Slordig VVV-Venlo wint in slotfase van FC Groningen

Op waarschijnlijk de laatste zomerse voetbalavond van dit jaar voor ons in de Koel, mochten we toeschouwer zijn van de wedstrijd VVV-Venlo tegen FC Groningen. Het was toch alweer een maand geleden dat de Venlonaren een thuiswedstrijd hadden mogen afwerken.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd waren er vier wijzigingen in de basis. Samuel Scheimann, Lee Cattermole en John Yeboah mochten hun basisdebuut maken. Ook Haji Wright mocht in de spits beginnen in plaats van Elia Soriano. Deze mannen moesten het dus gaan doen.

In de eerste tien minuten gebeurde er niet bijster veel en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. VVV leek het wat beter voor elkaar te hebben en leek vrij dreigend te kunnen worden met Yeboah, die direct een paar man goed passeerde. Toch was het Groningen wat de eerste echte grote kans kreeg. Uit een hoekschop, en vele zouden nog volgen, werd goed raak geknikt richting het doel maar hier redde Kirschbaum goed op.

Uit de vierde hoekschop van Groningen werd nota bene de ploeg van Robert Maaskant voor het eerst echt gevaarlijk. Tot tweemaal toe zorgde Evert Linthorst ervoor dat de bal goed werd weggewerkt waardoor er een gevaarlijke counter kon ontstaan. Eerst leek Peter van Ooijen de aanval nog te verkloten maar in tweede instantie kon hij alsnog de bal diepgeven op Yeboah. En die is snel, heel snel. En hij heeft een goede techniek. Uiteindelijk wist hij dan ook iedereen op snelheid voorbij te gaan en de bal onder pad door in het doel te schieten. 1-0 voor de Venlonaren! Yeboah had dus precies 12 minuten nodig bij zijn debuut om belangrijk te zijn.

In de 17e minuut ging de rappe kleine Duitser weer eens op avontuur. Op ogenschijnlijk zeer makkelijke wijze wist hij toch weer een paar man te passeren. Tussen drie man in ging het echter mis. Wel op onreglementaire wijze wel te verstaan. De rappe Duitser werd op zijn voet getrapt en ging neer, de scheidsrechter vond het echter niks en vanaf hier begon de scheids ook aan zijn foutenfestival.

Langzaam maar zeker werd het iets minder en kreeg Groningen ook wat meer grip op de wedstrijd, met name via de lopende mensen. Vooral de linkervleugel van de Venlonaren had hier moeite mee. Maar ook Groningen was zeer slordig. Met ballen die zomaar over de zijlijn werden getrapt hadden ze er toch vrij veel moeite mee. Maar toch werden ze steeds beter en konden ze er af en toe makkelijk door komen. De Venlonaren kregen steeds minder ballen onder controle en hielden de ballen ook steeds minder lang vast. Toch kwam Groningen tot een echte grote kans via Hrustic maar die mikte de bal ruim over. Toch was het diezelfde Hrustic die de bal op een heerlijke manier achter Kirschbaum veegde, wat hem toch op applaus kwam te staan van verschillende Venlosche supporters want het was wel echt een beauty. Toch gingen we rusten met een 1-1 stand.

De tweede helft begon alles behalve voortvarend. De Groningers waren sterker, feller en hielden de bal langer in de ploeg en Kirschbaum mocht flink aan ut werk. De Venlonaren verspeelde de meest simpele ballen zonder dat een speler onder druk stond. Alleen Cattermole wist zich te onderscheidden door een speler in hetzelfde shirt te vinden. Er waren enkele hachelijke momenten voor het doel van Kirschbaum en weer een stuk of vijf corners maar echt tot mega kansen kwamen ze niet. Op een moment van Wright na werden de Venlonaren niet echt meer gevaarlijk. Nadat Sinclair erin kwam voor van Ooijen, die op zijn assist na amper een goede bal heeft gespeeld werd het iets beter. Toch moest Kirschbaum nogmaals reddend optreden na een vrije trap van Groningen.

