Slordig VVV verliest in eigen huis van FC Volendam

VVV-Venlo is vrijdagavond in eigen huis tegen een dure nederlaag aangelopen. In Stadion de Koel werd het in een weinig hoogstaand duel 0-1 in het voordeel van FC Volendam en dat betekent de tweede nederlaag voor de Venlonaren in het seizoen.

Dat het een wedstrijd was waar veel slordigheden in voor kwamen, was gelijk te zien vanaf het begin. De Venlonaren hadden de eerste 20 minuten voornamelijk de overhand, maar wisten door slordigheid en onzorgvuldigheid niet tot kansen te komen, ondanks het lichte veldoverwicht.

Na die eerste 20 minuten begon Volendam iets sterker te worden en kwamen er ook kansen van de gasten, maar dat leidde voorlopig tot geen echt gevaar. In de 28e minuut echter kwam er nogal onverwachts een verandering op het scorebord, wanneer Tuijp vrij mocht koppen en de bal via de binnenkant van de paal binnenknikte: 0-1 voor Volendam.

Een flinke domper voor de mannen van Steijn en die werd aangevuld met het geblesseerd uitvallen van Roel Janssen, die vervangen werd door Dekker. De offensieve intenties van de gasten waren op dit moment gaan liggen en zij beperkten zich tot het wegwerken van de halve aanvallen die de Venlonaren wisten te maken.

Het was lastig om kansen te creëren in het einde van de eerste helft, omdat Volendammers zich volledig hadden ingegraven op de eigen helft. Torino Hunte kreeg een enorm grote mogelijkheid, maar zijn schot verdween rakelings langs de paal. In de 45e minuut was er een enorm grote kans voor Ralf Seuntjens, maar het ‘killer’ vizier van de topschutter van vorig seizoen stond niet volledig scherp en de keeper wist ook knap te redden op de inzet. Maar de bal had er wel in gemogen. Zo gingen we rusten met een 0-1 tussenstand.

Maurice Steijn greep in en Receveur kwam in de plaats van Hunte aan het begin van de tweede helft. De tweede helft begon met een grote kans voor Volendam, maar die ging recht op onze keeper af. Het spel werd in ieder geval wat levendiger en er zat meer ‘wil’ achter. Dit leidde tot kansen voor Sleegers en Receveur, maar beide wist niet doeltreffend af te maken.

Steijn probeerde boel volledig open te gooien door Resida erin te brengen voor Promes, maar dit wilde niet echt helpen omdat de laatste fases van de aanvallen gewoon slordig waren. De passes waren niet goed en onzorgvuldig, waardoor de Venlonaren niet echt gevaarlijk konden worden voor de 16.

Het spel vloeide niet echt en combinaties mislukten. Ondertussen tikten de seconden weg op de klok en stond het dus nog steeds 0-1 in het voordeel van de Volendammers. In het laatste kwartier brachten de Venlonaren het opportunistische spel, waarin de nodige  kansen werden afgedwongen. Maar ook vaker niet dan wel, strandde deze aanvallen voortijdig door het niet zorgvuldig omgaan met de ballen of door verkeerde beslissingen te nemen.

De absolute slotfase van de wedstrijd kreeg VVV-Venlo nog twee enorm grote mogelijkheden na een standaardsituatie, maar deze werden beiden tegen de lat gewerkt en dat betekende dat VVV thuis met 0-1 verloor van FC Volendam.

Het was vooral een wedstrijd waarin VVV erg slordig was aan de bal en dat zorgde ervoor dat het aanvallende spel van de Venlonaren niet goed uit de verf kwam. Daarnaast was het ook lastig een doorbraak te forceren, doordat de Volendammers goed op eigen helft stonden. Ook was er een dosis pech, ballen vielen net niet goed en de lat stond een Venlose goal tot tweemaal toe in de weg.

Een dure nederlaag, maar we moeten onze wonden likken en kijken waar het beter moet. Daarna moeten we verder, want de competitie is nog lang. Vrijdag heeft VVV-Venlo de kans om zich te herstellen, wanneer we op bezoek gaan bij Helmond Sport.

Foto: Bart Bos

Statistieken
VVV-Venlo – FC Volendam
Scoreverloop: 28. Tuijp (0-1)
Gele kaart(en): 20. Veerman 88. Verhulst 90. Van Son
Rode kaart(en):
Toeschouwers: 4.356
Scheidsrechter: Nijhuis

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert, Janssen (Dekker), Promes (Resida), Röseler, Rutten, Leemans, Sleegers, Post, Van Crooij, Seuntjens en Hunte (Receveur).

