Roger Bongaerts over vastgelegde beloften

Hoofd Opleidingen Roger Bongaerts ging in gesprek met VVV-Venlo en had een aantal dingen te zeggen over de nieuwe aanwinsten van het eerste elftal, namelijk de drie vastgelegde beloften.

“VVV-Venlo is een club die regionale jeugdspelers een kans biedt. Dat blijkt ook hier maar weer eens uit. Mooi dat er weer meerdere eigen opgeleide jeugdspelers een contract mogen tekenen. Dit geeft de kracht en de kwaliteit van de jeugdopleiding weer. Ze hebben er keihard voor gewerkt, veel voor gedaan en veel voor gelaten. Het is ook een compliment naar de trainers en de overige staf, inclusief vrijwillig kader, die zich iedere dag weer inzetten voor de opleiding. We zien er naar uit om onze jongens in de Eredivisie te zien schitteren.”

Roger werkte jarenlang met ze samen en kent de drie door en door. “Wassim kwam als 12-jarige in de O13 van VVV-Venlo. Het is mooi om te zien dat hij zich in zo’n korte tijd, als 16-jarige al heeft ontwikkeld tot een volwaardig basisspeler bij de O19 en zelfs Jong VVV-Venlo. Wassim’s kracht is zijn spelinzicht en de daaraan gekoppelde technische vaardigheden. Hij is een liefhebber die het liefst de hele dag met een bal bezig is.”

Over Stan van Dijck, die op latere leeftijd van SV Venray afkwam, zegt hij: “Stan is een echte laatbloeier. Kwam pas als 16-jarige in de jeugdopleiding maar heeft altijd de inzet, de daadkracht en de motivatie getoond om zich te blijven ontwikkelen. Stan geldt als voorbeeld voor vele spelers: altijd positief, altijd hard werken, altijd voorop in de strijd en constant bezig met zijn ontwikkeling. Mooi om te zien dat dit, net als zijn geduld, nu beloond worden.”

Yahcuroo Roemer doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV-Venlo en kwam dan ook als klein jochie ‘aanwaaien’ in Venlo. Bongaerts daarover: “Yahcuroo is al vanaf zijn achtste jaar verbonden aan de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Zijn gestage ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat hij alle jeugdteams van de opleiding heeft doorlopen, met als mooie beloning het structureel deel uit maken van de selectie van het eerste elftal. Yahcuroo is een flitsende aanvaller, met veel snelheid en een neusje voor de assist.”

Bongaerts stelt dat het zeker ook in deze bizarre tijd een mooi lichtpunt is op voetbalgebied. “Het is uiteraard bijzaak als je het afzet tegen wat er momenteel in de wereld gebeurd. Maar deze jongens zien hun toekomstdroom wél weer een stap dichterbij komen.” En dat het voor de jeugdopleiding van VVV-venlo ook een belangrijke stap is, is duidelijk. “We doen dit allemaal samen. Zeker in deze tijd is dit ook weer het bewijs dat we het niet alleen kunnen. VVV én de jeugdopleiding zijn twee handen op één buik. Dit is een bekroning op ons werk én een hele goede motivatie om dat werk ook in de toekomst voort te zetten binnen deze club!”

2 Responses

 1. chretien

  Gaan ze alle drie het eerste halen? Aanvulling op de selectie van het eerste elftal? Het zou mooi zijn en ik gun het deze jongens en daarmee ook mezelf van harte. FORZA VVV!

  1. roeljenssen

   Ik denk het volgende omtrent de kansen van de 3 spelers die afgelopen maand hun eerste contract getekend hebben:
   – Stan van Dijck: Fysiek sterk, zal komend seizoen al aanhaken bij VVV-Venlo 1. Als breekijzer een prima speler om erbij te hebben.
   – Yacuroo Roemer: heb mijn twijfels, is niet voor niets afgelopen jaar niet of nauwelijks aan de bak gekomen bij VVV 1, ondanks zijn alleraardigste prestaties bij Jong. Hikt al 2 jaar tegen het eerste aan, vermoed dat de definitieve stap voor hem te groot gaat zijn.
   Wassim Essanousi: heb mijn twijfels bij deze speler. Nog erg jong en kon naar verschillende andere clubs, maar overtuigd ben ik nog allermins van de minuten die ik hem heb zien spelen bij Jong. Schijnt bij de O17 lichting waar hij uit komt met Thijmen Verheijen wel een groot talent als spits te zijn.

   Hoop op het allerbeste voor deze 3 heren, zou mooi zijn als we weer enkele jeugdspelers bij ons eerste elftal te zien gaan krijgen

Leave a Reply