Pas in de 70e minuut werd er onder leiding van Cattermole het startsein gegeven van een betere fase van de geel-zwarte. De mannen van Maaskant werkten allemaal wel hard maar tot dit moment sloeg het af en toe nergens op wat er gebeurde. Na een goede doorgaan was het Pachonik die de bal voorgaf op Neudecker die de bal goed laag wist te houden en hiermee Padt bijna mee wist te verschalken. Een voorzet van Sinclair vloog nog net langs het doel waardoor de ingevallen Soriano net niet kon scoren. Toch leidde Neudecker weer enkele minuten later weer een grote kans in van Groningen, die ook nu weer werd gekeerd door Kirschbaum. Die stiekem toch al flink wat ballen uit het doel heeft gehouden. Nog geen vijf minuten later was het weer Kirschbaum die de bal met zijn vingertoppen tegen de paal wist te werken waardoor de bal er godzijdank niet in vloog.

Met een heerlijke onderschepping van Neudecker die de bal ineens doorgaf op Soriano voorkwam hij een gevaarlijke aanval van Groningen en startte hij een counter van VVV-Venlo. Deze werd eigenlijk niet goed uitgespeeld maar hieruit volgde wel al de derde corner van VVV. De tussenstand in corners was inmiddels 3-11 in het voordeel van Groningen. Het verschil is wel dat de Venlonaren een doelpunt maakte uit een corner en Groningen slechts een kans wist te creëren uit de hoekschoppen. Venlonaar Evert Linthorst was weer eens belangrijk en kon de bal volkomen vrij intikken in de 85e minuut waardoor de Venlonaren op voorsprong kwamen. Heerlijk gevoel dat doelpunt! 2-1 nu!

De Groningers werden hierna niet echt meer gevaarlijk en de Venlonaren wist nog enkele hoekschoppen te versieren en tijd te rekken in de hoek waardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was.

De jongens werkten vrij hard maar het was af en toe overdreven slecht op de manier hoe ballen werden ingeleverd terwijl de spelers zich in een vrije positie bevonden. Dus voldoende werk aan de winkel. Kirschbaum heeft alles behalve de uitstraling van Lars Unnerstall maar heeft tot nu toe toch ook weer enkele zeer belangrijke reddingen gemaakt in de wedstrijden die gewonnen werden. Lee Cattermole was ook weer vandaag de regisseur op het veld was een van de weinige die de hele wedstrijd goed speelde. Ook de invallers deden het naar behoren en gelukkig was goudhaantje Linthorst de man ie de bal er weer in wist te werken. Lekker bezig hoor!

Op naar volgende week tegen Willem II waar weer drie belangrijke punten op het spel staan! Forza Venlo!

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, Scheimann, Linthorst, Cattermole, Neudecker, Yeboah ( 89. van Bruggen), Wright ( 70. Soriano) en van Ooijen ( 60. Sinclair).21 Responses

 1. RuiverCity

  Gelukkige overwinning maar dat boeit niemand. De werklust en strijd was geweldig. Vooral door het oppeppen van Cattermole. Hij moet echter zoveel ‘regelen’ dat zijn tegenstander er wel eens tussenuit glipt. Hopelijk begrijpen de medespelers van Cattermole heel snel wat zijn verwachtingen en bedoelingen zijn.
  Kirschbaum keepte een goede wedstrijd maar het doelpunt was toch echt zijn fout. Neudecker wisselde prima met zwakke momenten af. Wright lijkt in de spits meer te kunnen brengen dan op de vleugel maar hij zal toch echt balvaster moeten worden. Hierdoor kon het middenveld van VVV niet aansluiten en bleef de druk op de achterhoede van de Venlonaren. Yeboah is snel en moet ook nog groeien. Sinclair viel ook niet verkeerd in. Van Ooijen speelde ongelukkig maar is van grote waarde voor dit team. Volgende week Post, Linthorst, Neudecker en Cattermole op het middenveld?

