Slordig VVV verliest van ADO Den Haag

Nieuwe ronde nieuwe kansen. Zaterdag was het weer zover en stonden er 3 punten op het spel. VVV was afgelopen week nogal flink in opspraak geraakt. De ploeg speelde goed en kreeg een rode kaart die toch te betwisten viel. Wat de meeste aandacht kreeg waren een paar capuchonboys die het nodig vonden om een aantal PSV spelers racistisch te bejegen. VVV zelf heeft dit gelukkig goed aangepakt en doet er alles aan om achter de daders te komen. Helaas krijgt de ploeg van Steijn wederom minder aandacht voor de goede prestaties door deze randzaken. Gelukkig was er een actie bedacht voor de supporters op O. Deze supporters kregen allemaal een rode kaart met daarop de tekst :”Geef racisme de rode kaart!” Daarnaast had de VN5 groep een doek gespoten met “VN5 tegen Racisme”.

Eindelijk konden we dan met de wedstrijd beginnen. Maurice had zijn mannen flink wat pepers in de vot gedouwd want ze begonnen lekker fel. Helaas hebben de almachtige voetbalgoden Lennart Thy verboden om te scoren. Zijn schot buiten de 16 na een minuutje of 5 verdween tot tweemaal toe niet in het doel dankzij de binnenkant van de paal. De beste man heeft toch wat met het raken van het ijzerwerk. Een paar minuten later kreeg Leroy Labylle de bal uit een afgeslagen corner. Hij poeierde de bal volle zak richting Robert Zwinkels, hij zag de bal recht op hem af komen en kon de bal toch wel gemakkelijk pakken.

De ploeg van Den Haag speelde met watervlugge buitenspelers die niet 1,2,3 te vangen waren voor onze verdediging. Het geluk was dan ook dat deze buitenspelers vooral hard konden rennen maar verder niet echt iets anders. Melvyn Lorenzen, vorig seizoen nog ploeggenoot van Thy, was Moreno Rutten en Nils Röseler te snel af en kon alleen op doel af. Gelukkig voor ons ging de bal voorlangs.

Na een kwartier spelen ontstond er een uitbraak van de Venlonaren. Damian van Bruggen, die net als tegen PSV een zeer goede wedstrijd speelde, veroverde de bal rond de eigen 16 en kopte de bal richting de Seun of God. De Seun of God speelde de bal leep door op Thy die de bal weer goed doorspeelde richting Vito. Vito die op zijn beurt weer de bal door de benen speelde kon richting het doel stomen, maar in plaats van de bal op de vrijstaande Seuntjes of Thy te geven produceerde hij een zacht rollertje in de handen van Zwinkels.

Dat Ado snelheid voorin had lieten ze meermaals zien. Ditmaal mocht clubslet Falkenburg, die alweer zijn zevende Eredivisieclub had gevonden, alleen op onze kuus Unnerstall af en deed wat van Crooij wel had moeten doen. De bal breed leggen. Gelukkig voor ons moest Falkenburg zelf schieten want er liep namelijk niemand mee.

Na een leuke eerste 20 à 25 minuten kakte de wedstrijd volledig in. Het werd slordiger aan beide kanten en vooral slechter en geen van beide leek het beter te gaan doen richting de tweede helft. Vlak voor rust was Thy weer eens gevaarlijk. Maar zoals gezegd, hij mag niet scoren. Zijn schot werd gepareerd door Zwinkels en VVV kreeg een corner. Verder gebeurde er totaal niets meer en werd er afgefloten voor rust.

Tijdens de rust konden we genieten van de goedkoopste pils van de Eredivisie. Jaja met een beetje media-aandacht kan er toch echt wel wat veranderen hoor. Na de hele competitie lijstaanvoerder te zijn geweest in dit klassement staan we nu op de plaats waar we horen, laatste!

