VVV-Venlo

Seizoensoverzicht 2019/2020 VVV-Venlo

Het voetbalseizoen 2019/2020 zit erop. Dit keer niet na de gebruikelijke 34 wedstrijden, maar helaas al na 26 wedstrijden. Met de komst van de coronacrisis kwam er namelijk een abrupt einde aan het betaald voetbal in Nederland. Tijd dus om een overzicht te maken van een bewogen voetbaljaargang.

Met een 1-3 thuisnederlaag tegen Vitesse eindigde VVV het seizoen 2018/2019. VVV was keurig 12e geworden en mocht zich opmaken voor weer een jaar in de eredivisie. Na de wedstrijd tegen Vitesse nam de club afscheid van een aantal belangrijke spelers. Zo werden onder meer Lars Unnerstall, Peniel Mlapa en Moreno Rutten onder luid applaus uitgezwaaid. Daar tegenover stond natuurlijk ook de komst van nieuwe spelers. Doelman Thorsten Kirschbaum kreeg de onmogelijke taak om Lars Unnerstall te doen vergeten. Tobias Pachonik werd als vervanger van Moreno Rutten gehaald, Richard Neudecker moest dé creatieve middenvelder worden en voorin was het aan Haji Wright, Jerome Sinclair, Elia Soriano en John Yeboah om de goals te verzorgen. Maar de grootste verassing op de transfermarkt kwam toch wel van ene Engelsman met ruim 300 Premier League duels in de benen: Lee Cattermole. Het Sunderland-icoon tekende tegen alle verwachtingen in een contract bij VVV-Venlo. Een transfer die niemand aan zag komen. En dan tot slot de nieuwe trainer. Na het vertrek van Maurice Steijn naar de zandbak in Abu Dhabi, moest VVV op zoek naar een nieuwe trainer. Verschillende namen passeerden de revue maar uiteindelijk koos de directie voor Robert Maaskant. De ervaren oefenmeester, die een verleden kende met Stan Valckx in Polen, werd aangesteld en kreeg de taak VVV weer een jaar in de eredivisie te houden. 

Augustus: een maand met gemengde gevoelens

Na een sterke voorbereiding met onder andere een knap gelijkspel tegen VFL Wolfsburg, waren de verwachtingen hoog gespannen. De nieuwelingen maakten een goede indruk en het team was er toch zeker niet op achteruit gegaan volgens het publiek in Venlo. De competitie begon voor VVV met een thuiswedstrijd tegen promovendus RKC Waalwijk. Meteen een “must win” voor de Venlonaren. Na een belabberde eerste helft ging VVV rusten met een 0-1 achterstand. Er moest toch uit een ander vaatje worden getapt in de tweede helft, wilde VVV het seizoen niet beginnen met een nederlaag. En dat gebeurde gelukkig ook niet. Een knap doelpunt van Soriano, een penalty van Opoku en een wonderschone afstandsknal van van Ooijen in de bovenhoek zorgden ervoor dat VVV het seizoen begon met een keurige 3-1 overwinning. Verschillende teletekstplaatjes gingen rond onder de Venlonaren op Social Media, want VVV stond na de winst op RKC voor minimaal een dag op de 1e plaats! Een week later ging VVV op bezoek bij de andere promovendus. Sparta Rotterdam was ditmaal de tegenstander. Het leek een kopie van de wedstrijd tegen RKC alleen deze keer helaas andersom. Een prachtige vrije trap van Peter van Ooijen betekende dat het bij de rust 0-1 in het voordeel van de Venlonaren stond. In de tweede helft ging het echter volledig mis. Slecht verdedigend werk en een dubieuze beslissing van de arbitrage zorgden ervoor dat VVV de kluts helemaal kwijt was en pijnlijk met 4-1 ten onder ging bij Sparta. Een harde les voor de Venlonaren. Helemaal te bedenken dat de komende twee wedstrijden Ajax-thuis en FC Utrecht-uit waren. De 1-4 nederlaag tegen Ajax was ingecalculeerd en daar kon iedereen dan ook prima mee leven. Maar het gemak waarmee de Amsterdammers door de defensie van VVV konden lopen zorgde wel voor gefronste wenkbrauwen. Hier moest toch aan gewerkt worden. En dat hier na de wedstrijd tegen Ajax op getraind was, was wel duidelijk. Want zoals verwacht was VVV de mindere partij in Utrecht en was het met name tegenhouden voor de Venlonaren. Twee Venlose uitbraken zorgden echter voor een totaal andere wending in deze wedstrijd. Groeibriljant Evert Linthorst zette VVV op slag van rust met twee doelpunten op een mooie 0-2 voorsprong. Wat daarna volgde was typerend voor het VVV van de afgelopen jaren. Met elf man was VVV ontzettend hard aan het knokken en werd er voor iedere meter gevochten. Met een beetje hulp van de VAR en een waanzinnige tackle van Cattermole kreeg VVV maar één tegendoelpunt en vertrok het met drie bonuspunten uit de Domstad terug naar Venlo. De maand augustus werd afgesloten met een wedstrijd tegen ADO Den Haag. Een wedstrijd om snel te vergeten. Weinig verheffend spel en een rode kaart voor aanvoerder Danny Post betekenden een magere, maar terechte 1-0 nederlaag. Zes punten uit de eerste vijf wedstrijden. Niet slecht, kan beter. Het voetbal wat we af en toe te zien kregen, daar mocht nog wel iets aan veranderen.

September en oktober: de weg omlaag wordt ingezet

September begon goed met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Een erg gelijkopgaande wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, kreeg er toch een. Weer was Evert Linthorst de gevierde man. Vijf minuten voor tijd schoot hij uit een hoekschop de 2-1 binnen. Maar dit was voorlopig de laatste keer dat de Venlose supporters konden juichen voor hun club. De wedstrijd uit tegen Willem ll (1-0) een week later was namelijk het begin van een hele slechte reeks. Weinig kansen creëren, zeer matig verdedigen en vooral het ontbreken van het teamgevoel lagen hieraan ten grondslag. Na achtereenvolgende nederlagen tegen SC Heerenveen (0-3), PSV (4-1) en Vitesse (0-4), was alle hoop gevestigd op de uitwedstrijd in Zuid-Limburg tegen Fortuna Sittard. Een goed gevuld uitvak steunde de ploeg en had vertrouwen in een goede afloop. Helaas kwamen zij bedrogen uit. Een wanprestatie van VVV zorgde voor een harde 4-1 nederlaag tegen de provinciegenoot. Een paar dagen later kon VVV opnieuw afreizen naar Zuid-Limburg. Dit keer stond er een confrontatie met de amateurs van Groene Ster op het programma. Eindelijk weer eens een overwinning, dachten de supporters van VVV. Niets was minder waar. Waar VVV in eerste instantie nog leek te ontsnappen door de gelijkmaker in de laatste minuut van Haji Wright, ging het na 120 minuten voetballen vanaf de strafschopstip alsnog mis. VVV vloog uit de beker tegen een amateurploeg. De supporters schreeuwden om het vertrek van trainer Robert Maaskant, maar de trainer zelf had nog steeds het geloof dat hij de juiste man was om het tij te kunnen keren. 

November en december: het ontslag van Maaskant en het begin van de ommekeer

Na de kansloze nederlaag tegen Fortuna Sittard en het debacle tegen Groene Ster, moest VVV zich tegen Feyenoord revancheren. Ondanks het feit dat er weer een beetje passie en strijd op het veld te zien was, verloor VVV ook deze wedstrijd kansloos met 0-3. Een week later, uit tegen Heracles Almelo, was de druppel. Een keiharde oorwassing die resulteerde in een 6-1 nederlaag betekende het ontslag van trainer Robert Maaskant. Wat was er aan de hand met VVV? Zelden heb ik VVV zo slecht zien spelen en was de teamgeest zo laag. Er was maar een ogenschijnlijke oplossing om deze crisis op te lossen. En zo geschiedde. Jay Driessen, die na het ontslag van Maurice Steijn bij Al- Wahda FC zonder werk zat, keerde terug als interim-coach. Hij moest VVV tot aan de winterstop gaan leiden en zorgen dat er weer een team kwam te staan. Het resultaat was direct zichtbaar. In de eerste wedstrijd onder Jay Driessen thuis tegen FC Twente zag het publiek weer een team dat voor elkaar wilde vechten en samen wilde winnen. Met enig fortuin en doorzettingsvermogen lukte dit ook. Door mooie doelpunten van van Ooijen en Soriano won VVV met 2-1 van FC Twente en was er meteen sprake van het “Driessen-effect”. Na een goed optreden in de lastige uitwedstrijd tegen AZ, die jammer genoeg met 1-0 werd verloren, volgde de volgende kansrijke thuiswedstrijd. FC Emmen kwam op bezoek maar na FC Twente werd ook FC Emmen in de eigen Koel verslagen: 2-0! Er was weer positiviteit in Venlo want Jay Driessen had toch zeker iets teweeg gebracht. Nederlagen tegen PEC Zwolle (1-2) en Vitesse (3-0) zorgden echter wel voor een zuur einde van de eerste seizoenshelft. 

