Roel Janssen

Roel Janssen traint mee, Odubeko vertrokken

Vandaag was er weer een nieuw en bekend gezicht op de training. Good old Roel Janssen traint momenteel mee bij VVV. De Blerickenaar speelde in het verleden enkel voor VVV en Fortuna en heeft inmiddels geen contract meer bij Fortuna. Indien Janssen een contract tekent, zal dit het derde dienstverband bij de club zijn.

Odubeko is inmiddels alweer met de noorderzon vertrokken. Vanwege belangstelling van andere clubs was VVV niet meer interessant genoeg.

113 Responses

 1. pierre

  @ Kuebke:
  Waarom weer zo’n negatieve reactie!
  Roel Janssen kan dadelijk met zijn routine het jeugdige VVV een stap verder brengen.
  Hij hoeft geen gigantisch salaris te verdienen en routine in deze jeugdige ploeg is geen overbodige luxe.
  Rutten mag wat mij betreft ook wel komen.
  Dit soort jongens heeft VVV nu nodig!

  1. kuebke

   Hij zal heus wel iets kunnen toevoegen maar je weet ook wel dat hij vele kaarten verzameld endaardoor heus wel een paar wedstrijden zal moeten missen.

   ps, dan hadden ze ook wel Clint Leemans terug kunnen halen ,hij was transfervrij maar die heeft nu een contract bij N.A.C getekend.

  2. Ievel Knievel

   Dat ben ik nu met je eens Pierre

   We moeten eerst eens afwachten en bekijken wat beide spelers nog kunnen brengen. Zelfs al haal je ze alleen maar voor de bank, dan nog kunnen beide spelers hun meerwaarde hebben (qua ervaring, rol op training, coaching). Als men beide geen hoge salarislasten heeft zijn ze gewoon welkom. In de voorbereiding gaan we vanzelf zien of ze het nog kunnen waarmaken.

   Bij voorbaat al negatief reageren op deze 2 spelers is wat voorbarig.

   1. kuebke

    Sorry Ievel,het is gewoon mijn mening over deze jongen.
    Ik kan het ook mis hebben ,we gaan het zien als hij een contract krijgt en gaat spelen.

   2. Ievel Knievel

    Je hoeft toch geen sorry te zeggen voor jouw mening? Het is jouw mening. Ik heb een andere mening. Zo hebben we allemaal een mening. Prima hoor.

 2. Paeterke

  Ik ben nieuw op dit forem. Mij verbaast de negativiteit. Rutten en Janssen trainen bij VVV om hun conditie op peil te houden. Van een contract is mijn inziens nog geen sprake. Enkele forumschrijvers hebben echter meteen al hun oordeel klaar alsof er nu al contract is. Mijn mening is dat VVV, gezien de situatie waarin ze beland zijn, zich “ op de kont meuge klatse “ als ze spelers zoals Janssen en Rutten KUNNEN binnen halen. Beiden hebben een brok ervaring in de ED en kunnen de jonkies , waar VVV noodgedwongen een beroep op moet doen, coachen. Mijn hoop is dat Rutten en Janssen zich komende weken in de kijker spelen. De tijd zal het leren…..

  1. VeniVidiVici

   Welkom Paeterke, pas op met positief zijn over VVV of het bestuur/staf op dit forum. Je kunt zomaar beticht worden om onder een andere gebruikersnaam ingelogd te zijn, er zijn nogal wat complotdenkers hier namelijk, je leert ze snel genoeg kennen. Rutten en Janssen lijken mij, mits niet te vaak geblesseerd inderdaad prima aanvullingen voor KKD begrippen. Misschien dat ze een construktie kunnen bedenken, waarbij ze na einde carriere ervaring kunnen opdoen in bepaalde funkties binnen VVV. We gaan het zien!

   1. Ievel Knievel

    Ik zie vooral af en toe reacties van mensen die anderen betichten van complotdenken en reacties van mensen die op andere forumleden inhakken als een bepaalde mening hen niet aan staat, of als je toevallig (terecht) kritisch bent.

    Fijn dat er ook nog af een toe een voetbalmening wordt toegevoegd aan zo’n post.

 3. Ievel Knievel

  Ik vind het eigenlijk wel meevallen met de negativiteit hier. Ik tel 2 reacties die wat twijfels hebben bij deze spelers voor dit VVV. In tegenstelling tot andere topics worden de spelers hier niet afgezeikt, maar wordt er gewoon gezegd door 2 supporters dat ze deze spelers niet goed genoeg vinden.

  Gewoon je mening geven hier over voetbal, de voetballers en de club VVV. Precies waar Venlonaren voor is opgericht en waarom er reactievelden zijn.

  Moeten we nu ineens allemaal dezelfde mening hebben over VVV?

