VVV-Venlo

Schikkingsvoorstel Rutten twee duel schorsing, VVV-Venlo niet akkoord

Er is een grote kans dat Moreno Rutten er de komende twee wedstrijden niet bij is. Hij heeft een schikkingsvoorstel gekregen van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Dat naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg tegen FC Groningen afgelopen zondag. Een grove charge leverde hem eerst een gele kaart op, maar nadat de VAR de scheidsrechter erop attent maakte dat hij even moest kijken werd iets anders besloten. De rode kaart werd gepresenteerd aan onze verdediger. Overigens was hij bij een gele kaart ook een wedstrijd geschorst geweest, aangezien het zijn vijfde gele kaart zou zijn.

VVV-Venlo heeft aangegeven niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. Zij schrijven het volgende op hun website: “De clubleiding van VVV-Venlo gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. Die kwam eerder vandaag met het voorstel van drie wedstrijden schorsing voor Moreno Rutten, waarvan één voorwaardelijk. Rutten kreeg afgelopen zondag de rode kaart van arbiter Gözübüyük op advies van de VAR in het duel van VVV bij FC Groningen.

Na overleg met de FBO heeft de club besloten de schorsing aan te vechten. De tuchtcommissie van de KNVB komt donderdag bij elkaar. Dan zal een nieuwe strafmaat volgen.”

Eerder dit seizoen had Steijn gezegd dat hij niet meer naar Zeist zou gaan met zijn spelers, maar hier wordt nu dus toch vanaf gezien. Donderdag zullen we meer weten over de aard van de schorsing.

10 Responses

  1. chretien

   We zijn een te klein clubje om gehoord te worden. Vooral ook omdat eerst de scheidsrechter geel geeft, de VAR zegt rood en dan zou nu de tuchtcommissie dit nog eens moeten terugdraaien? Nee, deze jongens houden elkaar overeind. Geen kans. Wel bijzonder dat de neutrale analisten zeer beslist vonden dat overtreding van Rutten volgens Fifa regelmenten (schoen op schoen) altijd geel is en dat men vond dat de Doan overtreding op het been van (?) onomstotelijk rood was. Het zijn een stelletje piassen bij de KNVB. FORZA VVV!

 1. twiggy11

  Moet niet gekker worden volgens de FIFA als je schoen op schoen raakt staat er alleen geel voor en geen rood want dan trap op het scheenbeen en dat is rood nu krijg je rood door die VAR ( verkeerde achterlijke reactie).
  Vvv moet hier zeker niet mee akkoord gaan.

  1. marcel

   bij VAR analyse gisteren op foxsport rechtvaardigen ze juist hun rode kaart door aan te geven dat Rutten juist wel het scheenbeen raakt…………………. Dat ze nu 3 wedstrijden eisen is volgens mij niets anders dan proberen hun gelijk te krijgen, nadat de hele voetbal-analyserende wereld deze rode kaart afdoet als: ze hebben nooit gevoetbald en snappen niet hoe die actie in elkaar zit. Daardoor zullen ze wel op de teentjes getrapt zijn, en wat is er dan makkelijker om hun gelijk te bewijzen over de rug van een speler van een cluppie als VVV.

 2. Nard

  Is het in Zeist ook AL Carnaval??? Wist niet dat ze daar ook ’n prins en zo hadden….hahahahaha dit is natuurlijk HET zoveelste voorbeeld van wat heet BESTUURLIJKE WILLEKEUR! VVV moet dit zeker aanvechten met één wedstrijd schorsing als tegenvoorstel! HUPHUPHUP VVV

Leave a Reply