Seizoen 2013-2014

Na 4 seizoenen eredivisie gleed VVV op het einde van het seizoen 2012-2013 af naar de kelder van het betaalde voetbal. Men mocht weer gaan aantreden tegen clubs als Emmen, Telstar en Almere City. Hele andere namen dan men de afgelopen 4 jaren gewend was. Vele spelers verlieten VVV-Venlo na de degradatie voor het (grote) geld of omdat ze aan een nieuwe uitdaging wilden beginnen.

Door VVV-Venlo werden enkele nieuwe spelers gehaald. Onder andere Pim Balkestein uit Engeland, Randy Wolters bij FC Den Bosch en Promes van Telstar. Tevens werden enkele jeugdspelers aan de selectie toegevoegd om vooral ervaring op te doen. Dit waren o.a. Bas Hendriks, Dylan Donkers, Daan Verlijsdonk en Selman Sevinc.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep niet bepaald vlekkeloos. Maar men kreeg het voordeel van de twijfel omdat het team nog ingespeeld moest raken.

De Venlonaren kregen de zogenaamde ‘kampioenskandidaten’ al vroeg in het seizoen als tegenstander. Dit ging met wisselend succes. Positief was de thuisoverwinning tegen de latere kampioen Willem II. Een erg slecht resultaat werd geboekt tegen FC Dordrecht (5-0 nederlaag). Deze ploeg ontpopte zich uit het niets als een titelkandidaat. De ploeg had met een bescheiden budget de scouting goed op orde want diverse, bij andere clubs buiten de boot vallende, spelers werden binnen gehaald.

Geheel verrassend won VVV-Venlo de 3de periode. Tegen op papier moeilijke tegenstanders werd gewonnen. Toch nam de kritiek steeds verder toe. Men was niet erg onder de indruk van het weinig sprankelende, maar vooral verdedigende voetbal van de Venlonaren.

Deze kritiek nam alleen maar toe toen de Venlonaren een hele zwakke periode kende richting het einde van het seizoen. Vooral het geklaag over gebrek aan werklust, inzet en passie nam hand over hand toe.

Te veel ideale schoonzonen was een veel gehoorde kreet. Op het veld miste de supporters een type Ken Leemans of Toth. Een werker, sloper eerste klas. Te vaak verloor VVV-Venlo een wedstrijd omdat men het gebrek aan voetballend vermogen niet kon compenseren met passie. Iets wat de fans van de Noord-Limburgse club maar al te graag zien.

Tussendoor was er de hele heisa rondom het nieuwe stadion waarvan de uitkomst ons allen bekend is. Die ontwikkelingen rondom deze farce heeft op management gebied te veel energie maar vooral geld gekost.

VVV-Venlo had zich door de winst van een periodetitel geplaatst voor de playoffs. Hieraan werd het, door vooral eigen falen, gekoppeld aan de net niet kampioen uit de Jupiler League FC Dordrecht. Ook deze beide wedstrijden gingen uiteindelijk (kansloos) verloren.

VVV-Venlo leeft nog altijd in de regio. Dat merk je aan heel veel zaken. Mensen praten over VVV, willen best naar het stadion komen. Maar de fans willen strijd en passie zien op het veld. Van minder belang vindt het volk het stadion zelf.

VVV-Venlo moet noodgedwongen verder in de Koel, of het wil of niet. En niet blijven treuren om het mislukken van de stadion droom. Ook met minder budget kun je een ploeg die in balans is neerzetten. Zie FC Dordrecht en Excelsior in de Jupiler League en wat te denken van FC Zwolle en Heracles in de eredivisie. De mensen in de regio willen wel, dat bewees de playoff-wedstrijd tegen FC Dordrecht weer eens. Maar of de mensen komend seizoen de weg naar de Kaldenkerkerweg zullen gaan vinden hangt helemaal af van de beleidsmakers.

 

 

Mäenpää 8,5: Had in het verleden een naam opgebouwd per wedstrijd wel een blunder te maken. Maar dit is geheel uit zijn speelstijl verdwenen. Kan met recht de beste keeper van VVV van de afgelopen jaren genoemd worden. Beste speler van het seizoen 2013-2014. Zal moeilijk worden om hem nog een jaar te kunnen behouden.