 4. Geelzwart

  Ik ben een van die twee. Ja, VVV zal nu een andere vijver moeten zoeken. Desondanks vind ik Roel niet een leider en denk dat dit wel hoort als je in de as komt te spelen. Rutten als back zie ik wel als een eventuele aanwinst.

  1. DeOtjes

   Ik heb in het verleden, toen Roel nog bij VVV speelde, wat oefenwedstrijden bezocht En hij viel me juist op doordat hij heel vocaal was. Echt bezig met jeugdspelers en posities.

 5. Van mij mag Roel Janssen komen.
  Prima speler voor onze selectie op dit moment en in de huidige situatie waarin we ons nu bevinden.
  Nadeel: blessuregevoelig en kaartenpakker
  Voordeel: brengt routine in de verdediging en kan jonge spelers begeleiden.
  Hij kan vast nog twee seizoenen mee en veel salaris zal hij niet eisen, anders is het einde carriere betaald voetbal voor Roel.

 6. Ik ben absoluut geen fan van Roel Janssen. Ik vind het, om er maar eens een mooie voetbalterm in te gooien, een ordinaire schopper.

  Maar ik ga het gewoon positief bekijken: zo’n speler zie ik liever bij VVV dan bij de tegenstander. En daar zal iedereen die zich de duels tussen Janssen en Giakoumakis nog herinnert het mee eens zijn denk ik.

  1. LJ

   Met de mentaliteit van Janssen is niks mis. Wat heeft hij Jako dan aangedaan buiten een paar felle duels? Die heeft er niks van geleden. In Schotland kunnen ze er ook wat van.

   Laat maar komen die Roel. Liever zo’n speler dan die slappe hap die we over het algemeen in Venlo hebben.

   1. Volgens mij heeft Giakoumakis toen aan die duels met Roel Janssen een rugblessure overgehouden en daar nog een tijd last van gehouden en wedstrijden gemist als ik het me goed herinner.
    Toen heb ik Roel Janssen idd wel even vervloekt.
    Maar ik denk dat het altijd wel goed is om een speler in je gelderen te hebben die altijd met het mes tussen zijn tanden speelt.
    Hij kan dan anderen wakker schudden als de boel een beetje verslapt…

  2. VeniVidiVici

   Hij speelde onze Giako uit de wedstrijd tegen Fortuna, ergerde me groen en geel aan hem destijds, continu treiteren en schoppen. En dat is precies wat ons team al een tijdje mist, op basis daarvan zie ik hem graag komen. Al heeft ie natuurlijk afgelopen jaar weinig of niets gespeeld. Ben benieuwd naar zijn huidige nivo.

 7. RuiverCity

  Janssen, Rutten en Yasar komen nergens meer aan de bak. Die zijn al lang blij dat VVV in nood zit en hun er (voor een minimum contract) graag bij wil halen.
  Wat zakt de club ver weg!

 8. twiggy11

  Nu zijn we terug bij af .heeft geen meerwaarde hij heeft heel weinig gespeeld de laatste jaren overal op de bank beland geef dan gewoon de jeugd een kans. Of zoek wat voor de toekomst hier heb je niks aan veel blesures en schorsing.

  1. chretien

   Mee eens op vele punten. Ik zou ook voor de jeugd gaan, hoewel je steeds leest dat in kkd vooral ervaring, inzet en doelpuntenmakers een vereiste zijn om mee te doen om promotie.
   Als er echt geen poen is, dan ga maar jonge knullen uit de omgeving. FORZA VVV!

 9. Ik snap de sceptici hier wel over Janssen en Rutten. Ik zou in principe ook voor de jeugd gaan, maar zolang je geen volwaardige spelers op die plekken hebt kunnen zij dat prima invullen.
  Ik denk toch dat je moet proberen de nacompetitie te halen het komend seizoen, en dan zul je een beetje een representatieve selectie op de been moeten brengen, en dat is wat mij betreft toch een mix van jeugd en routine.
  de club heeft het halen van de nacompetitie als doel (nog) niet uitgesproken, maar toch denk ik dat daar uiteindelijk naar toegewerkt gaat worden…

  1. Koelie

   Haha geloof je het zelf? Dat zou alleen realistisch zijn als er nog een goede spits en minimaal een creatieve middenvelder wordt gehaald. Die kans acht ik nul.

   1. Ik denk dat die spits er nog wel bijkomt, daar zijn ze ook naar op zoek. Die creatieve middenvelder, daar is ook mijn hoop op gevestigd maar daar hoor ik ze bij de club idd. nog niet over …

 10. Koelie

  Als je komend(e) seizoen(en) toch countervoetbal gaat spelen (daar kiezen ze bewust voor) dan kun je zonder problemen Janssen aantrekken. Verdedigend een verbetering tov Dirks en met zijn ervaring handig voor de kleedkamer. Dat je dan tegen je eigen beleidsplan ingaat (jonge spelers mee groeipotentieel en transferinkomsten genereren) maakt ook niet meer uit. Dat ligt toch al bij het grofvuil sinds de penaltyreeks in Almere. Liever met verdedigend voetbal niet verliezen dan wel verliezen dus welkom terug Roel.

