VVV-Venlo

Schorsing blijft staan, VVV-Venlo nog twee duels zonder Roel Janssen

VVV-Venlo en Roel Janssen zijn niet succesvol geweest in de beroepzaak van de KNVB met betrekking op de schorsing van Roel Janssen. Dat is zojuist bekend gemaakt door de KNVB.

In de wedstrijd tegen FC Emmen maakte Janssen een forse overtreden op Bannink en dat leverde hem een rode kaart op van scheidsrechter Dieperink na het raadplegen van de VAR. Trainer Maurice Steijn vond de overtreding onnodig en onbesuisd. Dat vond de KNVB ook en had een schorsing van 4 duels waarvan 1 voorwaardelijk voor ogen. VVV-Venlo en Janssen gingen in beroep en die zaak diende afgelopen dinsdag. De KNVB meldt het volgende over de uitspraak:

“Roel Janssen (VVV-Venlo) is door de Commissie van Beroep voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, uitgesloten. Deze straf staat gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal en de uitspraak van de tuchtcommissie.

Janssen accepteerde het schikkingsvoorstel niet en ging daarna in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Hij krijgt de schorsing opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel met FC Emmen op 26 oktober (1-1). De Commissie van Beroep acht bewezen dat de verdediger zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander.

De speler van VVV-Venlo heeft vanwege de automatische uitsluiting al één duel aan de kant gezeten. Dat was tijdens het KNVB Bekerduel tegen AZ op 31 oktober.

Het is niet mogelijk is om tegen de uitspraak van de Commissie van Beroep in beroep te gaan”

Dat is spijtig, omdat men hoopvol was op een lagere straf, maar dat is dus niet het geval. Nu zal VVV-Venlo de wedstrijden tegen AZ (thuis) en Heracles (uit) moeten doen zonder de linksback. In de bekerwedstrijd en afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard, deed Axel Borgmann het heel behoorlijk als vervanger en hoeven we ons niet grote zorgen te maken.

Bron: KNVB

12 Responses

 1. Grad

  Onbegrijpelijk, als je de overtreding van Janssen vergelijkt met die van Kali(NAC) op Peterson(Heracles) en dat deze bestraft wordt met geel en de VAR (lees videoreferee vd Kerkhof) vindt ook dat geel voldoende is en de scheissrechtersbaas dhr. van Egmond vindt dat zij correct gehandeld hebben, dan vraag ik me af, of men niet met twee maten aan het meten is.

 2. john

  Belachelijk hoge straf , zat totaal geen opzet in .
  moeten we in Nederland de k.n.v.b. nog serieus nemen , er zijn opzettelijk schandalige overtredingen die met veel minder straf weg komen.

  1. chretien

   Sorry, ik bedoelde het juist zoals jij schrijft. Ik doelde op het feit dat de knvb zich niet interesseert wat er is gebeurd. Zou het een speler van een grote club betreffen dan krijgt het voorval wel serieuze aandacht met mogelijk een veel lichtere straf. Ook de landelijke media geven geen aandacht aan het voorval en wel om dezelfde reden. FORZA VVV!

 3. Drikus

  Zijn de stukken ergens in te zien? Ben heel erg benieuwd naar de beargumentatie en het verweer van deze zaak.
  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit idd een geval van; “wij zijn de baas en daar moet je het maar mee doen!” is.

 4. Nard

  GEWOON belachelijk! Maar één ding begrijp ik niet……..vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. En nu staat Roel er nog twee wedstrijden naast….?????

  1. roermond

   Logisch toch. 4 wedstrijden geschorst, waarvan 1 voorwaardelijk,resteert 3. Tegen AZ om de bekers geschorst geweest, blijft 2 over…dus 4-1=3-1=2…klopt dus als een bus, daar heb je geen hogere wiskunde voor nodig…?

Leave a Reply