Schrijnend VVV-Venlo verliest van Jong Ajax

VVV-Venlo heeft vrijdagavond voor de zesde wedstrijd op rij niet weten te winnen. Mede door een beschamende eerste helft verloren de Venlonaren met 0-1 van Jong Ajax. 

Niet vaak speelt Jong Ajax met alleen maar beloftespelers, maar gezien de bekerfinale van aankomende zondag traden vanavond enkel jeugdspelers aan. Spelers die in potentie, vooral technisch, natuurlijk op elk front beter zijn dan de VVV’ers. De enige manier om dat te kunnen counteren is met werklust en fysieke duels. Twee dingen die VVV na liet in de eerste helft.
Het meest veelzeggende waren de protestacties van de O3-tribune. De tribune die altijd achter de ploeg staat (soms tot in het extreme) scandeerde meerdere malen cynisch “voetballen, voetballen” richting de spelers. In een helft waarin Ajax vooral het spel maakte. 

Binnen 10 minuten liet Sem Dirks (die in de basis mocht starten in plaats van Brian Koglin) zich eenvoudig uitspelen door een behendige Ajacied, die richting het doel kon schieten. Gelukkig redde Ennio Van Der Gouw uitstekend. Hetzelfde moest hij een kleine tien minuten later doen. Soulyman Allouch vond een simpel duel aangaan nét iets te veel energie kosten, waardoor Jong Ajax opnieuw een aanval kon starten. Het schot belandde uiteindelijk via Van Der Gouw op de paal. 

VVV creëerde in de eerste helft geen enkele kans. Nul. Met een luid boegeroep verlieten de spelers het veld, behalve Sven Braken en Rick Ketting, die het publiek probeerden op te jutten. Het publiek dat jaar in, jaar uit d’n berg op gaat, moet beter haar best doen, in de ogen van de twee “sterkhouders”. Ongelofelijk. 
In de tweede helft liet VVV iets meer werklust zien, waardoor ze meteen meer duels wonnen. Voetbaltechnisch was het nog steeds niet al te best, maar op deze manier forceer je wel tenminste iets. Binnen 10 minuten kreeg Levi Smans een dot van een kans, maar kwam hij handelingssnelheid te kort om de bal in het doel te krijgen. De Amsterdamse keeper bracht uitstekend redding.

Maar na een kleine opportunistische fase was Ajax weer aan de beurt. Eerst kopte spits Rasmussen op de paal en even later kreeg Jong Ajax een penalty. Wie de overtreding beging en óf het een pingel was, heb ik door al het geklaag niet helemaal gezien, maar helaas zag ik wel hoe Hlynsson het buitenkansje verzilverde.
Vlak voor tijd kon Ajax nog de 0-2 op het scorebord zetten, omdat het Venlose doel compleet leeg was toen Van Der Gouw meeging met een hoekschop, maar de desbetreffende Ajacied schoof de bal wonderbaarlijk genoeg naast.

En daarmee kwam de wedstrijd ten einde. Waar VVV begin dit seizoen weliswaar ook matig speelde maar door toevalligheden haar punten binnenhaalde, staan we nu op de plek waar we horen. In een seizoen waar de spelerontwikkeling nihil is, de thuiswedstrijden om te huilen zijn en er vanuit VVV te weinig zelfkritiek klinkt, hoort VVV niet in de play-offs thuis. Helaas. Het verschil met de nummer 9 is nog maar vier punten.  

49 Responses

 1. Gerardus

  Waardeloze eerste helft. Goede tweede helft. Zoals al de zoveelste keer dit seizoen.

  Ik vond het zelfs schrijnend dat Ketting en Braken kwamen vragen voor steun tijdens het weglopen van het veld in de eerste helft. Een excuses was eerder op zijn plaats.

  Je toont in de tweede helft precies aan dat je weet wat je moet doen tegen zon jong team dat niet op volle sterkte is. Begin daar gewoon mee, dan is zon verlies niet zo erg. Maar dit is echt zonde.

  1. Ievel Knievel

   De hoeveelste keer al dat we een waardeloze eerste helft afwisselen met een goede tweede?

   Snappen ze bij VVV de belangrijkste sportles “Never change a winning team” (unless it’s necessary) niet of zo?

   Hoe moeilijk kan het zijn om steevast in je sterkste (mogelijke) basisopstelling te spelen?

   Dat gelul over je aanpassen aan de tegenstander ook. En dat rare idee om de jonge aankopen zich alvast klaar te laten spelen voor aankomend seizoen…..en dat in de cruciale fase van de competitie.

   Men wil helemaal niet het hoogst haalbare resultaat halen bij de club. Want dat schept verplichtingen. Hoog eindigen op de lijst en meedoen voor de prijzen in de play offs.

