Roy Gelmi tekent tot medio 2022

In de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen heeft VVV-Venlo wederom een belangrijke stap gezet: de Venlose club contracteert Roy Gelmi. De 1,88 meter lange verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, werd afgelopen seizoenshelft al door VVV-Venlo gehuurd van het Zwitserse FC Thun. Nu neemt de Venlose ploeg hem over van de Zwitserse profclub. Gelmi tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog één extra seizoen.

De 25-jarige centrale verdediger doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was hij er vaste basisspeler. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Het huidige seizoen, dat inmiddels is afgebroken, kon hij voor de winterstop nog rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij kwam met FC Thun uit in de Europa League en speelde 15 competitiewedstrijden voor de Zwitsers. Op de laatste dag van de wintertransfermarkt werd hij in Venlo gepresenteerd.

Vanwege de ‘Coronaperiode’ kwam hij na de winterstop dan ook pas drie keer in actie in het geelzwart. In de gewonnen uitwedstrijd in Groningen ( 0-1 ), startte Gelmi voor het eerst in de basis. Hij speelde de hele wedstrijd.

Gelmi over het tekenen van zijn contract bij VVV: “Mijn kennismaking met de club was heel prettig. Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z’n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven. Je ziet: we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Er zit nog zoveel moois in het vat. Ik heb dan ook enorm veel zin in het nieuwe seizoen!”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan het spel lezen en staat vaak op de goede plek. En bovendien zit er ‘een goeie kop op’. Wij zijn dan ook blij dat Roy ook aankomende seizoenen in het geelzwart speelt.”

28 Responses

 1. OooLGooO

  Dit noem ik nou eens een verrassing!! Meerjarig contract bij Thun waarbij die club bij de verhuur aangaf dat dit puur voor de rest van het seizoen is. Ze zagen in hem een basisspeler voor aankomend seizoen. Wat er mis is gegaan weet ik niet, maar hij is een waardevolle vervanger voor Roseler!

 2. SneltreinMusa

  Mooi nieuws, weinig van gezien maar de pot tegen Groningen speelde hij uitstekend, verwacht dat ze binnen VVV hebben gezien dat dit de man moet zijn die roseler doet laten vergeten, contract van 2 jaar met een optie voor nog een jaar is niet zuinig,

  succes Roy!!

 3. Venlooow

  Kijk dat is nog eens goed nieuws. Ik riep het hier al dat ik hoopte dat hij bij VVV zou blijven en nu hebben ze hem gecontracteerd voor 2 seizoenen met nog een optie voor 1 seizoen extra.
  Prima vervanger voor Roseler.
  Misschien nog 1 centrale verdediger erbij en met Van Dijk vanuit de jeugd hebben we er weer 4.

  1. Dond

   Schafer is er ook nog als cv.
   Echter heeft die totaal niet het niveau eredivisie.

   Dus hoop ik ook nog op 1 waardige cv die de strijd met Kum en Gelmi kan aan gaan en met Van Dijck als 4de cv.

   1. Venlooow

    Dond je hebt helemaal gelijk Schafer hebben wij ook nog. Alleen heeft hij joh weinig laten zien.

   2. chretien

    Ik ben zeer verbaasd. Waar eigenlijk alle clubs zich koest houden en rustig afwachten, is VVV uitermate slachtvaardig, zeker in vergelijking met eerdere jaren.
    Manchester United maakte eerder vandaag bekend dat ze een verlies hebben van bijna 500 miljoen euro.
    Waar praten we over?

   3. robvvv

    Chretien , ik mag hopen dat je “slagvaardig” bedoelt. Mag niet hopen dat je VVV al bij voorbaat slachtrijp vindt 🙂

   4. chretien

    Ik kom met excuus van mobieltje en automatische correctie. Of moet ik aan me zelf gaan twijfelen?

 4. idderzienmeining

  Wederom een op voorhand erg goede transfer … Gelmi heeft hier al een paar maanden gespeeld dus onze staf heeft goed kunnen inschatten of hij een meerwaarde kan zijn.

  Hij speelde tegen FC Groningen zijn enige volledige wedstrijd en daarin heeft hij laten zien wat hij kan. Verdedigend sterk, snel en wendbaar EN rustig aan de bal.

