Shirt uit vergane glorie (1974)

Mikan Jovanovic

Mikan Jovanovic 1976

Velen onder ons zullen zich de tijd van Mikan Jovanovic, Stefan Kurcinac, Huub Vercoulen, Albert van der Weide en trainer Rob Baan nog heel goed herinneren. De voor de Venlose club historische periode midden jaren 70 toen FC VVV, net spelend in de Koel, voetbalminnend Noord-Limburg veroverde met no-nonsense voetbal.

Iedereen met een VVV hart herinnert zich ongetwijfeld de rode shirts met de witte blokjes waarin FC VVV furore maakte. Maar tijdens die periode droeg FC VVV ook nog andere tenues. VVV verzamelaar Huub Braun is in het bezit gekomen van een wel heel bijzonder shirt uit die tijd. Hij kwam in het bezit van het witte shirt met de 3 rode strepen en het oude ruitjes VVV-logo aan de andere kan. Het prachtige en in prima staat verkerend shirt heeft het rugnummer 16. Een uniek shirt in zijn al eveneens unieke en imposante VVV-Venlo (shirt)verzameling.

Dit shirt is destijds in de seizoenen 1974-1975 en 1975-1976 meerdere wedstrijden door FC VVV gebruikt. Het shirt is ook terug te vinden in het boek ‘Van Gijs tot Mikan’ dat velen onder u in het bezit zullen hebben. In die periode droeg vooral Jan Verbong rugnummer 16. Dus de kans is zeker aanwezig dat deze speler ook dit shirt gedragen zal hebben.

Huub Vercoulen in het bijzondere shirt in de FC VVV krant van 16 augustus 1976

Krant van 16 augustus 1976 met Huub Vercoulen