SAR vergadering verslag 16 mei 2015

Gisterenmorgen, de dag na het behalen van de 2de ronde in de Jupiler Play Offs, stond in de ochtend een Supporters Advies Raad vergadering gepland. Onder leiding van Voorzitter Hai Berden en Algemeen Directeur Marco Bogers werden een aantal supporters groeperingen die de supporters vertegenwoordigen, bijgepraat over de financiële situatie van VVV-Venlo.

Zoals iedereen misschien weet, zit VVV-Venlo in financieel zwaar weer. Vorige zomer werden de Venlonaren terug gezet naar categorie 1. Afgelopen vrijdag liet de KNVB door middel van een persbericht weten dat VVV-Venlo voorlopig in deze categorie blijft. Inmiddels is het plan van aanpak van VVV-Venlo door de KNVB goed gekeurd en hoopt VVV hierdoor zo snel mogelijk financieel gezond te worden. De club en de leiding zien de toekomst positief in.

VVV is nog altijd bezig met het saneren van kosten binnen de club. Volgend seizoen krijgen we te maken met een kleinere selectie die minder kost. VVV had de afgelopen seizoenen te maken met doorlopende contracten waardoor er nog een aantal grootverdieners in de selectie actief waren. Tevens was de selectie veel te groot. Ook hoopt de club komend seizoen meer te kunnen werken met jeugd- en regionale spelers. Dit zal een grote uitdaging worden voor Technisch Adviseur, Stan Valckx.

Afgelopen week kwam er via diverse media een bericht naar buiten dat VVV-Venlo en gemeente Venlo in gesprek zijn. De uitkomst hiervan is dat een commissie gaat onderzoeken of VVV-Venlo extra steun kan krijgen van de gemeente Venlo. De gemeente wil onder meer kijken of er genoeg draagvlak is om VVV te helpen. De commissie van “wijzen” heeft geen band met de club of de gemeenteraad en gaat een advies leveren aan de gemeenteraad. Het is nog niet duidelijk wanneer de commissie met een advies komt. Duidelijk is dat er urgentie zit achter dit proces.

De Voorzitter en Algemeen Directeur van VVV-Venlo lieten gisterenmorgen weten positief tegenover de gesprekken te staan met de gemeenteraad.

De Supporters Advies Raad heeft de leiding van VVV-Venlo gevraagd hoe zij wellicht de club kunnen helpen in deze financiële tijden. En is bereid om de koppen bij elkaar te steken om wellicht tot een idee te komen.

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag ook de zakelijke partners ingelicht over de huidige stand van zaken. Ook de zakelijke partners zijn zich aan het beraden hoe zij de club extra kunnen helpen.

Dit wordt uiteraard vervolgd. Wij hopen met alle partijen positief vooruit te kijken. En vooral door samen sterk te staan, iets moois te kunnen betekenen voor de club.

Leave a Reply