Santiago Palacios traint mee bij VVV-Venlo

Santiago Palacios Machedo traint de komende dagen mee met VVV-Venlo. De 23-jarige Mexicaanse spits speelt momenteel voor De Treffers in de Topklasse zondag. De jonge Mexicaan loopt een meerdaagse stage bij de Venlonaren. Dit gebeurt om te kijken of de club en de speler eventueel volgend seizoen een vervolg aan deze stage kunnen geven.

De Mexicaan is momenteel topscoorder van de Topklasse met 19 doelpunten uit 17 wedstrijden. Santiago Fabio Palacios Macedo, zoals de jonge spits voluit heet, speelt vanaf 2011 voor De Treffers. Voordat de goaltjesdief de merkwaardige stap van Mexico naar Nederland maakte, speelde hij in het tweede elftal van UNAM Pumas .

Wanneer het tot een transfer komt dan hoeft VVV-Venlo niet aan de buiten EU salarisregeling te voldoen. Palacios beschikt namelijk over een Frans paspoort.

Fortuna Sittard
De goaltjesdief stond afgelopen winterstop ook in de belangstelling van Fortuna Sittard. Maar zegde de stage af bij de club uit Sittard. Toen gaf Hans Janssen (bestuurslid technische zaken van De Treffers) tegen de Gelderlander aan „Santi wil heel graag naar het betaalde voetbal, maar het niveau moet hem wel aanstaan en dat was met Fortuna niet het geval”.

Kleine impressie van Santiago Palacios Machedo bij de Treffers

22 Responses

 1. supportertje

  VVV zou er slim aan doen om deze jongen binnen te halen en niet alleen voor een stage. Dit zou mogelijk wel eens een echt talentje kunnen zijn voor de toekomst. Hij is nu nog niet al te duur, en het komende seizoen zal er genoeg vertrekken bij VVV. Kun je beter de eerste zijn die het visje aan de haak slaat en op de kant trekt.

  1. supportertje

   Brise, een goedemiddag, ik kan niet anders zeggen dan dat je volkomen gelijk hebt. Zou mooi zijn als het druk word in het strafschopgebied. Vooral als ze de bal tussen die drie latten proppen bij de tegenstander.

 2. Ben

  Hij is 23 en nog door niemand ontdekt?
  Zal ook wel een reden voor zijn, niet dan?
  Ben benieuwd naar het vervolg, maar nog meer na het vervolg van de huidige competitie.
  FORZA VVV!

  1. Speelde 4/5 jaar geleden in het tweede elftal van Unam Pumas. Wilde zijn droom achterna om in Europa door te breken, kwam via een oude kennis bij de Treffers terecht. Heeft al eens in het verleden bij een aantal dagen bij NEC meegetraind. Is een jongen die niet elke stap overweegt en goed nadenkt wat hij doet. Daarnaast studeert hij nog en is bezig aan zijn laatste jaar.

 3. Meuske

  Beelden spreken voor zich en de statistieken ook natuurlijk maar zo vond ik de beelden van Yuki destijds er ook veelbelovend uitzien. Laten we maar even afwachten hoe de technische staf erover denkt na dat ze hem een paar keer in actie hebben gezien. Denk dat we met Khalouta en Platje voorlopig wel uit de voeten kunnen met de spits positie. Mocht het een exceptioneel wonder zijn dan zouden ze hem een aanbieding kunnen doen in de zomer als er wat contracten aflopen. Deze jongen zal niet al teveel eisen hebben of de clubs moeten in de rij staan als hij er nog 20 inprikt.

  1. supportertje

   Heb ik liever dat ze bij VVV in de rij staan, als dat VVV in de rij moet gaan staan. We zien het wel, ik zou hem wel eens een wedstrijdgedeelte zien spelen bij VVV. Weten we gelijk wat voor soort vlees er in de kuip ligt.

   1. marcel

    ach als je van een oefenpotje uit moet gaan……………dan was volgens velen die gianluca nijholt ook nix. ik hou persoonlijk meer van gedegen scoutingbeleid

   2. Meuske

    Daar heb je gelijk in Marcel want ik was erbij tegen Achilles maar daar vond ik Nijholt echt niet opvallen. Echter moet wel gezegd worden 1 zwaluw maakt je nog geen toppertje maar het begin is er.

 4. Drikus

  Ik ben benieuwd of Santiago het zou kunnen gaan redden bij VVV.
  Wat me opviel bij de goals, is dat hij totaal niet werd gedekt. Dat zal op het niveau VVV anders zijn.
  Zijn techniek en balsnelheid ziet er in dit filmpje redelijk goed uit. Maar wat Meuske ook al op merkte, bij Yuki was dat ook het geval.
  Hij bezit volgens dit fimpje de juiste eigenschappen maar nog niet op het niveau om binnen VVV succesvol te zijn. Ik denk dan ook dat de snelheid van zijn ontwikkeling tijdens de stage doorslaggevend zal zijn voor het aanbieden van een contract of niet.

  1. supportertje

   Ik had meer het idee dat steeds de vrije ruimte opzoekt, en uit de dekking wegloopt voor dat de tegenstander kan reageren. Het valt in ieder geval op dat hij daar opduikt wanneer er wat te halen is voor het doel.

 5. sjengske07

  Als de Technische Staf het iets vindt, geef hem dan een voor-contract, voor dat NEC of PSV straks met hem aan de haal gaan.
  Maar bekijk hem goed. Er zal al meer goede spelers aan de neus van VVV voorbij gegaan, dus……………….goed bekijken en dan toe happen.
  Suc6

Leave a Reply