 11. Ievel Knievel

  We weten nu simpelweg niet of Jansen en/ Rutten goed genoeg zijn voor dit VVV. Dat moet toch echt het meetrainen en de voorbereiding uitwijzen.

  In het verleden hebben beiden op een voor VVV aanvaardbaar niveau gespeeld. Fortuna in de eredivisie en NAC. Beide hebben daar hun wedstrijden nog meegepakt. Jansen 2 seizoenen geleden nog 30 wedstrijden. En natuurlijk wijzen de cijfers uit dat ze steeds minder zijn geworden de afgelopen jaren. Kan trouwens ook met voorkeuren van een trainer te maken hebben, hoeft niet per sé iets over hen zelf te zeggen) Daardoor weten we niet waar ze nu staan en waar ze uit kunnen komen als ze heel hard gaan werken deze voorbereiding. Beiden hebben denk ik bij clubs gespeeld die toch echt wel op een iets hoger niveau hebben geacteerd dan weer VVV zelf op geacteerd heeft de afgelopen 2 seizoenen (stand ranglijst bij NAC gedurende een seizoen zegt niet altijd alles).

  Voor VVV is het rekensommetje echter simpel. Zijn de proefspelers beter dan de andere spelers die we op die posities hebben; en kunnen we de salarissen betalen, dan haal je ze. Het is overigens niet zo dat een VVV in de jaren dat de financiën iets beter waren nu op de posities waar het om gaat zulke goede spelers gehaald heeft. Op links achterin (zowel centraal als de echte back) hebben we al seizoenen geen goede echte verdedigers of backs rondlopen. Ook niet de spelers die we daar veel te veel geld voor betaald hebben. En ja, Janssen doet het daar (meer dan) goed, maar is geen back. Iets meer mogelijkheden daar zorgen dat je de achterkant behoorlijk dichttimmert. Pas als je verdediging dicht zit kun je aan naar voren voetballen denken.

  Ik denk trouwens dat een creatieve middenvelder meer prioriteit heeft dan een spits. Waar het bij VVV aan ontbreekt is creativiteit, (om)-schakelen. VVV creëert al weer jaren weinig tot niks in de opbouw. Resultaten haalden we door spelers die kansen afmaakten (en die op kansen loerden), maar dat lag niet per sé aan de goede opbouw.

  Hebben we in de jeugd niet iemand die als spits kan fungeren? Heb je daar iemand rondlopen, dan kan, werd hier laatst geopperd, Venema ook achter de spitsen fungeren, of misschien wat meer aan de buitenkant. Soms moet je de jeugd ook gewoon de kans geven. Dat hoeft helemaal niet slecht uit te pakken, mits er kwaliteit aanwezig is. Volgens mij hadden we in jong en in de jeugd best wat goalgetters rondlopen namelijk. Goals maken komt voor een erg groot deel op inzicht en instinct aan. Daarmee kan je voor een flink deel een mindere techniek compenseren (of zelfs lichaamsbouw of conditie> zie Maurice Graeff), al wordt er tegenwoordig fysiek veel meer gevraagd van spelers.

  Je moet denk ik als VVV zoeken naar het maximaal haalbare op schakelposities waardoor je ook met spelers kan schuiven.

  Daarnaast zit het winst halen niet alleen in je spelers in de selectie, maar ook in (gecreëerde) omstandigheden. Zie het wielrennen. Alle winst die daar de laatste jaren wordt geboekt (immense winsten qua wat de sporters aankunnen) zit hem daar vrijwel alleen in voeding. Sinds men dat daar wetenschappelijk aanpakt, mooi uitgelegd in bijv. Vive le Velo gisteren, worden er reuzesprongen behaald. Dus voedingsdeskundigen/ diëtisten en andere wetenschappelijke fysiologen kunnen pas echt een enorme meerwaarde hebben in je staf. Samenwerkingen zoeken in die disciplines (de mensen hoeven niet bij je in dienst te zijn) kunnen al je spelers laten groeien, ook de minderen in de selectie.

  1. goalkiller

   die laatste alinea is kolder. Kwaliteit heb je of niet, je kunt een vvv-speler door dagelijkse begeleiding van diëtisten, sport trainers etc niet laten groeien tot een type top-voetballer. Daar is de factor talent en kwaliteit een belangrijke factor in. Daarbij dit kost weer extra investeringen, leuk bedacht maar totaal niet realistisch. VVV lees Timmermans kan zich beter richten op het afstoten van onnodige onroerend goed die VVV als organisatie bezit.