  Persoonlijk hoop ik dat we Schäfer kunnen slijten (Duitse clubs zijn wellicht geïnteresseerd ?) en dan nog een linksbenige centrale verdediger kunnen halen die meteen als back up kan fungeren voor Schmitz

 5. Beeselse Bergbeklimmer

  Mooie aanwinst! Al kan ik nu nog niet zeggen dat het elftal gestalte krijgt. Ik ben even de selectie ingedoken en dan blijkt dat e.e.a. nog vrij dun is (er van uitgaande dat de huurspelers terugkeren en Pachonik/Opoku vertrekken). Er blijft dan over:
  Keeper: Kirschbaum / Van Crooij / Verbong / Craenmehr (lijkt me veel – max 17 profspelers dit seizoen – tenzij amateurcontract)
  LB: Schmitz / Kum
  CV: Gelmi / Kum / Schäfer / Van Dijck
  RB: Rutten (?) / Dekker
  CVM: Post / Rutten(?)
  AM: Linthorst / Neudecker / Janssen / Bastiaans
  LA: Hupperts
  CA: Arias
  RA: Vito (?) / Roemer

  Bovenstaand onder voorbehoud van de komst van Vito en Rutten. Ik merk een, enigzins terechte, uforische stemming omdat VVV zo slagvaardig is op de transfermarkt. Echter, nu ik bovenstaand zo bekijk, denk ik dat dit eerder een ‘need to’ is dan een ‘nice to’. Ik hoop op nog een verdediger, creatieve middenvelder en zeker twee aanvallers (aangezien we ook geen echte spits vanuit de jeugd hebben rondlopen).

  Tot nu toe niets dan complimenten voor Stan en zijn kompanen.

  Laot ’t sturme op d’n berg!

  1. Ievel Knievel

   @ Beeselse

   Ik denk toch dat ik je even moet wakker schudden.

   Aangezien de selectie strakjes uit 16 a 17 betaalde spelers zal bestaan (teruggang van 23 betaalde spelers), denk ik dat we er toch echt bijna zijn qua nieuwe selectie. Tel er nog 2 a 3 nieuwe spelers bij op (in het mooiste geval) en that’s it. Hoplijk Vito. Rutten dan talent van Brugge.

   Daarnaast is VVV natuurlijk gewoon een club waarbij het beleid meer ‘need to’ zal zijn dan ‘nice to’ en daar ben ik blij mee. Ik vind het wel mooi eigenlijk om met minimale middelen maximaal resultaat te boeken.

   Vind ik mooiere clubs em teams dan de met geld smijtende, maar altijd weer in ellende terecht komende clubs, die je luchtkastelen voorspiegelen (zoals onze zuiderburen).

   1. Beeselse Bergbeklimmer

    Bedankt voor de wake-up call. Ik ben het volledig met je eens. Zoals ik al eens op een spandoek heb gelezen: liever failliet dan gemeentekrediet.

    Om even terug te komen op de selectie: met 3 aanvallers de competitie ingaan lijkt me bij voorbaat kansloos. Wellicht dat er nog spelers zijn die in deze tijd voor een prestatiecontract willen voetballen. Alle vertrouwen in Stan.

   2. Drie aanvallers is inderdaad te weinig, maar ik verwacht dat daar dus wat bij gaat komen…
    Maar hij zit het eigenlijk met Opoku? Contract liep af, wil hij per se weg of zijn er nog gesprekken? Ik zie het nog steeds voor me, Opoku achter de aanval of als valse 9, die kwaliteiten heeft ie en dan ook nog met scorend vermogen…

 6. pierre

  Er gaat een gerucht dat VVV een speler wil van sv Sandhausen.
  Het contract van Jeffrey de Laat CV ( zoon van Frank de Laat) loopt af.
  Ook speelt Mario Engels LB bij sv Sandhausen en hij heeft daar geen basis plaats.
  Hij heeft pas 2x gescoord en 3 assists .
  Ik laat mij verrassen!!!

   1. Wat zou dat mooi zijn, Engels naar VVV,
    dan mag er voor mij echt een standbeeld komen voor Stan, voor zover dat nu al niet op zijn plaats zou zijn.
    Je weet natuurlijk noot hoe het uiteindelijk gaat uitpakken met de nieuwe aankopen, maar het ziet er veelbelovend uit, en slagvaardig zijn ze zeker…
    En Schäfer inderdaad graag ergens in Duitsland proberen te stallen, als hij niet verkocht kan worden, dan maar verhuren zodat je weer ruimte krijgt voor een nieuwe centrale verdediger.

   2. lucien1978

    Engels gaat niet komen. Als hij fit is staat hij daar gewoon basis.

    Dit seizoen valt hij van de ene in de andere blessure. Is hij weer 2 wedstrijden fit en klaar voor een basisplaats en raakt hij weer geblesseerd.

    Dat moet je dus echt niet willen als VVV zijnde.

Leave a Reply