 2. Kitchbaum stond bij het doelpunt van Groningen net iets te ver voor de goal, maar het blijft een fantastich doelpunt van Hrustic, zeker als je het terugkijkt van vanuit de positie van waaruit hij die bal binnenschiet. Maar het blijft 30 meter, dus hij mag m hebben… Maar verder heeft hij het elftal op de been gehouden, want Groningen was na die gelijkmaker beter. Maar als zij verzuimen te scoren en Evert Linthorst staat weer eens op de goeie plek en scoort wel, dan sleep je toch mooi de overwinning uit de strijd! Yeboah heeft veel snelheid, techniek en scorend vermogen, lijkt dus een uitstekende aanwinst!
  Over Cattermole is hier al veel positiefs gezegd en waar ik me bij aansluit.
  Ik wil hem wel graag samen zien spelen met Post op het middenveld. Ik denk dat van Ooijen hier dan het slachtoffer van gaat worden!

  1. YowVVV

   Hoe vet zou een middenveld Honda, Cattermole, Post en Linthorst zijn. Wie weet, Honda zorgt voor meer geld dan hij moet kosten, als hij tenminste voor het minimale buiten eu salaris wil komen ballen, maar goed, hij heeft ook al veel verdiend dankzij vvv.

 3. supportertje

  Er is al veel over geschreven, maar toch nog even Cattermole aanhalen. Het is duidelijk dat hij over veel ervaring beschikt, maar vooral veel inzicht. Vanaf het moment dat hij op het veld stond, tot aan het einde aan toe, was hij aan het coachen. Zette het team neer en zorgde voor rust op het veld. Maar vooral zijn NEVER GIVE UP houding sprak mij aan. Door in het laatste kwartier ver naar voren te gaan voetballen en jagen op de bal, trok hij het team over de streep om er vol voor te gaan. Hij is een echte teamplayer en laat dat ook zien.

  Groningen kwam dusdanig onder druk te staan dat laatste kwartier dat er haast wel een doelpunt moest vallen, en gelukkig gebeurde dat ook. Het op tijd wisselen van Maaskant was hier debet aan. Er gebeurde plotseling wat in het team. Maar ook op de tribunes, spanning, hoop en vooral aanvuren van VVV kwam echt bovendrijven. Het is lang geleden dat er zo meegeleefd werd op de tribunes. Gevolg van de vechtlust in het laatste kwartier wat VVV liet zien. Gelijkspel was verdient geweest, maar juist dat laatste kwartiertje gaf voor VVV de doorslag.

  En ja, het was niet goed, en het kan op vele punten beter, maar wat kan dat schelen. De drie punten bleven in Venlo. Maar er zit duidelijk progressie in het team, en als dit zo blijft kan het alleen maar beter worden. We hebben toch weer een paar voetballers binnen gekregen die wat voor de toekomst gaan beloven. Ben wel benieuwd als Post, Cattermole, samen opgesteld worden.

 4. Dond

  Kirschbaum heeft ons absoluut op de been gehouden!
  Helaas bij de 1-1 staat hij te ver voor zijn goal.
  Yeboah – zeer technisch en zeer snel! Gaan we veel plezier aan beleven.
  Cattermole – tja wat moeten we zeggen, gehele wedstrijd aan het coachen. Geweldig om te zien!
  Scheimann – niet beter dan Jansen. Werd terecht gewezen door Kirschbaum en leek alsof ie het niet kon hebben en liet schouders hangen dat het hem niet interesseerde.

  Honda nog steeds geen club? Iemand daar nog iets van opgevangen?

