SAR vergadering maandag 15 september 2014

Maandagavond 15 september stond de eerste SAR vergadering van het seizoen 2014-2015 op de agenda. In dit overleg- en adviesorgaan hebben diverse geledingen binnen en buiten VVV zitting, zoals clubleiding (algemeen directeur Marco Bogers), veiligheids- en supporterszaken (veligheidscoördinator Frank Nissen en supporterscoördinator Pascal Bruurs)en supportersafvaardiging.

De supportersafvaardiging binnen de SAR bestaat uit meerdere vertegenwoordigers van de diverse supportersgeledingen binnen VVV: o.m. Fanclub D’n Twellefde Man, OSW, de groep VN5, de groep VW, de groep O5/YBF, Venlonaren.net en GoodOld.nl.

Doel van de SAR is: “om vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid, vanuit de nieuwe kernwaarden van de club (passie, saamhorigheid en respect), de supporters te betrekken bij het beleid van de club om zodoende de sfeer rondom de club te verbeteren en de prestaties van met name het eerste elftal op een positieve wijze beïnvloed kunnen worden en vervreemding van de club achterwege blijft.” Het streven is om 3 a 4 keer per jaar de SAR vergadering te houden.

De Agendapunten van de SAR van 15 september
1) Opening Marco Bogers met o.a. stand van zaken club
2) Voorstellen nieuwe veiligheidscoördinator Frank Nissen/nieuwe supporterscoördinator Pascal Bruurs
3) Delen van uitdagingen en medewerking SAR:
– toeschouwersaantallen verhogen
– sfeer stadion verbeteren
– reduceren van incidenten in en rondom stadion
4) Jubileumboek “Van Gijs tot Keisuke”
5) Plannen 1e supportersavond dit seizoen met kennismaking Maurice Steijn, overige stafleden, leden technisch platform en enkele spelers

De vergadering
Algemeen directeur Marco Bogers begon de vergadering met het uitdelen van het boek “van Gijs tot Keisuke’. Het boek dat is ontwikkeld om 60 jaar betaald voetbal in Noord-Limburg te vieren. Het is een uniek boek. Er is ervoor gekozen om het eens anders te doen. Hierdoor is er gekozen voor een stripboek.

Hierna volgde het slechte nieuws over de Categorie 1 indeling. De vorige SAR vergadering werden de leden al ingelicht over de financiële situatie van de club maar op dat moment was VVV nog niet ingedeeld door de KNVB. Sinds vorige maand weten we dat VVV-Venlo is ingedeeld in categorie 1. Financieel gezien zit VVV in zwaar weer. En hierdoor moet VVV “de tering naar de nering zetten”. Echter heeft VVV-Venlo wel nog een positief eigen vermogen en dat willen ze ook graag zo houden.

Hierna volgde de introductie van de nieuwe veiligheidscoördinator Frank Nissen. Hij zal de taken van Ad van Varik over nemen. Nissen is geen onbekende in de veiligheidswereld. Hij heeft een verleden bij de Politie, beveiliging en is sociaal werker in Rotterdam geweest. Hij heeft ook ervaring met voetbalsupporters en daarom heeft VVV gekozen om hem aan te stellen als nieuwe veiligheidscoördinator. Nissen zijn doel is om de veiligheid op peil te houden en goede relaties op te bouwen met de supporters.

Ook de nieuwe supporterscoördinator Pascal Bruurs was aanwezig en stelde zich voor. Bruurs zal de taken van Theo Janssen overnemen. Zijn doel is om kortere lijnen te maken tussen VVV-Venlo en de supporters. Daarnaast is zijn streven om de onderlinge banden tussen supporters groepen te verbeteren en samenwerkingen tussen groepen te creëren. Ook is de begeleiding tijdens uit wedstrijden een van zijn takenpakketen. De meeste supporters kennen hem al omdat Pascal iedere thuiswedstrijd van VVV op de Oosttribune te vinden is en daarnaast ook een bestuurslid is van Fanclub D’n Twellefde Man.

Hierna volgde er een belangrijk onderdeel van de SAR vergadering. De toeschouwers aantallen vallen nog een beetje tegen en de sfeer in het stadion kan verbeterd worden. Zowel Algemeen directeur Marco Bogers als de leden van de SAR weten dat de remedie makkelijk is. Dat is aantrekkelijk voetbal. Echter heeft dit tijd nodig onder de nieuwe trainer en de SAR heeft alle vertrouwen in Maurice Steijn. VVV hoopt door middel van het boek dat er mensen over de streep worden getrokken om toch een seizoenskaart of halve seizoenskaart aan te schaffen. Er wordt gekeken naar mogelijke kansen waardoor VVV-Venlo supporters aanspreekt of over de streep kan halen om naar het stadion te komen. Hier werd door de leden over gebrainstormd en werden er allerlei ideeën op tafel gelegd. Denk hierbij aan passé partout kaarten en vrienden/kennissen meenemen op je kaart. Maar ook aan activiteiten voor de wedstrijd en tijdens de rust. Daarnaast wordt er duidelijk gemaakt dat vanaf heden een clubkaart gratis is te bestellen bij VVV-Venlo om supporters de gelegenheid te geven om ook naar aantrekkelijke voetbalwedstrijden te kunnen komen kijken. Denk hierbij aan de derby’s en de topploegen uit de JL.

Er werd ook gesproken over andere initiatieven zoals bijvoorbeeld de aanvoerdersband van VVV-Venlo te laten ontwerpen door supporters. Hierdoor willen de leden van de SAR proberen een betere band te creëren tussen supporter en VVV en te laten zien dat iedere supporter zijn van belang is voor de club. Ook werd er gesproken over een zaalvoetbaltoernooi of een voetbaltoernooi in stadion de Koel. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe en wanneer het toernooi georganiseerd gaat worden. Het is wel duidelijk dat alle leden van de SAR hier positief tegen over staan.
Wordt vervolgd.