Wintjens 6: Stand-in voor Mäenpää bij interlandverplichtingen. Keepte in het begin redelijk tot goed. Maar op het einde van het seizoen kwam de onzekerheid/onrust in zijn spel toch weer boven drijven. Kans om komend seizoen eerste keeper te worden lijkt vrij groot.

Joppen 7: Speelde in het begin van het seizoen heel matig. Maar de aanvoerder vocht zich terug. Opkomend heel sterk. Mag zich als aanvoerder veel meer laten gelden richting teamgenoten maar ook richting scheidsrechters.

Donkers 6: Deze jeugdspeler mocht een paar keer als rechtsback fungeren. Tomeloze inzet en nog erg onrustig. Wel wat klein van stuk. Zal met de nodige begeleiding van teamgenoten nog kunnen groeien.

Ascroft 4: Werd gebracht als jeugdinternational van Australië. Niemand kon hier echter bewijs van vinden. Speelde de wedstrijden die hij meedeed zeer zwak. Van zijn niveau lopen er in de topklasse genoeg spelers rond.

Altheer 6,5: Werd dit seizoen op diverse posities ingezet. Moet het vooral van zijn inzicht en inzet hebben. Komt (handeling)snelheid te kort.

Promes 5,5: Deze nieuwkomer leek een vast duo met Balkestein te gaan vormen. De wedstrijden die hij speelde was hij niet echt opvallend. Echter vaak geblesseerd dit seizoen. Hopelijk volgend seizoen positiever in het nieuws.

Balkestein 6,5: Bekend met het Engelse voetbal. Veel geleerd betreffende koptechniek. Amper te kloppen door de lucht. Heeft een prachtige crosspass in zijn benen. Deze wordt echter zelden optimaal voortgezet. Mag zich als centrale verdediger meer laten gelden als leider van het team.

Fleuren 6: Het clubicoon. Werd afgelopen seizoen zelfs reserve. Knokte zich ouderwets terug in het team. Werd zelfs gebruikt als centrale verdediger. Maar Niels blijft de hardwerkende linksback met beperkingen. Hij moet het vooral hebben van zijn tomeloze inzet. Plichtsgetrouw. Komt voor andere posities echter te veel te kort als voetballer.

Schroijen 5: Werd gehuurd van Go Ahead Eagles. Daar begon hij na zijn goede start in het betaalde voetbal bij Fortuna Sittard vaak op de reservebank. Na de winterstop op alle posities aan de linkerkant gespeeld. Bracht echter niet de felheid en passie die we uit zijn Fortuna tijd gewend waren.

Türk 6: Als middenvelder te vaak met zijn blik naar achteren gericht. Jammer want er zit zeker potentie in Ozan. Maar door angst en/of opdrachten vertraagde hij het spel met zijn tikkie terug. Zal de club gaan verlaten. Terug naar SC Cambuur?

Post 6: Gehaald van FC Dordrecht. Fysiek sterk. Goede balveroveraar. Maar mag zich nog meer laten gelden op het middenveld. Nog te weinig van hem gezien. Werd ook als centrale verdediger gebruikt maar dit was niet echt een succes. Danny hoort op het middenveld thuis.

Kruijsen 5: Een onopvallend en zwak seizoen van Quin. Zijn beste wedstrijd was de laatste van het seizoen. Rent heel wat meters maar is verder onopvallend. Komt vooral snelheid te kort om druk te zetten of om om te schakelen. Heeft contractverlenging gekregen.

Sevinc 7: Deed het als jeugdspeler meer dan voortreffelijk. Straalt rust en overzicht uit. Liep als verdedigende middenvelder heel wat gaten dicht. Bood zich ook aan om de opbouw te verzorgen en dat op die leeftijd. Scoorde ook al een paar keer. Speelt op het scherpst van de snede en dat zien de mensen graag. Kreeg logischerwijze een terugval. We zullen nog veel van hem gaan genieten.

Yuki 5,5: Raakte halverwege het seizoen zwaar geblesseerd. Maakte een schitterende goal dit seizoen. Goede techniek. Fysiek komt hij veel te kort. Voor zijn salaris zijn er betere Nederlandse voetballers te vinden.