  1. supportertje

   Kirschbaum is inderdaad een sterkhouder voor VVV. We waren verwend door Unnerstall, maar ook die heeft wel eens een steekje laten vallen. Kirschbaum is voor VVV begrippen een uitstekende keeper waar we onze handen mee dicht mogen knijpen. Lijkt mij alleen maar beter te gaan worden in de toekomst, heeft toch al vele reddingen laten zien, waarbij menigeen dacht dat de bal er in zou zitten.

  2. LJ

   Noem me nou eens 1 keeper op die vast op de lijn blijft staan. In zo’n situatie staat de keeper nooit op de doellijn. Het is gewoon een geweldig doelpunt waar niemand schuld aan heeft en zeker niet de keeper.

   1. chretien

    Onzin! Prachtig schot van speler die keeper te ver voor zijn doel ziet staan. Fout keeper, dat moet je niet willen recht praten. Kirschbaum maakte maar een foutje, is meer dan prima keeper voor VVV.

 5. Venleau

  Honda moeten we naar mijn mening niet aan beginnen. Die gaat voor scheefgroei zorgen in de selectie. Zijn salaris zal dusdanig hoger ligger dan het gemiddelde salaris van de VVV-spelers en hij zal ook een basisplaats willen. Vind dat dat niet ten koste moet gaan van een basisplaats voor Post, Cattermole en zeker niet Linthorst die nog geld gaat opleveren over een paar jaar. Ook heeft hij vanaf het begin al aangegeven dat hij niet voor VVV wil spelen dus echt gemotiveerd lijkt hij me dan ook niet. Sportief en fysiek is het ook nog maar de vraag of hij het niveau van vroeger aan gaat aantikken. Denk dat we Honda moeten koesteren zoals hij hier destijds is vertrokken, als een legende, zonder de kans op afbreukrisico.

   1. Dond

    Word – niks meer gehoord over een extra transfervrije aanwinst? (Buitenspeler? Want die vind ik nog steeds wel minimaal)

    Kijk wat een technische snelle buitenspeler als Yeboah voor een gevaar kan zorgen.
    Wat had ik graag gezien dat VVV voor beide flanken zo’n speler had aangetrokken.

   2. MMaas

    Weet jij waarom dit zo lang duurt? In de DDL stond na de wedstrijd tegen Utrecht dat hij spoedig zou bijtekenen.

   3. Venleau

    Moet toch wel goedkomen Word? Die heeft zelf aangegeven om wat terug te doen voor de mensen in Venlo en de club?

   4. Word

    50/50. Het is in elk geval niet meer zo zeker/vanzelfsprekend als een paar weken geleden.

   5. Lincoln

    Hij wil zelf graag bijtekenen en dat gaat uiteindelijk wel goedkomen. Maar goed als je zo speelt kan je ook wat vragen. Vraag en aanbod is een onderhandeling wat lang kan duren in de voetballerij. Evert is een slimme en verstandige jongen die niet zomaar gekke dingen gaat doen.

    Ik weet wel dat heel veel maar dan ook echt heel veel clubs de verrichten van Linthorst volgen. Dus hopelijk komt het snel rond dan kan VVV bij het vertrek nog wat vangen.

   6. De Koel

    Of hij nu tekent of niet, ik denk dat de kans klein is dat hij volgend seizoen nog bij VVV speelt. Enige verschil is of hij gratis de deur uitloopt of dat VVV een transfersom krijgt.

 6. Goodie

  – Kirschbaum heeft af en toe een slechte uittrap/worp maar is tot nu toe een prima keeper gebleken. Tegen Rkc de schade de 1e helft beperkt, tegen Utrecht en Groningen ons op de been gehouden.
  – Neudecker valt me voetballend nog tegen. Speelt daarentegen wel met veel gif. Gaat geen duel uit de weg en kan heel vervelend zijn voor een tegenstander.
  – Tot slot: Maaskant. Werd door vele al afgeserveerd bij zijn presentatie, maar maakt vooralsnog een prima indruk. Uitstekende wissels afgelopen zaterdag en zegt geen rare dingen tijdens interviews.

Leave a Reply