VVV-Venlo

Samuel Scheimann naar VVV-Venlo tot medio 2020

Samuel Scheimann is de nieuwste aanwinst van VVV-Venlo. Dat meldt de club via de officiele kanalen. De 31-jarige Israelisch-Nederlandse verdediger tekent een contract tot medio 2020 bij de Venlonaren. Hij komt over van Beitar Jeruzalem.

VVV-Venlo meldt het volgende: “Twee jaar geleden had VVV ook al serieuze interesse in de 31-jarige Scheimann. Manager Voetbal Stan Valckx: “We waren al helemaal rond met de speler zelf. Maar uiteindelijk wilde zijn toenmalige werkgever hem niet vrijgeven en ketste de overgang af. Mooi dat het dit keer wel is gelukt.”

Scheimann werd opgeleid bij Feyenoord en NAC Breda en debuteerde na een verblijf bij Kozakken Boys in het betaald voetbal bij FC Den Bosch. Na een jaar in de Eredivisie met Excelsior vertrok hij naar zijn geboorteland Israël, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Haifa en Hapoel Be’er Sheva en Beitar Jeruzalem. Scheimann, die ook een Nederlands paspoort heeft, speelde twee interlands voor Israël.”

De verdediger tekent een contract voor 1 seizoen in Venlo.

 

31 Responses

 1. Koelie

  De zoveelste die het mag proberen om Fleuren / Jansen uit de basis te spelen. Succes!
  Ik ken hem ook niet, maar afgaande op de reacties bij de andere voetbalsites dan is wel een versterking. In elk geval in ervaring een verbetering t.o.v. Borgmann.

 2. Hup VVV!

  Ben benieuwd wat deze speler ons nog kan brengen. Zal de concurrentie met Janssen moeten aangaan voor een basisplaats op de linksbackpositie. In elk geval goed nieuws dat deze nu dubbel bezet is!

  Daarnaast is het ook een goed beeld dat ze deze speler al langer op het oog hebben en dat het nu eindelijk gelukt is!

  Hup VVV!

 3. RuiverCity

  Van het Schip (té duur volgens mij) en heeft tot nu toe weinig gebracht als trainer. Streppel (ik verwacht de topkandidaat bij Valckx) wordt vreemd genoeg bij elke club genoemd maar dat lijkt mij tactiek van zijn manager en de derde kandidaat lijkt mij Molenaar te zijn.

 4. RuiverCity

  Streppel Ongeschikt (X)
  Maaskant Blaaskaak (X)
  Van het Schip nog niks gebracht en bij Zwolle uitgekotst (?)

  Niet te hopen dat dit waar is. Had van Valckx iets beters/anders verwacht!

  1. lucien1978

   Streppel is prima.

   Bij alle 3 getrainde clubs netjes zijn contract uitgediend en boven verwachting gepresteerd.

   Valckx is niet dom

   Van deze 3 geniet Streppel in ieder geval dik mijn voorkeur. Helaas is er alleen ook een buitenlandse club zeer geinteresseerd in hem.

   1. Noordsupporter

    Mee eens. Als het om deze 3 zou gaan dan zou ik ook voor Streppel kiezen. Kan geen goede argumenten noemen om daar niet voor te kiezen. Maar wellicht zijn er nog wel meer kandidaten.

 5. Ievel Knievel

  Als Maaskant, Streppel en van ’t Schip de keuzes zijn, dan valt Valkx toch ook wel een beetje door de mand bij mij.

  Dan vind ik Jans toch echt een vele betere keus, zowel qua uitstraling, CV, als prestaties. Ik deel de mening ook niet dat hij niet zou passen.

  Want niet passen doen de eerder genoemde 3 al helemaal niet ;).

  Er zijn veel meer opties te bedenken die goed zouden werken. Sommigen zijn hier al eerder door anderen genoemd. Een Nederlander werkzaam in Deutschland, of een Duitser met Nederlandse banden lijkt mij ook een goede optie.

 6. YowVVV

  Laat hem de strijd maar aangaan met Janssen, altijd goed, niveau in Israel is vrij hoog, hij kon er moeiteloos mee, eerder in NL gewoon een goeie back. Denk een schot in de roos, ook qua aanvallende ondersteuning. Jammer dat er geen optie is voor een 2e seizoen

 7. expat

  Als Stan denkt dat Streppel de volgende coach moet zijn dan is dat zowel de beste keuze als, nog belangrijker, de best beschikbare keuze. Valckx heeft onze club eigenhandig naar een nieuw niveau gebracht, dus ik vertrouw erop dat hij de beste kaarten op tafel legt. Dat neemt niet weg dat voor VVV niet alle kaarten beschikbaar zijn en dat we dis moeten roeien met de riemen die we hebben. Komend seizoen wordt een mooi nature vs nurture verhaal: wat is belangrijker, een trainer of een TD.

