Scheimann naar Hapoel Ironi Kiryat Shmona

De 32-jarige Samuel Scheimann vertrekt na een half seizoen alweer bij VVV-Venlo. Scheimann vertrekt naar zijn geboorteland Israël, waar hij aan de slag gaat bij Hapoel Ironi Kiryat Shmona. De verdediger werd in de zomerstop voorafgaand aan het huidig seizoen voor één seizoen gecontracteerd door VVV-Venlo. De linksback kwam toen transfervrij over van Beitar Jeruzalem, dat ook in de Israëlische competitie uitkomt.

Scheimann speelde in de jeugd van Feyenoord en NAC Breda. In 2008 debuteerde hij bij FC Den Bosch in het betaalde voetbal. Na drie seizoenen in de Brabantse hoofdstad maakte hij de overstap naar Excelsior. Sinds 2012 stond Scheimann ook bij een viertal andere Israëlische clubs onder contract: Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Haifa en Hapoel Be’er Sheva.

De linksback kwam in Venlo tot 8 optredens in de Eredivisie én speelde tijdens het bekerduel tegen Groene Ster. VVV-Venlo feliciteert Samuel met zijn transfer, dankt hem voor zijn inzet voor de club en wenst hem heel veel succes bij zijn nieuwe club.

Bron: VVV-Venlo

3 Responses

 1. clubman

  Blij toe. Heeft geen enkel moment kunnen overtuigen, integendeel.
  Roel Janssen doet het prima op die plek en eventuele versterkingen kunnen we veel beter op andere plaatsen gebruiken.

 2. idderzienmeining

  Denk dat dit voor beide partijen de beste oplossing is ? Samuel Scheimann heeft niet echt kunnen overtuigen en is er niet in geslaagd om Roel Janssen uit het team te spelen.

  Ik vind dat Roel Janssen best een sterk seizoen speelt, waarbij we weten dat we aan Roel een back hebben die het niet van zijn aanvallende impulsen moet hebben, maar zich vooral moet vastbijten in zijn tegenstander. Dat doet hij naar behoren … bovendien hebben we aan de andere kant al een back die deze aanvallende intenties wél heeft, dus we hebben altijd minimaal één back achter de bal bij omschakelmomenten !

  Toch blijft het opvallend dat VVV Venlo er al jaren niet in slaagt een nieuwe linksback te vinden (jong, snel, verdedigend en aanvallend van waarde). We hebben er zóveel voorbij zien komen en allemaal weer zien vertrekken … de meeste ook nog eens via de achterdeur …

  Extra opvallend: Roel Janssen was bij Fortuna Sittard centrale verdediger toen hij door VVV Venlo werd aangetrokken en toch blijft hij als enige echt overeind.
  Ik zou als ik VVV Venlo was dan ook snel starten met onderhandelen met Roel Janssen om zijn aflopende contract te verlengen; hij is een zekerheidje op de linksback posititie mocht een volgende aankoop wederom niet voldoen !

  Persoonlijk verbaast het me dat VVV er niet in slaagt een goede linksback uit de KKD te scouten en halen ! Ze komen altijd van heinde en verre …

Leave a Reply