Reimerink 4,5: Na zijn blessure van aantal jaren terug is hij helaas nooit meer de oude geworden. Veel te angstig in de duels. Lijkt met zijn gedachten vaak ergens anders. Mist spelinzicht. Zal waarschijnlijk vertrekken.

Cooper 5: Werd gehaald voor de toekomst. Maar heeft nog altijd niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd. Opvallend vaak geblesseerd. Er zijn ook Nederlandse spelers te vinden van dit niveau. Of gaat hij ons nog verrassen?

de Kogel 6: Is een echte goalgetter maar dient daarvoor wel vanaf de zijkanten bediend te worden. Had niet veel geluk met zijn egoïstische flankspelers. Is geen speler van de individuele actie maar een afmaker. Je zag hem af en toe met lood in de schoenen over het veld lopen. Werd er zelf ook moedeloos van. Zal volgend seizoen als spits van FC Utrecht ongetwijfeld van zich laten horen.

Rajcomar 4,5: Had een paar goede momenten dit seizoen. Werd ook als speler op nr 10 positie neergezet. Brengt echter veel te weinig, vooral qua inzet. Loopt veel te vaak buitenspel door gebrek aan inzicht. Mist ook snelheid. Mag na een seizoen alweer op zoek naar zijn zoveelste club.

Wolters 7: In het begin van het seizoen veel te egoïstisch. Wilde zich te graag bewijzen. Tegenwoordig meer zicht op medespelers waardoor hij steeds belangrijker wordt voor het team. Gevaarlijkste aanvaller van de Venlonaren dit seizoen. Kan nog groeien.

Gijzen 6: Werd dit seizoen meestal als linksbuiten gebruikt. Niet echt zijn plek. Hoort op het middenveld maar zal fysiek sterker moeten worden. Speler met een prima inzicht en techniek.

Hendriks 5: Nog weinig te zeggen van Bas. De minuten die hij maakte waren (nog) niet overtuigend als linksbuiten. Hopelijk groeit hij komend seizoen door.

Trost 5: Aan het begin van het seizoen heel druk en corrigerend coachend langs de zijlijn. Dit werd gedurende het seizoen minder en minder. Kwam steeds meer met nietszeggende oneliners. Liet zijn ploeg veel te weinig dwingend spelen door te ver in te zakken. Het tikkie-terug waren de mensen al heel snel beu. Hield bepaalde spelers veel te lang de hand boven het hoofd. Flirtte opvallend met Roda JC tijdens de degradatie van de Kerkradenaren. Riep dat hij alleen bij promotie bij VVV-Venlo zou blijven. Zijn toekomst is dus ongewis.

Düsseldorp 5: Gefaald op technisch vlak. Zorgde niet voor de juiste balans in de selectie. Scouting niet goed verzorgd. En daar is de technisch manager toch (gedeeltelijk) verantwoordelijk voor. Zal hoogstwaarschijnlijk worden vervangen.

Berden 5: Haalde VVV-Venlo op een fantastische wijze uit de kelder van de eerste divisie. Maar zijn krediet begint in Venlo e.o. meer en meer op te raken. Te veel energie en (vvv)geld gestoken in zijn stadion droom. Verzamelt ‘kenners’ om zich heen die geen weerwoord durven te geven. Mensen die dat wel doen kunnen meteen vertrekken (Meeuwis, de Boeck, Paauwe, van Dijk).

Supporters die kritisch zijn op zijn beleid wordt geadviseerd een andere hobby te gaan zoeken.

Als hij het werkelijk zo goed voor heeft met onze club mag hij nu opstaan en laten zien dat hij de problematiek die op d’n Berg speelt serieus gaat aanpakken. Zo niet dan lijkt VVV gedoemd om weer af te glijden naar de kelder van de Jupiler League want de begroting wordt elk jaar minder en minder. Meer en meer sponsoren en supporters zullen komend seizoen gaan afhaken want na 1 seizoen Jupiler League heeft men het meestal wel gezien.

