Sam Westley sluit aan bij selectie

Vanaf vandaag zal de vorige week aangetrokken Engelsman Sam Westley aansluiten bij de selectie. De komst van Westley is de eerste stap van de samenwerking met West Ham United. Die we vanaf vandaag officieel kunnen noemen.

De Engelsman is zeer blij dat hij een kans in het professionele voetbal krijgt bij VVV-Venlo. “Ik heb veel zin in het avontuur in Venlo in een ander land en andere omgeving. VVV-Venlo is een mooie club en ik hoop een versterking te zijn voor het team. Het komend seizoen wil ik mezelf ontwikkelen, zowel als persoon als voetballer. Hierdoor hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de resultaten voor het komend seizoen”.

Algemeen directeur Marco Bogers is zeer tevreden over de eerste stappen in de samenwerking met West Ham United. “Wij kijken uit naar een mooie samenwerking, zowel voor de selectie als voor onze jeugdopleiding. Het delen en uitwisselen van kennis en trainers is een unieke kans voor VVV-Venlo.” aldus algemeen directeur Marco Bogers.

8 Responses

 1. Ben

  Sam welkom bij VVV en misschien maak jij dit seizoen de lang verwachte promotie mee naar de eredivisie en ben je net niet goed genoeg voor West Ham United en trouw je een Venloos meisje. FORZA VVV!

 2. kiekoputspelke

  Krreeg tijdens mijn vakantie zijdelings mee dat er een samenwerkingsverband op stapel was tussen VVV en West Ham United….
  Ben benieuwd op welke manier dit handen en voeten gaat krijgen, want de eerdere samenwerkingsverbanden met FC Porto en in Brazilië kunnen niet bepaald succesvol genoemd worden mijns inziens. Er zijn weliswaar een aantal spelers naar VVV gekomen (waarbij vreemd genoeg de speler – Josué – die als enigste het 1e elftal van FC Porto gehaald heeft bij VVV nauwelijks speelde) maar wat heeft ons dat écht opgeleverd ??
  Hopelijk wordt dit een breed uitgedragen samenwerking die ons interessante jonge spelers bezorgt, plus de nodige expertise op andere vlakken (trainers, scouting en opleiding).

  1. Die samenwerking is uiteindelijk doodgebloed maar goed in mijn inziens leer je van de fouten die je hebt gemaakt. Ik denk dat er meer achter de schermen gebeurd dan voor de schermen en dat wij als supporter dan op een aantal huurspelers er niet veel van zullen zien. Trouwens de nu gehuurde speler deed het behoorlijk goed op de eerste training. Was positief verrast over zijn werklust, snelheid, tackels en passing. Ook een speler die mondig is en probeert te verdedigen als groep. Ziet er positief uit nu maar kijken of hij ook de kans krijgt om te spelen.

 3. kiekoputspelke

  Vrijdag de thuiswedstrijd tegen de Eagles…..
  Tot nog toe speelt VVV beduidend leuker dan vorig seizoen alleen levert het helaas nog TE WEINIG punten op !!
  Laten we hopen dat er vrijdag wèl 3 punten in Venlo blijven want dan gaat deze groep alleen maar nóg beter spelen.
  Ik zie namelijk absoluut positieve ontwikkelingen en ben hoopvol op een succesvol seizoen…..
  Hopelijk weten ze hun positieve spelopvatting te koppelen aan resultaten en dan weet ik zeker dat De Koel weer iedere thuiswedstrijd voller zit !!

 4. spits

  Mee eens het voetbal is dit jaar aantrekkelijker dan vorig jaar helaas veel minder effectief.
  Uiteindelijk zal het betere voetbal het winnen dus ik geloof er helemaal in.

 5. Ben

  Voetbalprimeur vandaag 13-10-2015: West Ham United gaat talenten naar Nederland sturen. Na een zoektocht van een jaar is de keuze op VVV-Venlo gevallen, zo meldt de Premier League-club dinsdag.

  “We zijn hier al twaalf maanden mee bezig en hebben Slowakije, Frankrijk en Nederland bezocht”, zegt Terry Westley, verantwoordelijk voor de West Ham-academie en de spelersontwikkelng. “We hebben voor Venlo gekozen nadat we ons huiswerk goed hebben gedaan en de omgeving en de staf goed hebben bekeken.”

  Afgelopen zomer kwam de eerste West Ham-speler al op huurbasis naar VVV: verdediger Sam Westley. De club hoopt ook Nederlandse talenten sneller naar Engeland te kunnen halen. Westley kijkt nu vooral naar de eigen talenten. “Wij hebben het idee dat het technische spel in Nederland onze spelers goed past.”

  Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo laat op de website van West Ham zijn vreugde blijken. “Ons doel is om te leren van de werkwijze van West Ham United. We hopen naast Sam nog meer spelers te kunnen huren. We willen terug naar de Eredivisie en het zou mooi zijn als een aantal West Ham-spelers hier in het eerste team kan gaan spelen.”

  VVV-Venlo staat momenteel op de vijfde plaats in de Jupiler League.

Leave a Reply