Opstelling  FC Volendam:
Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Kok, Visser, van Son, Veerman (Esseboom), Tuijp (Lo Fo Sang), van Kippersluis (Hilterman) en van Velzen

43 Responses

 1. RuiverCity

  Terechte nederlaag tegen een Volendam die tactisch en technisch beter was. VVV speelde de eerste 10 minuten met volle druk maar Volendam voetbalde zich daar heel snel onderuit. Grote pech voor VVV dat Janssen uitviel en de zeer sterk opkomende Rutten naar de linksback positie moest. Hierdoor was een belangrijke angel uit het Venlose spel. Eerste helft leek wel een trainingspartijtje voor de Volendammers. De bal kon rustig worden rond getikt. De Venlonaren kwamen overal een stap te laat. Ik vond het onvoorstelbaar dat van Crooy de positie van Opoku had ingenomen. Een positie die van Crooy totaal niet beheerst. Daarbij opgeteld dat Seuntjens, Leemans, Hunte en Sleegers totaal niet in de wedstrijd zaten.
  Waarom begint VVV weer pas de laatste 10 minuten fysiek en met veel passie te voetballen? Doe dat de eerste 20 minuten van de wedstrijd en je komt gehaaid op voorsprong. Nu krijg je zo;n duel waarin je weet dat de bal er niet in zal gaan al had VVV nog een uur gevoetbald. Jammer dat Promes eruit werd gehaald. Ik had hem de laatste 15 minuten graag naast Seuntjens in de spits gezien om tenminste wat kopkracht te hebben. Niet zo slim Maurice Steijn!. Hele dure en onnodige verliespunten.

 2. jimhendrix56

  Vond het schandalig dat een speler van vvv (ik weet niet wie het was) bij het fluitsignaal de bal rii de uitgang trapt. Die bal kwam op een opa terecht die ook op de grond viel.

  1. Baba

   Ja dit was inderdaad schandalig. Ik zag de bal vanuit het veld hoog uit de lucht vallen en die viel achter op het hoofd van een naar huis lopende oude man. Die ging direct ‘out’ maar werd gelukkig meteen geholpen door enkele supporters.

 3. Dfence

  Toggle navigation

  0 – 1
  VVV Venlo- FC Volendam
  09 sep 2016
  De belangen waren groot in Venlo. Slechts twee punten verschil op de ranglijst, de eerste periodetitel nog niet in zicht, veel kanshebbers, de punten zouden kostbaar zijn. Aanhaken of afhaken, betekende het voor FC Volendam. In een ongekend spannende wedstrijd won FC Volendam met 0-1 door Jack Tuijp.

  Al snel werd duidelijk dat VVV-Venlo de zaak snel wilde beslissen. De eerste vijf minuten had FC Volendam de grootste moeite de thuisclub van zich af te houden. Zonder Kees Kwakman, voor wie Joey Veerman speelde, was het even zoeken naar het goede antwoord op het middenveld, maar na het stormachtige eerste kwartier kwam FC Volendam goed in zijn eigen spel. Dat resulteerde al snel in een prima pass van Joey Veerman op Gyliano van Velzen. Zijn voorzet werd door de inkomende Kevin Visser over geschoten. Het antwoord van VVV-Venlo liet niet op zich wachten. Over links werd Hunte aangespeeld, die na zeer knappen balhandeling de hoek voor het uitzoeken had. FC Volendam ontsnapte, omdat hij rakelings voorlangs schoot. FC Volendam deed dat even later beter. Weer was het Gyliano van Velzen die weggestuurd werd. Nu vond hij in een hoge voorzet het hoofd van Jack Tuijp, die de bal in een fraaie curve in de rechtse benedenhoek liet dalen buiten bereik van De Fockert. Deze voorsprong gaf FC Volendam rust. VVV-Venlo kreeg steeds meer moeite het spel over te nemen. Tot de laatste minuut voor de rust. Een foutieve inschatting van Paul Kok gaf VVV-Venlo de vrije ruimte, wat door een uitstekende redding van Hobie Verhulst een corner opleverde. Opnieuw ontsnapte FC Volendam aan een Limburgs doelpunt. Met de 0-1 kon FC Volendam in de tweede helft niet op zijn gemak toezien hoe het gaat aflopen.

  De waarschuwingen liet niet lang op zich wachten. Al snel kwam een schot van rechts strak voorlangs en in de volgende aanval was het voor Hobie Verhulst alle hens aan dek. Het schot van Seuntjes werd knap gepakt. Hoewel FC Volendam het spel bij vlagen wist te verplaatsen, waren de tegenstoten van VVV-Venlo het gevaarlijkst, vooral ook omdat ze met name vanuit de tweede lijn probeerden te verrassen. Halverwege de tweede helft werd Resida ingebracht door VVV-Venlo, wat de druk ophet Volendamdoel nog meer opvoerde. Na een ongelukkige omhaal moest Joey Veerman zich laten vervangen door Raoul Esseboom. Tot de slotfase overleefde FC Volendam, maar een vrije trap en een serie hoekschoppen brachten de ploeg stevig aan het wankelen. De punten lagen langzamerhand voor de poorten van de hel. Tot overmaat van ramp honoreerde Bas Nijhuis de dadendrang van VVV-Venlo ook nog met vijf minuten extra tijd. Kevin van Kippersluis had vervolgens het slot op de deur kunnen gooien op aangeven van Daniël van Son, maar schoot van dichtbij naast. Maar VVV-Venlo had daarna alle pech van de wereld, want uit een hoekschop raakte de thuisclub twee keer de lat. Bas Nijhuis gaf zelfs nog een zesde minuut extra tijd, omdat FC Volendam in die extra tijd Jordy Hilterman inbracht. Maar VVV-Venlo kreeg het niet voor elkaar FC Volendam te kloppen. Sinds 2001 voor het eerst weer een overwinning in Venlo.
  Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser, Daniël van Son, Joey Veerman (755. Raoul Esseboom), Jack Tuijp (80. Jermano Lo Fo Sang), Kevin van Kippersluis (94. Jordy Hilterman), Gyliano van Velzen

  terug
  Uitwedstrijd
  VVV Venlo

  FC Volendam
  VVV Venlo- FC Volendam
  vrijdag 09 sep, 20:00
  HSB Bouw Keukenloods.nl
  Hyundai Supporter van Schoon Mooijer Volendam BV KIVO Boko Dakdekkers Jupiler League
  © 2016 FC Volendam | Realisatie Studio Web