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft eindigde. Het werd een wedstrijd waarbij degene die als eerste scoorde de winnaar werd. Zo’n lekker ouderwets voetbalcliché. En goh, die clichés kloppen ook nog altijd. Wat heet. In de 65e clubslet Falkenburg kreeg uit de eerste fatsoenlijke en goed uitgevoerde aanval van de tweede helft de bal uit een voorzet en liet die bal ook nog eens in het doel verdwijnen. Falkenburg deelt nu het record dat hij voor zeven verschillende ploegen heeft gescoord in de Eredivisie.

Kijkend naar het aloude voetbalcliché zien we dat we eigenlijk beter naar huis kunnen gaan omdat deze toch altijd kloppen. Maar de plicht van de supporter is dat deze op zijn minst blijft zitten totdat de wedstrijd is afgelopen, maar het liefst ook nog de spelers steunt na de wedstrijd door deze een applausje te geven voor hun inzet.

Enfin, we hadden nog 25 minuten te spelen. Wat vooral opviel was dat de buitenspelers veel in het midden stonden in plaats van tegen de zijlijn. Dit leverde dan weer een mooi voetbalwoord op: trechtervoetbal. Dit trechtervoetbal resulteerde vooral in de lange bal. Als de backs de bal aan de zijkant hadden stonden zij tegenover twee man van ADO dus gaven zij de bal maar weer hoog voor. Dit gold ook voor de centrale verdedigers. Alles werd erin gepompt.

De inmiddels ingevallen Tissoudali bleef ook vooral in het midden hangen en heeft buiten enkele domme overtredingen niet veel laten zien en deze wissel pakte niet goed uit. Tijd voor een andere wissel zou je toch denken of Seuntjes de spits in aangezien hij toch een stuk groter is dan Thy. De wissel kwam pas in de 85e minuut terwijl er sinds het doelpunt niet veel was veranderd aan het spel. Wel werd Post een linie terug gezet en ging VVV met drie man achterin spelen waardoor een klein slotoffensief ontstond.. Seuntjes bleef achter de spits spelen terwijl er de lange bal werd gespeeld richting Thy. Waarom vraag je je af ? Ik heb geen idee.

Wederom een ouderwets cliché: “Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander.” Ook dit cliché kon ten harte worden genomen. In de 92e minuut was het namelijk de grote Noor Johnson die aan alle hoop een einde maakte. Het stadion stroomde leeg, blijf dan ook nog die ene minuut zitten en geef het team nog een bedankje voor de moeite denk je dan toch.

In een wedstrijd die de eerste 20 minuten beslist had moeten worden heeft VVV helaas onnodig verloren van een stug ADO dat speelde zoals de Venlonaren in het begin deden. Goed verdedigen en dan zelf die ene aanval scoren. Te veel spelers haalden hun niveau niet en dat kan natuurlijk ook gebeuren. Want ze spelen toch niet voor niet bij onze club hé ? Als het schot van Thy er in het begin in was gegaan dan was het waarschijnlijk wat anders gelopen en hadden een aantal spelers een beter niveau gehaald. Helaas is dit het zogenaamde als-principe. Woensdag weer een kans voor in de beker. Belangrijker is nog de wedstrijd die daarna gespeeld wordt. Uit tegen concurrent Heracles. We hopen natuurlijk op een vol uitvak zodat onze mannen de steun krijgen die ze verdienen! Wij groeten u!

Statistieken
VVV-Venlo – ADO Den Haag 0-2.

Doelpunten: 66. Falkenburg 0-1, 90. Johnsen 0-2.
Scheidsrechter: Manschot.
Gele kaart: Leemans, Hunte (VVV-Venlo). Toeschouwers: 6532.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Van Bruggen, Röseler en Labylle (86. Nwakali); Seuntjens, Post en Leemans; Van Crooij, Thy en Hunte (65. Tissoudali).

24 Responses

 1. robbaan

  Een wedstrijd verliezen, waar zeker meer in had gezeten, is jammer, VVV had gezien de kansen in de eerste helft kunnen winnen. VVV had voor rust al moeite met de snelle uitvallen van ADO over de vleugels en dat veranderde niet veel na de rust, alleen wist ADO toen wel te scoren in tegenstelling tot VVV. VVV miste de overtuiging en enkele spelers haalden hun niveau niet. Bovendien bleef de Venlose ploeg volharden in de bal hoog voor de pot te gooien.
  Had Steijn geen plan B? Waarom niet eerder wisselen? Helaas een nederlaag die niet nodig was geweest…maar dat koop je niets voor!

