VVV-Venlo

Roel Janssen kan spelen in wedstrijd VVV-Venlo – Fortuna Sittard

Roel Janssen kan morgen uitkomen voor VVV-Venlo in derby tegen Fortuna Sittard, tevens zijn oude werkgever. Dat heeft VVV-Venlo vandaag bekend gemaakt en dat is voorlopig een positieve ontwikkeling.

Roel Janssen kreeg de rode kaart gepresenteerd in de wedstrijd FC Emmen – VVV-Venlo na een forse overtreding op Bannink. De VAR besloot om in te grijpen en zo kreeg hij van scheidsrechter Dieperink de rode kaart. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van 4 duels waarvan 1 voorwaardelijk, maar daar gingen hij en VVV niet akkoord. Nu gaat VVV dus in beroep tegen die straf.

De club meldt het volgende op haar website: “VVV-Venlo kan zaterdag in de derby tegen Fortuna Sittard Roel Janssen gewoon opstellen. De club is in beroep gegaan tegen de straf van vier duels schorsing waarvan één voorwaardelijk. De beroepszaak dient dinsdag, waardoor de voorlopige straf is opgeschort en Roel inzetbaar is in het duel tegen de club waarvoor hij vijf seizoenen uitkwam.

De straf werd uitgesproken naar aanleiding van een rode kaart die Roel na ingrijpen van de VAR kreeg in het duel tegen Emmen.”

Dus voor de duidelijkheid: de straf is niet van de baan. Hij kan tot de beroepszaak uitkomen voor de Venlose club en daarna zal worden bepaald welke straf hij daadwerkelijk gaat krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Leave a Reply