 4. Koelie

  Jammer. Was er niet bij vanavond maar blijkbaar niks gemist. VVV wordt al snel als titelkandidaat opgehemeld. Maar zelf het spel maken lukt volgens mij nog niet. Benieuwd naar de analyse van anderen die er wel bij waren. Vindt het abnormaal dat er maar 4400 toeschouwers waren. Dat is echt een schande. Club leeft blijkbaar niet meer. :-((((

  1. Godfried

   Zeuren dat er slechts 4400 mensen waren, maar zelf ook niet aanwezig zijn. Hahaha

   Vvv had gewoon veel pech. Een goal van volendam uit het niets. Intikkers waar spelers net niet bij kunnen, een uitstekend keepende volendammer en twee ballen op de lat. Soms vliegt alles er in, soms niet.

   Volgende week winnen we weer. Niets aan de hand. Staan keurig derde terwijl we al tegen de nummer 1, 2 en 4 hebben gespeeld en tegen cambuur en de graafschap. Vooraf hadden we hiervoor getekend.

   1. Koelie

    Mijn seizoenskaart is vast meegeteld in het aantal.

    En inderdaad er is nog niks verloren.

 5. Animal

  Vvv had veel meer kansen dan volwndam. Was niet super maar wel beter en had minstens 1 punt verdient. Dat het wat stroever loopt tegen een andere titelkandidaat is niet zo verwonderlijk. Ee is gewoon meer evenwicht tussen de 2

  Slechts 4400 toeschouwers is te weinig. Maar na 5 jaar afbraakvoetbal heeft vvv iedereen de Koel uitgejaagd en landelijk heel veel sympathie verloren. Dat krijg je niet zo maar weer rechtgezet door 1 seizoen en een paar wedstrijden leuk te spele. Gewoon zo door gaan en dan komt het vanzelf goed alleen hopen dat de VVV beleidmakers dit nog ooit toelaten !! Uiteinselijk is Voetbal entertainment en dat is te lang en structureel niet te zien geweest. Helaas treft dat het huidige team dat vorig seizoen en dit seizoen goed voetbalt

  1. De vraag is wat helpt wel nog dan? Ik bedoel snappen mensen dan niet dat als ze niet komen het alleen maar slechter kan gaan. Zonder inkomsten van de supporters is er ook geen geld om nieuwe spelers aan te trekken. Daarnaast is de steun van het publiek zeker wel belangrijk om een wedstrijd over een dood punt te helpen. Dat gefluit, gescheld en geschreeuw naar de spelers gaat daarbij echt niet helpen. De negativiteit moet eens omgezet worden in iets positiefs. Kijk we hebben die jaren kut voetbal gespeeld en veel fouten gemaakt maar daar zijn deze trainer en spelers niet verantwoordelijk voor. Het enige wat ik altijd hoor, het is de aard van de Venlonaar maar goed hier gaan we nooit iets mee bereiken.

   En misschien is de keeper wel kut en was het gisteren allemaal niet om aan te zien maar wat hebben we eraan om dit elke dag uit te lichten. Wat helpt het om bij elke goal aan te geven dat het een fout van de keeper is terwijl dit tegen Jong PSV de tweede goal totaal niet het geval was. En gisteren ook, ja hij had zich kunnen onderscheiden door hem wel te pakken maar geloof mij maar dat driekwart van de keepers in de JL en Eredivisie deze ballen niet pakt. WAARONDER JORDY DECKERS!

   Ik vind je mag best kritisch zijn en je mag best dingen zeggen wat niet goed gaat maar ik heb het gevoel dat we weer in ons oude patroon vallen om alles af te zeiken. Alles is kut maar we weten ook niet hoe het beter moet. We mogen trots zijn dat dit elftal er staat met het budget wat wij hebben. We mogen blij zijn dat we vorig jaar tweede werden. We mogen blij zijn dat het overgrote deel van het team is gebleven. Dat moeten we eens vieren en dat moeten we eens uit lichten.

   1. Goodie

    Je slaat de spijker op zn kop Lincoln. Waarom komen de Venlonaren niet naar VVV? Er zit welliswaar een stijgende lijn in het aantal toeschouwers gezien de laatste 3 jaar, maar 4400 man voor een team dat vorig seizoen 2e werd en nu ook weer 3e staat is bagger. Ik heb al een tijdje het idee dat VVV het niet meer van de Venlonaren moet hebben maar meer van de omliggende dorpen.

    Ondanks de nederlaag kijk ik alweer uit naar Helmond. Laten we ons VVV maximaal steunen !