In de winterstop moest VVV op zoek naar een nieuwe trainer. Jay Driessen had namelijk niet de benodigde papieren om voor de rest van het seizoen hoofdtrainer te blijven. Uit de geruchtencarrousel van trainers kwam de naam van Hans de Koning bovendrijven. Hij werd aangesteld als trainer van VVV en moest de Venlonaren behoeden voor degradatie. Naast een nieuwe trainer werden er ook een paar nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Spits Oussama Darfalou werd gehuurd van Vitesse, middenvelder Thomas Bruns, werd eveneens gehuurd van Vitesse, en verdediger Roy Gelmi werd gehuurd van het Zwitserse FC Thun. 

Januari: het begin van de ongeslagen reeks

De tweede seizoenshelft onder leiding van Hans de Koning begon met een lastige thuiswedstrijd tegen PSV. Na een lastige openingsfase kwam VVV steeds beter in de wedstrijd en kwam het in de 68e minuut dankzij een penalty van Opoku op een 1-0 voorsprong. Een stunt hing serieus in de lucht maar helaas voor alle Venlonaren duurde de wedstrijd tien seconden te lang. Net voor tijd kopte Dumfries namens PSV de 1-1 binnen. Het feit dat iedereen rondom VVV teleurgesteld was na de 1-1 tegen PSV liet zien dat er wat was veranderd binnen de club. Dit VVV was weer het VVV van de afgelopen jaren. Een week later stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. In Waalwijk stonden namelijk de nummer 18 RKC en de nummer 17 VVV tegenover elkaar. In een draak van een wedstrijd was het RKC met de betere kansen en was de ruststand dan ook 1-0 in het voordeel van de Waalwijkers. In de tweede helft was het een heel ander beeld. VVV zocht de aanval en kreeg de nodige kansen. In een tijdsbestek van zes minuten draaide VVV de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Het uitvak, de bank en de spelers waren uitzinnig van vreugde. Wat een cruciale overwinning was dit. Het “Jay Driessen-effect” werd omgezet in het “Hans de Koning-effect”.

Februari: VVV klimt naar boven

Na de belangrijke winst op RKC stonden in februari wat potjes op het programma tegen de subtoppers. Te beginnen thuis tegen FC Utrecht. Een goede wedstrijd waar VVV zeker niet minder was dan de tegenstander eindigde door twee penalty’s in een 1-1 gelijkspel. Vooral die van FC Utrecht was merkwaardig. Nadat Kirschbaum in eerste instantie de penalty van FC Utrecht middenvelder Gustafson had gestopt, mocht laatstgenoemde opnieuw aanleggen vanaf 11 meter. De VAR had namelijk gezien dat Chris Kum te vroeg was ingelopen. Een erg zuur gelijkspel dus weer voor de Venlonaren maar vijf punten uit de eerste drie wedstrijden na de winterstop was iets om trots op te zijn. Een week later mocht VVV afreizen naar Friesland voor de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Het zat VVV mee deze wedstrijd en dankzij goed keeperswerk van Kirschbaum werd ook hier niet verloren: 1-1. Na twee gelijke spelen moest er toch ook maar weer een overwinning komen. Die volgde thuis tegen Heracles Almelo. Danny Post gaf het goede voorbeeld en scoorde met een bekeken schot het enige doelpunt van de wedstrijd. De flow zat er lekker in want ook een week later in Groningen werd gewonnen. Nadat het lang 0-0 bleef staan, was het Darfalou die vijf minuten voor tijd de 0-1 tegen de touwen kopte. De meegereisde fans, uitgedost in carnavalskleding konden weer feest vieren en VVV was niet te stoppen. De laatste wedstrijd van februari was die thuis tegen Fortuna Sittard. Een bloedeloos 0-0 gelijkspel was het resultaat maar het was wel de zevende achtereenvolgende wedstrijd dat VVV ongeslagen was. Een ontzettend knappe prestatie. 

Maart: het begin van het einde

In maart stonden er eigenlijk 3 wedstrijden op het programma. Helaas werd er maar eentje gespeeld en dit was tevens de laatste van het seizoen. Uit in Emmen ging VVV kansloos met 3-0 ten onder. Hierna werd de competitie stopgezet en later bleek ook niet meer voortgezet door de coronacrisis.  

Zodoende eindigt VVV dit seizoen als 13e. Het was een seizoen met twee gezichten dat gelukkig goed is geëindigd. Laten we hopen dat we er volgend seizoen weer een mooi jaar van kunnen maken!

95 Responses

 1. jurgen

  Mocht er in september weer gevoetbald gaan worden en we blijven bespaard van een 2e corona piek, zie ik komend seizoen positief in. De trainer is uitstekend, de rust zelve en met goede teksten voor de camera. Met de aankopen moet je gewoon een beetje mazzel hebben, als ze het laten zien voor VVV sta je 11e/12e. Vito en Moreno mogen er zeker bijkomen, hebben beide absoluut een meerwaarde. Afwachten hoe Guus het gaat doen, die zal echt zijn spelritme weer moeten krijgen en zeker niet TE snel anders loop je blessures op. Ik voorspel dat je een raar seizoen gaat krijgen, met clubs die zwaar hebben moeten bezuinigen, afwachten wat zij kunnen opstellen in het veld. Wat zal de impact zijn voor clubs om te voetballen zonder publiek. Kun je nog steeds spreken over een “thuisvoordeel” of zien we Feyenoord terug in het rechterrijtje, omdat ze het legioen missen. We gaan het zien, eerst maar weer eens voetballen.

  1. lucien1978

   Een mooi stukje tekst Jurgen , maar met deze selectie gaan wij echt niet rond plek 11/12 spelen. Of er moeten echt nog gerichte versterkingen gaan komen en dus scorend vermogen.

   Anders strijden we gewoon om plek 14/18.

   Keeper : prima. Speelde de laatste wedstrijden uitstekend.

   Verdediging: uitstekend ingekocht met Gelmi en Schmitz . Qua ervaring en voetbaltechnisch ga je erop vooruit. Mocht Rutten komen komt er een prima vervanger.

   Middenveld : Neudecker – post – Janssen of Linthorst. Alleen Linthorst beschikt over scorend vermogen.

   Aanval : Hupperts , Arias , Vito? , Roemer

   Aanval totaal geen scorend vermogen . Hupperts hopelijk een goede aankoop. Hier heb ik vertrouwen in .

   Vito ? Mits hij komt prima.

   Roemer , leuke voetballer. Dit jaar zijn speelminuten geven.

   Arias, KKD aanvaller . Eerder een pinchhitter voor de laatste 10 minuten. Totaal geen scorend vermogen.

   Wat we nodig hebben zijn doelpunten. Je bent ook v Ooijen kwijt.

   Er zal dus echt een veelzijdige scorende spits bij moeten en een scorende middenvelder.

   Anders wordt het een zwaar seizoen omdat we gewoon te weinig scorend vermogen hebben.

   1. Kirschbaum speelde de laatste wedstrijden inderdaad uitstekend. De vraag is echter of na de winterstop gewoon een opleving had, of dat hij voor de winterstop een dip had. Ik hoop op het tweede..

  1. lucien1978

   Zeg nooit zeker. Opoku wil wel heel graag naar het buitenland. Hij schermde vorig seizoen al met interesse.

   Ik hoop dat hij blijft maar ik schat die kans niet erg hoog in.

 2. supportertje

  Fijn stukje heb je geschreven over het seizoen. En het is wat het is, maar zien wat het nieuwe seizoen gaat brengen met een smalle selectie. Ben trouwens benieuwd wie het tot nu toe heeft aangedurfd om zijn seizoenkaart te verlengen. Ik hoor of zie er weinig over, ondanks de acties rondom de verlenging waarbij de aanvoerder van VVV betrokken is.

  Ik moet zeggen dat ik na de verlenging van mijn kaart toch wel een grappige foto met mijn naam op het VVV shirt in de handen van de VVV aanvoerder kreeg toegestuurd. Ook de keuzes op welke wijze je de seizoenkaart kon verlengen zijn mi begrijpelijk. Ik heb gewoon verlengd zonder iets terug te willen van VVV. Zij hebben het geld nu hard nodig. Maar dat zullen veel mensen hebben.

  Hopelijk zijn we met zijn allen supporter genoeg om VVV het komende jaar te steunen, ook als kost het ons het een en ander. Wanneer we in het stadion mogen zitten blijft natuurlijk de grote vraag, maar ik vind, wel als je nu verlengd, je als vaste seizoenkaart houder een streepje voor moet hebben als het op een plaats op de tribune aankomt.

