Seizoensoverzicht VVV-Venlo 2018/2019: Augustus

Het seizoen is afgelopen, spelers zijn vertrokken, de trainer is weg en er komen weer nieuwe spelers. Kortom, het is tijd voor ons om het seizoen te gaan nabeschouwen van VVV-Venlo. Allereerst de maand augustus.

Doelpunten: 21. Danny Post 0-1.
Scheidsrechter: Dieperink.
Gele kaart: Sol, Saddiki (Willem II), Kum, Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.800.

De eerste wedstrijd van het seizoen was een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. VVV-Venlo speelde in de 4-1-4-1 formatie waarin Danny Post tussen de verdediging en middenveld speelde. Het was een lastige wedstrijd tegen een taaie tegenstander, maar onze aanvoerder Danny Post maakte een schitterende goal die zorgde dat de Venlonaren op een 0-1 voorsprong kwamen. Even leek Willem II langszij te komen, maar de goal van Fran Sol werd afgekeurd – en zo werd de eerste overwinning van het seizoen meteen geboekt in Tilburg. De eerste kennismaking met de VAR was voor VVV-Venlo een goede kennismaking. Als je het volledige verslag wil nalezen, klik dan hier.

VVV-Venlo – Ajax 0-1

VVV-Venlo – Ajax 0-1 (0-0)
Doelpunten: 86. Dusan Tadic 0-1.
Scheidsrechter: Blom.
Gele kaart: Onana (Ajax)
Toeschouwers: 8.000

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was meteen een hele pittige. Er werd gespeeld tegen Ajax en doorgaans hebben de topploegen het wel lastig in de Koel, dat bleek ook in deze wedstrijd. VVV speelde weer in de 4-1-4-1 formatie, een formatie die vaak wordt aangehaald wanneer er verdedigd moet worden. Het viermans middenveld van Samuelsen-Van Ooijen-Rutten-Grot moest zorgen voor de aanvallende intenties. De goal van Samuelsen werd afgekeurd door de VAR en aan de andere kant, aan het einde van de wedstrijd, werd na het bekijken van de VAR wel een penalty gegeven – waardoor Ajax er met een goedkope overwinning vanaf kwam. Voor het volledige verslag, klik je hier.

FC Utrecht – VVV-Venlo

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-1 ( 1-0 )
Doelpunten: 23. Gavory 1-0, 47. Susic 1-1 (strafschop),
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Gele kaart: Willem Janssen (FC Utrecht), Tino-Sven Susic (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 15.226.

Opstelling VVV-Venlo:  Unnerstall, Kum, Promes, Röseler, Janssen, Rutten,  Post, Susic, Samuelsen ( 65. Van Ooijen), Seuntjens en Grot ( 46. Opoku ).

Heb je net Ajax gehad, moet je uit naar FC Utrecht. Dat moeten toch wel een aantal supporters gedacht hebben. Dezelfde 4-1-4-1 formatie werd aangehouden in eerste helft die vooral voor FC Utrecht was. De tweede helft daarentegen was weer voor VVV-Venlo, zoals wel vaker het geval was in het seizoen. Kort na rust kreeg VVV een penalty en Susic kon daardoor zijn eerste treffer van het seizoen aantekenen. Voor het volledige wedstrijdverslag, klik je hier.

Drie wedstrijden werden er gespeeld in augustus met als resultaat 4 punten. De overwinning op Willem II was meteen een belangrijke om dat daarna twee zware potten tegen Ajax en FC Utrecht volgden. De volgende keer bespreken we de maand september.

3 Responses

1. chretien

Inderdaad, werd in dank gelezen. Vooral ook weer die wedstrijd tegen Ajax die in 0-1 eindigde ipv 1-0. Dankjewel Blom, vooral niet de var de schuld geven. Ik kijk uit naa de september editie, zo krijg ik nog een beetje het gevoel dat het voetbal gewoon doorgaat…