 6. jason

  De beste kansen waren gisteren voor vvv maar wat was het spel slecht. Volendam had zeker in de eerste helft veel meer balbezit en kon altijd de vrije man vinden. Ook in de tweede helft konden ze zich veel te makkelijk uitvoetballen onder de zogenaamde druk die vvv zette. Maar ik moet het hier elke week weer blijven schrijven. Slechtste man van het veld: Vito van Crooy. Hij kan er zelf waarschijnlijk niks aan doen maar hij heeft zoveel krediet bij onze trainer ?? dat krijg je als je na eindelijk eens een goede prestatie van van Crooy in de media gaat roepen dat vito het grootste talent is dat hij ooit gezien heeft en dat de supporters er helemaal naast zitten met hun kritiek op deze jongen. Hem nu wisselen zou de trainer zijn eigen ongelijk aangeven en daar voelt hij zich te groot voor blijkbaar. Vito is geen buitenspeler en gaat dan de hele wedstrijd seuntjes in de weg lopen. Hij weet helemaal niet hoe hij zich moet bewegen en een passeer beweging heeft hij niet. Oftewel trainer stel gewoon eens je beste spelers op want er zitten betere op de bank.

  Verder wil ik ook het publiek dat gaat zitten fluiten op de tribune een tip geven. Gooi of je smoel vol met bier of maak je weg uit het mooiste stadion van Nederland.

  Lang leve De Koel

  1. Baba

   Van Crooy slecht? Wat dacht je van Seuntjens, Leemans en Rutten? Post viel positief op en was de aanjager in de 2e helft. Uitfluiten slaat nergens op, je moet na afloop juist applaudiseren voor je clubje! 4400 toeschouwers is blijkbaar de max voor betaald voetbal in Venlo. Als ze in de eredivisie terug zijn, komen de gloryhunters weer kijken en gaan we richting 6000.

 7. RuiverCity

  Waar ik, en velen met mij, zich gisteren weer gigantisch aan gestoord heb waren die scholieren van het Blariacumcollege die weer gratis toegang hadden. Totaal geen interesse in het voetbal! Rennen, kruipen en springen over de stoeltjes. Ondertussen verstoren ze het kijkplezier van de vaste seizoenkaarthouders. Vorig jaar gebeurde dit vooral tegen de Jong elftallen.
  Zet deze kinderen met hun begeleiders achter het doel aan de VW-kant zodat het ook nog iets drukker lijkt. Achter dat doel zit toch amper iemand. Wat is VVV meer waard? De vaste seizoenkaarthouders of de jeugd die één keer gratis komt kijken en er normaal niet zit!

 8. marcel

  @dfence, bedankt voor het ‘neutrale’ verslag. we hebben verloren, en de negativiteit (ook in het stadion) druiipt er weer vanaf. Raar ook dat de topics over nederlagen vaak meer posts krijgen dan een overwinning. ook dat zegt genoeg over hoe men hier in het leven staat.
  vwb die opa…. als ze bij mij in de buurt voetballen, blijf ik naar de bal kijken. loop ik ook geen risico dat ik onverwacht geraakt wordt door een ongeleid projectiel. Niets ten nadele van die opa, maar ik bedoel maar te zeggen: de koel stroomde alweer grotendeels leeg 10 minuten voor het einde…. ook dat zegt genoeg over hoe men hier in het leven staat.

  positief was in elk geval de steun die vanuit O3 kwam; na het rustsignaal, om de fluiters (hoe zouden die in het leven staan) te overstemmen, zowat tijdens de gehele 2e helft, en ook na het laatste fluitsignaal om het team te blijven steunen.

  Mensen dit is de juup, kijk naar de uitslagen elke week. iedereen verliest van iedereen. Volendam is een van de topteams, maar speelt hier grote delen van de wedstrijd met de kont tegen de eigen 16. desondanks zijn de statistieken (voor zover ik me heb laten vertellen), 6-voudig qua kansen in het voordeel van VVV. Niet dat ik die nodig heb, want ik kan zelf ook wel zien dat we de meeste kansen hebben gehad tegen een verdedigend ingestelde tegenstander. Alles staat nog bij elkaar. we hebben de huidige nummer 1,2 en 4 al gehad, we hebben de twee degradanten al gehad (waarvan je ook mag verwachten dat die boven komen drijven).

  Wat verwacht men van een club als VVV? want, ja het voetbal was gister niet helemaal super, maar schiet zo’n bal erin en de wereld is ineens weer helemaal anders? Maar mochten we onverhoopt op het einde van het seizoen een feestje te vieren hebben, staan we zeker toch allemaal vooraan toch?….. dat zegt genoeg, over hoe men hier in het leven staat…………..

  SAMEN ACHTER DE CLUB, IN VOOR EN TEGENSPOED.

  en ja kritisch mag, zeker op een medium als dit, dat heb ik persoonlijk liever dan dat boe-en en fluiten naar de spelers. maar schrijf eens net zoveel als ze het ook goed gedaan hebben…… dat zegt denk ik genoeg over hoe men hier in het leven staat.
  Mijn baas zei het vroeger al…….. niets zo erg/negatief als venlonaren. zou hij dan toch gelijk hebben?

  nog 30 wedstrijden te gaan voordat de prijzen verdeeld worden. steun het team, kan soms genoeg zijn om ze nog een extra boost te geven.
  OP NAAR DE VOLGENDE WEDSTRIJD.

