Roel Janssen

Roel Janssen verlengt tot medio 2020 bij VVV-Venlo

Venlonaar Roel Janssen heeft zijn aflopende verbintenis verlengd met twee seizoen en zal nu tot medio 2020 onder contract staan bij VVV-Venlo. De centrale verdediger annex linkervleugelverdediger zette onlangs een krabbel waardoor nu de gehele verdediging van het voorbije seizoen ook het volgende seizoen voor VVV-Venlo uit zal komen.

Janssen doorliep de jeugdopleiding, maar haalde in eerste instantie niet het eerste elftal van VVV. Hij vertrok daarom richt Sittard om voor de provinciegenoten van Fortuna Sittard te spelen. Na vijf seizoenen besloot de club hem terug te halen naar Venlo en werd hij gelijk kampioen van de Eerste Divisie. Het vorige jaar hield hij zich staande in de Eredivisie en zal dus ook het komende seizoen in het geelzwart te bewonderen zijn.

Het afgelopen seizoen kwam hij tot 25 duels in de Eredivisie en 2 duels in de KNVB Beker. In totaal speelde hij tot dusver 63 wedstrijden voor VVV-Venlo, waarin hij eenmaal trefzeker was. Daarvoor speelde hij maar liefst 141 wedstrijden voor Fortuna Sittard, waarin hij 17 maal trefzeker was en 2 assists gaf.

Roel Janssen

Roel Janssen is erg blij om langer voor ‘zijn’ VVV-Venlo te spelen: “Heerlijk om nog minstens een jaar met VVV-Venlo in de Eredivisie te spelen. Dat kan eigenlijk niet beter. Ik ben blij en tevreden met deze contractverlenging.” Verder kijkt hij ook echt uit naar de duels met zijn oude club Fortuna Sittard, dat onlangs promoveerde: “Absoluut leuk om weer tegen hen te kunnen spelen en dan ook nog in de Eredivisie. Al heb ik natuurlijk niet zo’n beste herinnering aan de wedstrijd in ons kampioensjaar tegen Fortuna. Toen kreeg ik rood.”

Manager Voetbalzaken Stan Valckx zegt het volgende over de contractverlenging: “Roel heeft natuurlijk de nodige ervaring en het is mooi om ervaren verdedigers in de selectie te hebben. Dat hij blijft is goed voor de herkenbaarheid naar onze supporters.”

1 Response

Leave a Reply