 2. john

  jammer ,deze wedstrijd moet in ieder geval niet verloren worden. ik snap niet waarom steijn niet eerder wisselt.

  die gasten op vak O die in de 93e minuut hun eigen supporters uit schelden, voornamelijk uit frustratie door het verlies, omdat ze opstaan en naar de uitgang lopen, moeten niet zo belachelijk doen.

  deze mensen laten hun club niet in de steek !!!! wel als ze door een stelletje gefrustreerde schreeuwers worden uitgescholden. die komen dan de volgende wedstrijd niet meer.

  je mag dit doen als ze 10-15 minuten van te voren weggaan ,maar niet in de 93e minuut.

  ben blij dat ze weer komen !!! z

 3. aoje

  Hoe zit het eigenlijk met het supertalent Mink Peeters? Nwakali speelde al en ons Dortmund-talent heeft een hamstringblessure. Peeters, daar hoor je niks van, hij zat gisteren zelfs niet op de bank. Is hij toch niet zo goed als verwacht of komt zijn kans nog?

 4. VVV 4ever

  eerste helft redelijk…maak je wel een goal krijg je waarschijnlijk een heel andere wedstrijd.
  tweede helft was matig….geen kans meer gecreëerd ado had de regie in handen.

  en zoals al is aangegeven waarom pas in de 85ste minuut Nwakali brengen?

  Volgende week uit naar Almelo, we hebben uit nog niet verloren en Promes is er dan weer bij dus minimaal 1 punt moet haalbaar zijn.

 5. ger

  Zeker niet hoeven verliezen gisteren! Maar VVV speelde totaal niet breed, en de linkerzijde had hij na de rust al moeten vernieuwen! Als ze gespeeld hadden zoals afgelopen zondag!!! Dan hadden we feest gehad

 6. mats

  Labylle en Rutten erg zwak gisteren. Terwijl die normaal juist erg goed zijn en dat beetje extra geven qua strijd en energie en aanval. Vanbruggen topper in de dop maar moet niet langs zijn schoenen gaan lopen. Gewoon normaal blijven ballen en niet van die nasty overtredingen.
  Middenveld was er niet vandaag…lange ballen op Vito die te weinig oog heeft voor medespelers. Nwakali heeft acties in zijn benen die ik veel andere VVV spelers nooit zie maken. Wat mij betreft een basisplaats ipv Seuntjes die gewoon niet goed genoeg is voor dit niveau. Maar daarin ben ik de enige ik weet het. Ik zie Thy nog wel scoren als Nwakali de aanvoer gaat verzorgen. Die had er veel eerder ingemeten. Je ziet het spel
  gewoon veranderen met Nwakali erin. Die gast heeft voetbalgogme. En dan Tissouadali er in voor Hunte? Soms twijfel ik wel aan het tactisch vermogen van Steijn. Verder duffe pot van een VVV dat momenteel denkt dat het soort wedstrijden wel effetjes wint. Arrogantie heeft ze punten gekocht gisteren. Hopelijk leren ze er van.

 7. Goodie

  Een zwak en slordig VVV gezien. VVV leek geen plan B te hebben. Ze bleven de bal er maar in pompen terwijl vrijwel alle kopduels verloren gingen. Het zat dan echt niet mee. Veel ballen vielen goed voor Ado. Het wordt tijd dat Thy gaat scoren. Dit gaat ongetwijfeld knagen bij een spits, hoe belangerijk hij ook is voor dit team.

  Nu krijgen we Utrecht tussendoor, maar Heracles en Nac zijn wedstrijden waar punten gepakt moeten worden om weg te blijven uit de buurt van de degradatiezone.