 9. Jungske

  Het was gisteravond niet goed. Viel er eens een bal goed dan was dit meer toeval dan kunde. In zo’n wedstrijd is vechten en hopen op een gelukje, dit was VVV gisteren dan ook niet gegund. Was zo’n wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Wat mij wel opvalt is dat onze voorhoede totaal uit vorm lijkt. Je ziet dan dat dit door werkt door het hele team.
  Op naar volgende week, misschien is de vorm er dan wel, want dat is niet grijpbaar of trainbaar.

 10. JasperVVV

  Onvoorstelbaar. VVV heeft 3 maanden de tijd gehad een linksback aan te trekken. Na het vertrek van fleuren. Janssen is een centrale verdediger en dat is alles wat we hebben voor die positie. Slecht ingekocht. Ook vindt ik sleegers tot nu toe weinig toevoegen. Gaat vooral voor eigen kans en ziet zn medespelers niet staan. Volgende wedstrijd gewoon opoku (mits fit) erin. Ook zou ik hunte eruit halen voor resida. Kan van crooy weer naar links verhuizen. Dit is immers de positie waar hij vorig jaar het meest scoorde.

  Als het niet loopt heb je ook meer aan recerveur dan aan leemans.

 11. RuiverCity

  Sleegers is echt een speler voor als je op voorsprong staat. Dan krijgt hij de ruimte en kan hij zijn acties maken. Hunte is toch fysiek veel sterker dan Resida! Gisteren fysieke gesteldheid van Volendam gezien? Allemaal spelers van 1.85. Kijk je wel eens Engels/Duits voetbal? Fysieke aspect is in het hedendaagse voetbal belangrijker geworden. Daarom vond ik de wissel van Promes ook een blunder van Steijn. We hadden twee buitenspelers in het veld staan. Waarom dan Resida erin? Haal dan een van de falende buitenspelers eruit en gebruik Promes als stormram.

 12. Goodie

  Er waren een aantal spelers die door de mand vielen gisteren. Receveur viel daarentegen wel sterk in. De wissel van Promes begrijp ik niet. Had hij een blessure? Promes moet je in mijn ogen nooit wisselen. Jammer van de nederlaag maar geen man overboord. We staan nog altijd 3e. Op naar Helmond.

  De mensen die de spelers uitfluiten en de vlaggen van de fanclub kapot hebben gemaakt, blijf alsjeblieft weg!

 13. Gerardus

  Sjeeezus wat een reacties en wat een negativiteit, ook in het stadion. Het zal wel aan mij liggen maar ik vond dat VVV nog niet eens zo slecht spelen. De eerste helft was VVV de betere tot aan het doelpunt, daarna zakte het vertrouwen weg en zat niemand meer in de wedstrijd. Ook dat Janssen gewisseld moest worden pakte niet goed uit. Volendam heeft in 90 minuten een kans gecreëerd en een keer uit de counter toegeslagen en had volendam in de eerste helft na het doelpunt het betere van het spel. Waarom van Crooy op 10 staat terwijl je 2 weken terug nog een 10 hebt gehuurd dan snap je er ook geen klote van… Dit kostte ons 2 seizoenen terug ook de nodige punten…

  In de 2e helft was er toch maar een ploeg die alle duels vol aanging en zijn uiterste best deed om er nog wat van te maken. Met Receveur in plaats van de slecht spelende Hunte ging het een stuk beter. Waar ik mij het meeste aan ergerde was het gescheld en gefluit op het schot/voorzet van Receveur direct na rust. Word er eens een kans gecreëerd door goed voetbal en dan nog is het niet goed… VVV heeft gewoon de pech dat de voorhoede uit vorm is en dat dit het verschil maakt. De ploeg is nog niet in absolute topvorm zoals vorig seizoen, naar mijn mening juist uit vorm, maar als er al legio kansen kunnen worden gecreëerd en er met volle overtuiging en inzet wordt gespeeld zoals in de tweede helft beloofd het evengoed een goed seizoen te worden en ben ik tevreden. Wat mij ook opvalt is dat er niemand iets zegt over de 3 momenten waar het toch duidelijk een penalty was. Dan doel ik op de momenten met v Crooy en 2x Roseler. Dit waren gewoon terechte penaltys.

  Al met al ben ik het niet met deze negativiteit eens en heeft de ploeg gewoon goed zijn best gedaan. Als die bal er in de laatste minuut in gaat is het sws nog een gelijkspel. We kunnen van iedereen winnen en hebben na 6 wedstrijden al 12 punten en hebben de lastigste tegenstanders en concurrenten al bijna allemaal gehad. De vorm is er niet en de inzet is er wel. Het kan dus niet lang meer duren voordat de machine gaat lopen.

  Ik zeg steun je club en op weg naar het kampioenschap!
  Forza VVV!

 14. beek

  Ik vond Dekkers (die 11 van Volendam was een goede voetballer) en Receveur goed.invallen.
  Jammer dat Rutten naar links moest verhuizen. Daar is hij een stukje minder.

