Seuntjens schiet VVV naar de overwinning in Breda!

VVV heeft een historische overwinning behaald op de oude rivaal uit Breda. De laatste uitoverwinning op NAC in Breda dateerde namelijk van 3 oktober 1992 ! Door deze overwinning nestelt VVV zich steviger in de top 5 van de Jupiler League.

Van tevoren beloofde het een heet avondje NAC te worden en dat bleek niets minder dan de waarheid te zijn. NAC begon scherp en voortvarend aan de wedstrijd met hoge druk op de helft van de Venlonaren. VVV bezweek niet onder de druk, maar ze konden de eerste 10 minuten nauwelijks wat in brengen tegenover de gastheren uit Breda.

Bij de eerste de beste aanval aan de rechterkant, snelde Resida voorbij zijn tegenstander en gaf de voorzet op Ralf Seuntjens. Die maakte er meteen 0-1 voor de Venlonaren van en dat was het startschot voor de opkomst van VVV in de eerste helft.

VVV kwam dus steeds meer in de wedstrijd met een verzorgde opbouw en een effectieve manier van aanvallen. Ze waren een aantal keer zeer dichtbij met Resida, Van Crooij en Seuntjens.  Vooral Seuntjens was ook nog dichtbij met een vrije trap vanaf ongeveer 23 meter, die zeilde net over de kruising. Op dit moment was NAC geen schim meer van de eerste paar minuten en het enige wat je kon aanmerken op het spel van de ‘Good Old’ is het feit dat ze de voorsprong verzuimden te vergroten.
Aan het einde van de tweede helft kakte het heel even in, maar VVV ging tevreden met een voorsprong rusten.

Robert Maaskant had zijn manschappen flink opgezweept, want zij kwamen met vuur de kleedkamer uit. Zowel op het veld als in temperament. De wedstrijd leed daaronder, want het werd steeds onsportiever. Niels Fleuren werd hard geraakt op zijn voet en daar werd amper naar omgekeken. VVV groeide wederom in de wedstrijd en kreeg meer kansen via Resida (later Hunte), Van Crooij, Seuntjens en Post. Omdat NAC ook kansen bleef creëren, ontstonden er gaten op het veld. Voor de neutrale toeschouwer zou dit ongetwijfeld een geweldige wedstrijd geweest zijn, maar voor de VVV liefhebber was dit een recept voor de cardioloog. Een zeer spannend laatste kwart van de wedstrijd vol met strijd, passie en fouten ontstond.
VVV kreeg greep op de tactiek van NAC, die eigenlijk alles via Mats Seuntjens lieten gaan en daardoor had VVV de zaakjes eigenlijk wel in handen. De Venlonaren kwamen meerdere keren met mensen voor de goal van Ten Rouwelaar, maar konden helaas het aanvallende spel niet bekronen.

De ongeschreven voetbalwet bleek bijna te gaan gelden, want enkele momenten later was er een hachelijke situatie waarin NAC een penalty claimde. Scheidsrechter Bax wuifde het weg en tegen de 90ste minuut viel de penaly wel aan de andere kant. Torino Hunte werd neergehaald en dit leek toch een koud kunstje voor onze spits Ralf Seuntjens. Hij schoot hem goed in, maar de keeper wist goed redding te brengen.
Bij een van de laatste corners van NAC in de 92ste minuut ging zelfs Ten Rouwelaar mee naar voren en uit die corner wist Mats Seuntjens in buitenspelsituatie te scoren. Ook de scheids zag dit en de goal werd afgekeurd.

Een minuut later klonk het laatste fluitsignaal en een historische overwinning voor de Venlonaren was bereikt! VVV is bezig aan een uitstekende reeks, ze zijn namelijk ongeslagen in uitwedstrijden en we hebben tegen de titelkandidaten punten gepakt. We mogen zeker trots zijn op wat ‘ons’ VVV tot nu toe presteert!

We gaan nu de interlandperiode in en daarna gaan we weer verder met de thuiswedstrijd tegen Telstar op 16 oktober.