   1. Ievel Knievel

    Begrijpend lezen. Ik zeg dat door een andere aanpak zelfs minder voetballers gemiddeld beter worden (conditie/ uithouding/ fysiek). Ik zeg nergens dat ze door een andere aanpak op dit vlak betere voetballers worden. Het gemiddelde van je team gaat wel naar boven. En voetbal is een teamsport.

    Het voetbal is een vrij conservatieve sport. Bepaalde inzichten uit andere sporten, worden vaak relatief laat pas in het voetbal toegepast. Bij VVV had men ooit een hele goede sportpsycholoog rondlopen. Maar mede door het macho cultuurtje is men daar weer mee gestopt. Dat is vrij dom, want juist op het mentale aspect is heel veel winst te boeken. Mag hopen dat VVV op dat vlak wel weer wat doet.

    Daarnaast kan je kwaliteiten wel degelijk trainen. Je moet aanleg hebben, maar dat is echt maar een deel van het geheel. In principe hebben alle spelers bij BVO’s aanleg en talent.

    Snel herstellen, juiste voeding om je lichaam maximaal op getimede momenten te laten excelleren maakt echt heel veel verschil. Overigens liet VVV in de play offs al vaak zien dat men over een betere conditie dan de tegenstanders beschikte. VVV speelde veel wedstrijden vanaf de start slap, maar naarmate de wedstrijd langer duurde, zag je dat VVV toch weer in het spel kwam, puur op uithoudingsvermogen. De tegenstander was dan al vaak leeg. Dus daar gaat al iets goed.

   2. Ievel Knievel

    * Ik zeg dat door een andere aanpak zelfs minderE voetballers gemiddeld beter worden (conditie/ uithouding/ fysiek)

   3. Ievel Knievel

    Zou niet weten welk ontroerend goed VVV bezit, behalve de Koel en qua grond de Kraal.

    En voor de aankoop van de Kraal was juist bewust gekozen, omdat men extra trainingsfaciliteiten nodig had. Ook ten aanzien van de jeugdteams, die de andere velden veelvuldig nodig hebben.

    Natuurlijk kan je de Kraal verkopen aan iemand die er huizen wil bouwen, maar de vraag is of dat daar mag, zo tegen de natuur aan, of de grond er niet vervuild is (tuinders en slopers in de buurt) en of de bewoners van het Kamp op nieuwe buren zitten te wachten, of vice versa. Dan zou je de Kraal nog aan het Limburgs Landschap kunnen verkopen, maar verder kan je weinig met de Kraal, behalve waar VVV het nu weer voor gebruikt.

    De Koel was juist een cadeautje van de gemeente voor VVV. VVV heeft de Koel voor weinig geld kunnen overnemen van de gemeente als een steuntje en dit was juist een wens van VVV zelf (onderpand voor leningen, grond in bezit, geen gebedel meer voor onderhoud door de gemeente).

    Je kan de Koel wel willen verkopen, maar dan moet je en weer huur betalen (en bestaat het risico dat je door een eigenaar van het stadion een poot uitgedraaid wordt, zie Vitesse) en niemand die de Koel wil kopen. De gemeente gaat echt de Koel niet terugkopen, want dat is onverantwoord financieel beleid en dan moet men het onderhoud weer gaan doen.

    Wie zou dan wel de Koel willen kopen? Zelfde vraag hier of je er wel iets mee kan. Je kan er namelijk niet makkelijk iets anders neerzetten zo tegen een natuurgebied aan. VVV krijgt zelf geen toestemming om wat stukjes bos achter de tribunes te kappen. Degene die de Koel koopt kan er helemaal niks mee. Behalve als je het aan Limburgs Landschap verkoopt. Misschien kan je een supermarkt of een tuincentrum op het parkeerterrein neerzetten in de toekomst (als het bestemmingsplan het toelaat), maar dan houd het ook wel op.

   4. Gerardus

    Het pand van Limianz is ook in het bezit van VVV. Dat is een paar jaar geleden gekocht om te investeren.

   5. Koelie

    @Ievel De Koel terugverkopen aan de gemeente en vervolgens geen huur betalen is een verdienmodel dat wel werkt in het zuiden van de provincie.

    Eigenlijk als je dat zou kopiëren zou je eerst De Koel en alle gronden eromheen moeten ruilen voor een nieuw stadion. Gemeente kan nog altijd een nieuwbouwwijk uit de grond stampen op de plek van De Koel en De Kraal. Zelfs in de huidige tijd kun je wat “natuur” inleveren zie de nieuwe wijk aan de Casinoweg.