   Heeft dat wat men op de berg aan het doen is nog met topsport te maken? Is het politiek? Wat is het?

   1. Gerardus

    Je hebt wel te maken met blessures natuurlijk. Verheijen is de gehele tweede seizoenshelft al afwezig, Huisman is een tijd geblesseerd geweest toen hij net in vorm was. Johansson is redelijk vaak geblesseerd, Braken is er een tijd uit geweest, Dekker ook, Klaassen ook. Terwijl er niet echt soortgelijke vervangers op de bank zitten, allemaal net wat andere types.

    Allouch liet het tegen Eindhoven wel zien, dus zijn plaats snapte ik wel. Alleen gisteren speelde hij weer als een zak hooi en vertraagde constant het spel in plaats van te versnellen. Ik zou om eerlijk te zijn ook niet heel snel voor een andere opstelling hebben gekozen als deze.

    Maar het verschil tussen de eerste en de tweede helft is gewoon schrijnend. Als je alleen al op Dirks had gelet zag je precies het verschil. Doordekken en kort op de man zitten. Dirks stond geregeld ter hoogte van Smans. Wat ik nog steeds een hele leuke speler vind waarvoor je naar het stadion komt. Op hem valt 0,0 aan te merken. Daarnaast zit je ook in een negatieve flow en vallen de ballen ook steeds net verkeerd in de scrimmage en krijg je een wel heel gemakkelijke strafschop tegen terwijl je er zelf eentje had kunnen krijgen vanwege hands.

    Dat je je aanpast aan de tegenstander is niet altijd even erg. Alleen dat moet je wel doen als je tegen een betere tegenstander speelt zoals PEC Zwolle of Heracles. Maar dat slappe begin is iedere keer hetezlfde. Dat was zelfs al zo tijdens Steijn zijn jaren. Een waardeloze eerste helft en als je naar het publiek toe speelt kan het wel ineens. Al heb ik nu het idee dat het vooral tactisch is, want daar zag je een groot verschil tussen.

   2. Ievel Knievel

    @ gerardus

    Ik heb echt respect voor je andere mening en probeer ook echt niet jou meteen op andere gedachtes te brengen, maar ik zie het toch een klein beetje anders.

    Ook al heb je blessures, dan moet je in je sterkst mogelijke opstelling spelen en dat gebeurd ook niet. Want sterkhouders zitten regelmatig op de bank, zonder dat ze geblesseerd zijn.

    Het staat bijna altijd tactisch verkeerd in de eerste helft.

    Dit zijn de 2 sterkste opstellingen geweest dit seizoen.
    Deze heeft mijn voorkeur, waarbij VVV eigenlijk 4-5-1 speelt (of 4-2-3-1/ 4-2-4> hoe je het ook noemt):
    • E. van der Gouw
    • S. Janssen
    • B. Koglin
    • R. Ketting
    • T. Dekker
    • R. Klaasen
    • R. Sedláček
    • C. Johansson
    • D. Huisman
    • K. de Boer
    • S. Braken

    Mocht een Dekker of Huisman of Johansson geblesseerd zijn (ik heb dus sterk mijn twijfels of Johansson geblesseerd is), ze zijn het niet altijd alle drie tegelijk, dan moet je gewoon vervangers op hun posities opstellen en niet je tactiek meteen omgooien en andere spelers van plek wisselen, want in de boven genoemde opstelling en tactiek staan de meeste spelers op de voor hun sterkste plek. Had je trouwens in de winterstop nu eens een echte linksback aangenomen, had je echt een kwaliteitsimpuls in je team gehad. Dekker is te vaak geblesseerd op rechts dus daar moet een echte goede stabiele vervanger voor komen voor komend seizoen, wil je groeien als team.

    Het volgende team is het 2e sterkste team geweest, wederom 4-5-1 (en ik heb 2x de wedstrijd tegen MVV als uitganspunt gepakt). Het belangrijkste verschil tussen deze 2e opstelling in werkende en niet werkende vorm is dus een belangrijke rol voor Venema. Allouch heeft slechts 2 echt goede wedstrijden gespeeld mijn inziens:

    E. van der Gouw
    • S. Janssen
    • B. Koglin
    • R. Ketting
    • T. Dekker
    • R. Klaasen
    • R. Sedláček
    • S. Allouch
    • K. de Boer
    • M. Berden
    • Venema

    Les: VVV speelt altijd sterk met Sedlacek in de basis. Ook met Koglin. Vreemd genoeg ook altijd met de Boer op zijn favoriete plek, die wel steken laat vallen, maar met de wisselende tactiek in de 2e helft vaak wel tot bloei komt. En verder speel je of met Braken of met Venema als het kan (en dus met Johansson als het even kan).

