Roger Bongaerts toegevoegd aan technisch hart

Het ‘technisch hart’ van VVV-Venlo klopt met ingang van 1 juli op volle sterkte. De huidige technische kern van de Venlose voetbalclub, bestaande uit Technisch Manager Stan Valckx, Hoofdtrainer Jos Luhukay én Algemeen Directeur Marco Bogers, wordt dan namelijk versterkt met Roger Bongaerts. Hij gaat de rol van Manager Ontwikkeling en Prestatie vervullen.

Bongaerts is uiteraard geen onbekende binnen de Koelclub. Hij is sinds 1 juli 2004 in dienst als jeugdtrainer en vanaf 2011 als Hoofd Jeugdopleiding van de geelzwarten. Nu krijgt Bongaerts deze nieuwe rol toebedeeld als aanvulling op zijn huidige takenpakket. Zijn hoofdtaak is het begeleiden en bewaken van het integraal technisch beleid om de sportieve ambitie van VVV-Venlo te realiseren.

Algemeen Directeur Marco Bogers over de nieuwe rol van Bongaerts: “De ‘tactische omzetting’ is een positieve ontwikkeling voor de club en een direct gevolg van het opstellen van het technisch beleidsplan 2021-2025, waarin nieuwe sportieve doelen zijn gesteld. Na een zorgvuldige evaluatie van afgelopen seizoen is onder andere gebleken dat we iemand nodig hadden die ontwikkeling en prestaties binnen de hele technische lijn van de club onder zijn hoede heeft. Roger bleek hier bij uitstek de geschikte persoon voor te zijn.

De taken en verantwoordelijkheden van Roger zijn het ontwikkelen, implementeren, uitvoeren en bewaken van het voetbaltechnische beleid van VVV-Venlo. Daarnaast valt het onder zijn verantwoordelijkheid om de samenhang en afstemming van de verschillende afdelingen binnen het voetbaltechnisch beleid (opleiding, eerste elftal, scouting, medisch en performance) op een effectieve en efficiënte wijze begeleiden. En als laatste heeft hij de taak om ontwikkeling/innovatie en prestaties van de jeugdopleiding, het eerste elftal, trainers, coaches en overige staf te faciliteren.”

Bongaerts zelf vult aan: “Doorontwikkeling van spelers én (jeugd)stafleden is uiterst belangrijk bij het verbeteren van een topsportklimaat. We hebben geconcludeerd dat we bij het eerste elftal onze prestaties veel meer moeten benchmarken. Waar willen we naartoe? Hoe kunnen we ‘overpresteren’, oftewel beter presteren dan verwacht? En wat is daar voor nodig? Doelen stellen met het ‘technisch hart’, die in kaart brengen, begeleiden en bewaken is mijn rol binnen deze nieuwe functie. Een nieuwe uitdaging.

Bron: VVV-Venlo

13 Responses

 1. roeljenssen

  Dit zal niet de redder in nood zijn.. Al jaren weet hij de jeugdopleiding niet op een hoger plan te tillen en spelen we inmiddels met vele jeugdteams zo ongeveer tussen de amateurs..

  1. Grad

   Dan noem ik roeptoeteren. Uit de eigen jeugd komen o.a. van Crooij, Linthorst, Simon Janssen, Roemer, Bastiaans, van Dijck, Verbong, Essanoussi.
   Elk jaar stromen er diverse spelers door, die meetrainen met de selectie. Afgelopen jaar heeft het elftal onder 21, waar deze talenten dan worden ondergebracht echter geen officiële wedstrijden kunnen spelen en dat stagneert in de ontwikkeling
   En dan nog dit, de afgelopen jaren hebben ook diverse grote talententen, geselecteerd voor Ned. jeugdelftallen, de overstap gemaakt naar Ajax, PSV, of Feijenoord.

  2. Een jeugdopleiding met nationale status en twee jaar geleden nog een halve finale in de beker met de O19. De kwaliteit van de spelers die doorbreken bij het eerste team zijn over het algemeen een stuk hoger dan 5 jaar geleden. Als je de stappen neemt van lokale->regionale->nationale status, dan doe je dus iets goed.

