VVV-Venlo

Samenwerking VVV-Venlo en Helmond Sport

Gisteren speelde Jong Helmond Sport tegen Jong Feyenoord. Normaal niet echt iets wat ons bezig zou houden, maar tot onze verbazing speelde er spelers van VVV-Venlo O19 mee met de Helmonders. Wij waren namelijk in de veronderstelling dat de samenwerking tussen de clubs compleet over was.

In April 2016 werd bekend dat VVV-Venlo en Helmond Sport hun gezamenlijke jeugdopleiding opdoekten. Er werd in het bericht ook gezegd dat zoveel mogelijk spelers van de jeugdopleiding werden ondergebracht bij VVV-Venlo, omdat Helmond Sport zelf geen licentie daarvoor had. In onze veronderstelling en dat van meerderen, zouden we dan ook niets meer te maken hebben met Helmond Sport.

Gisteren werden we geconfronteerd met het feit dat er nog wel degelijk banden zijn tussen beide jeugdkernen. Feyenoord en de KNVB refereerden naar Jong VVV/Helmond Sport en ook op de site van Helmond Sport werd gesproken over een samenwerking.

Dit zorgde voor enige verwarring bij de supporters van VVV-Venlo, omdat het er alle schijn van had dat VVV en Helmond Sport niet meer samenwerkten. Hierop hebben we het nagevraagd bij de club en die gaven als antwoord dat er wel degelijk sprake is van een samenwerking tussen beide clubs. Deze is ook nooit weggeweest, alleen er is geen gezamenlijke academie meer, zoals eerder vermeld in 2016. Vandaar dat sommige spelers van de O19 af en toe in actie zullen komen voor de beloften van Helmond Sport.

Gisterenavond kwamen bij de 5-0 nederlaag, een drie-tal spelers van VVV-Venlo onder 19 in actie voor de ploeg. Sotirios Kokkinis, Martijn Samson en Paul Wienhoven kwamen allen in de tweede helft in actie.

Leave a Reply