Statistieken
NAC – VVV-Venlo 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 14. Seuntjens (0-1);

Gele kaarten: De Kamps (NAC); Haagen, Seuntjens (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 12.900

Scheidsrechter: Bax

Opstelling NAC:
Ten Rouwelaar, Pedro, De Kamps (46. Brands), Matic, Ars, Verbeek (46. Hooi), Naah, Seuntjens, Gorter (81. Robinson), Van der Weg en Stam

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Buwalda, Promes, Haagen en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Resida (73. Hunte)

36 Responses

 1. Meuske

  TROTS!!!!!!!!! Goed gedaan mannen en gewoon verdient gewonnen, wat een thriller tot het laatste moment. Niet goed voor mijn hart maar wel goed voor mijn weekend want dat kan niet meer stuk. Toch leuk zo’n avondje Nac…….. Forza VVV

 2. supportertje

  Geweldig gedaan door de mannen. Geeft mij een goed gevoel en nu maar hopen dat ze op de ingeslagen weg doorgaan. Het is een hecht team aan het worden, en ze gaan voor elkaar door het vuur. Dit is wat wij de afgelopen jaren hebben gemist. Ook complimenten voor Steijn want hij krijgt het langzaam maar zeker voor elkaar dat VVV weer een winning team aan het worden is.

 3. Meuske

  Ben ook benieuwd hoe de mensen het hebben gehad die onze jongens hebben gesteund in Breda want die kunnen me toch slecht tegen hun verlies. Marcel zal wel geweest zijn dus ben nieuwsgierig naar zijn verhaal en beleving in het stadion.

   1. marcel

    gedurende de wedstrijd waren er al enkele momenten waarbij het over leek te slaan in het zeer negatieve. echter omdat het VVV niet lukte om het verschil groter te maken, leefde de vlam bij de supporters van NAC toch telkens weer op. had toch wel graag willen zien hoe de sfeer omgeslagen was als VVV een tweede treffer had gemaakt. Na afloop werden ze, lopend naar hun eigen fanatieke aanhang in elk geval behoorlijk uitgejouwd. verder weinig van meegekregen, omdat we op dat moment vooral zelf feestje aan het vieren waren.

 4. Goodie

  Toeschouwersaantal lag onder de 13.000 btw, niet overdrijven he 😛 . Heerlijk dit, en eerlijk gezegd had ik dit ook wel verwacht. VVV was “weer” de betere. Het omgaan met kansen daar valt voor VVV nog wat te behalen. In mijn ogen duurde het vaak allemaal veel te lang. Seuntjens staat nu ook toch alweer op 6 doelpunten. Kortom: Heerlijk dit!!

 5. pavisto67

  Eindelijk, na al die jaren frustratie weer eens gewonnen in Breda. En wat is het dan heerlijk om al die gasten te zien vloeken en tieren op de b-side. Heerlijk….

 6. champ

  TOP wedstrijd gezien! vvv voetbalde na aanvankelijke schroom zich na 10 minuten onder de Bredase druk uit en kreeg grip op NAC. Ralf heeft zijn broer niet gematst speelde een hele goede eerste helft. Ook Deckers keepte een solide pot. Ben het helemaal eens met eerdere reacties dat het team voor elkaar werkt. Het gaat steeds leuker worden met ons VVV!! Supporters van NAC uitte zich zeer kritisch naar hun ploeg werden door vak G uitgefloten. Volgende reeks. misschien gaan denken aan een periode titel.

 7. sultana

  Wat ben ik trots op dit team en blij met deze 3 punten, er staat een team op het veld wat voor elkaar vecht en door het vuur gaat. Hier hebben we lang op gewacht, eindelijk weer mee doen bij de bovenste plaatsen. Forza VVV

 8. RuiverCity

  Prima pot en resultaat. Hiermee verdien je een hoop goodwill terug. Op deze manier wordt er weer positief over VVV gesproken in de regio. Hopelijk zit de Koel tegen Telstar weer een stuk voller. Nu is het vooral zaak om van de ‘mindere’ broeders ook te winnen!

 9. Goodie

  Gister was de eerste wedstrijd van de nieuwe periode dacht ik. Gezien de stand en de positie van de tegenstanders op de ranglijst denk ik dat VVV een hele goede kans maakt deze periode.

   1. Goodie

    Dus als ik het goed begrijp was Nac de 9de wedstrijd, maar telt die ook niet bij de 1e periode aangezien het de 9e wedstrijd was?

   2. Dit was de 9de wedstrijd inderdaad en die telt mee voor de eerste periode maar ook weer niet. Lekker vaag maar goed zo zit de competitie dit seizoen in elkaar. Een periode bestaat uit 9 wedstrijden maar alleen de eerste 8 tellen. Dus de wedstrijd van NAC is alleen boeiend voor de algehele ranglijst. Voor de periode is dit een weggegooide wedstrijd. Vanaf Telstar begint Periode 2.