 15. Ben

  VVV totaal uit vorm, maar desondanks slechts met 1-0 verloren van ook topploeg Volendam, waarvan ik de idee had dat behalve de keeper ook iedereen uit vorm was. Scheidsrechter had VVV toch minimaal een keer VVV een penalty moeten toekennen, maar ik heb begrepen dat de beste man geen huisvriend is van ons VVV. Overigens heb ik niet begrepen met welk tactisch plan Stein zijn spelers de wei in stuurde? Positie van Vito begreep ik al helemaal niet. Promes werd vervangen omdat men bang was voor blessure, toch? Niet zo zeer de ploeg, maar vooral Stein had een off day. Al met al een bar slechte wedstrijd, die we maar snel moeten vergeten. VVV is het seizoen heel goed begonnen, daar mag geen twijfel over bestaan. We hebben heel wat zware wedstrijden achter de rug, nu vooral geconcentreerd spelen tegen de mindere goden, als je daarover ueberhaupt van mag spreken. Nu komende wedstrijden vooral winnen. FORZA VVV!

  1. Promes werd gewisseld om meer druk naar voren uit te kunnen oefenen. Resida kwam hierdoor op de buitenpositie te spelen en Post zakte een linie terug als dat nodig zou zijn. Maar in principe speelde ze met 3 verdedigers.

   1. Ben

    Resida is een heerlijke voetballer als je bijvoorbeeld een voorsprong moet verdedigen. Wil je een achterstand goed maken, dan is Promes ideaal als stormram naast of direct achter Seuntjens (binnenkort weer de Seun of God). De wissel blijkt nu een enorme inschatblunder te zijn van Stein. Jammer, meer niet. Zo stond Vito op een totaal verkeerde plek. Stein blijft de ideale man voor VVV. Dat meerdere spelers een off day hadden, daar kan niemand iets aan doe, ook astein niet. Kritiek, ook negatieve zijn hier op zijn plaats. Beste Lincoln, waarom heb je zoveel moeite met de negatievelingen? Dezelfde mensen blijven uiteindelijk VVV trouw. Het zij zo. Als altijd, FORZA VVV!

   2. Ik heb niet per definitie moeit met negatievelingen maar het is allemaal vergooide energie, niemand heeft er wat aan. De trainer/spelers voelen de steun niet, de mensen die bij VVV werken gaan chagrijnig naar het werk, alles wat wij online zetten worden vraagtekens bij gesteld en asociaal en respectloos commentaar gegeven en in vraag gesteld of we wel goed uit onze ogen kunnen kijken. Op een gegeven moment is het gewoon niet meer leuk om dit allemaal te doen. Als we eens al die energie konden gebruiken om de club te helpen in allerlei zaken in plaats van dat genöl om niks is mijn missie geslaagd.

 16. Ben

  Negativiteit: het is wetenschappelijk bewezen en daarom meer een gegeven dan dat het een punt van discussie kan zijn dat de Venlonaar, ik ben er een van, een negatieveling is. Voor het Venloos woord “Greek” bestaat immers niet echt een “Hollandse” vertaling. Mijn moeder, zij heeft niets met voetbal, begrijpt er niks van, noemt bij elk gelijkspel of nederlaag ons VVV een “kroëtklup”. We zullen er mee moeten leven. Onze frustratie. Maar, er gloort hoop. Welke? Als VVV promoveert, of wat ikzelf denk, dit jaar kampioen wordt, zoals dit seizoen, 2016-2017, dan zijn wij met zijn allen, fans van VVV, meer dan wie dan ook, in staat om deze gebeurtenis, te vieren. Wellicht dat ons “Festina lente” meer bij ons past dan dat we zelf denken? FORZA VVV! Kampioenen? Neen, Kampioenen!

 17. RuiverCity

  Sommigen op deze site weten het verschil niet tussen realiteit en negativisme. Supporters geven op deze site hun mening hoe ze het spel van onze trots vinden. Blijkbaar kunnen ze daar niet tegen en komt elke letter die niet positief is verkeerd bij hun over.
  Speelt VVV goed dan mag dat hier benoemd worden. Spelen ze echter slecht of worden er persoonlijke fouten gemaakt mag dat ook benoemd worden. Dat noemen ze realiteit. Gisteren was weer zo’n voorbeeld. VVV begint ijzersterk de eerste 10 minuten. Daarna voetbalt Volendam zich hier knap onderuit. Op de tribune hoorde ik gisteren van vele mensen om mij heen dat men ontevreden was over het gebrek aan brutaliteit, lef en vooral inzet. Met dit laatste bedoel ik dan het gras en de tegenstander ‘opvreten’. Als je voetballend niet kunt winnen dan maar op de brutale/fysieke manier. Helaas gebeurde dit gisteren pas weer de laatste 10 minuten. Promes had in dit plaatje ideaal gepast door hem als stormram naast Seuntjens te zetten omdat er al twee buitenspelers in het veld stonden. Nu moest de enige speler op het middenveld met agressie (Post) een linie zakken.

