Socioclub VVV-Venlo schrijft open brief aan supporters

Afgelopen vrijdagavond kwam er een brief vanuit de Socioclub VVV-Venlo naar buiten. Hierbij werd een oproep gedaan om ons te laten horen en laten zien om de Gemeente Venlo te overtuigen. Wij zijn het hiermee eens, echter geloven wij erin dat we samen met alle partijen een groter geluid hebben dan eenmansacties. Hierbij roepen we dan ook op om met alle partijen die VVV-Venlo steunen samen aan tafel te gaan om een actie te organiseren en ons als VVV-Venlo supporters te laten horen!

Venlo, 2 december 2015

Het betaald voetbal in Venlo staat op de tocht. Dat werd een jaar geleden duidelijk. Afgelopen vrijdag is opnieuw de noodklok geluid. VVV verkeert in acute financiële nood en heeft het gemeentebestuur van Venlo per brief gevraagd haar te hulp te schieten, want: puntenaftrek of nog erger dreigt. Verantwoordelijk wethouder Stephan Satijn zegt in een reactie de brief voor kennisgeving aan te nemen en doet … niets. De reacties vanuit de politiek zijn zo mogelijk nóg koeler. Het CDA laat bij mij monde van haar fractievoorzitter weten niet van plan te zijn om publiek geld neer te leggen om spelertjes aan te trekken. Dat van het geld dat eventueel richting VVV gesluisd wordt volgens de reglementen van de KNVB überhaupt geen spelers gekocht mógen worden, is haar blijkbaar ontgaan. Andere partijen verschuilen zich achter wettelijke regels die het bijna onmogelijk zouden maken om VVV te steunen. Waar een wil is, is altijd een weg, dames/heren politici!

VVV wachten spannende tijden. Na de waarschuwing van een jaar geleden, duurde het gedachtig de Venlose wapenspreuk Festina lente, cauta fac omnia mente een half jaar voor dat een externe commissie van Wijze Mannen aan het werk ging. Deze heeft haar rapport met aanbevelingen – we zijn inmiddels wéér een half jaar verder – nu eindelijk afgeleverd bij B & W. Deze gaan het rapport met aanbevelingen binnenkort aan de gemeenteraad aanbieden. Het belooft weinig goeds.

De Socioclub VVV Venlo organiseerde in oktober een nostalgisch VVV-feest in De Maaspoort in Venlo, dat 350 razend enthousiaste bezoekers trok. Het College van B & W en de gemeenteraad waren uitgenodigd. Het college kwam niet. Het liet weten zich door wethouder Testroote, op persoonlijke titel aanwezig als medepresentator, te laten vertegenwoordigen. Van de gemeenteraad waren slechts twee leden aanwezig; een wel erg schamele opkomst, zeker gezien het feit dat ‘VVV’ een belangrijk thema op de politieke agenda wordt.

De afgelopen dagen hebben weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe ver de Venlose politiek van de gewone man en vrouw afstaat. Dat nog steeds duizenden Noordlimburgers actief dan wel passief zéér met VVV begaan zijn – zeker nu de club sportief weer in de lift zit – is blijkbaar niet bekend. Direct geld overmaken is misschien teveel gevraagd, maar er zou op zijn minst eens een positief signaal afgegeven kunnen worden. Het signaal dat het gemeentebestuur ophoudt met traineren en serieus mee gaat helpen om van VVV weer een gezonde club te maken.

VVV is van ôs. VVV moet blijven!!!

John Testroote en Paul Seelen,

namens Socioclub VVV Venlo

10 Responses

 1. Meuske

  Juich alle initiatieven die onze club steunen van harte toe en heb er alles voor over de club in een goed daglicht te zetten bij de gemeente maar denk dat het een gemiste kans is na de flater van vorige week. Hoe slecht is de timing geweest om de gemeente op dit moment zo onder druk te zetten en geld te eisen?? Dit was zo dom en onbegrijpelijk dat de gemeente als ze al wat voor ogen hadden ze zich nu nog wel een keer bedenken als Berden en Bogers op de stoep staan. Desalniettemin hoop ik dat er veel mensen bereid zijn om zich nog een keer in te spannen voor de mooiste club in Limburg /Nederland. Forza VVV en de toekomst

 2. kenfen

  M.i geen flater maar een tactische zet om uiteindelijk de gemeenteraad wakker te krijgen. Die meent door een commissie van wijzen zichzelf in te dekken Zo gaat jaar na jaar de koel steeds verder achteruit, De verstandhouding tussen VVV en gr is mede door politieke spelletjes van de diverse partijen erg belabberd

  1. Ievel Knievel

   Met dit soort acties krijg je niemand wakker, maar zet je alleen maar kwaad bloed. Of je nu gelijk hebt of niet, of wanneer je nu de morele winnaar bent of niet. Het is je taak om dingen voor elkaar te krijgen als club, bij een nogal belangrijke partner. Dat doe je niet op zo’n manier. Tenzij je graag Calimero wil spelen, hetgeen VVV momenteel erg graag doet.

 3. spits

  Ben het met Lincoln eens.Alleen gezamenlijke actie kan effectief zijn.
  Ik vond die brief van de socio’s ook niet erg sterk. Je bereikt alleen iets als je precies weet wat je wil en liefst concreet maakt.

  1. Ik ben het met je eens over de brief. Hierdoor twijfelde ik juist ook om hem te publiceren maar mijn mening hierover is denk ik niet relevant en wij hebben natuurlijk de taak om al het VVV nieuws aan de supporters te brengen.

   Zoals ik zei ben ik voor een collectieve actie en vooral op een overtuigende manier. Ik ben van mening dat schoppen naar de gemeente averechts werkt. Zij hebben natuurlijk hun redenen om deze dingen te zeggen en de boot af te houden. Als je de situatie in kaart brengt op een normale manier kan dit veel meer zijn vruchten afwerpen.

   Maar om je vraag te beantwoorden heb ik toevallig vanmiddag een mail gehad om een actie te ondersteunen vanuit de Socioclub. Ik ga hier met hen over in gesprek. Ik denk ook niet dat alleen wij en de socioclub iets moeten doen. Maar alle partijen samen een statement naar buiten brengen. Hier bedoel ik gerichte acties met zoals ik bij een andere topic al las een rondleiding, een gesprek, gezamenlijke sfeeractie. Wordt uiteraard vervolgd.

 4. spits

  Om effectief iets te kunnen doen zouden we beter moeten begrijpen wat het probleem eigenlijk is.
  Alleen maar roepen om meer geld is zinloos, er hoort een plan bij gebaseerd op een analyse van de situatie.
  Ik vind de club op dit punt niet sterk opereren. Waar is nu precies geld voor nodig? En waar wordt het nu aan uitgegeven? Moeten we geldstromen verleggen of bezuinigen? Is de structuur van de club wel bij de tijd ? Afijn vele vragen.

 5. YowVVV

  gezamenlijke actie top! Woorden mooi en helder. Concreet, schrijf alle supporters aan via de gegevens die VVV heeft van haar supporters. Via de mail, gewoon goedkoop en maak een plan en plan een datum of stel een besloten supporters site op. Te denken valt aan inlogcode ed

Leave a Reply