  1. mats

   Ballen vielen goed voor ADO? Ik vond juists at ADO gewoon beter stond en de ballen gewoon beter aangespeeld werden. Dat zie je vaker bij VVV.. ballen naar voren en hopen op een mazzeltje ipv gericht aanspelen. En dan hebben we het nog niet over dat sommige gewoon niet balvast genoeg zijn als ze de bal dan netjes in de voeten krijgen.

   1. Goodie

    Ado was beter en heeft ook zeker terecht gewonnen. Maar buiten het schot van Thy om waar hij 2x de baal raakt vielen de ballen vaak ook precies voor de voeten van Ado spelers.

 8. mats

  Net als ADO zullen ook de andere mededegradatiekandidaten inmiddels wel weten hoe ze VVV moeten bespelen. Wedstrijden zullen lastiger worden en er zal elke keer opnieuw met extra veel passie gestreden moeten worden.

  En idd dat ballen erin pompen heeft geen zin. VVV is daar niet balvast genoeg voor… en het ontbreekt aan een laatste zuivere pass (en dan moet Thy wat meer geluk hebben, Vito wat meer oog voor medespelers).

  Maar nogmaals. Met dat gegiktak van Seuntjens gaan we het niet-redden.

 9. Depor

  Niet te begrijpen dat Nwakali niet speelt. De beste speler die we hebben.
  Nwakali en Seuntjes er uit. Kan die trage gast echt niet aanzien op het middenveld, hoe hard hij volgens velen dan ook werkt.

  1. mats

   Lukte me de afgelopen jaren ook al niet…maar ja toen scoorde hij veelvuldig en ja dan hou je maar je mond…

   Roep al vanaf het begin dat Nwakali erin moet voor hem.

 10. Donderspeech

  Voor het seizoen heb ik al aangegeven dat de handelingssnelheid van Seun te laag is voor de eredivisie. Wordt nu pijnlijk duidelijk. Hij teert nog op de laatste twee seizoenen juup bij Steijn. Van Bruggen speelde als een van de weinigen een goede pot. Helaas kon VVV de tweede helft niet meer brengen wat de eerste helft werd gebracht. Moreno Rutten werd helemaal voorbij gelopen door die nummer 33. Hunte kan dit niveau ook niet aan. Gelukkig staan er reclameborden om het veld anders rende hij zo de tribune op. Volgende week weer de schouders eronder in Almelo. Heracles speelt vrij veel op balbezit, iets wat VVV wel ligt. Iedere wedstrijd 100% inzet en we hoeven zeker niet in de problemen te komen.

 11. Goodie

  Waarom zat Peeters niet bij de selectie, maar eerder die dag bij de Plus legoblokjes aan het uitdelen? Goed, ik heb die jongen nog helemaal niet zien spelen en Steijn zal er vast zijn redenen voor hebben. Maar als Tissoudali er in komt heb ik niet echt het gevoel dat er aanvallend meer gaat gebeuren waar ik dat gevoel wel had als Resida er afgelopen seizoenen in kwam.

  1. Tot op heden nog niet gebracht wat ze van hem verwachten. Was in de oefenwedstrijd niet super daarnaast heeft hij last van wat blessures en aanpassing problemen. Ook gehoord dat hij ziekjes was de afgelopen week.

   1. Goodie

    Duidelijk en begrijpelijke keuze dan. Zeker als hij deze week ziek zou zijn geweest en geen kans zou maken op speelminuten.

 12. sultana

  Ben gelukkig niet de enige die Seuntjens al weken te traag vind, voor de eredivisie is de Seun echt te traag daardoor gisteren veel balverlies op het middenveld. Ik zou Nwakali graag eens zien beginnen in de basis. VVV heeft dure punten verspeeld gisteren wat niet nodig was geweest, wat speelden ze slordig. Hoop dat dit eenmalig was en ze er volgende week tegen Heracles weer staan en ze weer gaan spelen zoals de eerste wedstrijden.

