Seizoensoverzicht VVV-Venlo 2018/2019: September

Het seizoen is afgelopen, spelers zijn vertrokken, de trainer is weg en er komen weer nieuwe spelers. Kortom, het is tijd voor ons om het seizoen te gaan nabeschouwen van VVV-Venlo. Als tweede op de rol: de maand september. Het overzicht van augustus kan je hier terugvinden.

Doelpunten: 32. Sam Lammers 0-1, 69. Patrick Joosten 1-1
Scheidsrechter: Lindhout
Gele kaarten: Thorsby (Heerenveen), Rutten (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 6.235

Na een goed resultaat in Utrecht begonnen de Venlonaren vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Heerenveen. Alle selectiespelers waren fit en dat zorgde voor een luxeprobleem voor Maurice Steijn. Susic en Kum moesten, ten opzichte van de week ervoor, plaatsmaken voor Opoku en van Ooijen. De wedstrijd kwam wat traag op gang, maar in de 32e minuut wist Sam Lammers de bal loepzuiver in de lange hoek te schieten. Na de rust kwam Samuelsen niet terug uit de Venlose kleedkamer, in plaats daarvan werd plaatsgemaakt voor Patrick Joosten, die hiermee zijn debuut maakte bij VVV-Venlo. Echter kwam VVV nauwelijks tot echte kansen, tot besloten werd de druk meer op te voeren. In de 69e minuut kwam de bal voor de voeten van Joosten en schoot hij de 1-1 binnen. Wil je het hele wedstrijdverslag nog eens nalezen? Klik dan hier.

De Graafschap – VVV-Venlo 1-2 (0-2)

Doelpunten: 6. Tino-Sven Susic 0-1, 30. Post 0-2, 89. Burgzorg
Scheidsrechter: Martens
Gele kaarten: Olijve, Nieuwpoort (De Graafschap), Seuntjens, Susic (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 11.702

De basisopstelling zag er deze wedstrijd wederom anders uit. Deze wedstrijd mocht Peniel Mlapa dan toch eindelijk zijn debuut maken. VVV begon deze wedstrijd heel erg sterk; Mlapa gaf een prima voorzet aan Grot, die de bal helaas niet goed kon controleren. Het lukte Susic wel om tot een schot te komen, maar de keeper zat in de goede hoek. Echter waren de Venlonaren niet van plan om weer een slechte eerste helft te spelen, zoals de voorgaande twee wedstrijden, en zo’n drie minuten later was het raak. Seuntjens wist de bal langs de verdediging naar Susic te schieten die tot scoren kwam. Een goed begin van de wedstrijd en ook de resterende minuten bleef VVV goed overeind. In de 30e minuut kwam Danny Post tot scoren dankzij een goede actie van zowel Mlapa als Seuntjens. In de 89e minuut wist De Graafschap wel nog iets terug te doen: de bal viel één keer goed en Burgzorg kwam hier tot scoren. Daardoor werd het nog onnodig spannend, maar uiteindelijk gingen de drie punten mee terug naar Venlo. Lees het hele verslag hier nog eens terug.

VVV-Venlo – NAC 3-0 (2-0)

Doelpunten: 22. Opoku 1-0, 38. Susic 2-0 (strafschop), 53. Grot 3-0
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Sporkslede, Verschueren, Kastaneer (NAC)
Toeschouwers: 6.167

Op 22 september weet VVV-Venlo overtuigend te winnen van NAC Breda, dat geen goed seizoen heeft en later zal degraderen. Tegelijkertijd werd op deze avond de beste seizoenstart van VVV-Venlo in de Eredivisie ooit waargemaakt. Het Verschil moet er zijn. Aan het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig, NAC had meer dan 70% balbezit maar leek niet tot kansen te komen. Toen de bal na 22 minuten goed voor de voeten van Opoku viel wist hij de 1-0 te maken. Daarna kwam VVV lekker in de wedstrijd en nog voor de rust werd het 2-0 dankzij een goed benutte strafschop van Susic. Na de rust was het eigenlijk wel gedaan, en wel dankzij Jay-Roy Grot. Susic wist een mooie aanval op te zetten, waarna Ralf Seuntjens de bal doorspeelde aan Grot. Die ging direct zijn tegenstander voorbij en schoot simpel raak. Klik hier om het hele verslag nog eens terug te lezen.

Excelsior – VVV-Venlo 1-0 (1-0)

Doelpunten: 20. Ómarsson 1-0
Scheidsrechter: Pérez
Gele kaarten: Bruins (Excelsior), Susic (VVV-Venlo)
Rode kaarten: 86. Messaoud (Excelsior)
Toeschouwers: 4.106

Na de goede resultaten van de afgelopen weken ging het uit naar Excelsior toch mis. De Venlonaren begonnen erg slap aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten hadden we nauwelijks de bal, en als we hem al hadden waren we hem ook zo weer kwijt. Het is niet dat Excelsior nou zo goed voetbalde, maar zij waren wel de ploeg die de wedstrijd wist te domineren. In de 19e minuut wist Ómarsson zo ongeveer het hele veld over te rennen en zowel Seuntjens als Promes eenvoudig te passeren. Alsof dat nog niet erg genoeg was, lag Mlapa in de 37e minuut op de grond, zijn blessure leek niet al te mild. Hij werd vervangen door Joosten. Ook in de tweede helft lukte het VVV niet om tot scoren te komen. Hoewel we een stuk meer balbezit hadden resulteerde dit niet in kansen. De highlight aan de kant van VVV was toch wel Samuelsen, die als enige de bal voor het Rotterdamse doel wist te krijgen. Helaas bleven de drie punten uiteindelijk bij de club uit Kralingen. Lees het hele verslag hier nog eens terug.

Er werden deze maand in totaal vier wedstrijden gespeeld (met uitzondering van de KNVB-beker) en dit leverde ons in totaal zeven punten op. Ondanks het verlies tegen Excelsior kunnen we toch met een tevreden blik op deze maand terugkijken. In het volgende overzicht bespreken we de maand oktober.