  1. Niet iedereen heeft de financiën om even een paar honderd Euro te vergokken. Ik moet twee seizoenkaarten kopen, voor mezelf en voor mijn jongste zoon. Dat is dik 400 Euro, en ik heb VVV de 90 Euro aan gemiste wedstrijden van afgelopen seizoen ook al geschonken.

   Ik vind de ‘tegemoetkoming’ dat je pas na 13 gemiste wedstrijden (en volgens een reactie van VVV op Facebook gaat het zelfs om 13 thuiswedstrijden!) iets terugkrijgt eigenlijk een dikke middelvinger richting supporters.

   1. supportertje

    Daar heb je gelijk in dat het veel geld is, ik schreef ook al dat veel mensen dat nu nodig zullen hebben. Heb daar ook zeker begrip voor, maar een goede vergoeding bedenken waar de club of supporters echt wat aan hebben blijft natuurlijk altijd moeilijk. Wat voor de een prima is, kan voor een ander verkeerd zijn. Je moet gewoon dat doen wat goed bij je voelt als supporter.

   2. mats

    Als VVV failliet gaat door deze hele
    shit bespaar je de komende jaren lekker veel geld

 3. Depor

  Het gaat niet alleen om het geld dat mensen in hun portemonnee hebben. Het gaat ook om een stukje goodwill kweken naar de vaste supporters. Hier heeft VVV een slag gemist. Extra opties en voordelen voor degenen die nu aanschaffen levert achteraf alleen maar iets op. De geboden opties zijn belachelijk en zetten ons voor het blok. De meeste zullen daardoor wachten. Niet slim VVV…..

  1. Koelie

   Precies het gaat nu om de goodwill (buiten de koeltas die je zou krijgen) van de supporters om vroeg te verlengen. Ik kan me heel goed voorstellen dat er veel zullen zijn die wachten tot er meer bekend is. En dat kan nog wel maanden duren.

   1. marcel

    ik denk dat daar juist de crux ligt. Volgens mij moet VVV juist deze (of wellicht andere) opties geven. De optie die VVV (NU) niet kan geven, is een waarbij volledige compensatie voorgesteld wordt. Met de mensen die nu verlengen kan VVV bepalen welke inkomsten ze zeker hebben. Als je geld binnenkrijgt, waarvan je niet zeker weet of het terugbetaald moet worden, blijven die inkomsten dus een onzekere factor, en eigenlijk kun je met dat geld niets (beleid), voordat je weet dat ze het niet terug hoeven te betalen. Kom je dus uit op: nu de regelingen met compensatie (en ja, daar hadden wellicht wat meer varianten tussen moeten zitten). en later de mensen die een seizoenkaart kopen op het moment dat ze weten hoeveel wedstrijden ze kunnen bezoeken, en daar naar rato ook naar betalen. Ik heb een beetje rondgekeken, en bij de meesten zijn ongeveer vergelijkbare opties. Grootste afwijker hierin is zelfs Heracles Almelo. Namelijk maar een optie: All in of niets.
    als ik even een stuk mag quoten:
    “Wij (heracles dus), hebben ervoor gekozen niets te vergoeden…. Als je later 3 of 4 wedstrijden niet in het stadion kan zijn, komen we niet alsnog later met een vergoeding. Het gaat om ‘full supporting’, anders heb je aan het einde van het seizoen liquiditeitsproblemen. Wellicht dat we hierdoor nu minder kaarten verkopen, maar het is wel een eerlijk verhaal naar onze supporters toe”

    Het kan dus nog erger (?). aan de andere kant, je hoeft deze keuze niet te maken. ik zal er in elk geval niemand ‘scheef’ voor aankijken, omdat ik denk dat mijn gedachtegang (het zeker weten wat er binnenkomt), de insteek is van de voorstellen die er liggen. Hoe goed, of dat er wellicht nog andere opties mogelijk waren is waarschijnlijk wel een discussiepunt, maar met die gedachtegang in het achterhoofd, snap ik dat er (nu) geen optie is tot volledige vergoeding. De mensen die (geheel terecht, want het is vrije keuze), hiervoor kiezen, kunnen tzt gewoon een kaart kopen voor de daarbij behorende prijs.

   2. Koelie

    Ik heb ook bij andere clubs gekeken en die opties die ze geven zijn inderdaad vergelijkbaar met die van VVV. Heracles is dan even een negatieve uitzondering.

    Ik begrijp alleen niet als je als club zijnde nu mensen over de streep wil trekken dat je dan niet even wat meer moeite doet. Je wil toch het liefst zo snel mogelijk en zoveel mogelijk kaarten verkopen. De meerderheid kijkt de kat uit de boom. Dan moet je een lokkertje geven, bijvoorbeeld door nu voor eind juni te verlengen krijg je 5% korting op de consumpties dit seizoen (zonder recht op compensatie). Zijn er geen thuiswedstrijden heb je ook geen kosten gemaakt, maar wel de inkomsten.

    Uiteindelijk zullen de meesten wel verlengen maar dan wel pas in september of zo.

   3. Goodie

    Ik verwacht dat de meeste wel zullen verlengen. Moet wel zeggen dat ik de compensaties ook tegenvallend vind. Er moet dik 75% van de wedstrijden niet doorgaan wil er compensatie volgen.

 4. rimpelkop

  Natuurlijk is het voor veel mensen best veel geld. Zeker als je weet dat de kans heel groot is dat misschien wel het grootste deel van het seizoen zonder publiek gespeeld gaat worden. Maar dat probleem hebben supporters van de andere clubs ook en daar worden de SCC wel massaal aangeschaft. Ook daar zullen de meesten geen tegemoetkoming ontvangen bij het niet aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijden.
  Maak U weloverwogen keuze, denk aan U zelf, maar denk ook aan onze geliefde club, die je bij aanschaf van een SCC geweldig steunt.

 5. door diek en dun

  Goed geschreven seizoensoverzicht. Heerlijk om te lezen! Vooral natuurlijk het laatste gedeelte waarin VVV de weg omhoog weer in heeft gezet. Het lezen daarvan nam me weer even mee naar betere tijden in deze stille Coronatijd.

 6. De Koel

  Prima stukje Pepijn! En mooi dat je gereageerd hebt op de oproep van Venlonaren. En in tegenstelling tot die prutsers bij VI weet jij dat het niet ‘de icoon’, maar ‘het icoon’ is.

 7. Depor

  Ik weet niet waar jullie hebben gekeken, maar ik zie toch duidelijk verschillen in de opties die de andere clubs bieden. Kijk voor de grap eens bij Fortuna (www.fortuna2021.nl). Ze hebben diverse acties van sponsors en prijzen, etc. Daarnaast krijg je je geld terug bij gemiste wedstrijden, tot een maximum van 8 wedstrijden. VVV doet het vreemdgenoeg andersom… Bij de optie van Fortuna had ik meteen verlengd, nu wacht ik af. Dat is het verschil!

  1. Grad

   Het is vrij logisch, dat de ene club meer tegemoet komt dan de andere, heeft met beleid, financiële positie,/ruimte en welke zekerheden men wil inbouwen en welke risico’s men wil nemen.
   Wat betreftc acties (kortingen) van sponsors, daar wijkt VVV naar mijn mening niet af, want die waren vorig seizoen bij VVV gekoppeld aan een seizoenkaart, en ik denk, dat dit seizoen niet anders zal zijn.

 8. Depor

  Nog maar eentje, FC Emmen: Mis je meer dan vijf wedstrijden door het coronavirus? Dan zullen wij vanaf de zesde wedstrijd voor iedere extra gemiste wedstrijd een gepaste tegemoetkoming aanbieden.

  Dat zijn toch opties waar je iets aan hebt. Kom op VVV, verander je opties, want dit gaat uiteindelijk veel geld kosten!