    Waarom zou VVV bosjes willen kappen achter de tribunes?

 12. RuiverCity

  Als dat zo is, gaat de leegloop nog door. Dan verwacht ik dat Venema ook nog vertrekt.
  Logisch als van der Gouw aan zijn carrière denkt. Bij VVV valt amper iets te halen met deze (jeugd)selectie.

 13. Ievel Knievel

  Wel tot nog toe 1-0 tegen Jong AZ, toch misschien wel de top 3 qua jeugdopleidingen in Nederland en gewoon een KKD-tegenstander.

  Mocht Ennio gaan, zou dat eeuwig zonde zijn, want is enorm belangrijk geworden in deze selectie. Misschien is er een andere reden.

  Dan is het ook jammer dat je de Boer niet gehaald hebt uiteindelijk (zeker als VVV zegt dat er wel wat financiële ruimte is).

   1. Ievel Knievel

    Of Dirks gokt op zijn eigen wedstrijden? In zo goed als alle wedstrijden waarin hij speelt maakt hij cruciale fouten, die vaak de tegengoal of het verlies inleiden of hij veroorzaakt een penalty. Zeer opvallend.

   2. DeOtjes

    @I.K. Deze insinuatie is te triest voor woorden. Waar je zelf prat gaat op termen als “terechte kritiek” of “anderen betichten mensen van complotdenken” is dit een schandalige opmerking. Dit is rechtstreeks mensen afbranden. Dit is geen kritiek. Als je vindt dat iemand slecht speelt is dat iets anders dan wat je hier stelt.

    Bedroevend

   3. Ievel Knievel

    Mag je vinden. Verder stel ik allen de vraag. Ik beschuldig (nog) niemand.

    In het (betaald) voetbal is het gokken nogal een groot taboe en nogal wijdverbreid aanwezig.

    Af en toe druppelt er wel eens een matchfixin- zaak, of berichten over voetballers die op (eigen) wedstrijden gokken door, maar de schaal waarop dit plaats vindt blijft nogal verborgen voor de gemiddelde voetbalfan.

    Al jaren en jaren geleden doken de belchinezen zelfs al op in de hoofdklasse/ topklasse. Je kan in Azië op de gekste wedstrijden gokken. Veel voetballers in de KKD en Eredivisie gokken in strijd met de regel en wetgeving op eigen wedstrijden. Ook afgelopen seizoen weer. (Is in de pers verschenen).

    We hebben meerdere dubieuze wedstrijden gehad waarop de verdenking van matchfixing stond, zelfs een aantal wedstrijden van VVV, al jaren geleden in het verleden. Patrick Kluivert had jaren geleden enorme schulden (van tonnen/ miljoenen) bij de Europese gokmaffia en werd met zijn leven bedreigd en was vatbaar voor omkoping bij PSG. In een machowereld als het voetbal, waarin het soms draait om het grootste eb duurste horloge in de kleedkamer, zijn voetballers, zeker diegenen met bescheiden salarissen vatbaar voor de wereld van het gokken en ook vatbaar voor druk en omkoping vanuit het criminele milieu. Zie bijvoorbeeld ook weer Ihattaren. Hier een leuk artikel, niet helemaal betrekking op het gokken, wel het criminele milieu daar aan verwant: https://www.parool.nl/amsterdam/rechercheurs-waarschuwen-jeugdige-ajaxspelers-voor-gevaren-van-het-criminele-milieu-je-kunt-voor-je-leven-besmet-raken~b1c05d0b/.

    In het wielrennen is iedereen potentiële dopinggebruiker. Dat heeft het wereldje zelf veroorzaakt. Niemand is bij voorbaat onschuldig. Dat is het voetballen ten aanzien van het gokken niet helemaal anders. Echter is dit niet heel erg zichtbaar voor het grote publiek.

 14. idderzienmeining

  Ik kan nu alleen maar op de statistieken en namen van de basis en wissels een reactie geven. Voetbal inhoudelijk dus niet …

  Opvallend is inderdaad – zoals hierboven genoemd – het feit dat Ennio er niet bij was ?
  Verder mis ik onze aankoop Timber tussen alle namen ?

  Op de site van VVV staat overigens dat Yasar niet meet bij VVV is en op weg is naar zijn nieuwe club. Ik verwacht een directe concurrent van ons in de KKD ?

  Laten we hopen dat we zoals door de nieuwe algemeen directeur over een aantal weken de selectie hebben aangevuld met minimaal 4 tot maximaal 7 nieuwe spelers want nu is de spoeling dun … TE DUN

  1. Ievel Knievel

   Door Marc van Hintum is al gesteld dat er ruimte is voor 1-3 versterkingen en niet 4-7. Heeft ook / vooral met salarishuishouding in begroting te maken.