  Forza VVV

 13. kenfen

  Ben het met bovenstaande niet eens. Ik vond dat Post erg ingehouden speelde,zich verschool geen duels aanging, daar ging het mis. In de tweede helft vielen nog meer spelers terug. Seuntjes haalt een goed niveau,is constant aanspeelbaar en straalt rust uit. Hier wordt hij vaak op zíjn mindere punten beoordeeld. Dit is niet terecht

 14. Goodie

  Ik ben het ook niet eens met de kritiek op Seuntjens. Ja, hij is traag voor een nummer 10, en ja zijn handelingssnelheid is niet geweldig. Maar dit zijn ook niet kwaliteiten waarvoor hij in het veld staat. Seuntjens is beresterk, lastig van de bal af te krijgen en hierdoor een aanspeelpunt waardoor het hele team kan aansluiten. En ik ben ook benieuwd hoe Nwakali het doet als hij start als middenvelder, tegen Excelsior startte hij als buitenspeler dacht ik namelijk. Maar de kritiek die Seuntjens week in week uit krijgt vind ik niet terecht.

 15. chretien

  Jammer, dit soort nederlagen, 6 punten wedstrijd, kunnen ons aan het eind van het seizoen de kop kosten. Was ook onnodige nederlaag, maar gehele team van VVV was onherkenbaar zwak. Ik wil niet spreken van “ongeïnspireerd”, wellicht dachten enkele spelers dat het een oefenwedstrijd was. Als het voetballend niet leukt, dan moet de beuk er maar in. Voor de wedstrijd va woensdag zou ik vooral gaan experimenteren met diverse spelers. Laten we ons vooral concentreren op de eredivisie competitie, want dat wordt al zwaar genoeg.

 16. RuiverCity

  Zoals ik vorig jaar ook al vaker kritiek had op Steijn doe ik dat nu weer. Zijn wissels zijn altijd véél te laat. Mwakali krijgt 5 minuten de kans. Die had veel eerder ingebracht moeten worden. Als hij er in staat speelt VVV veel directer naar de goal. Leemans en van Crooy zaten totaal niet in de wedstrijd. Vito zou ik laten staan voor zijn snelheid en werklust. Tissoudali is echt een drama. Die gaat geen enkel duel aan. Lijkt bang. Tevens komen zijn acties totaal niet uit de verf.
  Wat mij meer zorgen maakte: VVV leek er na de 0-1 zelf niet meer in te geloven. Kopjes gingen omlaag. Iets wat in het begin van het seizoen juist niet gebeurde. Tevens leek de ploeg er conditioneel door heen te zitten. Zéér zorgelijk! Het lijkt er op dat de trainers van de tegenstander VVV beter analyseren en daar goed op inspelen. Komende 2 wedstrijden moet je zeker 4 punten pakken. De concurrenten zitten niet stil. Tevens al 3 thuiswedstrijden verloren, precies de plek waar VVV de meeste punten moet halen.

 17. Zeker wete

  Hadden wij maar zo’n clubslet….wahahaha

  Jammer dat VVV volharde in niet voetballen.. Waarom niet combineren en bal in de ploeg houden? Ik heb ze geteld: 33 keer werd de bal hoog naar voren geslingerd. Man.. we zijn toch geen kick en rush team?? Ik hoop dat Steijn het team rush tegen de kont kickt en geen flauwekul meer.
  Seun is een prima voetballer. Moet alleen vaker in de spits staan vind ik. Ik ga wel mee in de opmerking dat Steijn eerder had moeten wisselen én Seun doorschuiven naar de spits.

  Hoppekee niet getreurd. We gaan nog vele punten binnen harken.

 18. Godfried

  wat een negativiteit hier zeg. vvv verliest hun eerste wedstrijd van een team buiten de traditionele top 3. kan toch! de eerste helft was vvv gewoon de betere en met een beetje geluk had het bij rust 2-0 gestaan. tweede helft was niet goed nee. kan gebeuren.

  vergeet niet dat promes, opoku, dekker en amenyido er niet bij zijn. dan worden de opties minder. daarnaast lijkt vito nog niet 100% en ook post oogde niet fit.

  we staan keurig in de middenmoot. de jongens down het fantastisch. ze gaan nog een hoop punten pakken, en ja, ook nog verliezen. blijf gewoon positief. aan gezeur heeft niemand wat en gaat niemand beter van spelen.

Leave a Reply