  1. marcel

   @depor,

   laat ik vooropstellen, meerdere (andere) opties zou zeker gekund hebben en wellicht beter zijn voor een groter deel van de achterban. Die opmerkingen zijn zeker terecht. Of dat nog wat gaat veranderen betwijfel ik.

   maar er zijn ook andere voorbeelden dan die wat jij geeft (heracles als negatieve uitschieter al benoemd)
   en nogmaals; ieder is vrij in zijn keuze. laat daar geen misverstand over bestaan. In de huidige situatie kan men ook een SCC kopen (denk ik) zodra er weer met publiek gespeeld kan worden. daar is ook niets mis mee volgens mij (behalve dat de teller niet omhoog gaat nu 🙂 )

   sparta:
   1) TOT 10 wedstrijden vergoeden met een max van 40%. kun je dus 7 wedstrijden, krijg je er 3 vergoed.
   (wat me opvalt bij deze, 7 wedstrijden is al 40 procent van het totaal, dus bij 8-9-10 gemist krijg je er toch maar 7)
   2) geen vergoeding

   Heerenveen:
   1) tot aan de winterstop niets vergoed (dat hoeft dus niet de helft van de wedstrijden te zijn)
   na de winterstop naar rato
   2) bij geen wedstrijden maximaal 50% vergoed

   Twente
   1) geen vergoeding
   2) cash op de kaart als vergoeding met een max van 100 Euro
   3) naar rato, vergoed in het daaropvolgend seizoen

   Pec
   1) 10% korting ongeacht
   2) 10% koring op de komende 2 seizoenen ongeacht
   3) (dit is wel een leuke trouwens) seizoenskaart die ingaat op de eerste wedstrijd met publiek, en dus doorloopt naar het daaropvolgend seizoen.

 9. roeljenssen

  Ik sluit mij aan bij bovenstaande. Opties die VVV bied aan compensatie, nadat wij met de gehele groep al af hebben gezien van de huidige 4 wedstrijden, zijn erg slecht.

  Onze gehele groep(8 personen) die al allen 10 jaar een seizoenskaart hebben, hebben allemaal individueel gekozen om te wachten tot er meer duidelijkheid is en/of andere opties geboden worden.

  Persoonlijk vind ik het een erg mager aanbod en heb ik wederom het idee bij VVV dat de vaste supporters (die veelal al dure kaartjes kopen in vergelijking met andere clubs en gerelateerd aan de faciliteiten) er niet toe doen.

  Ik hou mijn hart vast voor het volgende idee om stukjes veld te gaan verkopen, als dat net zo’n succes word als de aandelenverkoop, verbouwing van de O tribune of de opening van het supporterscafe dan gaat het voor VVV alsnog een “duur” veld worden.

  VVV durf kritisch te kijken naar je aanbod en hopelijk veranderen de opties nog snel, zodat vele vaste supporters toch niet de aap uit de boom kijken!

  1. MMaas

   Ik ben het volledig eens met hetgeen je hier schrijft, precies hoe ik het ook ervaar. Ik vind het geen passend aanbod in relatie tot de onzekerheid die er nog is. De prijzen liggen hoog, maar de stadionfaciliteiten blijven achter (overigens erg stil over eventuele verbouwingen).

   Ik wacht af tot er meer duidelijkheid komt, alsdan zal ik verlengen.

  2. Grad

   Uit je reactie kan ik opmaken, dat je het nieuws rondom VVV niet goed, of maar half volgt. De 1e tranche van aandelenverkoop heeft al een tijd geleden met succes plaatsgevonden en op de supportsavond en ook via deze supporterssite is men op de hoogte gebracht wat men de opbrengst hiervan gedaan heeft. Ook over (de uitstel van) de verbouwing van O tribune is gecommuniceerd. Deze komt mogelijk pas aan de orde komt, bij de verkoop van de 2e tranche van aandelen.
   De opening van het supportescafé en nog andere zaken zijn recent bij omroep Venlo ook nog aan de orde geweest.
   Ik vraag me af, welk soort VVV-supporter je bent, als je maar gedeeltelijk op de hoogte bent van dit soort zaken, maar wel kritiek op levert.
   Tip, je zou ook met je naamgenoot naar die andere club kunnen verkassen, want die hebben een beter voorstel en ook faciliteiten.

   1. Koelie

    Grad, dat er men er hier naar vraagt geeft toch al aan dat de communicatie bagger is. Niet alle 6000 fans zijn in staat om op een maandagavond naar een supportersavond te gaan. VVV heeft hier niets over gecommuniceerd, niet op hun site, niet via hun socials, niet in de krant. Hier op deze site heeft ook niks gestaan en daarmee wil ik geen beschuldigende vinger wijzen, want misschien waren de onze stukjesschrijvers er ook niet. Ik bedoel maar. Een select groepje heeft wat meegekregen. Dat “diehards” zoals jij wel op de hoogte zijn betekent niet dat anderen er niets aan doen. Ik moet met pijn en moeite die info bij elkaar verzamelen. Dan stuur je maar een mailtje naar VVV krijg je dan als antwoord. Wat een onzin.

    Nu kun je lekker gaan klagen dat mensen niet verlengen. Wij willen dat deze club levensvatbaar blijft en gaat groeien dan moet je niet zo mensen affakkelen, maar meenemen in het proces. We staan hier en het gaat nog 15+ jaar duren, maar ondertussen spelen we wel eredivisie.

    Trouwens ik moest gnuiven om het antwoord bij Omroep Venlo over het fancafe. Ja ze wilde tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ openen, maar ja toen kwam Corona. Zitten er al ramen in dat hok? Schei uit communiceer dat het tegenzit en langer gaat duren maar niet van die onzin beloftes uiten.

   2. Grad

    Ik ga hier verder niet meer op in, want dan wordt het een zinloze discussie een welles en nietes spel, omdat er gewoon onwaarheden en aannames in je reactie staan.
    Ik vraag me wel af waarom je eigenlijk nog naar VVV ging of gaat, als er zoveel mis is.
    Als ik er zo over dacht zou ik geen meer supporter van zo’n club willen zijn.

   3. Grad

    Koelie, helaas ben je ongeloofwaardig geworden en vraag ik me af, of je nog serieus genomen moet worden op deze site, bovendien doe je de auteurs van Venlonaren tekort. Namelijk op zowel 28 mei 2019 en 23 oktober 2019 hebben zij een uitgebreid verslag geplaatst van de supportersavond waarin o.a. de aandelentransacties, O-tribune, Supportershome etc. ter sprake zijn gekomen. En om je geheugen op te frissen, je hebt toen zelf ook nog reacties geplaatst/commentaar geleverd.

   4. Koelie

    Nou ik heb dat verslag van 23 oktober nooit gezien en geen reactie gegeven. Fout van mij had ik maar beter moeten zoeken. Maar het gaat niet om mij, maar om het grote publiek. Jouw reactie helpt ook niet om “de Venlonaar” naar De Koel te bewegen. Prima als jij vindt dat ik “ongeloofwaardig” of geen supporter ben, maar dat interesseert me helemaal niks. Net zoals mensen die nu niet meteen verlengen of een seizoenskaart kopen zijn volgens sommigen hier opeens geen supporter meer zijn. Die mensen hebben terechte beweegredenen om nu nog geen seizoenkaart te kopen. Jaag die mensen maar weg door ze belachelijk te maken. Dan moet je ook niet näölen als er maar 1000 seizoenkaarten worden verkocht.

   5. Grad

    Heb je mij horen näölen over het aantal seizoenkaarten, dat is een aanname van jou. Het kenmerkt jouw reacties, die veelal bestaan aanames, verzinsels, halve waarheden, zaken verdraaien en uitvluchten zoeken.

  3. marcel

   mbt de verbouwing van de O-tribune, kan ik me herinneren (correct me if i’m wrong), dat alle geplande verbouwingen, ook afhankelijk zouden zijn van de inkomsten. Daarmee aangevende dat uitschuiven van de verbouwingen ook zeker een mogelijkheid zou kunnen zijn.

 10. piehen

  Wat zijn we toch een stel naolers , als je normaal een seizoenkaart koopt dan vraag je toch ook niet geld terug als je 6 weken ziek bent .
  VVV heeft hier best wel over nagedacht , ze kunnen niet iedereen naar hun mening vragen en dan voor elke supporter een aparte regeling treffen .
  Het enige verschil bij de meeste clubs is een nuance verschil maar komt allemaal op het zelfde neer , op enkele clubs na.
  Mensen koop nu een seizoenkaart als je het kunt betalen , en steun je club , mocht dit niet gaan dan hoop ik dat je toch alle wedstrijden je ploeg komt aan moedigen als er weer supporters in de Koel mogen.

  1. roeljenssen

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik een koeltas en een gouden pasje om mee te pronken niet echt een interessant aanbod vind en zo te zien in de reacties zijn er meer die liever even wachten.

  2. roeljenssen

   VVV heeft in het verleden de supporters te vaak in de kou laten staan, dat in combinatie met naar mijn inziens en gezien de reacties ook van vele anderen, een mager aanbod komt tot op heden op zo’n matig getal.

   Uiteraard zijn wij er weer bij als er ook daadwerkelijk weer toeschouwers welkom zijn, maar voor een koeltas en een gouden pasje wacht ik liever nog even.

 11. Depor

  Grad het gaat er niet alleen om wat wij hier vinden, maar ook wat we horen om ons een. Ik ken veel VVV supporters en ik heb er nog geen een gehoord die gaat verlengen. Iedereen wacht af. Dat moet VVV toch ook zien.

