Sam Westley op huurbasis naar VVV-Venlo

Een aantal uren voor het sluiten van de transfermarkt, mogen we nog een last minute transfernieuwtje melden. De Engelsman Sam Westley komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van West Ham United. Sam Westley – de zoon van Terry Westley (hoofdopleidingen van West Ham United) – is de eerste speler die een tijdelijk overstap maakt van The Hammers naar de Venlonaren.

Deze transfer hing al een tijdje in de lucht na het bekend maken van de eventuele samenwerking van West Ham United en VVV-Venlo. De transfer kan gezien worden als het begin van een testfase voor zowel de Venlose club, als de Londense club. Als de samenwerking goed verloopt zal vanaf de winterstop een officiële samenwerking tussen de Premier League club en VVV-Venlo van start gaan.

Sam Westley is een rechtsback die ook uit de voeten kan als linksback. De Engelsman staat te boek als een groot talent van de jeugdopleiding van West Ham United. De jonge rechtsbenige verdediger speelde in het verleden in de jeugdopleidingen van Birmingham City (Scholar), Ipswich Town en Stoke City waarna hij vorig seizoen de overstap maakte naar West Ham U21. De 21-jarige Engelsman is vrij snel en heeft een sterke tackle in huis.

De samenwerking tussen West Ham United en VVV-Venlo gaat nu echt vorm krijgen. Algemeen directeur Marco Bogers is zeer blij. Bogers zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo: “De komst van Sam Westley is een eerste stap van de samenwerking met West Ham United. Er is de laatste dagen intensief overleg geweest met de Engelse club. We hebben goede gesprekken gehad met mensen van West Ham United over hoe we deze samenwerking handen en voeten kunnen geven en het onderbrengen van een of meerdere jonge Engelse talenten bij onze club is daar een voorbeeld van.”

Foto via whufcyouth.wordpress.com

14 Responses

 1. mats

  West ham United Forever!! Wat prachtig dat een van mijn favoriete clubs gaat samenwerken met mijn clubje.
  Kan niet wachten om Fleuren te zien spelen in het London Olympisch Stadion 😛
  Overigens werd Rutten afgelopen vrijdag aan alle kanten voorbij gelopen door die vleugelaanvaller van Volendam dus ik hoop dat het een verbetering/versterking is.

 2. Dond

  Ben benieuwd wat dit voor speler is.
  Al lijkt me als rechtsback niet echt nodig. Ik vind Rutten vrij goed spelen. En vind dat Donkers ook een kans moet krijgen.
  Linksback heeft meer prioriteit.
  Bourdouxhe heeft het nog niet. Misschien beter als middenvelder / aanvaller gebruiken.
  Fleuren is niet mijn favoriet maar doet het redelijk de laatste wedstrijden. Deze speler dan toch maar als linksback proberen?

 3. clubman

  Prima nieuws die samenwerking met West Ham United! Knap dat VVV dit voor elkaar heeft gekregen op relatief korte termijn.

  Maar dan die Westley: alwéér een back naar de Koel die uiteindelijk Fleuren moet gaan vervangen en alwéér zal Fleuren laten zien dat alleen hij de juiste man voor VVV is op die positie. Hoe vaak moet die jongen zich nog gaan bewijzen hier? Iedere andere speler zou al lang de handdoek gegooid hebben, maar Niels gaat onverstoord verder en vecht zich op karakter en zonder morren keer op keer terug in de basis-11.

  Respect voor deze winnaarsmentaliteit!

 4. supportertje

  Zie hem maar als de verkenner van WHU, die alvast polshoogte komt nemen en tevens ervaring komt opdoen. Nu moeten wij nog zo fanatiek worden als de supporters van WHU. De bal ligt nu bij VVV.

 5. Drikus

  Ben blij met de samenwerking. Dit geeft vvv de kans, mits de testfase goed is verlopen, om sterke talenten voor de zwakkere posities te halen. Om op die manier de 2e helft van het seizoen te heersen en hopelijk ook te promoveren. Fora vvv

 6. Louis van Gaal

  Heel positieve ontwikkeling met maar 1 nadeel …. de communicatie tijdens de trainingen, de wedstrijdvoorbereiding etc. zal nu niet meer in het nederlands maar in het engels moeten. Dat kan voor sommige nederlandstalige spelers een nadeel zijn omdat je in een andere taal als je moedertaal toch niet altijd alles 100% goed begrijpt en het anders overkomt…

 7. Meuske

  Laten we ook hopen dat zijn Engelse Tackle in goede aarde valt bij onze Nederlandse pietluttige scheidsrechters want dat zou nog wel eens een kaartje op kunnen leveren.

 8. Ben

  Ben zeer verbaasd over deze ontwikkelingen die mop zo een korte termijn elkaar opvolgen.
  Zeer benieuwd wat deze jongen te bieden heeft en hoop dat hij meekan met het niveau, of beter nog, een echte versterking blijkt te zijn. Maar als hij heel erg goed wordt, dan is hij “morgen” weer gevlogen, toch? Desalniettemin, Sam welkom bij onze ook grote club, ik hoop dat je slaagt en dat de samenwerking tussen West Ham United en VVV voor beide partijen een mooie resultaten oplevert. FORZA VVV!

Leave a Reply