   3. Goodie

    En VVV heeft dan de 16e speelronde geen wedstrijd, maar dan geldt speelronde 10 t/m 18 toch? Zijn er dan ook 8

   4. Kijk dit seizoen spelen we in plaats van 20 teams maar met 19 teams. Maar de KNVB heeft er wel voor gekozen om het 20 teams programma aan te houden aangezien volgend seizoen de JL weer met 20 teams verder gaat. Hierdoor hebben zij een systeem bedacht dat elk team een bepaalde periode maar 8 wedstrijden speelt en de andere 9. Ieder team slaat een keer een wedstrijd over. Hierdoor heeft de KNVB gekozen om de periodes 9 wedstrijden te laten duren maar er 8 te tellen. Sommige teams spelen maar 8 wedstrijden in een periode. Dus voor ons geldt dus nu rond 10 t/m 19 telt voor de periode. 9 wedstrijden maar we hebben ergens een keer een wedstrijd vrij. Dus tellen er maar 8 wedstrijden. Ik kan het niet duidelijker uitleggen. Het is een beetje een rommelig systeem daardoor hebben we vorige week ook stuk erover getypt om het te verduidelijken maar zo te zien is het kwartje bij velen nog niet gevallen haha.

   5. Goodie

    Ja ik snap het, maar 2e periode is dan van speelronde 10 t/m 18 toch? Zijn 9 wedstrijden. Kortom, alle wedstrijden die VVV vanaf nu speelt t/m speelronde 18 is voor de 2e periode

  1. Meuske

   Vind het ook een beetje raar dat deze jongen helemaal buiten beschouwing word gelaten. Vind het niet raar als hij in de winterstop terug wilt naar West Ham en dat het als een nachtkaars uitgaat dat samenwerkingsverband. Zou jammer zijn maar denk dat ze deze jongen niet hadden moeten halen als ze niet zeker wisten er gebruik van te maken. Hoop dat ik geen gelijk krijg en West Ham nog iemand wilt sturen die Steijn wel wilt gebruiken op een positie die niet al 3 dubbel bezet is.

   1. Goodie

    Anderzijds hebben wij geen flauw benul over hoe goed deze jongen daadwerkelijk is. Misschien bakt hij er op trainingen helemaal niks van. Spelers opstellen in het motto van het samenwerkingsverband vind ik onzin. De best mogelijke basis moet beginnen. Je kunt het verhaal ook anders bekijken, maar het is slechts een voorbeeld.

 10. Meuske

  Zeker moeten de beste 11 op het veld staan maar deze jongen speelt niet eens mee met jong VVV volgens Lincoln dat is toch vreemd, kan me niet voorstellen dat hij zo slecht is.

  1. Goodie

   Het is vreemd inderdaad, maar Steijn zal er vast een reden voor hebben. Misschien speelt Steijn liever met jongens waarmee die verder kan bouwen. Zo’n huurling is na dit seizoen waarschijnlijk weer gewoon weg. Dan speelt die misschien liever met Haagen waarvan die zelf kan beslissen of deze blijft of niet en hiermee verder bouwen. Buwalda is dan beetje een geval appart. Contract loopt dit seizoen bij Ado af maar wel een mogelijkheid voor 2 extra seizoenen. De kans bestaat dus dat hij na dit seizoen transfervrij is, en hij weet dat hij hier toch een grote kans op een basisplaats heeft.

  2. Heeft vorige week bij Jong gespeeld en vanavond speelt Jong VVV tegen Jong Willem II dus zal vanavond wel weer spelen. Maar goed het is natuurlijk een vreemde situatie waar ik verder inhoudelijk geen uitspraken over kan doen! De trainer maakt keuzes en daar hoort Westley tot nu toe niet bij.

  1. Meuske

   Oké dat is dan nieuw voor mij want ook ik zou hem wel eens in actie willen zien omdat er bij West Ham toch potentie in word gezien en verdedigen kunnen ze daar wel.

   1. Goodie

    Ik heb dit seizoen nog niks over Steijn te klagen. Maakt in mijn ogen dit seizoen logische wissels op juiste momenten. Verder hoop ik ook nog op Post inderdaad. Maar wat is het fijn om te weten dan de aanval de komende 2 seizoenen al goed staat, of er moet natuurlijk een transfersom op tafel komen.

 11. Ben

  Zeker een goede zaak. Het is voor mij een klare zaak dat het goed klikt tussen de spelersgroep onderling en ook met de coach. Het is bovendien verstandig om nu alvast deze gespreksonderwerpen asn te gaan, zodat in negatieve geval alvast verder jan worden gekeken naar alternatieve mogelijkheden. FORZA VVV!

Leave a Reply