  Maar het kan nog anders: Prachtig gebaar: “Spaanse clubs verlengen alle seizoenkaarten en fans betalen niets”. Ik zeg je, dit soort acties kost nu geld, maar levert uiteindelijk alleen maar supporters op en zal zich terug betalen. En dan ben je echt een cultclub!

  1. Grad

   Die Spaanse clubs hebben ook het geld/reserves ervoor om dit te kunnen financieren, net als menige topclub in Nederland.
   Kijk eens naar het staatje van de verdeling van TV-gelden, dit zijn vaste inkomsten voor de club en welk deel VVV hiervan krijgt. 2,8%
   Inkomstensten van sponsors en toegangskaarten is een erg onzekere factor in deze tijd. Probeer daar maar eens op te begroten en VVV kan zich niet permitteren hierin grote risico’s te nemen.

  2. robvvv

   dan bij deze hoor of lees je dat er minimaal één supporter ZONDER VOORWAARDEN vooraf gewoon heeft verlengd . Geen beroep doen op compensatie of wat voor andere onzin dan ook . Ben VVV supporter en draag dat uit …… Ik doe het in ieder geval…..!!

 12. piehen

  Schijnbaar hebben sommige fan,s het niet goed begrepen koeltas of goud kleurige seizoenkaart boeien mij niet , ik ben fan van VVV in goede en slechte tijden en onze club heeft niet de middelen om iedereen die het vorige jaar een seizoen kaart haddeze gratis te verlengen zoals Depor graag wil . De Spaanse clubs hebben miljoenen euro,s van banken en grote sponsors , VVV is maar een bescheiden club en de sponsors hebben het in deze tijd ook heel moeilijk ze kunnen ook mischien met moeite de beloofde bijdrage aan VVV missen .
  Toch willen sommige van ons dat de club zich versterkt met spelers met meer kwaliteit , dit wordt zo voor VVV onbetaalbaar dus steun onze club !!!

 13. Louis van Gaal

  Ieders privé situatie is anders, ik kan en wil niet in de beurs van een ander kijken. Maar bekijk het eens vanuit de kant van VVV.. wat moeten die dan doen? Iedereen hier weet dat de financiële middelen niet optimaal zijn, dat ze creatief en verstandig met iedere euro moeten omgaan. En dit doen ze al jaren. Denk aan hoe ze de laatste jaren met beperkte middelen een ere divisie waardige selectie op de been brengen. Zoals eerder door iemand aangegeven zal der verkoop van de seizoenkaarten op een bepaald moment bepalen of, en welke spelers er nog kunnen komen. En als dat op basis van 555 kaarten is weet iedereen wat het antwoord is. .. VVV kan, zal en moet geen risico lopen om te gaan speculeren op wat er misschien nog gaat komen. Ik en de meeste die ik ken hebben verlengd en we hopen allemaal dat we zoveel mogelijk wedstrijden in de Koel kunnen zien. Maar 1 ding weet ik zeker: zolang het virus er is, en we niet mogen gaan liever een top VVV zien op fox live, wat punten pakt, wat weer de basis legt voor een seizoen ere-divisie (waarin we wel alle wedstrijden in de koel kunnen zien…) dan dat we vanaf dag 1 onderaan bungelen…. Ja 15 euro per wedstrijd, die je niet in de koel kunt zien, is voor menigeen veel geld, maar die 15 euro ben ik al snel vergeten als we in een leeg stadion 3 punten halen tegen egaal welke tegenstander… en dat juichen geldt volgens mij voor iedereen op deze site. .. financieel risico voor ons als supporter is, afhankelijk welke plaats, € 250 euro, financiële gevolgen voor VVV bij degradatie zijn miljoenen… en dat heeft dan weer gevolgen voor ons allemaal aangezien we dan na het virus weer Telstar, TOP en Helmond weer live in de Koel kunnen bewonderen….

  1. roeljenssen

   Gedeeltelijk met je eens, uiteindelijk willen we allemaal een VVV dat weerstand kan bieden, regelmatig punten pakt en handhaving.

   Op twitter lees ik supporters wijzen naar PEC Zwolle die al 3000 kaarten meer verkocht hebben, maar heb je de opties van hen ook gezien? O.a. een optie dat zodra er weer toeschouwers welkom zijn, de 17 wedstrijden pas beginnen te lopen en dat je dan bijv. nog 6 wedstrijden in het seizoen erop mag gaan. Je betaald nu, maar weet wel zeker dat je 17x kan gaan.

   Weet zeker als VVV een dergelijke optie had gegeopperd dat er veel meer verlengd hadden..

   1. marcel

    ik vind dit een mooi voorbeeld bij PEC. heb hem hierboven ook ergens benoemd. kom je weer terug op het aantal opties / welke opties mogelijk waren geweest. Wat je echter niet meldt zijn de andere 2 opties:
    1) 10% korting op je seizoenskaart (onvoorwaardelijk, dus geen verdere vergoeding bij missen wedstrijden)
    2) 10% korting op je seizoenkaart voor TWEE seizoenen (nu kopen), verder ook hier weer geen enkele vergoeding bij gemiste wedstrijden.

    dus ook daar hopen ze op de goodwill van de supporters. alleen bieden ze daar wel een ander alternatief dat voor velen wellicht wel interessant geweest zou zijn als dat hier aangeboden werd. maar in dat licht bezien, blijf ik erbij: je kunt die kaart ook kopen als ze weer gaan spelen. Het is logisch dat mensen wachten die niet achter de opties van VVV staan. maar het enige verschil tussen die van PEC en de afwezige van VVV is dat ze deze seizoenskaart al NU kunnen bestellen.

   2. Louis van Gaal

    Kijken naar andere clubs heeft geen zin. Denk je echt dat daar nog in iets gaat veranderen? Echt niet, daarna zeker terug moeten gaan naar die 555 die nu wel een keuze hebben gemaakt…denk niet dat dat gaat gebeuren..

   3. roeljenssen

    Als het aantal seizoenkaarten zo laag blijft dan moeten ze wel. Ik denk dat je beter kritisch naar je opties moet kijken als VVV zijnde. Lees en hoor toch veel supporters die zich niet kunnen vinden in aanbod VVV, gemiste kans.

    Daarbij vind ik het jammer dat VVV niet eens kritisch kijkt naar hun eigen prijsbeleid. Kaarten zijn duur, niet uitnodigend om voor 25 piek in de regen te gaan staan. Neem een voorbeeld aan bijv. FC Groningen waar ze in samenspraak met de supporters de prijzen verlaagd hebben en de vaste supporters achter de goal max 195 euro betalen.

   4. Grad

    Misschien was het voor jou beter geweest als VVV een paraplu als cadeau erbij had gedaan.

  2. mats

   @louis
   Helemaal met je eens.
   Ik heb ook gewoon verlengd.
   Had ik sowieso gedaan. Corona of niet.
   Juist nu.
   Ik snap gewoon niet dat mensen nu twijfelen.
   Ze zien het als weggegooid geld. Omdat je er niks voor terugkrijgt.
   Nou ik hoop dat met mijn verlenging ik er voor terug krijg dat VVV niet ten onder gaat. Voor mij belangrijker dan een paar wedstrijden missen.

 14. clubman

  Echte supporters zijn zeer dun gezaaid in Venlo. De Venlose “supporter” näölt over compensatie-regelingen en tegemoetkomingen vanuit de club, terwijl ze in pakweg Twente in één weekend tienduizend seizoenkaarten verkopen in ruil voor een broodje beenham. Niemand die klaagt over het matige afgelopen seizoen of over wat voor regelingen dan ook, maar gewoon patsboem die seizoenkaart verlengen en niet zeiken. En ook daar zitten mensen tussen die het niet breed hebben hoor, maar het zijn supporters in de echte zin van het woord. Supporters die weten dat hun club hun steun nodig heeft en die begrijpen dat näölen over compensatie diezelfde club niet gaat helpen. Integendeel. Echte supporters, geen centenneukers.

  1. supportertje

   Je kunt niemand in zijn portemonnee kijken of zien, maar met het bovenstaande kan ik mij vinden, eens supporter altijd supporter, tegen wil en dank, in voor en tegenspoed, en geld kost het ons altijd.

  2. marcel

   of ze bij twente verlengen voor een broodje beenham is natuurlijk de vraag. Een van de drie opties die zij aanbieden is compensatie voor de gemiste wedstrijden, die compensatie wordt volledig vergoed via een korting op de seizoenskaart van het jaar erna. Een tijdje terug stond op Twitter de tussenstand toen ze volgens mij zo’n 7000 kaarten verkocht hadden. 67%^daarvan had op dat moment gekozen voor een van de twee compensatie-vormen.

   1. clubman

    Inmiddels 10.000 stuks bij Twente tegen 550 stuks bij VVV…

    Need I say more?