    Ik heb verder eens door de resultaten heen gelopen, maar als je alles zo eens op een rijtje zet, dan is het eigenlijk een triest seizoen. September en oktober waren bijvoorbeeld uitermate zwakke maanden, met nauwelijks resultaten.

    Er zijn slechts 3 echte oplevingen geweest, namelijk een korte goede reeks in november (slechts 3 wedstrijden, waarvan maar 1 wedstrijd echt redelijk/ goed was en 1 wedstrijd vooral een goed resultaat tegen concurrent Willem II was> gelijk) en een korte goede reeks in februari. Nog niet eens de gehele maand in beide gevallen. December was de sterkste maand, maar wel maar met 2 wedstrijden.

    Samenvatting: In de maand augustus won je 2x met wat geluk. September en oktober waren een drama. In November haal je 3x een resultaat, waarbij je alleen tegen Den Bosch makkelijk wint. In december win je 2x van je concurrentie, maar zijn er ook maar 2 wedstrijden. Januari was pet. In februari een korte opleving, maar vanaf maart is het eigenlijk alweer ruk.

    VVV had zijn hoge plek op de ranglijst vooral te danken aan de 2x winst tegen MVV, omdat het een directe concurrent was en het dus 2x een 6 punten wedstrijd betrof; en de winst op Eindhoven in december, wederom een 6 punten wedstrijd (en vooral aan tegenvallende resultaten van de concurrentie) en dan natuurlijk de positieve uitschieter tegen Heracles. Het is eigenlijk gewoon niet zoveel dit seizoen. Al helemaal niet als er rare tactische kronkels uitgeprobeerd worden.

    De peilers van het jeugdplan zijn het ook echt niet, als je die experimenten ziet. Roemer is niet beter geworden, slechte begeleiding van een ex-talent derhalve. Verheijen begon heel sterk, maar verdween al voor zijn blessure uit beeld. Smans en Kluskens spelen wel aardig, maar of ze nu echt een groei meemaken of doormaken? Ik weet het niet. De verder aangetrokken jonge “talenten” van elders laten het op een paar sporadische momenten ook niet zien, en daar moet de toekomst van de club dan op drijven? Ik weet het allemaal niet hoor.

   3. Gerardus

    Helemaal mee eens hoor. De wedstrijd tegen MVV was veruit de beste die ik heb gezien dit seizoen, en dat moest gewoon 5-0 zijn in plaats van de geflatteerde 2-1 in de laatste paar minuten. Dat was ook de wedstrijd die qua spel echt heel goed was, zo speelde ze toen al een paar weken in die formatie en dat liep gewoon. Helaas kwam daarna de blessure van Braken en moest je helaas wel opnieuw beginnen.

    De Boer als hangende rechtsbuiten is gewoon zeer sterk als er vooruit druk gezet wordt, dan komt hij gewoon in zijn spel en dat zie je aan zijn cijfers. Zoals in de eerste helft gisteren had je er 0,0 aan omdat hij totaal niet in zijn zwakte staat.

    Wat wel nog een kanttekening is in dit team is dat dit een van de jongste teams van de competitie is. Op Ketting, Braken en Klaassen na is bijna niemand ouder dan 25! Op MVV en de Jong teams na heeft VVV gemiddeld het jongste basisteam. Dat speelt natuurlijk ook mee.

    Overigens als ik snel door het programma heen kijk was de eerste seizoenshelft over het algemeen prima, met alleen een periode waarin enkele wedstrijden slechte resultaten werden gehaald, soorgelijke periode als nu. Verder is het redelijk constant en wordt er vaak gewonnen van de goede teams en vaaak niet van de slechte. Met nu een erge dip.

    Overigens vind ik wel dat het spel dit jaar vele malen beter is als onder Luhukay. Daar kon ik echt geen lijn in ontdekken op de eerste paar wedstrijden na.

    Ik vind het jeugdplan juist wel een goed idee, want dat zou je levensader moeten zijn. Natuurlijk is dat voor een kleine club zeer lastig, en is het natuurlijk niet te vergelijken met een kleine club zoals Sparta wat een veel groter gebied heeft om te scouten. Er is pas enkele jaren geleden begonnen met het jeugdplan en de jeugd is naar mijn mening al van een stuk hoger niveau als 10 jaar geleden. Je hebt natuurlijk wel te maken met een talentvolle lichting, maar ook met ontwikkelingen. Daar is naar mijn inziens wel stappen in gezet. Let op: Ik bedoel niet dat het allemaal top top talenten zijn die binnen 3 jaar een grote transfer maken, of binnen no time het elftal dragen. Ik bedoel dat het algemene niveau omhoog is gegaan. Je moet ook niet vergeten dat we 10 jaar geleden een opleiding hadden met Helmond en dit weer van scratch af aan is opgebouwd.