 15. RuiverCity

  Van der Gouw ook al weg??? Er blijft niks over buiten een paar pubertjes en een paar oude mannen die hier hun laatste dagen komen slijten.

  Het is echt de trap omlaag…..Venema gaat ook nog. Let maar op!

  1. Ievel Knievel

   Was toch te verwachten gelet op de huidige financiële situatie? Je weet wie daar voor verantwoordelijk zijn. Een flink aantal delen van de oorzaak zit immer nog steeds op hun plek.

 16. kuebke

  VVV-Venlo ondanks doelpunt Venema onderuit tegen Jong AZ
  VVV-Venlo heeft woensdagmiddag nipt verloren van Jong AZ. De Venlonaren kwamen in de tweede oefenwedstrijd na elf minuten op voorsprong via Nick Venema, maar gingen in de tweede helft toch nog onderuit: 1-2.

  Op sportpark Ter Horst kwam de ploeg van trainer Rick Kruys al snel op voorsprong. Venema zette druk op de doelman van Jong AZ, die de bal vervolgens kwijtraakte aan de VVV-spits. Venema liep de bal vervolgens in het lege doel. Daarmee bepaalde hij ook direct de ruststand op 1-0. VVV kreeg nog wel een aantal kansen via Berkan Bartu, Soulyman Allouch en Venema, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

  In de tweede helft begon VVV met twee nieuwe namen. Jeugdspelers Lennart Mehler en Melano Thier vervingen Mo Odriss en Bartu. Na zestig minuten wisselde Kruys nog acht keer en stonden er tien andere veldspelers op het veld dan bij de aftrap. Acht minuten later kwam Jong AZ op gelijke hoogte via Iman Griffith. De aanvaller vond een gaatje en schoot de Alkmaarse beloften naast VVV. Dat leek ook direct het laatste doelpunt van de middag te zijn, maar na een overtreding van Sem Dirks besliste Damienus Reverson de wedstrijd met een benutte strafschop in het voordeel van Jong AZ.

  Özcan Yasar was in Horst niet meer van de partij. De aanvaller, die zonder contract zat en meetrainde met VVV, heeft Venlo inmiddels verlaten en is op weg naar een nieuwe club.

  Opstelling VVV-Venlo: Jens Craenmehr; Robin Lathouwers (60. Slone Matondo), Rick Ketting (60. Sem Dirks), Stan Henderikx (60. Roel Janssen), Simon Janssen (60. Moreno Rutten); Joep Kluskens (60. Diego van Zutphen), Mo Odriss (45. Lennart Mehler), Levi Smans (60. Ayoub Ahamad); Berkan Bartu (45. Melano Thier), Nick Venema (60. Martijn Berden), Soulyman Allouch (60. Mohamed Hegi).

 17. kuebke

  Roda neemt verdediger Brian Koglin transfervrij over van VVV
  Brian Koglin.
  Brian Koglin. — © Pro Shots

  Kerkrade – Roda JC heeft centrale verdediger Brian Koglin vastgelegd. De Duitser komt transfervrij over van VVV en heeft in Kerkrade een contract tot medio 2025 ondertekend.
  Maikel Suilen
  Vandaag om 20:36
  De 26-jarige Koglin speelde de afgelopen twee seizoenen in Venlo en was afgelopen jaargang een vaste waarde in het elftal van trainer Rick Kruys dat uiteindelijk tot in de halve finale van de play-offs reikte. De Duitser speelde vorig seizoen veertig duel voor VVV.

  Koglin is na Matisse Didden de tweede centrale verdediger die Roda aantrekt deze zomer. Hij werd opgeleid bij Sankt Pauli uit zijn geboortestad Hamburg en belandde uiteindelijk via Magdeburg in Venlo.

  „Met Brian halen we een linker centrale verdediger in huis met snelheid, duelkracht en een goede inspeelpass. Hiermee is hij een sterke aanvulling op onze achterhoede”, aldus manager voetbalzaken Robbie Servais.

   1. Koelie

    Die krijgen staatssteun dus geld zat daar om spelers te halen.

    Dit is niet de schuld van Roda, de gemeente Kerkrade, provincie Limburg of Frans Timmermans, maar van de bestuurlijke prutsers op de Kaldenkerkerweg. Financieel gegokt en nu keihard verloren.

   2. Grad

    Vanavond beslist de gemeenteraad van Kerkrade hoe ze , (op een creatieve manier) Roda van de huurschuld van € 2,85 miljoen kunnen ‘verlossen’ , zonder in conflict te komen met de Europese wetgeving met betrekking tot subsidieregelingen.