   2. Goodie

    Dat is toch appels met peren vergelijken. Zoals Marcel aangeeft is daar een optie tot volledige compensatie het jaar er na. Mocht dat hier een optie zijn geweest dan had zeker iedereen zijn SCC verlengd.

    Verschil is alleen dat de kans er in zit dat de gemeente Enschede er voor de zoveelste keer voor opdraait als Twente geld tekort komt.

 15. OooLGooO

  Eens Clubman, supporters in hart en nieren steunen de club. Ook in deze tijd. Als je het hele seizoen te zien krijg of je bent ziek betaal je ook gewoon. Als je het niet breed hebt, moet je geen seizoenskaart kopen, ook niet als er een normaal seizoen gevoetbald wordt. Deze hobby is een luxe probleem, Omdat je vind het leuk.

  Natuurlijk is het balen dat je de wedstrijden achter de tv te zien krijgt. Maar het is zoals het is. Gelukkig kunnen we hier over dit onderwerp discussiëren, dat is al een luxe probleem. Ik heb genoeg mensen het virus niet zien overleven. Deze familieleden konden wensen dat ze over dit soort onbenulligheden zouden kunnen discussiëren, maar daar krijgen zij hun dierbaren niet mee terug. Mensen ga terug naar de werkelijkheid, steun elkaar, de club, ook in deze tijd. Een dierbare verliezen is geen geld tegenover te zetten. En dan wordt hier moeilijk gedaan over gemiddeld €250,-….. waar hebben we het over…

 16. clubman

  Wachten op een betere regeling of aanbieding van VVV?
  Koopjes kun je wellicht beter scoren bij het Kruidvat of Lidl.
  Voor Eredivisie-voetbal moet betaald worden en een echte supporter doet dat van harte voor zijn club.
  De koopjesjagers kunnen beter op zondagmiddag met de vrouw naar het Trefcenter gaan.

 17. piehen

  Beste Depor om even terug gekomen op je bericht , je gaf zelf het voorbeeld van de Spaanse clubs over een gratis seizoenkaart . Wat bedoel je hier dan mee ? Dat VVV ook ongeveer zo,n regeling kan doen of korting .
  Fan,s blijf eens met bijde benen op de grond staan en verplaats je eens in de financiële situatie bij VVV .
  Als je een seizoenkaart koopt voor 17 wedstrijden dan vraag je ook geen geld terug als je 6 weken niet naar het VVV kunt .
  Neem een voorbeeld aan de supporters van FC Twente nu al 10.000 kaarten verkocht .
  Zou mooi zijn als VVV 6000 kaarten verkocht , meer mag ook.
  Dus steun nu onze prachtige club .

 18. Godfried

  natuurlijk heb ik de seizoenskaart verlengd. en wanneer we geen enkele wedstrijd live kunnen zien. So be it. Wil dan geen geld terug. Ik support VVV. Heb daar best geld voor over. wat moet VVV dan? beloven dat je de helft an je geld terug krijgt? en dan? club failliet. nee dank je.

 19. clubman

  Club failliet en dan allemaal op de zondag met het vrouwtje naar de Trekpleister goedkope shampoo scoren… nee dan hebben we wat!

  Ik zou allemaal nog wachten met verlengen… misschien doet VVV er nog wel een gratis deodorant bij! Joehoe!!
  Waar voor je geld!

 20. piehen

  Je weet clubman dat sommige fan,s niet weten als je met je vrouw gaat winkelen bij lidle of kruitvat en trefcenter je op een zondagmiddag meer geld kwijt bent , dan naar een wedstrijd van VVV te kijken in de koel.

 21. OooLGooO

  Daarom gaan mensen op black friday als een gek tekeer. Paar uur eerder zijn de prijzen met 60% gestegen waardoor er flinke kortingen worden aangeboden. Wellicht had dat geholpen. Seizoenskaarten met 60% verhogen maar vanwege de corona 40% korting geven. Dan komt
  Het iig over alsof men korting krijgt😂

 22. robvvv

  wie ben ik om commentaar te geven op al degenen die hierboven positief dan wel negatief reageren..
  Ik mis bij velen de onvoorwaardelijke steun voor onze mooie club . Kijk niet naar je eigenbelang maar kijk naar de club die je zo liefhebt. Steun deze club ongeacht wat het moet kosten … zonder deze steun heeft VVV geen bestaansrecht meer . Willen we dat de boel omvalt en we straks ergens een 4e of 3e klasse wedstrijd op een verlaten veld moeten gaan kijken….. zoals in Wagenignen , Veendam , Roosendaal , Haarlem ……??????

  Ik erger me mateloos aan degenen die enkel een ssc willen kopen als ze maar geen wedstrijd in het stadion hoeven te missen of een compensatie verlangen als er niet fysiek naar de Koel gegaan kan worden….. wat een zielig gedoe is dat.. Als je ziek bent ga je toch ook wedstrijden missen . Nu is de maatschappij ziek en missen we wedstrijden … so what……??

 23. Dom gelul! Fijn dat jij (en enkele anderen hier) een geweldig clubhart hebben en blijkbaar met geld kunnen smijten. Wees er blij mee!

  Iedereen hier is een VVV supporter in welke hoedanigheid dan ook maar dat wil niet zeggen dat iedereen dus dan maar automatisch een seizoenkaart moet/kan aanschaffen. Ik heb er zelf al enkele jaren geen meer (daarvoor dik 20 jaar lang wel). Waarom? Ik kijk tegenwoordig via TV of PC domweg omdat ik veel weekenden werk en ik dus geen 240 euro neer ga leggen om maar de helft van de wedstrijden te kunnen zien. En om diezelfde reden maken velen nu vanwege corona dezelfde afweging.
  (en ja laat al die dooddoeners nu maar weer komen met termen als nep-supporter, tv-fan enz enz….)

  240 euro is me toch echt teveel als ik er de helft van de wedstrijden simpelweg niet bij kan zijn. Heb vvv net als velen in mijn hart maar ben geen filantropische instelling. Neem nu mijn zoontje: 180 euro komend seizoen en dan wellicht de helft niet eens naar een stadion kunnen. Denk je dat een 14 jarige dat bedrag graag gaat ophoesten om uiteindelijk wellicht de helft te zien vervliegen in lucht? En nee, papa ook niet tenzij er eventueel een fatsoenlijke regeling zou zijn. Maar ja, hij en ik zijn tenslotte ook geen echte supporters in hart en nieren volgens diverse opperhoofden hier die zichzelf op de borst slaan dat ze vvv steunen en dus een seizoenkaart aanschaffen. Wat zal je trots zijn als die kaart straks weer in je portemonnee zit en er met een beetje geluk pas in oktober ofzo voor de eerste keer uitkomt om vvv te bezoeken.

  Sommige mensen moeten hard werken voor hun centen en wellicht dat dat wel eens de overweging kan zijn bij velen of ze komend jaar een seizoenkaart aanschaffen ja of nee aangezien het nog hoogst onzeker is of je de wedstrijden kunt bezoeken en aangezien iedereen maar 1 keer hun centen kan uitgeven zal dat logischerwijs de doorslag geven bij velen en daar doet je vvv-hart of je supports-intensiteit verder 0,0 aan af!

 24. Daar komt nog bij dat diverse (grotendeels wellicht de wat ouderen mensen) wellicht momenteel erg twijfelen of het verstandig is om voor komend jaar een kaart te kopen. Behalve dat men wellicht het begin van de competitie zal missen kan ik me voorstellen dat sommigen ook twijfelen vanwege een eventuele 2e golf aan corona (bijv. komend najaar) en nadenken of zorgen hebben over hun gezondheid en of ze het risico wel durven/willen nemen om naar een stadion te gaan zolang het virus actief zal zijn, al is het dan maar in kleinere mate momenteel. En nee van een zendmast zal je geen corona krijgen maar een stadionbezoek is en blijft voor bepaalde doelgroepen voorlopig toch een risico zolang het virus bestaat en dat zal bij diverse mensen wellicht ook meespelen of ze een seizoenkaart gaan aanschaffen. In Limburg en Brabant ligt dat toch net effe wat gevoeliger momenteel dan in vele andere regio’s in Nederland.
  En geloof me ik heb 150 corona-overledenen voorbij zien komen in mijn werk en kan me voorstellen dat sommigen die vrienden of familie hebben verloren aan dit virus toch wat huiverig zijn momenteel om hun kaart te verlengen en wellicht even een jaartje overslaan in een anderhalve meter of volgepakt voetbalstadion.
  Zijn dat dan ook geen echte vvv-fans omdat ze vvv geen warm hart toedragen en niet gewoon even een zakje geld overmaken naar hun clubje terwijl ze straks wellicht niet naar het stadion durven vanwege gezondheidsredenen…..