    Ook talenten die vanuit VVV overstappen naar bijv Ajax of PSV kunnen later alsnog veel geld opleveren of eventueel terug willen keren als ze het net niet redden bij de top en zich alsnog doorontwikkelen tot een waardevolle speler voor VVV. Zoals bijv Linthorst heeft gedaan. Gisteren bij Jong Ajax maakte bijvoorbeeld David Khaloko zijn debuut, die komt ook uit de jeugd bij VVV. In het best case scenario heb je natuurlijk een transfer a la Frenkie de Jong. Maar dat is natuurlijk wel heel ver gezocht en niet realistisch. Daarnaast is een goede opleiding natuurlijk ook een impuls voor de regio, ook al leid je niet voor deze clubs op. Mochten spelers zich goed ontwikkelen, maar net niet goed genoeg zijn zouden ze eventueel nog bij een club uit de regio laten zien wat ze kunnen en daar het niveau omhoog stuwen. Des te hoger het niveau in de regio, des te groter de kans dat daar ook een goede speler tussen zit die wel een stap zou kunnen maken. Dit is natuurlijk niet het belangrijkste voor VVV uiteraard.

    Maar het geforceerd doorduwen van talenten en het perse willen laten spelen van talenten die niet goed genoeg zijn, dat moet je natuurlijk nooit willen en nooit doen. Tenzij een wedstrijd gespeeld is, dat is wel wat ik mistte bij Steijn bijvoorbeeld. Alleen als je al een speler als Braken en de Boer niet kunt binden, hoe wil je dan verder stappen gaan maken? Dit zijn juist spelers die zich dit jaar ontwikkeld hebben en bij evt een goed jaar verkocht zouden kunnen worden.

  1. supportertje

   Ja, dat is goed gekomen, er is eerste hulp verleend en daarna is het rap verbeterd. Diegene is met een goed en duidelijk advies naar huis gegaan om z.s.m. een afspraak te maken met een arts.

 2. Je gaat het Telstar bijna gunnen want heb niet de indruk dat vvv echt ten koste van alles de nacompetitie in wil.
  Nou heb je daar ook weinig te zoeken als vvv zijnde want dat zou na 1 ronde al einde verhaal zijn in deze vorm.

 3. Oelie op zuid

  Met alke respect, maar dit elftal speelt kick en rush in de hoop dat de bal goed valt. Geen enkel spelpatroon. Dit elftal speelt het slevhtste voetbal sinds jaren. Ook de trainer brengt geen vastigheid in het spel door stee

 4. Koelie

  Op basis van de tweede helft onverdiend, maar op over de hele wedstrijd terecht. Het begint weer met een belachelijke basisopstelling en met vervolgens een slaapverwekkende enorm slechte eerste helft. Kruys en co verkloten de playoffs helemaal zelf. Het seizoen gaat als een nachtkaars uit. Met hopelijk een vertrek van Marco B.

   1. Koelie

    Een trainer met een beetje zelfrespect zou daar niet aan meewerken, maar met de totale krankzinnige beslissingen van Kruys begin ik er wel aan te twijfelen. Of hij is gek of hij wordt gedwongen. Manmanman wat een club.

   2. Ievel Knievel

    Daarom is Jos Luhukay ook opgestapt, na 1,5 seizoen al moe geworden van de fratsen en streken van Bongaerts en Bogers, B en B.

   3. Ievel Knievel

    En let op, Marco gaat de komende weken, zeker als we de play offs mislopen, weer allemaal excuses verzinnen, anderen de schuld geven, zeggen dat het door een gebrek aan financiën komt en wat willen we nu eigenlijk verwachten, hij niet anders kan, net doen alsof hij en de club geen verwachtingen hadden, men een uitstekend seizoen heeft gedraaid op wat kleine missers na waar aan gewerkt gaat worden en blablablablablabla

    Wij zijn te kritisch, we mogen niet te veel verwachten, blij zijn met kleine lichtpuntjes.

    Relativeren, relativeren, relatoveren…….

    En een aantal goedebedoelende, met name 50 en 60 plussers laat zich volledig in slaap sussen en voorliegen.

    En Marco ontsnapt WEER de dans. Doet wat vage beloftes, die hij niet na komt of waarmaakt, doet een plas en laat alles zoals het was, immers toch gebackupped door Ineke en Walter (en Hay).

    Tot de volgende supportersavond.

    In de tussentijd mag Roger Bongaerts gewichtige jeugdplannen schrijven met zijn “kennis”.

    In de tussentijd acteren een aantal jeugdelftallen op het 3e landelijke niveau en is de doorstroming van jeugd naar 1e elftal al een tijdje, paar seizoenen, beperkt tot precies dezelfde spelers en maken die spelers nauwelijks groei door en worden zwakke punten alleen zwakker.

