Rondje langs de velden

In de loop der jaren hebben we veel spelers zien komen en gaan bij VVV-Venlo. Zo nu en dan lichten wij spelers uit die scoren voor hun huidige club. Vooral Keisuke Honda lichten we uit omdat dit misschien wel de grootste speler ooit is geweest in het bestaan van VVV-Venlo. En misschien ook wel omdat we snakken naar goede tijden. De laatste tijd komen er veel oud VVV-ers positief en negatief in het nieuws. We zetten even een aantal berichten in een fijn overzicht.

Ahmed Musa
We beginnen met Ahmed Musa. De kleine Nigeriaan speelde van 2010 tot 2012 voor VVV-Venlo. Hij speelde 37 officiële wedstrijden voor onze mooie club en scoorde hierin 8 keer. In 2012 vertrok de rappe buitenspeler naar CSKA Moskou waar hij nu nog onder contract staat. Afgelopen WK speelde hij mee met het Nigeriaans elftal waar hij een vaste waarde is. Afgelopen week werd bekend dat de oud VVV-er behoort tot de 25 beste spelers van Afrika. Hij is een van de 25 kandidaten om de trofee te winnen.

Keisuke Honda
Keisuke Honda komt de laatste ook vaak positief in het nieuws. De Japanner staat sinds de winterstop onder contract bij AC Milan. Honda doet het op sportief gebied steeds beter bij AC Milan en in financieel opzicht is hij helemaal een voltreffer gebleken voor de achttienvoudig landskampioen van Italië. De krant Corriere dello Sport meldt maandagavond namelijk dat de club tot dusver maar liefst tien miljoen euro aan de 28-jarige Japanner heeft verdiend. Keisuke maakte tot dusver zeven doelpunten in 25 wedstrijden in de Serie A.

Nordin Amrabat
In 2007 kwam er een klein brutaal jochie naar VVV-Venlo genaamd Nordin Amrabat. Hij maakte in zeer korte tijd een fantastisch indruk waardoor er heel veel clubs waren die hem wilde overnemen van VVV-Venlo. Dat hij niet lang bij VVV zou blijven was na een aantal maanden al bekend. Na 1 seizoen VVV vertrok Amrabat naar PSV Eindhoven. Daar kon hij het niet waar maken maar de Marokkaans international speelt tegenwoordig voor Malaga CF in de Primera Division. En hier is hij een belangrijke speler van die club. Afgelopen weekend viel hij positief op door een beslissende penalty binnen te schieten.

Video

Brian Linssen
Bij Heracles gaat het alles behalve goed dit seizoen. De Almeloers stonden tot aan een aantal ronde geleden stijf onderaan. Na een trainerswissel weten ze weer wat wedstrijden te winnen maar ook in Almelo is het lek niet boven. Ook Brian Linssen had de vorm niet te pakken tot aan vorige week. Afgelopen weekend wist Brian Linssen weer het net te vinden. Hij scoorde de 1-0, helaas voor hen scoorde PSV in de allerlaatste seconde de 1-2 en blijven de problemen aanhouden in Almelo.

Marnix Kolder
De spits uit Windschoten kwam in het seizoen 2008-2009 naar VVV-Venlo. Een groot succes werd het niet. Hij speelde in totaal 23 wedstrijden van VVV-Venlo en scoorde maar 3 keer voor de Venlonaren. Na een seizoen VVV werd Marnix verhuurt aan SC Veendam waar hij wel het doel wist te vinden. Tegenwoordig speelt Marnix voor GAE en scoort hij aan de lopende band, hij was een belangrijke factor voor de wederopstanding van de club uit Deventer. Afgelopen weekend was Marnix ook weer belangrijk. In de 21ste minuut scoorde hij de 0-1 voor Go Ahead Eagles tegen Heerenveen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Ferry de Regt
Na al deze positieve berichten is er ook een minder goed bericht. Ferry de Regt, een groot talent uit de VVV jeugd en een speler die 6 seizoenen voor VVV-Venlo uitkwam, heeft zijn kruisband afgescheurd. De centrale verdediger raakte geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen Almere City (3-2). Toen hij vorige week weer aansloot bij de groepstraining ging het helemaal mis. De ‘knak’ die hij voelde, bleek de scheuring in zijn kruisband te zijn. Hierdoor moet oud VVV trainer Jan van Dijk het dit seizoen zonder de aanvoerder doen. Hij is minimaal voor de rest van het seizoen geblesseerd.

1 Response

  1. Pingback : Rondje langs de velden - VVV Venlo

Leave a Reply