  Laat iedereen lekker in z’n waarde, seizoenkaart kopen ja/nee, verlengen ja/nee, ongeacht welke regeling dan ook en of je er gebruik van gaat maken of niet. Iedereen zal VVV het beste gunnen maar net als dat VVV financieel hun broek omhoog zal moeten houden zal iedereen dat thuis ook moeten en die afweging maakt dat je tot een beslissing komt om VVV actief in het stadion te steunen of op een andere manier.
  En dat dat voor VVV wellicht niet gunstig is begrijp ik maar geloof me er zijn belangrijkere dingen dan voetbal en VVV. En mocht VVV financieel ten onder gaan aan deze crisis zou ik vreselijk balen want volg ze nu al ruim 34 jaar(!) op de voet maar het is niet het einde van de wereld. Niet meer in levende lijven van een IC afkomen zorgt daarentegen wel voor een einde van een persoonlijk wereldje….

  Maar ik ben tenslotte de laatste jaren ook maar een nep-TV-supporter en zal dus ook vast geen recht hebben van spreken bij enkele doorgewinterde trouwe en gulle VVV-fans hier…

  1. Venleau

   Amen, mooi verwoord. Heb eens respect voor elkaars keuze en mening. Iedereen zal op zijn eigen manier de club supporten en steunen net zoals iedereen zijn eigen persoonlijke en financiële dilemma’s heeft op dit moment. Mensen raken hun banen kwijt, mensen raken geliefden kwijt, mensen hebben zelf de verschijnselen van het virus ondervonden en zullen nog lang moeten herstellen, ouderen willen voorlopig even geen risico nemen en ga zo maar door. De club verdient steun voor het (goede) beleid de laatste jaren en natuurlijk zou iedereen het liefste volgend seizoen weer de volle mep willen neerleggen zodat de club de ergste klappen kan opvangen. Echter kun je, en mag je, niet in andermans hoofd en portemonnee kijken en op basis daarvan beslissen of iemand een “echt clubhart” of niet afhankelijk van of deze een seizoenkaart gaat aanschaffen of niet. Het zou mooi zijn als we in deze bizarre k*t tijd in ieder geval samen optrekken als supporters en samenleving en niet elkaar nare verwijten gaan maken. Geloof me, iedere voetbalsupporter zou het liefst eens seizoenkaart kopen van zijn club, scheldend en juichend zijn club aanmoedigen, maar het is gewoon niet voor iedereen weggelegd op dit moment. Of heeft Pietje van 84 die al 25 jaar een seizoenkaart heeft, door de corona zijn vrouw is verloren, zelf ziek is geweest en van een mager pensioentje moet leven opeens geen clubhart meer door de Corona?

   1. Venleau

    Bovenal moet je niet vergeten dat als jij in je eentje een seizoenkaart koopt, steun je voor circa 250 euro terwijl je niet weet hoeveel wedstrijden je gaat zien. Daar is nog mee te leven denk ik als je financieel gezond bent. Zit jij al jaren op de tribune met je twee zoontjes, maak je elk jaar weer door financiële krapte een afweging tussen 3 seizoenkaarten óf twee keer per jaar met je gezin naar een pretpark/dierentuin en moet je dus zo’n 500 euro (?) neerleggen terwijl je niet weet wat je krijgt voor je geld, dan snap ik best dat je kiest voor zekerheid en even wacht met het aanschaffen van je seizoenkaarten. Die 500 euro kun je maar 1 keer besteden en is veel geld voor iemand met een gemiddeld inkomen. Ga je kids maar eens uitleggen dat ze niet naar VVV kunnen en mogen én ook niet naar de dierentuin kunnen omdat papa zijn zuurverdiende centjes aan VVV heeft betaald.

    Degene die het ook maar een beetje kan missen moet gewoon een kaart aanschaffen, en daar heb ik zwaar respect voor, degene die een andere keuze maakt moet je ook begrip voor kunnen hebben.

   2. Venleau

    Net zoals we er begrip voor moeten hebben dat VVV deze (compensatie)keuzes aanbiedt. Je weet niet precies hoe het er financieel voorstaat en welke keuzes er gemaakt moeten worden door de clubleiding. Geld teruggeven aan degene die seizoenskaarten hebben gekocht en geen wedstrijden hebben kunnen bijwonen, daar valt geen beleid op te maken. Dan speel je als het ware roulette. VVV kan toch ook geen spelers aantrekken en dan zeggen dat ze pas salaris krijgen als er supporters aanwezig mogen zijn bij wedstrijden? Ik vind persoonlijk ook dat VVV best wat meer opties had mogen verzinnen omdat er nu amper een middenweg is tussen de aangeboden opties, maar er zal vast goed over nagedacht zijn en op basis hiervan een weloverwogen keuze zijn gemaakt.

   3. Grad

    labradorvvv en Venleau helemaal met jullie eens, alleen erger ik me aan diegenen, die géén enkel begrip kunnen opbrengen voor het beleid van VVV.
    Ook VVV staat voor een moeilijke keuze. Waar moet je op begroten m.b.t sponsorinkomsten en recettes, als je nog niet definitief weet wanneer de competitie start en/of wanneer publiek toegelaten wordt. Wil je het voortbestaan van de club niet in gevaar brengen, dan zul je van het meest ongunstigste scenario moeten uitgaan.
    En het is ook logisch, dat supporters in deze tijd keuzes en een afweging moeten gaan maken, maar om hierin de ‘zwarte Piet’/schuld bij VVV neer te leggen omdat hun keuze niet wordt aangeboden gaat me te ver.

   4. Venleau

    Ik vind dat je VVV weinig kunt verwijten. Wij, supporters, verwachten goede prestaties met goede spelers en handhaving, dat kost nou eenmaal geld. Worden er weinig seizoenkaarten verkocht, dan is er minder geld en dan moeten wij supporters maar genoegen met mindere prestaties. Ik zal altijd achter de club blijven staan, Eredivisie of Eerste Divisie.

 25. Depor

  Mooi verwoord Venleau. Ook om die redenen had VVV voor andere opties moeten kiezen. Om de supporters die financieel nu niet kunnen toch met een goede optie over de streep te trekken. Net zoals veel andere clubs dit doen. Er wordt nu verwacht dat wij supporters er nu voor VVV moeten zijn. Dat is andersom natuurlijk net zo. En dat mis ik vanuit VVV kant.

  Ik ga verlengen, ben bang dat veel anderen dit inderdaad ook zouden willen maar op dit moment andere keuzes moeten maken.

  1. Venleau

   Daar hadden ze wellicht een optie voor kunnen maken ja. Ik zat zelf te denken aan een soort loting. Koop je een lot voor €50, dan maak je kans op bijvoorbeeld een FoxSports jaarabonnement, etentje bij een sponsor, seizoenkaart, 2 wedstrijdkaartjes, VIP-arrangement of wedstrijdshirt. Dan haal je supporters met minder te besteden toch over de streep om de club op een manier financieel te steunen en staat er ook nog wat tegenover. In het kader van “elke euro telt” zou dit een manier voor VVV kunnen zijn om toch snel geld binnen te halen onder supporters die nu minder te besteden hebben of niet naar het stadion durven maar toch VVV financieel willen steunen.

 26. clubman

  Bijna alle hierboven gemelde redenen zijn geldige redenen, maar deze gelden voor alle supporters in heel Nederland en toch zien we significante verschillen in het aantal bestelde seizoenkaarten tot dusver. Ik kijk maar weer even naar Twente: belabberd seizoen achter de rug en ook daar wonen mensen die iedere euro moeten omdraaien en toch worden er in één weekend 10.000 kaarten verkocht tegen 550 bij VVV. En ja, de faciliteiten daar zijn ruim beter dan in de Koel dus we hoeven niet (en kunnen niet eens) 1 op 1 te lopen maar 10.000 tegen 550 is wel een heel fors verschil.
  Ik kan niet anders concluderen dan dat hier echte clubliefde versus näölen aan ten grondslag ligt. Hier wordt gepraat over alternatieven als de dierentuin of Fox Sports terwijl men in Twente blijkbaar in het stadion wil zijn en nergens anders. Keuzes.
  En ook als men, om welke reden dan ook, niet in het stadion kan zijn wordt de keuze gemaakt om de club te steunen middels de aanschaf van een seizoenkaart. Clubliefde is een gevoel dat een paar centen mag kosten, geen kwestie van je investering tot de laatste cent terug willen verdienen ten koste van je club.
  Bestel die seizoenkaart en draag bij aan de toekomst van VVV.

  1. Venleau

   VVV leeft gewoon veel minder in de regio dan FC Twente in regio Enschede. Realisme heet dat. Misschien moet je zelf volgend seizoen maar een seizoenkaart nemen van FC Twente als je zo trots op ze bent? Altijd dat naar andere kijken en vergelijken, het slaat nergens op. De jeugd wordt hier in de regio liever opgevoed als PSV supporter, hoe ga je dat veranderen?