   4. Ievel Knievel

    En let wel, Rick loopt kans, net als Jos Luhukay het seizoen licht in mineur te laten eindigen.

    Maar zijn we er dan iets op vooruit gegaan? Het spel is de afgelopen weken, meer dan een maand al, al slechter en zwakker dan het spel onder Jos Luhukay bij mijn weten.

    Vanwaar dan al dat gekonkel vorig seizoen en dat elkaar tegenwerken bij de club?

    Het nadeel is dat je de aanstaande scherven deze zomer misschien niet meer gelijmd krijgt.

    Mogen Willem en Marc weer proberen een compleet nieuw team samen te stellen, met nauwelijks tot geen budget dan wel. Een aantal van de huidige winteraankopen zijn tot nog toe geen versterking gebleken, dus als je daar komend seizoen op moet gaan bouwen, dan wens ik de club veel succes.

   5. Koelie

    Helemaal eens Ievel. Ik weet nu al hoe die engnek gaat reageren. #Samennaobaove hahahaha ja never nooit meer. That ship has sailed.

   6. Ievel Knievel

    Je gaat in 5 jaar tijd van plek 15 en 12 in de ere-divisie (!!!) naar plek 10 en (hopelijk niet) 9 of 10 in de eerste divisie; en als er niks verandert aankomende zomer dan gaan we volgende seizoen voor de plekken 11 t/m 20; of ik heb het enorm mis en laat me dan graag positief verrassen.

    Een enorm dalende lijn in een hele korte tijd. Van club die respect oogste naar het lachertje (sinds Maaskant al helemaal). We worden ook niet meer in het rijtje van sleeping giants genoemd.

    De Limburger heeft zich inmiddels al helemaal op MVV gericht.

    De mogelijkheden en kansen op een nieuw stadion of stadionverbouwing zijn ons door beleid de neus door geboord (en daar had de gemeente deze keer helemaal niks mee te maken), die was sinds Testrootte en Boom gewoon bereid mee te werken; terwijl we dat stadion (nieuw of verbouwing) zo erg nodig hebben als club.

    En Corona heeft daar werkelijk heel erg weinig mee te maken;
    enorme opeenstapelende beleidsfouten na het vertrek van Steijn des te meer.

    Maar ik weet ook dat voetbal maar relatief is en er veel andere dingen belangrijker zijn in het leven. Toch heeft een regio trots nodig en helden nodig, ook voor de eigen levens van mensen.

    Ik had VVV graag die rol van cultclub op zich zien nemen, maar dat waren alleen maar loze woorden en vage beloftes. Het beleid is nooit echt die kant op gegaan.

 5. chretien

  Misschien heeft de boekhouder berekend dat nacompetitie spelen méér kost dan dat het opbrengt? Dus is het beter om géén nacompetitie te spelen? Het zou zo maar kunnen…

  1. Ievel Knievel

   Misschien was Marco B te bang dat VVV te goed zou zijn? Want dan krijgen we dromen en verwachtingen die de bestuurskamer niet meer waar kan maken (door faalbeleid)? Leuk dat speculeren 😉 😛

 6. mats

  De ploeg is net zo zwalkend en waardeloos als het beleid. Twijfel nu toch echt aan het verlengen van mijn seizoenskaart. Wat een amateurisme daar op de Berg en dat zie je terug op het veld. Tenenkrommend dit seizoen!

   1. Zou dat toeval zijn? Vanaf het moment dat er een flink aantal contracten opgezegd zijn draait het voor geen meter meer.

    Ik weet wel: als mijn baas me zou vertellen dat mijn contract niet verlengd wordt, zou ik geen stap extra meer zetten op het werk. Misschien dat bepaalde spelers er ook zo over denken?

   2. Ievel Knievel

    @ peter

    Zou zomaar waar kunnen zijn. Van personeelsmanagement (HR)) heeft Marco sowieso de ballen verstand, gelet op het slachtveld de afgelopen seizoenen op personeelsgebied (waarvan wij als supporters maar weinig meekrijgen); mensen op de club des te meer, hoeveel er al niet door de achterdeur zijn “verdwenen”.

    Als ik gewoon een goed seizoen zou draaien en mijzelf verbeterd zou hebben op mijn werk ten opzichte van het jaar daarvoor, aanvoerder zou zijn, mede-topscorer zou zijn en mij altijd meer dan professioneel zou gedragen (en beter zou zijn dan een aantal van mijn collega’s), terug zou moeten komen na een noodlottige blessure (waar ik geen rol in zou hebben gehad), mij net gesettled zou hebben, dan zou ik ook raar opkijken als ik soort van “ontslagen” zou worden, terwijl die slechte(re) collega’s wel mogen blijven, die misschien ook wel een slechtere instelling hebben.