  1. Realiteit is dat sommige mensen en dan niet via de site maar via onze andere kanalen soms erg ver gaan om hun club in zwart daglicht te zetten. Realiteit is dat als er verloren is ongeveer het dubbele aantal bezoekers op onze site komen en allemaal wat te melden hebben. Realiteit is dat als er gewonnen wordt er in een keer niemand meer wat te melden heeft (dus zoals je zegt als er iets positiefs te melden is dit niet gemeld wordt). Realiteit is dat mensen op die tribunes bij jou altijd wat te klagen hebben over brutaliteit en kracht. Als je zelf voetbalt weet je dat het soms niet lukt wat je graag zou willen.

   Ik wil graag weten wat de zou moeten doen in de ogen van de supporters om die aantal jaren dat het minder ging goed te maken? Moet VVV de komende 10 jaar goed presteren, elke wedstrijd goed spelen? Of moeten er wereldtoppers aangesteld worden?

   1. Zuid3828

    Lincoln, wat VVV zou moeten doen bedoel je waarschijnlijk. Persoonlijk denk ik dat VVV spelers, sponsoren en supporters perspectief dient te bieden; Spelers komen naar VVV als ze zich hier in de kijker kunnen spelen voor een andere, grotere club of speelminuten kunnen maken bij een c.q.onze club die meedoet om de prijzen, (promotie) Sponsoren steken geld in VVV als ze zich gegarandeerd zien van (media) aandacht , of (liefst) nieuwe contacten kunnen leggen in een zakelijk netwerk. Supporters komen naar een club die kundig geleid wordt, waar met gericht beleid de club vooruit geholpen wordt en waar woorden van bestuurders waarde hebben en geen losse flodders blijken.

    Sportief gaat het sinds 1.5 jaar de goede kant op, Ik ben zeer benieuwd naar de bestuurlijke visie welke in oktober duidelijkheid moet brengen over de toekomst van VVV. Indien het bestuur, na het verwerpen van het plan Hypercube, niet met een zienswijze komt waaruit dat toekomstperpectief helder beschreven is, vrees ik het ergste.

   2. Als je mijn reactie boven leest staat er ook wat moet er gebeuren om supporters wel over de streep te trekken. Wat moet er gebeuren en wat helpt nog wel? Dat is de vraag die ik stel en dat is ook zoals je gericht naar de club maar ook aan de supporters. Want als je de oorzaak niet kan definiëren kun je ook geen oplossing vinden lijkt me zo 123.

    Maar goed het enige wat ik altijd hoor is ja kut voetbal onder Lokhof en meer antwoorden worden er niet gegeven. Dusja wat denkt men dan op de club, met goed voetbal trekken we de supporters weer aan. Maar blijkbaar is dat niet goed genoeg. Dan is de vraag wat is dan wel de oorzaak?! Komen supporters naar de club als een club goed geleid wordt? Dat is een vraag die je dan weer kan stellen.

    Kijk waar ik je zeker gelijk in moet geven is dat de club absoluut niet transparant is in bepaalde zaken en hierdoor verhalen op straat en in de wandelgangen terecht komen die 10000% onzin zijn. Maar door zelf niet juist te handelen en te communiceren komen deze verhalen daar. Mensen hebben hierdoor een oordeel over de club en het beleid wat opgesteld is. Net als bijvoorbeeld die Japanner die afgelopen week gehaald wordt. Men gaat er direct vanuit dat er 220.000 euro betaald wordt. Maar dat is helemaal niet waar en dat zijn bedragen die VVV helemaal niet kan en mag uitgeven terwijl je in categorie 1 zit. Dan hoor ik vrijdag dat bepaalde stewards hebben gezegd dat die jongen 187.000 euro zou verdienen, een bedrag helemaal uit de lucht gegrepen maar ze hebben een VVV logo op hun borst dus men geloofd wat die stewards dan zeggen. Het is gewoon dom, dom en nog eens dom en dat komt doordat ze zelf gewoon niet transparant zijn.

    Wat betreft die visie ik ben benieuwd of die in oktober wel klaar is en presenteerbaar is. Morgenavond zullen sponsoren, beleidsmakers en supportersgroepen om tafel gaan en daar zal verteld worden hoe ver ze zijn en wij mogen dan onze input inbrengen en onze visie uitspreken. We zijn benieuwd wat dat gaat opleveren.

  2. Gerardus

   Zoals je al zegt lukte het de eerste helft niet helemaal en moesten ze het gras opvreten. Dit hebben ze dan in de tweede helft keurig gedaan. Voetballend was het niet sterk maar ze waren feller en sterker dan Volendam. Als er een bal gewoon binnen wordt geschoten van deze kansen, een penalty word gegeven (er van uitgaande dat deze benut word…) en de bal in de laatste minuut niet 2x tegen de lat aangaat is het gewoon een verdiende overwinning. Dit is gewoon precies hetzelfde verhaal als tegen PSV. Met iets meer geluk wordt er gewonnen want Volendam was ook niet bepaald geweldig maar hebben wel spelers met individuele klasse op Juup niveau. Het realisme is dat we iedere wedstrijd beter waren dan de tegenstander ( MVV uit heb ik niet meegekregen wegens vakantie). Het is niet zo dat er net als 3 jaar terug geen kansen worden gecreeerd en er iedere week slecht word gespeeld. Na twee onnodige en onterechte/ongelukkige nederlagen staat de site hier weer vol met zulk negativisme dat mensen die de wedstrijd niet gezien hebben denken dat VVV kansloos was en niets in te brengen heeft terwijl het tegendeel waar is. Als iedereen hier eens wat realistischer kijkt zul je zien dat het niet zo slecht is. En daarnaast zie je in Juup wekelijks belachelijke uitslagen dus zou een nederlaag tegen een ploeg zoals Telstar of Achilles nog niet eens zo heel raar zijn. De club voetbalt al meer dan een jaar goed en het loopt vrij goed, dus waarom alleen maar dat geklaag bij een paar nederlagen terwijl we gewoon derde staan ?