 

 

 

18 Responses

 1. Ben

  Leuk artikel, ook goed dat je geen blad voor de mond neemt.
  Ben het niet met je eens met je mening over de voorzitter. De laatste is er voor behoud van betaald voetbal en dan liefst op een zo hoog mogelijk niveau.
  Maenpaa heeft weinig spelers boven zich in de eredivisie, anderzijds, hij heeft niet echt wedstrijden voor VVV gewonnen en dan is een 8,5 wel heel erg hoog.
  Volgende artikel gaat over wie onze nieuwe coach gaat worden? Of gaan we verder Trost? FORZA VVV!

 2. sultana

  Mooi stukje, ben niet de eingste die vind dat er snel iets dient te gebeuren willen we niet afglijden richting de kelder van de juup. Want wederom heeft VVV niet aan klantenbinding gedaan bij zowel de sponsoren als bij de supporters. En Haike blijft zijn hoofd gewoon in het zand steken en dat vind ik een kwalijke zaak, geeft maar weer eens aan dat hij geen verstand van voetbal heeft en dat vind ik een kwalijke zaak!

 3. Goodie

  Albert van der Weide en stan Valckx krijgen aankomend seizoen mogelijk een functie binnen onze mooie club. Heeft Berden gezien dat er ieta moet veranderen….?

  1. Goodie

   Heb het ff opgezocht en dat klop. Deed ook nog wat training dingetjes bij Mvc, Maasbree dacht ik? Het zijn in ieder geval mensen die VVV een warm hart toedragen.

 4. Ben

  Telegraaf vandaag 13-05-2014:
  Stan Valckx is bij VVV in beeld om als technisch manager aan de slag te gaan. De oud-international moet Wim Dusseldorp gaan opvolgen in Venlo.

 5. Venlooow

  Op de site van de Limburger staat het ook al:

  VVV wil Stan Valckx aanstellen als opvolger van technisch manager Wim Dusseldorp. De komst van de oud-international vormt de start van een organisatorische renovatie bij de Venlose eerstedivisionist waarbij meerdere oud-spelers een rol spelen.

  Door Erwin Blatter en Qasim Hakim

  Dat melden meerdere bronnen binnen de club.

  Dusseldorp staat nog tot 1 januari 2015 onder contract in Venlo. Het is nog onduidelijk welke constructie VVV gaat hanteren als het om de lopende verbintenis van de 52-jarige Meerssenaar gaat.
  Valckx begon zijn profcarrière bij VVV in 1983. Vijf jaar later vertrok de inmiddels 50-jarige Arcenaar naar PSV waar hij in 2000 ook zijn loopbaan beëindigde. Tussendoor speelde Valckx drie seizoenen voor Sporting Lissabon. De voormalige verdediger droeg twintig keer het shirt van het Nederlands elftal en deed mee aan het WK in 1994. Valckx was na zijn loopbaan als technisch directeur werkzaam voor PSV, Shanghai Shenhua en Wisla Krakow.

  Dan aub Jay Driessen als assistent erbij en ik denk dat de organisatie alweer iets beter staat. Mensen met een echt VVV hart erbij kan nooit verkeerd zijn.

 6. Ben

  Jammer dat Trost niet eens de schijn kon ophouden met VVV verder te willen. Hij gaat naar Roda en dat is goed zo, no regrets van beide kanten zullen we maar zeggen. FORZA VVV!

 7. vethart

  Goed artikel. Alleen een kanttekening dat Berden niet de redenen is dat Meeuwis, de Boeck en Pauwe weg zijn gegaan.

  Meeuwis had het zo’n beetje met iedereen aan de stok. Vooral de trainer.
  De Boeck heeft zelf de handdoek in de ring gegooid.
  Idem voor Pauwe, die het allemaal niet meer kon opbrengen en het wel welletjes vond met zijn carriere.

 8. Alcogma

  The bandits then swiped the bleeding manГў s cell phone before they fled, sources said best price cialis From April 2001 through March 2004, we randomly assigned 3222 women with HER2 positive, invasive, high risk, node negative or node positive adenocarcinoma stage T1, T2, or T3 from 41 countries to receive a standard adjuvant anthracycline taxane chemotherapy regimen, the same regimen plus trastuzumab, or a new non anthracycline, trastuzumab based regimen Fig

Leave a Reply