 8. Goodie

  Als de keuze bestaat uit Van ’t Schip, Streppel en Maaskant, dan gaat mijn voorkeur uit naar Streppel. Imo de enige van de drie die als trainer iets heeft laten zien.

 9. twiggy11

  Ik heb nergens vernomen dat Maaskant ook op het lijstje staat vergeet niet dat jay Driessen nog steeds niet weg is ik denk dat hij een van de drie kandidaten is .

  .

 10. Godfried

  Goede aankoop weer dit. Hoop stiekem dat er nog een optie voor een extra jaar in zijn contract staat.

  Nu nog een soortgelijke rechtsback en twee rappe buitenspelers. Dan zie ik ons zomaar weer meedoen voor plek 9 t/m 13.

  Krijg steeds meer zin in het nieuwe seizoen! Heel prettig om te zien dat ze snel en gericht te werk gaan. Voor de eerste training is de selectie straks al zo goed als compleet. Hou ik van. Je ziet afgelopen jaren wat een goede start van de competitie doet met een team.

  Vwb de trainer. Ik ga niet in op namen die genoemd worden en bijbehorende kwaliteiten. Ik heb hier namelijk helemaal geen zicht op. Nul-komma-nul. Hoop alleen dat ze kiezen voor een rustige en verstandige man/vrouw, die weet waar hij terecht komt en met welk materiaal hij gaat werken. Met andere woorden, de verwachtingen moeten van beide kanten overeen komen en realistisch zijn. Alleen dan ga je voorwaarts. Veel wijsheid voor de staf.

  1. LJ

   Ben het volledig met je eens. Al die mensen hier die een negatieve opmerking hebben over de mogelijke trainers is zwaar overdreven.

   Deze club en dan met name de beleidsbepalers Marco en Stan zullen ongetwijfeld de beste keuze maken. Zowel technisch als financieel.

   En de nieuwe trainer wie dan ook krijgt mijn volledige steun en vertrouwen.

  1. Godfried

   Jos heeft volgens mij nog een lopend contract bij St. Pauli. M.a.w. je betaalt veel geld. Daarbij, wie zegt dat hij überhaupt wil?

   Verder kan ik ook totaal niet beoordelen of hij een goede trainer voor VVV is.
   Als je kijkt naar zijn palmares valt vooral op dat hij presteert op lagere niveaus, met teams die strijden om promotie. Geen idee hoe hij functioneert in een team dat in principe strijdt voor lijfsbehoud. Dat is toch een heel andere manier van werken. Daarbij weet ik niet of Jos een strateeg, een motivator, een drilinstructeur of domweg een grote mazzelpik is die altijd op het juiste moment bij de juiste club instapt.

   We gaan het komende week wel zien wie er komt! Lijkt potdomme pakjesavond wel, zo spannend!

 11. lucien1978

  Gewoon snel doorpakken en Streppel binnenhalen.

  Is ook wel een clubman. Heeft altijd langere contracten gehad en deze netjes uitgediend. Het is dus ook een trouwe clubman. Past perfect bij VVV

  Het probleem is echter dat het grote geld van Al Jazira hem ook wil hebben.

  Als hij dus tekent dan weet je dat hij de toekomst bij VVV er erg rooskleurig eruit ziet zien en dat siert hem.

 12. Ievel Knievel

  Als je maar niet het “Leo-van-Veen-effect” krijgt (daar ben ik gewoon ene beetje bang voor bij een keuze als Streppel, al ben ik wel eerlijk en kan ik hem niet op professioneel niveau beoordelen, ik baseer me op hoe hij op mij overkomt en ik zit op basis daarvan niet meteen in de juichstemming).

  Van Veen had het ook altijd overal goed gedaan en was goddomme de mismatch van de vorige eeuw bij VVV (boterde ook niet met selectie). VVV stortte daarna in een ernstig diep dal, na de succesjaren in de jaren tachtig. Dat moet Stan zich realiseren, aangezien hij deel uitmaakte van dat succes.

 13. sjengske07

  Of de supporters wat te zeggen hebben over de aanstelling van de nieuwe trainer. Allemaal gissingen . Wachten maar geduldig af. Er zal best een goede keus worden gemaakt.

Leave a Reply