 18. zuid1

  Iedere dag wordt hier dezelfde gal gespuwd. We weten nu wel dat het allemaal kut is. Van der Gouw verkocht prima levert weer wat geld op waardoor we eerder uit de malaise hopelijk zijn. Maar mensen je hoeft niet iedere dag continu alleen maar kolder te schrijven. Laten we nu maar eens even afwachten wat er eventueel bijkomt en dan gaan we dan wel oordelen. Het lijkt af en toe wel leedvermaak hoe hier geschreven wordt.

  1. RuiverCity

   @zuid1
   En jij blijft dit beleid steunen? Laat jij je nog langer voor de gek houden?

   Jij noemt onze realistische kijk ‘kolder’?

   Er komt bijna niks bij. Ja uitgebluste spelers die door andere clubs (NA C, Fortuna) zijn afgedankt.
   Bongaerts heeft zijn doel bereikt met tig procent jeugd. Gevolg is wel dat je om plaats 15-20 gaat spelen.

   Nou ik wil de gevolgen (sponsoren en seizoenkaarten) wel eens zien…..

  1. Grad

   Inderdaad, en het benoemen van ‘een goede inspeelpass’ Helaas met regelmaat naar de verkeerde kleur. Heeft de nieuwe TD van Roda toch niet veel beelden van hem goed bekeken.

 19. spits

  Dat Ennio gaat hoeft geen probleemte zin.Je kunt ook zeggen dat VVV een mooie kans heeft gegrepen om ( eindelijk ) eens een speler met transfersom kwijt te raken. Ik kan me niet herinneren wie de vorige was

  1. Grad

   @Koelie, dat VVV noodlijdend is geen nieuws meer, maar dat het niet meer goed zal komen staat nergens in het artikel van VI en ook niet in het artikel “VVV trapt op de rem” in de VI van deze week. Dat maak jij er van en noem ik stemmingmakerij!

   1. Grad

    @Koelie die pijn hebben we al eerder geleden, want wat in de VI staat is niets nieuws. Alles wat in het artikel in de VI staat heeft eerder al in ‘De Limburger’ gestaan,

 20. Leonardus

  Er is slechts 1 man verantwoordelijk en dat is Bogers. Die mag nooit meer 1 voet in het stadion zetten.

  Onder leiding van Ruud Timmermans is een paar weken geleden een speciale sponsoravond georganiseerd voor de grote sponsoren. Daar werd het spelersfonds nieuw leven ingeblazen. Dat heeft inmiddels al een aardig bedrag opgeleverd.

  En met de transfersom van vd Gouw heeft de club toch nog wat geld om uit te geven. 4-5 nieuwe spelers kunnen er nog komen voor 1-9. Misschien valt het allemaal nog wel mee.

  1. Gerardus

   Als iets waardeloos is, dan is het wel een spelers fonds. Daar heeft de club de vorige periode jarenlang last van gehad. Veel spelers zijn toen verkocht terwijl de winsten terug moesten vloeien naar de investeerders. Zeer logisch natuurlijk, maar het is enkel een middel voor de korte termijn als je je broek niet meer kunt ophouden.

   Of voor dit fonds moeten de investeerders niets terug willen hebben…

   Maar het belangrijkste lijkt mij toch echt het investeren in het afbouwen van de schuldenlast in plaats van de selectie. Dan kun je daar beter wat spelers een amateur of minimum contract geven.

   1. Grad

    Ik ben het met je eens, dat het spelersfonds in het verleden VVV zelf weinig heeft opgeleverd, omdat de winsten naar de investeerders gingen.
    Je geeft zelf aan dat het wel een oplossing is voor de korte termijn en dat is wat VVV nu nodig heeft, want de selectie heeft momenteel versterkingen nodig, wil men niet in het onderaan in het rechterrijtje belanden.
    Bovendien denk ik, dat je weinig investeerders zult vinden, die een schuldenlast wilen afbouwen.
    Deze schuldenlast zal moeten worden afgebouwd, door jaarlijks er voor te zorgen, dat je niet meer uitgeeft dan binnenkomt en een bedrag in de begroting op te nemen om de schuldenlast af te bouwen.
    Overigens zijn er volgens mij toch heel wat clubs in het betaalde voetbal, die gebruik maken van een spelersfonds.

   2. Gerardus

    Als je een schuldenlast van bijna 10 miljoen op een balans van 10 miljoen hebt, zal dat toch echt je prio moeten worden. Tenzij het een langlopende lening is zoals een hypotheek voor 30 jaar bijvoorbeeld.

    Wat ik vooral bedoel is dat je niet dat geld direct in spelers gaat stoppen en deze spelers ineens grootverdieners maakt terwijl ze niets toevoegen en spelers halen om het halen. Zoals ze dat jaren bij NAC, ADO en Roda gedaan hebben bijvoorbeeld. Die kregen ook altijd weer geld bij elkaar via een spelersfonds of eenmalige investeringen, en toch kregen ze het daarna nog steeds voor elkaar om er een grotere teringzooi van te maken.