   1. marcel

    dat men hier kritisch mag zijn, vind ik nog minder erg dan dat fluiten in het stadion. opvallend vind ik wat lincoln ook zegt, meer reacties na een nederlaag dan na een overwinning.
    hoe dan ook, gelukkig is dat ongefundeerde ‘azijnzeikers’ weg, want kritiek mag. ondanks dat ik over het algemeen redelijk positief ben, zeg ik hier ook wel eens dingen die niet alleen maar hosanna zijn. als men dat dan probeert te weerleggen, prima. Enige wat ik persoonlijk vind: laat dat negatieve in dat stadion achterwege. was het nou echt zo erg dan? of is verliezen de maatstaf of je goed of slecht was. net zoals tegenwoordig overal eerder de doelpuntenmaker man of the match is dat de daadwerkelijk beste speler. of het taktisch nou super was…. de tweede helft hebben ze vanalles geprobeerd om het tij te keren. helaas niet gelukt

   2. Gerardus

    Je zegt eigenlijk precies wat ik bedoel en waar ik voor sta. Ik ben ook vaak kritisch op Steijn en v Crooy. Het is eigenlijk vooral Steijn omdat v Crooy niet altijd wat kan doen aan zijn tactiek. Ze hebben er de tweede helft alles aan gedaan en kregen voor de rust een tik te verwerken. Eerst werd er hier altijd door iedereeen geroepen dat strijd en passie veel goedmaakt maar dat betwijfel ik af en toe hier. Aangezien ze er alles aan gedaan hebben om deze wedstrijd te winnen. Je kunt best een keer verliezen en dit zal ook niet de laatste keer zijn. Volgens mij staan we gewoon tweede en hebben we het goed gedaan en zal het verder ook wel goed gaan als iedereen weer in vorm is.

 18. RuiverCity

  Die vragen moet je niet aan mij stellen. Ik ben er …. Die vragen zou je moeten stellen aan de mensen die NIET komen. Oh jawel hoor. Na de wedstrijd tegen De Graafschap werd o.a. de Fockert positief benaderd hier op de site! Dat geklaag zul je ook wel in de andere vakken van de Koel horen….net als je in mijn en al die andere vakken positieve geluiden hoort (waarvan akte).

 19. supportertje

  Leren omgaan met teleurstellingen is voor ons supporters moeilijk, dat blijkt iedere keer weer. Misschien moeten we onze verwachtingen eens bijstellen. We hopen natuurlijk dat ons cluppie wint en weer verschijnt in de eredivisie, maar dat gebeurt niet zo maar, er zijn meer kapers op de kust die ook voetballend sterk zijn. Het zit wel eens tegen en ik vind dat ook niet leuk, maar het is niet anders. De spelers waren ook teleurgesteld en vonden het klote. Maar ze hebben het wel geprobeerd en het zat ze ook tegen. Het lukte gewoon net niet. Jammer, maar dat kan gebeuren. Ik vind dat ze best hebben gedaan, maar ze missen op dit moment scherpte, maar om ze nu af te gaan branden. Ik blijf optimistisch, en zie een goede ploeg staan die voor elkaar en met wil knokken voor resultaat. Dat moet eens benadrukt worden, en wij als supporters moeten achter ons team gaan staan.

 20. Zuid3828

  Die bal na afloop van de wedstrijd op het hoofd van Opa kwam van de nummer 12 van Volendam. Het was een wilde, maar bewuste trap. Vast onbedoeld maar onbesuisd. Zit op Z3 , zag het gebeuren en heb speciaal hiervoor gekeken naar het rugnummer van die speler… Hopelijk gaat het beter met Opa!

  1. Gerardus

   Ik meen dat een kunstgrasveld een half miljoen kost en dat de meeste velden bij de amateurclubs zijn gesubsidieerd door de gemeente. Een normaal grasveld kost 20.000 à 30.000 per aanleg en het ligt er maar aan hoe lang het meegaat. De onderhoudskosten liggen daarnaast vele malen lager bij een kunstgrasveld omdat er geen terreinknecht/groundsman nodig is, geen verwarmingsbuizen onder het veld en nog allerlei toestanden die te maken hebben hiermee. Ik heb een ergens gelezen dat ze de toplaag van het kunstgrasveld afschrijven in 15 jaar. Dan kom je uit op rond de 33.000 per jaar en ben je dus meestal wel goedkoper uit dan met echt gras.

Leave a Reply