    Als ik Nick Venema zou zijn dan zou ik de situatie ook maar wat vreemd vinden.

   3. Koelie

    Sterker nog Peter voert Kruys de “contactperikelen” aan als reden dat het slechter gaat op VVV tv (youtube). Wat een ultieme bestuurlijke fail en labiele ploeg heb je dan.

   4. Ievel Knievel

    @ koelie

    Het lijkt dan dat zelfs Kruys helemaal verrast lijkt te zijn ten aanzien van het reilen en zeilen binnen de club, als de contractbesprekingen ineens door de trainer als reden gegeven worden waarom het team slechter presteert.

    In hoeverre is de trainer eigenlijk gekend in die contractbesprekingen?

 7. twiggy11

  Waarom begin je in godsnaam met je topscorer al weken op de bank.terwijl je linksbuiten er helemaal niets van bakt het is net als of de trainer alleen maar vriendjes wil kweken door steeds met andere namen te starten .waarom zat koglin op de bank speelt het hele seizoen al in de basis.Dan pak je Braken raakte gisteren geen knikker haal die dan eruit en laat Levi Smans staan allemaal vreemde situaties. De nacompetitie glijd ons zo uit de vingers .

  1. Ievel Knievel

   Of er is iets aan de hand waar wij geen weet van hebben? Heel veel vragen. Tijd voor de journalistiek om daar eens in te duiken. Er gebeuren zulke rare dingen qua opstellingen en tactiek, waar ik Kruys niet toe in staat zie (of ik heb het mis) dat er wel iets anders aan de hand lijkt te zijn.

   En dan zie ik op sociale media nu ook nog eens mensen om de basisspelers er nog meer uit te gooien de komende weken ten faveure van jeugdspelers? HALLO!> de reden dat het seizoen als een nachtkaars uit gaat is juist, doordat we niet meer in de sterkste basisopstelling spelen! Spelers die de club weg stuurt. En dan krijgen die spelers ineens de wind van voren, dat ze niet meer gemotiveerd zijn. Precies wat de beleidsmakers dan weer lijken te willen, want dan willen wij ineens ook van die spelers af en de aandacht leidt weer af van verkeerde beleidsbeslissingen.

   Nee! VVV moet weer gaan spelen in de sterkst mogelijk basis, blessures daargelaten (en ik vraag me af of het bij bijv. Johansson wel een blessure is of werkweigering) en Kruys moet die sterkste basis motiveren om punten te gaan pakken en deelname play offs veilig te stellen (nog steeds mogelijk) en in die play offs te gaan verrassen. Werk aan de winkel de komende weken. Maak Venlo en de supporters trots en laat zien dat een kentering mogelijk is en stop het verval. Laat zien wat je waard bent (iedereen) en laat Bogers en Bongaerts een poepie ruiken!

   1. Ievel Knievel

    * “En dan zie ik op sociale media nu ook nog eens mensen roepen om de basisspelers er (nog meer) uit te gooien de komende weken ten faveure van jeugdspelers?HALLO!!!!!…….”

    (juist niet doen dus, taak trainer om de sterkst mogelijke en beste spelers gewoon scherp te krijgen voor belangrijke wedstrijden)

 8. FC VVV03

  Er mist gewoon realiteitszin bij VVV. Als je al op de sociale kanalen leest dat VVV “verloren heeft door een gegeven strafschop” dan valt mij de broek al uit. Je verliest omdat je vooral in de 1e helft tegen Ajax B1 niets durft. Geen lef aan de bal, totaal geen druk op de bal, geen duels willen winnen. En dan als absolute dieptepunt de reactie van mijnheren Braken en Ketting die even gepikeerd reageren naar de hondstrouwe aanhang dat men zich meer moet laten horen. Er komen 6350 mensen kijken naar dit kansloze groepje wat zich betaald voetbal spelers noemt. Men moet zich eens realiseren daar op de berg dat ze veel mensen aan het verliezen zijn op deze manier.

  1. Ievel Knievel

   Interesseert ze niet op de berg, i.i.g. de beleidsmakers niet. Het eigen ego en het eigen netwerkje is belangrijker. Denk dat het nog best gezellig was uiteindelijk in de Rabobank lounge na afloop, met wat wijn en bitterballen, beetje klagen en daarna lekker netwerken. En als het ze te heet onder de voeten wordt proberen ze de club te slijten aan een of andere schijtinvesteerder. Dan kunnen ze ook nog zeggen dat “ze de club gered hebben van de ondergang (die men zelf veroorzaakt heeft).”

 9. Oelie op zuid

  Gaat er iemand wel eens kijken naar het trainen van VVV? Is Johanson uberhaupt nog in Venlo? Wat voor oefenstof wordt er gegeven. Ik zie totaal geen spelpatroon.