    Persoonlijk hoop ik daarom dat ze wijs gaan investeren en niet te veel geld stoppen in de selectie. Maar eerst eens gaan puinruimen en met de billen bloot, en dan pas investeren in de selectie. Bij Feyenoord of Twente zullen toch wel goedkope spelers te huur zijn voor bijna niets?

  2. mats

   Dat is dan iig goed gedaan van die Timmermans.
   Dat hij maar zo bezig mag blijven dan.

   Ik ben geen Boogers fan natuurlijk…. Maar kom aan, die man is ook gewoon VVV supporter in hart en nieren hoor. Op een gegeven moment is het klaar en zal hij vast wel tot inzicht komen dat het zo beter was … en dan mag die vent best wel weer zijn cluppie aan komen moedigen hoor:

  3. Ievel Knievel

   Aan een spelersfonds heeft een club op de lange termijn helemaal niks. Dat is vaak alleen goed voor investeerders/ sponsoren.

   Het is Ruud Timmermans hoofdzakelijke taak om de club gezond te maken, niet per sé om investeerders rijker te maken. Duidelijk een leermeester van Hai Berden. VVV had al lang een financieel gezonde club kunnen zijn (op eigen benen), als de club daadwerkelijk had geprofiteerd van enkele transfers in het verleden.

   1 van de kritiekpunten op het beleid van VVV is juist geweest dat VVV bedragen van uitgaande transfers ruimschoots overdreven heeft in de pers en de club er nauwelijks van geprofiteerd heeft.

  1. Ievel Knievel

   Ruud Timmermans bemoeit zich niet met het voetbaltechnische beleid. Dat doet Marc van Hintum. Het enige dat Ruud doet is ja of nee zeggen tegen de hoogte van het salaris en de duur van het contract.

   Daarnaast is er al een mondeling akkoord met de Boer gesloten toen Marco nog AD was en Willem Janssen nog over de technische zaken ging. Nu van der Gouw dan getransfereerd is, kunnen ze hem ook echt halen als 1e keep, wat ze hem natuurlijk beloofd hebben. Transfer van der Gouw was waarschijnlijk al weken/ maanden in de maak.

 21. FC VVV03

  Opzich prima dat je een reserve doelman (want dat was Ennio eigenlijk) binnen 1 seizoen verkoopt, terwijl je hem transfervrij haalde. Ennio was een goede keeper voor VVV, maar ook niet meer dan dat denk ik. Als je hiermee je selectie weer iets meer kwaliteit kan bieden is dat goed toch. Alleen is het nu zaak om De Boer voor minder salaris binnen te halen dan dat Ennio verdiende. Benieuwd of VVV hierin slaagt. Vd Gouw en de Boer waren beiden 3e keeper bij hun vorige clubs, alleen is de Boer door blessures tijdens het seizoen opgeschoven naar 2e keeper. Verder was het niet heel overtuigend wat VVV liet zien in Horst. Ai ai ai

  1. Op zich hoeft De Boer niet minder salaris te krijgen dan Van der Gouw. Voor Van der Gouw zullen we rond de 4 ton gekregen hebben, en Jan de Boer komt transfervrij. Dus dat is voor VVV gewoon 4 ton verdiend, zelfs als ze allebei hetzelfde salaris zouden hebben.

  2. Godfried

   Vwb de wedstrijden tegen Jong AZ

   Ik begreep dat de eerste helft best prima was (ondanks zeker 5 jeugd/reserve spelers)
   Tweede helft breng je 8 jeugdspelers in, waar na je de boot ingaat.

   Volgens mij heb je nu voor de basis de volgende namen:

   De Boer, Ketting, S. Janssen, Venema, Sedlacek, Klaassen, Berden, Allouch, Lathouwers, Smans, Verheijen, Timber (?)

   Dat zijn er 12.

   Dan heb je Janssen en Rutten op proef en een hele zwiek spelers uit Jong VVV.

   Als beide proefspelers de test doorstaan, heb je nog een creatieve middenvelder nodig en een spits.
   Op zich best te doen hoop ik. Misschien dat er een of twee jeugdspelers kunnen verassen.

 22. mats

  Geen enkele KKD club kan promoveren zonder ervaren spelers. Alleen met de jeugd ga het niet redden. Of Rutten en Janssen dat kunnen bieden. Geen idee .ws te blessuregevoelig,
  En Janssen heeft wel wat goed te maken na die naaiwedstrijd tegen ons. Ik trek het heel slecht dat een Venlonaar in dienst van een andere club onze spits de wedstrijd uit trapt. En dat is wat anders dan scherp doch fair spelen. Wat Roel daar deed was ordinaire schoppen.

Leave a Reply