   Daarnaast moet je ook kijken naar de middelen waarmee de jeugdopleiding moet werken. Budget is nagenoeg niets en dan overeind weten te blijven tussen het geweld van grotere clubs om je heen, is zeker wat waard. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, niets gaat perfect – maar als er iemand het niveau van de jeugdopleiding goed kan inschatten mbt de overstap van jeugdspelers naar 1e elftal, dan is het de hoofd opleidingen.

 2. chretien

  Nee, het is heel erg magertjes. De afgelopen jaren zijn alleen Vito van Crooij en Evert Linthorst doorgedrongen tot het eerste elftal. Volgens mij de enige maatstaf. Bepaald niet om over naar huis te schrijven. Ik hoop in ieder geval dat de goede man iets kan bijdragen aan doorstroom van jonge spelers naar het eerste elftal. Dat grote clubs ook bij ons de krenten uit de pap ophalen, daar kunnen we niets aan doen. Misschien een idee om met deze grote clubs overeen te komen dat in een dergelijk geval een speler, die bij hen een speler op te halen, die net niet goed genoeg is voor hen, maar voor ons een topspeler?

  1. lucien1978

   Volgens mij vergeet je er dan toch echt een paar . Janssen , verbong , essanoussi , v Dijk , bastiaans en roemer hebben stuk voor stuk hun minuten gemaakt. Verbong niet maar die zit wel al een tijd bij de selectie.

   1. Godfried

    en in de eredivisie. doen niet veel clubs ze na. al degraderen die ook niet… maar toch

   2. Grad

    @Leonardus, dat wil dan toch niet zeggen dat de jeugdopleiding magertjes is. Als dat zo zijn, hoe komt het dan dat clubs als Ajax, PSV en Feijenoord regelmatig jeugdspelers bij VVV ophalen. Dat is zeker dan toeval/geluk dat zo’n talentje bij VVV rondloopt, ook al is dit bijna jaar in en jaar uit.

  2. Grad

   @chretien zoals @Godfried al aangeeft zijn er heel wat clubs in het betaalde die dit niet nadoen. Men is al blij als per jaar, of elke 2 jaar 1 speler doorstroomt. En als er, zoals bij VVV, jaarlijks ook nog grote talenten door zelfs topclubs worden weggehaald, hoe kun/durf je dit dan kwalificeren als heel erg magertjes en twijfels hebben over de kwaliteit van de jeugdopleiding.

   1. Leonardus

    Dat heeft niets, maar dan ook niets met de kwaliteit van deze spelers te maken. Maar eerder met de financiële kracht van de club.

    Daar waar andere clubs de selectie aanvullen met gekochte spelers moet VVV het met jeugdspelers zien te redden.

  3. RuiverCity

   Mee eens Chretien. De afgelopen jaren zijn alleen Vito en Evert doorgebroken. Bijvoorbeeld een Simon Janssen, een Bastiaans, etc. hebben nog weinig laten zien. Als ze één keer scoren zijn ze, volgens veel supporters, meteen de grootste talenten. Tevens ook weer van die iele mannetjes. Ik wil het zien wat de jeugd komend seizoen kan brengen.

 3. supportertje

  Met de beperkte middelen die VVV ter beschikking staan, komen ze nog steeds goed voor de dag. Helaas zit het in mijn ogen in de door ontwikkeling. Vele talenten verdwijnen naar andere clubs, betere omstandigheden, of haken in een later stadium af. In mijn optiek schort het aan toekomst perspectief bij VVV. Vele zijn geroepen, weinigen uitverkoren. VVV is een opstap, maar geen club waarbij je kunt uitgroeien tot. Dit houd automatisch in dat talenten gaan kiezen of afhaken, terwijl VVV een bijzonder goede jeugdopleiding heeft, en ook zo bekend staat.

Leave a Reply