  1. Ievel Knievel

   Zou me niks verbazen als Johansson nadat hij te horen heeft gekregen weg te mogen de kont tegen de krib heeft gegooid en weigert nog te spelen. Ook niet zo raar als je voor een kans naar Venlo bent verkast (toen het nog een eredivisieclub was zelfs), nooit een echt serieuze kans hebt gekregen, terwijl het elftal iedere keer sterk speelt als jij basis staat en zonder dat je basis staat of speelt er een groot potje van maakt. Is natuurlijk actief met zijn zaakwaarnemer op zoek naar een andere club. Alleen wordt dat lastig, want VVV heeft zijn marktwaarde natuurlijk compleet vern*ukt en probeer met je huidige CV/ portofolio maar eens een nieuwe club te vinden

   1. Gerardus

    Johansson is gehaald toen we al gedegradeerd waren. Vergeet niet dat hij in zijn eerste seizoen amper tot helemaal geen indruk maakte. Als hij er langs staat maakt hij op mij niet bepaald een gretige indruk en lijkt het alsof hij met de pet ernaar gooit. Het kan dus ook gewoon zijn dat hij zelf niet zijn best doet. Neemt niet weg dat hij prima speelde als hij erin stond. Maar het begint natuurlijk wel bij de intrinsieke motivatie om zelf arbeid te leveren. Het is natuurlijk niet zo dat alles aan VVV ligt maar het ook aan de spelers kan liggen. Kijk bijv ook naar de Donis brothers. Bij de jongste zag je aan alles zijn talent, maar de bereidheid om te willen werken heb ik geen enkele keer teruggezien.

    Overigens speelde Johansson bijna alleen maar in de tweede divisie van Zweden, dat is nog steeds een aanzienlijk lager niveau als de Eerste Divisie.

   2. Ievel Knievel

    Je hebt gelijk, Johansson is pas in augustus 2021 gepresenteerd. Ik dacht dat de interesse er al was toen we nog tegen degradatie aan het vechten waren, maar dat heb ik verkeerd opgeslagen in mijn geheugen.

    Wel apart dat Johansson dit zei:
    “VVV is een club met veel ambitie en een goed verhaal waar ik in geloof. Ik ga met ontzettend veel zin aan de slag in Venlo.”

    Van die ambitie bij de club merk ik zelf weinig. En hij zal toch wel teleurgesteld zijn over de rol die hij in het verhaal toebedeeld heeft gekregen.

    Over de rol van Johansson op trainingen doe ik geen uitspraken en ik vraag me serieus af welke gretigheid je aan een speler denkt te moeten aflezen als hij op de bank zit? Feit is dat hij zo goed als alle wedstrijden die hij basis stond een bijdrage (op de één of andere manier) aan die sterkere speelwijze en het resultaat heeft geleverd. Met name dit seizoen. Vorig seizoen is hij nauwelijks gebruikt vanwege de tactische keuze om te starten met eigen jeugdspelers. En het gaat uiteindelijk om de rol die hij speelt in de wedstrijden. Daar moet hij vooral op afgerekend worden. VVV moet gewoon gebruik maken van zijn sterkste spelers (de voor het team sterkste spelers, dat is iets anders dan een speler op individueel niveau) op de momenten dat het er toe doet.

   3. Gerardus

    Nou als ik wel eens naar de warming up kijk, die ze in de rust doen bijvoorbeeld of gewoon tijdens het warmlopen tijdens de wedstrijd. Dan heb ik bij Johansson altijd het idee dat hij er de kantjes vanaf loopt en zeer ongeïnteresseerd is. Iets anders kan ik niet van zijn gezicht aflezen dan 😉 Alles wordt maar half gedaan met een ongemotiveerde houding. Of hem dingen beloofd zijn die niet na zijn gekomen of andere dingen zijn voorgevallen weet ik niet, uit eigen ervaring weet ik wel dat dit niet helpt bij je motivatie voor je werk.

    Overigens is dat bij de presentatie natuurlijk wel een zeer standaard zinnetje, zelfs Guus Hiddink ging ooit eens voor het plan naar een uithoek van Rusland ;). Maar goed, de ambitie bij de club heb ik tot dusver ook niet gezien. Als ik naar de financiën kijk, zie ik eerder dat ze bezig zijn met overleven in plaats van stappen te maken. Dat is ook lastig zonder geld, maar dat krijg je nu eenmaal als je zelf onverantwoorde risico’s neemt tijdens Corona en niet investeert in je stadion, wat je juist toen had moeten doen aangezien niemand er dan last van zou hebben.

