Roel Janssen vertrekt naar Fortuna Sittard

Verdediger Roel Janssen vertrekt na afloop van het huidige seizoen naar provinciegenoot Fortuna Sittard. Hij tekent in Sittard een contract dat hem voor drie seizoenen verbindt aan de geel-groenen.

De 29-jarige Venlonaar maakt daarmee voor de tweede keer de overstap van VVV-Venlo naar de Sittardse buurclub. Dat deed Janssen ook al in de zomer van 2011. Toen kwam hij in vijf aaneengesloten seizoenen in totaal 141 keer uit voor Fortuna. Daarin scoorde hij negen maal. Zijn hoogtepunt daarbij was ongetwijfeld de derby tegen Roda JC in januari 2015, waarin hij drie keer het net wist te vinden.

In de zomer van 2016 keerde Janssen terug op het ‘oude nest’ in De Koel. Hij tekende een tweejarig contract en promoveerde in dat seizoen meteen naar de Eredivisie met de geelzwarten. In 2018 verlengde hij zijn overeenkomst andermaal met twee seizoenen. In de drie seizoenen die hij met VVV-Venlo in de Eredivisie speelde, had hij overwegend een basisplaats. In totaal kwam Janssen tot 107 wedstrijden voor de Koelclub. Hij scoorde daarin één keer.

Bron: VVV-Venlo

15 Responses

 1. chretien

  Wat is hier fout gegaan of wilden we eigenlijk toch wel van hem a? Hij zal bij Fortuna wellicht de plaats overnemen van Dammers. Dus in het centrum, daar speelt hij liever, denk ik. Maar ik vind hem daarvoor te klein. Het ga hem goed…

 2. clubman

  Jammer. Weer een Venlonaar minder op het veld en een vervanger kost hoe dan ook meer geld zonder garanties op meer kwaliteit. Wellicht heeft de hernieuwde overstap ook te maken dat hij zich in De Koel onvoldoende gewaardeerd voelde. De Venlose supporter heeft op eigen spelers vaak vooral kritiek, en als diezelfde spelers dan elders floreren komt de, vaak zinloze, roep om ze weer terug te halen naar De Koel.
  Kwestie van waarderen wat je hebt.

 3. Depor

  Ik ga m niet missen, maar wel jammer omdat hij een venlonaar is.
  Hofland ziet hem als leider. Dat is hij absoluut niet. Daarnaast alweer 29 en vrij blessuregevoelig.

  Centraal zou ik m niet laten spelen. Daarvoor is hij te klein en te lazngzaam en maakt hij te veel fouten (domme overtredingen).

  Ik vind het verstandig van VVV dat ze m laten gaan.

 4. De Koel

  Bij Roel Janssen heb ik altijd het gevoel dat hij het niveau in de Eredivisie net niet aankan. Is eigenlijk ook te langzaam om op de backpositie te spelen. Werkt wel altijd hard, maar vervalt naar mijn mening te vaak in “ik peer iedere bal die ik voor mijn voeten krijg blindelings naar voren” voetbal. Hopelijk weet VVV een betere vervanger aan te trekken.

 5. Ik heb altijd een zwak gehad voor Roel.
  Hij wisselt altijd goeie – met niet eredivisie-waardige momenten af en maakt soms heel domme, totaal overbodige overtredingen die geregeld een kaart opleveren. Maar hij staat er altijd wel en kunt van m op aan, ook niet onbelangrijk.
  Ik denk dat hij bij Fortuna zijn beste periode heeft gehad en en dat Fortuna hem nu een 3 jarig contract aanbiedt, daar spreekt nogal wat vertrouwen uit, dus ik snap zijn keuze wel. Bedankt voor alles Roel, en ik hoop dat je daar je carriere op een mooie manier kunt afsluiten.
  Ik hoop dat we voor hem eindelijk eens een eredivisie-waardige vervanger aantrekken, want de laatste twee alternatieven voor Roel waren dat zeker niet….
  In ieder geval tijd genoeg om een vervanger te zoeken, want op zijn vroegst 1 september worden er pas weer erdivisiewedstrijden gespeeld…

   1. hanskazan

    Er heerst nog enige twijfel over het moment van aankondigen bij VVV ivm de pijnlijke situatie van zijn oude club Lokeren en de huidige situatie waarin de eredivisie verkeerd.

    Geduld is een schone zaak

Leave a Reply