Nog een idee dat uit deze vergadering voort is gekomen is om de achterwand van de O tribune te laten beschilderen. Over de precieze inhoud kan nog geen mededeling gedaan worden. De leden van Venlonaren en de Fanclub D’n Twellefde Man gaan verder onderzoeken of dit haalbaar is. En zal dit dan weer rapporteren aan VVV-Venlo.

Het laatste punt van de vergadering is het inplannen van de 1e supportersavond dit seizoen. De vorm wordt een open supportersavond waarbij een kleine introductie wordt gehouden en hierna gezellig een biertje kan worden gedronken met de trainer en de technische staf. Een dringende vraag van de SAR is of er ook spelers aanwezig kunnen zijn die het leuk zouden vinden om een band te creëren met de supporters. Er zullen dit jaar 2 supportersavonden worden georganiseerd. Zodra er een datum en een programma bekend is hoort u het van ons.

Tijdens de laatste rondvraag kwamen er nog een aantal dingen interessante onderwerpen naar boven. Een van de dingen waren de prijzen van de uitwedstrijden. Er werd gevraagd of deze niet verlaagd kunnen worden in de toekomst door bijvoorbeeld prijs afspraken te maken tussen de voetbalclubs. VVV-Venlo gaat kijken of het mogelijk is om prijsafspraken te maken met andere voetbalclubs.

En het allerlaatste woord was voor Pascal Bruurs. Hij wilde graag het initiatief van Venlonaren aankaarten voor het veranderen van de muziek in het stadion. Hij vond het een zeer positief initiatief en misschien voor herhaling vatbaar. Het idee is mensen meer inspraak te laten geven om de muziek te bepalen in het stadion. Ook hier wordt binnenkort over gesproken.

Het was een zeer productieve vergadering met energie en veel lopende zaken. De ideeën zijn onder voorbehoud en VVV-Venlo gaat kijken wat haalbaar is. Wordt vervolgd.

8 Responses

 1. LJ

  Mooi duidelijk en helder verslag! Complimenten aan VVV-Venlo en alle supportersgroepen dat er zo goed wordt samengewerkt. Als nu de resultaten en de kwaliteit op het veld nog toenemen kunnen we met z’n allen weer naar boven kijken.

 2. Goodie

  Duidelijk verslag. Het ziet er goed uit, het moet alleen nog worden toegepast. Om de sfeer terug te brengen zijn er in mijn ogen maar 2 dingen mogelijk. Er moet meer strijd en passie om het veld en de losse groepjes die nu op Oost zijn moet samen 1 grote worden. Anders weet ik niet hoe ze de sfeer terug willen krijgen.

 3. Gerardus

  Fijn verslag en vooral goede ideeën die ik zie. De muziek heb ik het liefste ouderwets in plaats van die nieuwere house muziek, dat match totaal niet met stadion. Ik vind het wel een leuk idee om de Achterwand van de O tribune te beschilderen want dat ziet toch weer een stuk leuker uit. En het beste vind ik nog die zijn verzonnen voor meer toeschouwers in het stadion zoals de passe partout en vrienden of kennissen mee nemen. Uitstekende vergadering dus ! Ga zo door jongens !.

  P.S. Zit de supporterscoördinator ook op venlonaren ?

  1. De supporterscoördinator leest weleens wat op deze website maar heeft geen account haha. Als je een vraag hebt of gewoon een keer met hem wilt praten. Pascal staat hier altijd voor open. Je kan als je hem wilt spreken een tweetje sturen. Zijn twitteraccount is @077Pas.

   1. Gerardus

    Ja ik vroeg het me af, eigenlijk leek het mij vrij logisch dat hij hierop zat omdat dit een supporters site is van VVV. Ik weet niet hoe vaak hij hier op kijkt maar het lijkt mij wel handig dat hij dat af en toe doet en de reacties leest. Maar ik neem aan dat hij dat dan ook doet. Bedankt voor het antwoord !

 4. Fijn dat jullie het een duidelijk verslag vinden. Heb mijn best gedaan haha :). Maar in ieder geval het was een positieve bijeenkomst en hopelijk gaat alles uitgevoerd worden. Maar het is natuurlijk allemaal nog onder voorbehoudt VVV gaat kijken wat er mogelijk is. Daarnaast over de muziek wil ik nog even op terug komen. Het is heel lastig om iedereen tevreden te houden wat betreft de muziek. Het is heel erg persoonsgebonden en dat hebben wij ook gemerkt met onze mini actie. Er gaat gekeken worden hoe het aangepakt gaat worden. Daar horen jullie zeker later meer over.

  1. LJ

   De muziek moet inderdaad thuishoren in een stadion. De muziek bepaald een groot gedeelte van de sfeer. In 2007/2008 werd de muziek aangepast op de spelersgroep. Vooral de muziek voor Mampuya en Soltani is altijd blijven hangen. Dat zorgde voor meer sfeer en enthousiasme.

 5. RuiverCity

  Goed verslag. VVV zal wel met de diverse supporters groepen moeten gaan samenwerken/overleggen. De Koel stroomt leger en leger. Ik verwacht vrijdag een dieptepunt wat betreft het aantal toeschouwers, mede gezien de tegenstander. De mensen pikken het niet langer dat een team niet wil werken voor ons cluppie. Dat je kwaliteit te kort komt is nog tot daar aan toe maar werken kan iedereen! Wil VVV de supporters terug willen winnen dan zal er eerst aan de mentaliteit van de spelers iets gedaan moeten worden. De mensen willen wel….nu de spelers nog!

Leave a Reply