 10. beek

  Zojuist laat Quasim Hakim in de Limburger weten:
  Braken kon het met VVV niet eens worden over een nieuwe verbintenis. „Ik heb het nog altijd erg naar mijn zin bij VVV, maar zoals bekend konden we het niets een worden over een nieuw contract. Daarom heb ik besloten na dit seizoen te vertrekken en voor een meerjarige verbintenis in België te kiezen. Ik ben niet meer de jongste en heb deze keuze gemaakt met het oog op de toekomst”, aldus Braken die vrijdag met VVV in actie kwam tegen Jong Ajax (0-1).

  Ik ben niet meer de jongste en heb deze keuze gemaakt met het oog op de toekomst.

  Sven Braken

  „Ik ben blij met mijn overgang, maar momenteel focus ik me alleen maar op VVV. We zitten in een mindere periode. Daar baal ik ontzettend van, maar ik heb er heel veel vertrouwen in dat we ons in de laatste drie wedstrijden verzekeren van de play-offs. Het moet en kan beter”, zegt Braken die in 2021 overkwam van het Italiaanse Livorno. De aanvoerder van de Venlose eerstedivisionist kwam tot dusver in 58 wedstrijden tot 23 doelpunten. Braken speelde eerder ook voor MVV, NEC en Almere City.

  Lees ook: Wat zijn ambities VVV waard als ze de beste spelers zo makkelijk laten gaan

  KMSK Deinze speelt op het tweede niveau in België. De ploeg eindigde in de reguliere competitie als achtste (van de twaalf teams) en plaatste zich daardoor niet voor de play-offs met als inzet promotie naar het hoogste niveau. Braken wordt in Oost-Vlaanderen onder meer ploeggenoot van verdediger Jannes van Steenkiste die tussen 2017 en 2019 bij Roda JC speelde.

  1. Ievel Knievel

   Tja, typisch VVV weer ,zo kennen we ze weer. Ja nu heb je een gedemotiveerde Braken ja, die dus boos wordt op het eigen publiek, maar ligt dit nu echt alleen maar of helemaal aan hemzelf? Of moet VVV zich zelf toch ook eens in de spiegel aan kijken?

   Je kan niet ontkennen hoe belangrijk Braken is geweest in de goede, bepalende en beslissende wedstrijden dit seizoen. Zijn rol als aanvoerder heeft hij tot de contractgesprekken serieus genomen. Hij had juist met zijn wat oudere leeftijd en ervaring (als aanvoerder) een hele belangrijke rol kunnen spelen in een team voor het aankomend seizoen met veel jong grut erin. Logisch dat hij voor zichzelf kiest. Wel jammer.

   Geen idee of Deinze een vooruitgang is. Qua resultaat en niveau ongeveer hetzelfde niveau waar hij nu op acteert, maar je mag VVV toch echt wel als een vele grotere club met historie zien, anders doen we ons zelf echt heel erg te kort. Het stadion van Deinze doet aan als het complex van een veredelde amateurclub. Al hebben ze wel plannen voor een (afgeschoten) nieuw stadion: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220819_93923113 (Misschien kan Marco deze plannen van Deinze overnemen, haha 😉 )

   1. Ievel Knievel

    Nu kan Marco Sven Braken weer als afleiding en zondebok gebruiken, want echt geliefd is hij na gisteravond niet meer bij een deel van de achterban. Heeft hij weer een excuus om te zeggen waarom het niet lekker loopt.

 11. ‘Braken wordt in Oost-Vlaanderen onder meer ploeggenoot van verdediger Jannes van Steenkiste die tussen 2017 en 2019 bij Roda JC speelde’.

  Je zou van een journalist die zich met VVV bezighoudt toch mogen verwachten dat hij Siebe Blondelle (die in seizoen 2007-2008 bij VVV speelde) ook kent.

 12. Louis van Gaal

  Al met al valt me al jaren op dat talentvolle spelers in de Koel niet beter worden. Noem ze maar op…. Enige die zich dit seizoen heeft door weten te ontwikkelen is van der Gouw.. Verder is het niveau wat we dit jaar, met name thuis, zien dramatisch. Het is werkelijk niet im aan te zien… laat het seizoen in hemelsnaam over 3 wedstrijden voorbij zijn..

  1. Ievel Knievel

   En het zijn steeds de keepers die zich door ontwikkelen, al jaren op rij. En wie stuur je weg? De keeperstrainer. Ook al scheen de keeper niet zo tevreden te zijn geweest over de trainingen, hij ontwikkelt zich wel. En dat hebben alle keepers onder deze keeperstrainer gedaan.

 13. Ievel Knievel

  Nou, we hebben geluk: De Graafschap verliest van Willem II (terwijl ze even voorstonden zelfs en volgens mij aan het end de gelijkmaker nog afgekeurd is), dus we zullen misschien dan toch wel de play offs gaan spelen. Vraag niet hoe.

Leave a Reply