Seizoensvoorbereiding: De opbrengst

De eerste wedstrijd tegen Almere City FC staat voor de deur en wat kunnen wij deze komende wedstrijd verwachten van VVV? We keken terug naar de voorbereiding van VVV-Venlo en er vielen ons een aantal punten op.

Sportclub Irene – VVV-Venlo (0-3)
De eerste wedstrijd van de voorbereiding werd in de hitte gespeeld tegen Sportclub Irene. Er werd een verkorte wedstrijd gespeeld van 2×35 minuten waarin VVV nauwelijks kon imponeren. Er was duidelijk nog veel werk aan de winkel voor de mannen van trainer Maurice Steijn. Resida was hier nog als test-speler aanwezig en viel positief op met zijn aanvallende intenties.

SHH Herten – VVV-Venlo (0-7)
De tweede test voor VVV was een wedstrijd tegen SHH Herten. Dit was de eerste volledige wedstrijd van 90 minuten die VVV speelde.
In deze wedstrijd had VVV veel balbezit en genoeg kansen, maar het veldspel was hier en daar nog enigszins slordig. Ook was de opbouw van uit de achterhoede nog redelijk doorzichtig. Het was nog het begin van de voorbereiding, maar er waren ook vooruitgangen te zien. De automatismen slepen er steeds meer in en de spelers raakten meer op elkaar ingesteld.

RKSV Wittenhorst – VVV-Venlo (0-4)
De club uit Horst was op papier de moeilijkste tegenstander tot nu toe. Tegen de Eersteklasser had VVV zowel sportief als mentaal een zware wedstrijd. Het balbezit was hoger bij de Venlonaren en zij hadden ook wat kansjes. Het was te zien dat het veldspel langzaam beter werd, maar evengoed was het zeer moeizaam. Mentaal was het ook een zware wedstrijd, getuige de irritaties en kaarten. Tekenend voor het beeld van de wedstrijd was de direct rode kaart voor Gianluca Nijholt. De tweede helft was VVV beter, dat kwam voornamelijk door de conditionele superioriteit van de Venlonaren.

Westlands Elftal – VVV-Venlo (0-3)
Tegen het combinatie elftal wist VVV vanaf het allereerste momenten te domineren en speelde zij goed. Het enige wat ontbrak was de laatste schakel: het scoren. Ook in de tweede helft was VVV oppermachtig en uiteindelijk vielen de goals. De dominantie in het veldspel was zeer positief, het scorend vermogen kan voor problemen zorgen.

Feyenoord – VVV-Venlo (1-2)
VVV speelde op het terrein van RKSV Halsteren een oefenwedstrijd tegen grootmacht Feyenoord. Deze confrontatie leverde een verrassend resultaat op voor de Venlonaren. VVV speelde achterin zeer solide en Feyenoord had buiten de goal weinig in te brengen. Het was een verdiende overwinning en het veldspel van de Venlonaren was van een dusdanig niveau dat de selectie flink vertrouwen erbij heeft gekregen.

Lommel United – VVV-Venlo (0-2)
VVV begon aanvallend en dominant aan deze partij en maakte met hun veldspel de Belgische tegenstander helemaal gek. Met en zonder de bal waren de Venlonaren zeer bewegelijk in hun spel. De tweede helft speelde VVV ook zeer dominant, maar het was aanzienlijk minder dan de eerste helft. VVV had evengoed de hele wedstrijd gedomineerd.

VVV-Venlo – 1.FC Mönchengladbach (4-0)
Tegen de kersverse Oberliga aanwinst, speelde VVV een solide wedstrijd. Niet veel risico, maar wel controlerend. Ze gaven 20 minuten even gas en liepen toen over de tegenstander heen.

VVV-Venlo – PEC Zwolle (1-2)
VVV oefende voor de HTM tegen PEC Zwolle en speelde een redelijk goede partij. Ze konden goed mee met PEC, alleen de Zwollenaren waren effectiever en meer geconcentreerd in hun spel. Het team van VVV speelt wel goed op elkaar in en er is echt sprake van een team.