   1. clubman

    Met jouw “realisme” gaan we dat in ieder geval niet veranderen nee… juist daarin zit de crux

  2. Klein verschilletje.. Bij FC Twente krijg je het hele gemiste bedrag terug als korting op de seizoenkaart 2021-2022.

   Bij VVV krijg je de helft van de seizoenkaart 2021-2022 terug als je minimaal 13 thuiswedstrijden mist.. en anders heb je pech gehad.

   1. supportertje

    Misschien moet iedereen gewoon een beslissing nemen die bij hem past. Kun je het geld echt missen dan volg je hart. Wil je je hart volgen, maar is de beslissing moeilijk om het geld uit te geven omdat dat ten koste gaat van iets anders, dan wacht op een stukje zekerheid. Elkaar verwijten maken is het laatste wat we moeten doen.

   2. clubman

    Jij kijkt dus ook alleen naar wat je ervoor terug krijgt.
    Je club steunen heeft niks te maken met return on investment maar met de bereidheid om eventueel wat verlies te nemen in slechte(re) tijden, zodanig dat je club uiteindelijk niet in de problemen komt.
    Of wil je nu liever het onderste uit de kan halen en over 2 jaar mijmeren over die goeie oude tijd toen VVV nog bestond?

   3. mats

    Onder normale omstandigheden verlengt bijna iedereen hier zijn seiZoenskaart. Ik zelf leg daar elke maand wat geld voor opzij zodat je het in een jaar weer bij elkaar spaart. Anders is het in een keer een extra grote uitgave. Lijkt me logisch dat dat niet zomaar uit je portemonnee kan. Dus hoe doen anderen dat dan?

    Los daarvan vind ik toch echt wel dat we kunnen concluderen dat veel mensen VVV alleen willen steunen als ze er 100% wedstrijden voor terug krijgen. Terwijl het nu juist óók gaat om de club overeind te houden. Ik vind het iig teleurstellend.

    Overigens vind ik het ook bizar dat mensen wel verlengen terwijl ze weten dat we jaar in jaar uit naar nogal wat kutboetbal zitten te kijken. Daar betalen wel de volle mep voor. Hahaha…..

   4. DeOtjes

    Tsja .. wat is een seizoenskaart. Het is het vooraf betalen voor het mogen / kunnen bezoeken van wedstrijden tegen een gereduceerd bedrag per wedstrijd. Het voordeel voor VVV als club is dat ze een bedrag voor het seizoen al binnen hebben en daarop kunnen begroten.

    Is het raar dat mensen iets retour willen voor een seizoenskaart ? Namelijk het bezoeken van wedstrijden ?

    Als je echt je club wil steunen wordt dan sponsor of zie af van je seizoenskaart of maak blind geld over. Ga niet bijdehand lopen doen en allerlei regels opstellen over wat een VVV fan is of wat clubliefde is.

    Ik vind VVV een toffe club. Ik hou van die underdog positie en vind het geweldig om te zien hoe je met beperkte middelen en een goede taktiek boven verwachting kunt presteren.
    Maar voordat ik geld uitgeef kijk ik naar wat ik ervoor krijg. Dat maakt mij niet meer of minder liefhebber van VVV. En dat maakt zeker niet dat ik waardeoordelen heb over andere mensen die andere keuzes maken.

   5. mats

    Ik help nerven te stoppen met je borstklopperij. Maar ik snap je wel. Je houdt van de underdogpositie van VVV zeg je..van het jaar in jaar uit alles net aan bij elkaar sappelen en maar weer zien waar het schip strand met heeeeeel pover voetbal. Vooral niet verlengen jonge dan bungelen we snel genoeg weer op je geliefde underdogpositie in de KKD.
    (Ga lekker naar Helmond dan)

   6. DeOtjes

    Waar klop ik mezelf op de borst ? Ik zie mezelf niet met enig dedain een ander ‘jonge’ noemen. Ik zie mezelf ook niet zeggen dat het ‘maar 250 euro’ is. Ik probeer geen superieure positie in te nemen op basis van het feit dat ik een seizoenskaart koop.

    Commentaar zoals jij het schrijft maakt (maar anderen kunnen er ook wat van) dat ik walg van enkele mensen hier omdat ze anderen het licht niet in de ogen gunnen. Omdat je alleen de keuzes mag maken die zij willen. Met dat soort gedrag jaag je meer mensen weg bij VVV dan dat ik met de aanschaf van een seizoenskaartje goed zou kunnen maken.

   7. mats

    Andermans meningen ‘bijdehand’ noemen maakt dat je zelf een toon zet alsof jouw mening beter is. Dus even in de spiegel kijken voordat je weer reageert.

   8. DeOtjes

    Beter lezen. De toon was al gezet. En daar reageer ik op. Met een soortgelijke toon. Waarom mogen jij en anderen wel een toon zetten en ik niet ?

 27. Luis Erique

  Ik hoop in ieder geval dat de mensen die nu niet verlengen het komende jaar komen lopen zeveren over vvv tegen me, dat recht heb je dan wel behoorlijk verspeeld.

 28. clubman

  Dat krijg je dus ook: de “koopjesjagers” houden de hand op de knip en verlengen hun seizoenkaart voorlopig niet uit chronische ontevredenheid, maar ondertussen willen ze wel dat Valckx een sterrenteam op het veld tovert.
  Van welk geld heren?!
  En dan straks blèren dat ze de aankopen niet voldoende aansprekend vinden en daarom, alweer uit onvrede, hun kaart niet verlengen.
  En zo blijven we ieder seizoen in het hetzelfde rondje lullen en wordt de Venlose näölcultuur actief in stand gehouden.

 29. Lincoln

  De seizoenskaarten discussie maakt veel los bij mensen zie ik. Dat snap ik en dat is misschien ook wel logisch omdat je je geld goed wil uitgeven. Maar goed aan de andere kant moet je VVV ook snappen zij hebben juist in deze tijd de steun nodig en dus het geld. Een professionele voetbalclub kost nou eenmaal veel.

  Ik begrijp beide kanten maar ik zie veel over de opties die belachelijk en belabberd zijn terwijl deze eigenlijk vrijwel gelijk zijn als andere clubs. Persoonlijk vind ik het altijd te makkelijk te zeggen iets is KUT of belachelijk zonder echt verklaren waarom je dat vindt. En wat is dan volgens jou dan de oplossing? Of wat had je dan liever gezien? Ik ben erg geinteresseerd in de oplossingen omdat ik denk dat dat je daarmee de club ook kunt helpen. Zij kunnen ook niet in een glazen bol kijken wat iedereen denkt en wil.

  1. DeOtjes

   Het plan van Telstar zou bij VVV ook best goed passen. Het hele artikel staat op nu.nl. Ik heb de 2 belangrijkste passages eruit geknipt.

   Telstar biedt zijn supporters voor komend seizoen geen seizoenkaart aan. Wel wordt het mogelijk om voor een klein bedrag losse tickets aan te schaffen. Daarmee is de club in de Keuken Kampioen Divisie de eerste profclub die toeschouwers wil gaan toelaten.

   Omdat er te weinig capaciteit is voor het huidige aantal seizoenkaarthouders, gaat Telstar met een clubcard werken. De aanschaf daarvan kost 63 euro, waarna voor 6,30 euro per wedstrijd losse kaarten gekocht kunnen worden.

   Omdat er nu seizoenskaarten al worden (en zijn) verkocht zou je dit kunnen omturnen naar

   1) huidige seizoenskaarten verlengen tot datum xxxx
   2) nieuwe seizoenskarthouder
   3) optie van Telstar. Dus wel een vaste plek maar losse tickets die je bijvoorbeeld uiterlijk x dagen voor aanvang wedstrijd moet kopen met clubkaart. Anders is je stoel vrij voor een regulier ticket
   4) reguliere ticketverkoop

 30. marcel

  mooie optie van Telstar, aangezien de seizoenkaarten daar vorig seizoen zo rond de 120 tot 130 euro lagen,.
  ik heb me verder niet in het door jou genoemde artikel verdiept, maar als ik lees wat jij schrijft, kom ik tot de volgende conclusie:

  zij vragen met het aanschaffen van een clubcard voor 63 euro, dus ook gewoon 50% van de prijs van een seizoenskaart van de mensen. (prijzen daar afgelopen seizoen 120 tot 145 euro)
  want die 63 euro ben je dus gewoon kwijt als er niet gespeeld wordt (dus gewoon een 50% regeling) . worst case scenario mag men al snel het stadion in, en mag je dan nog elke wedstrijd 6,50 aftikken. dan kun je zomaar boven de prijs van een seizoenskaart uitkomen.

Leave a Reply