Samenwerking VVV-Venlo en West Ham United

Op de website van VVV-Venlo gaat VVV in op de samenwerking met de West Ham United en geeft daar een korte evaluatie van het eerste seizoen:

Nadat ons eerste elftal in de winterstop van vorig seizoen een trainingskamp had belegd in Oost-Londen en enkele dagen in de Engelse hoofdstad bij West Ham United verbleef, was het in de zomerstop tijd voor een ‘tegenbezoek’.
 
Het tweede elftal van de Hammers was een week te gast in Seacon Stadion – De Koel – als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze voorbereiding werd afgesloten met het spelen van de Herman Teeuwen Memorial door de twee samenwerkende clubs, na een presentatie van Terry Westley aan de leden van ons VVV-Venlo Netwerk.
 
Terry Westley, Academy Director van de Premier League-club, kijkt tevreden terug op het eerste jaar van de samenwerking: “Na de eerste gesprekken over de samenwerking, was er al snel de komst van Sam Westley als ‘verkenner’. Hij mocht als jonge jongen ervaren hoe het was om als buitenlandse speler bij de club te trainen en in de stad te wonen. Daarna volgden de beide trainingskampen en de oefenwedstrijd, naar volle tevredenheid van beide clubs. En dit seizoen zijn we voornemens om ervaringen uit te wisselen op het gebied van onze jeugdopleidingen. Zo komt Roger Bongaerts (Hoofd Opleiding van VVV-Venlo) met enkele jeugdtrainers naar Londen. Helaas is het deze keer niet gelukt om een of meerdere spelers naar Venlo te sturen, mede door blessures bij ons eerste elftal en door het schema in de Europa League”.
 
Stan Valckx, onze adviseur voetbalzaken: “De samenwerking gaat verder dan alleen het eerste elftal, want ook op de jeugdgebied en op commercieel vlak is er sprake van onderlinge raakvlakken. Deze transferperiode hoopten we op een of twee spelers voor ons eerste elftal, maar dat gaat helaas niet lukken. Dat is jammer, maar ook niet meer dan dat: we blijven in goed overleg met elkaar en misschien dat er in de wintertransferperiode wel mogelijkheden zijn”.

Bron: VVV-Venlo

10 Responses

 1. RuiverCity

  Heel erg jammer. Heeft met prioriteiten van alle kanten te maken. Maar dan nog…… NAC heeft het met Mancester City dan toch iets beter voor elkaar (op de korte termijn).

 2. Dfence

  Op korte termijn misschien wel.

  Maar de komst van die 7 spelers van city bij nac staat ook je hele jeugdopleiding in de weg.(het is zelfs officieel verboden om meer dan 2 spelers van dezelfde club te huren).

  Gericht samenwerken om je club sterker te maken lijkt me een beter plan.

  En ja had ook graag een vervanger voor seun gezien vanuit westham of een extra echte linksback.

  Dit zal misschien in de winterstop gebeuren als bv. Westham europees uitgeschakeld zou zijn of de blessure gevallen meevallen.

  Overhaast een speler huren zonder meerwaarde is mijns inziens ook niet slim.

  1. RuiverCity

   Ja NAC inderdaad 7 spelers gehuurd maar de KNVB doet er niks tegen. Bij die 7 hoeft maar één goede te zitten en NAC doet al goede zaken. Terry Westley belooft dus veel maar komt die beloftes niet na!

 3. LJ

  Onlangs stond er een interview in DDL waarin Terry Westley aangeeft dat West Ham VVV wil helpen aan promotie door de selectie te versterken met 1 of 2 spelers. Nog geen drie weken nadien komt er geen enkele speler. West Ham heeft een begroting van ongeveer 100 miljoen euro. Als je dan zo graag jonge spelers technisch wil laten opleiden, dan koop je er een paar en zet die voor 1 seizoen weg in Venlo. Moet makkelijk kunnen met die begroting. Zeer bedroevend dit.

 4. Sanderkuh

  Denk dat wij als supporters te veel verwachten van zo’n samenwerking. Want tot op heden heeft het qua spelers niks opgebracht. Een verdediger die op geen enkel gebied beter was dan onze verdedigers. En een HTM tegen een tweede elftal waar VVV geen kind aan had de 2e helft.

 5. kenfen

  Tja dit was natuurlijk niet het tweede elftal maar eerder het derde of vierde waar we tegen speelden. Wat had betreft,die huren zes spelers maar tegen de tijd dat dit een ingespeeld team is wat voor mekaar door het vuur gaat is de winterstop al voorbij. Een goede linksback is m.i nog wel prioriteit Nr 1 anders moeten we teveel schuiven bij blessures of schorsingen en hopen dat de Seun niets overkomt

 6. mats

  Mijn VVV…in een samenwerking met De ‘Hammers’. Dat had ik nooit durven dromen!
  Kan me niet schelen dat er (nog) geen speler is gekomen… Ik hoop op een langdurige samenwerking en in de toekomst misschien een of meerdere spelers die wat voor VVV kunnen betekenen. Bedenk wel dat het voor WHU misschien pas interessant wordt als VVV promoveert. Ja oké daar kunnen ze ons ook mee helpen maar ik wacht het nog effe af voor ik oordeel of deze samenwerking zinloos is. Maar ben trots dat mijn cluppie met zo’n grote traditie-vereniging samenwerkt.

Leave a Reply