niet zo groot. Andersom, een speler die net niet bij het eerste van West Ham United past kan bij heel veel clubs elders in UK terecht. Heel grote kans dat het ook financieel haalbaar is voor deze derde partij. In de Championship hebben de clubs veel meer geld dan in de Nederlandse Eredivisie. Bovendien, voetbal technisch gezien, kan de speler in kwestie beter terecht bij een club in Engeland. Ons voetbal is altijd nog heel anders.
    NAC: Zij hebben het domste gedaan wat ze konden doen: Zijn het er 3 of 5 van Man City die daar spelen? Onverantwoord en dom. En dan ook nog de trainer wegsturen.
    Mocht VVV met Wets Ham toch over tijdelijke overgang een gesprek aangaan dan zou ik nooit meer dan 2 spelers laten komen.
    Ik zie geen heil in samenwerking in welke vorm dan ook, met Roda. In het verleden nooit iets opgeleverd, het ging altijd ten koste van VVV.
    FORZA VVV!

   2. Dat is het juist wij voetballen anders en zij willen weten hoe wij dat doen :). Championship is nog enigzins prima voetbal maar League one, two en daaronder is het echt hotseknotse ik stamp de bal naar voren voetbal. WHUFC wil juist dat mooie Nederlandse school voetbal spelen. Maar dan moeten ze daarmee al in de jeugd mee starten. Het gaat natuurlijk ook om het netwerk van Afrikaanse en Japanse voetballers die bij ons hebben gespeeld. Voor een club als VVV is het eigenlijk bizar dat ze spelers als Honda en Musa ooit hebben kunnen halen.

    We moeten gewoon afwachten, loopt het tot niets uit dan is het nu eenmaal zo.

Leave a Reply