Venlonaren

VVV-Venlo handhaaft zich, seizoen 2020/2021 met dezelfde clubs

Het einde van het seizoen 2019/2020 was al definitief, maar nu is het duidwerkelijk geworden hoe de Eredivisie er volgend jaar uit komt te zien. Dezelfde teams die hebben deelgenomen aan de huidige campagne, zullen volgend jaar hun opwachting maken.

De competitie is afgeblazen door de corona-perikelen en de KNVB heeft eerder vandaag het besluit genomen om te kiezen voor geen promotie/degradatie-regeling. Dat betekent dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk – die op de directe degradatieplekken stonden – niet degraderen. Andersom betekent dat ook dat Cambuur en De Graafschap – die op promotieplekken stonden – niet promoveren. Zij zullen het volgend seizoen uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

De clubs mochten hun voorkeur geven over het al dan niet promoveren/degraderen. 16 clubs kozen voor een promotie/degradatieregeling, 9 kozen tegen en 9 waren neutraal. De KNVB koos ervoor om dit advies niet over te nemen en koos voor geen promovendi of degradanten.

Dat betekent overigens dat VVV-Venlo nu officieel zich heeft “gehandhaafd” in de Eredivisie en ook in 2020/2021 uit zal komen op het hoogste niveau. Het voelt misschien raar om het zo te zeggen, maar desalniettemin een hele fijne gedachte.

4 Responses

 1. robvvv

  Zoals ik heb begrepen hebben slechts 2 eredivisie-besturen gestemd voor een degradatie/promotie. De overige 14 voorstemmers komen uit de eerste divisie. PSV en Heerenveen onthielden zich van stemming. Marco Boogers, namens VVV, liet zich niet uit over zijn stemgedrag.
  Maakt eigenlijk weinig uit. Het is in- en intriest dat de KNVB zich op deze wijze (clubs laten kiezen en dan nog een andere beslissing nemen) laat kennen. Er zijn alleen verliezers. Cambuur, Graafschap ,Utrecht… En in een andere keuze andere clubs…

  Feitelijk is de grote verliezer de mensheid zelf…. En is voetbal maar bijzaak. Binnen deze bijzaak mogen wij straks ofwel met mondkapjes ofwel op anderhalve meter in het stadion naar het voetbal kijken. Gezellig…..

  Wij moeten met ons allen beseffen dat deze coronacrisis nog lang gaat duren.
  Geen vaccin = Geen publieke gezelligheid

  Ik hoop van ganser harte dat wij, VVV-supporters, onvoorwaardelijk en nog meer dan in de laatste jaren achter onze geel/zwarte club gaan en blijven staan en massaal steun geven aan deze club.
  Geen teruggave van geld wat betreft misgelopen wedstrijden dit seizoen en massaal aanschaf van een nieuwe seizoenkaart !!! Ik koop hem in ieder geval. !!!

 2. Louis van Gaal

  Mooi, ik hoop dat VVV het geld van de laatste 4 wedstrijd niet met geld hoeft te compenseren. Van mij hoeft het in ieder geval niet. Hopelijk hebben ze de financiële middelen om vanaf het begin van het nieuwe seizoen een selectie neer te zetten die vanaf dag 1 voldoende kwaliteit heeft. Er zal voldoende werk zijn om dat voor elkaar te krijgen…

Leave a Reply