VVV-Venlo

Samenvatting en interviews VVV-Venlo – AZ Alkmaar

VVV-Venlo verloor zaterdagavond van AZ. In eigen huis werd het 1-4 voor de bezoekers. VVV-Venlo bleef enigszins in de race tot de rode kaart van Kum, daarna was het een gelopen race.

Onderstaand kun je de samenvatting en interviews vinden van de wedstrijd. De beelden zijn van ESPN en het YouTube-kanaal van VVV-Venlo.

Samenvatting

Interviews

Stan Valckx: “Wachten met eventuele contractverlenging De Koning tot wij veilig zijn.

Hans de Koning: “Wij moeten overleven, punten halen.”

Post: “Je kon wel zien dat we 120 minuten in de benen hadden.”

De Koning:” We willen graag de belangen van de aankomende wedstrijd niet in de weg zitten.”

Kum” Het is een rode kaart, stom.”

6 Responses

  1. helden

   Dat lijkt me een begrijpelijke keuze. Mocht VVV zich handhaven heeft hij naar behoren gepresteerd. Hopen op wat nieuwe energie volgend seizoen.

   Zou mooi zijn als Luhukay naar Venlo komt, maar wellicht is Gonzalo García een optie?

 1. Zeker een prima keuze.
  Tussen de regels door wordt het ook wel een beetje duidelijk in het interview met Stan Valckx en HdK vooraf aan de wedstrijd.
  Heeft het prima gedaan nadat Maaskant ontslagen was met zijn vaderlijke benadering en het team weer zelfvertrouwen gegeven. Maar nu is het al een tijdje klaar. Er lijkt zoveel meer voetbal in dit elftal te zitten en daar wordt veel te weinig gebruik van gemaakt. Spelers worden niet beter, de tactische keuzes zijn soms niet te volgen, dus heel logisch dat het contract niet verlengd wordt.
  Heel benieuwd aan welke opvolger ze zitten te denken…

 2. Koelie

  Dit is goed nieuws. Van mij had hij na de vernedering tegen Ajax moeten vertrekken. De allerslechtste tacticus sinds Lokhoff en Jan van Dijk.
  Maar we weten nog altijd niet wie het op de bank het voor het zeggen heeft. Als Hans gaat en Jay blijft, dan komt er dus een nieuwe stroman?

  1. Ievel Knievel

   Misschien kan je Jay ook een andere plek in de organisatie geven. Kan hij daar ook weer groeien (en dus in de luwte eens zijn diploma halen). De jeugdopleiding moet ook een extra kwaliteitsimpuls krijgen namelijk, aangezien we de komende 2 seizoenen niet zomaar meer geld aan transfers kunnen gaan uitgeven. De begroting gaat denk ik wel flink omlaag. Jay kan heel waardevol zijn in het klaarstomen van de jeugd voor het grote werk. Daar is hij uitstekend in en heeft hij als trainer van meerdere amateurteams laten zien. Ook al zijn de tactische keuzes dit seizoen niet helemaal te volgen, dat maakt Jay nog geen verkeerde voetbalman en zijn VVV hart zit zeker op de juiste plek. Het is gewoon een goed werknemer.

   Neem ook aan dat een nieuwe trainer eventueel samen met VVV wil bepalen met wie hij (of zij, kan ook nog) de lijnen uit wil zetten. Kan me ook voorstellen dat 1 van de andere assistenten wellicht ambities heeft om secondant te worden. Sowieso zal er denk ik ook op de staf bezuinigd gaan worden, denk ik. Ik denk dat 1 fte daar wel weg mag en dat dan 2 functies gecombineerd gaan worden tot 1.

Leave a Reply