Sorga scoort voor Estland, maar verliest van België

Erik Sorga heeft opnieuw van zich laten horen bij Estland. De spits, die dit weekend afwezig is door interlands, moest weliswaar vanaf de bank beginnen, maar heeft alsnog weten te overtuigen.

België kwam vrij snel op voorsprong: Christian Benteke zorgde na elf minuten voor de 1-0. Deze stand bleef aan tot aan de rust. Vlak na de hervatting verdubbelde Yannick Carrasco op prachtige wijze de score, 2-0.
In de 67 minuut mocht Sorga zijn invalbeurt maken. En lang had hij niet nodig: amper 3 minuten later werkte Sorga een rebound binnen, waarmee hij Thibaut Courtois passeerde.

Helaas bleef het niet lang spannend. In de 74e minuut kopte Thorgan Hazard, op aangeven van Kevin de Bruyne, raak. En daarmee verliest Estland dus met 3-1 van hoofdmacht België.

En het is toch knap hoe Sorga zich ontwikkelt bij Estland. Zo wist hij in deze kwalificatie toch al tweemaal topkeeper Courtois te kloppen. Na zo’n prestaties vraag je je toch af waarom Sorga bij ons niet meer speelminuten krijgt.

Komende dinsdag neemt Estland het op tegen Tsjechië, in de laatste wedstrijd van de kwalificatie.

7 Responses

 1. chretien

  Verslaggever wist niet eens dat Sorga bij VVV speelt….. VVV werd niet genoemd als de club waar hij onder contract staat. Hopelijk krijgt hij wat meer speeltijd…

 2. Kijk naar de goals die hij voor Estland scoort, en ook bij VVV trouwens, allemaal goals in de 16…
  Dus je kunt hem alleen gebruiken als hij veel in deze situatie komt. Bij thuiswedstrijden is dat wat vaker het geval, bij uitwedstrijden alleen maar in de counter en daar is hij te traag voor. Dus denk ik dat er toch bij de technische staf vooral aandacht moet zijn voor het creëeren van meer kansen, vooral vanaf links.
  Liliendal heeft b.v. als linksback wat dat betreft wel potentie, maar die wordt bijna nooit opgesteld…

  1. Godfried

   beweer jij nu dat Letland veelvuldig in de 16 van belgie komt?? en ja, een spits scoort meestal een goal van binnen de 16. vanaf de middenlijn scoren is namelijk vrij lastig…

   vanaf de bank komt hij trouwens nooit in scoringspositie.

 3. Dat beweer ik zeker niet, maar hij krijgt bij Letland wel fatsoenlijke ballen waardoor hij überhaupt in scoringspositie komt in de 16. Is ook een prima spits als de keeper een redding moet verrichten en hij de bal weer terugkrijgt in de rebound, een prima afmaker eigenlijk…
  Je hebt ook spitsen waarmee je op de counter kunt spelen en diepte hebben (ja, zelfs vanaf de middenlijn) die hebben wij ook gehad (Thy en Mlapa) maar daar is hij echt niet geschikt voor. Maar nu moet ik ook zeggen dat er momenteel weinig spelers bij ons op het middenveld lopen die zo’n bal goed geven.
  Vanaf de bank komt hij zeker nooit in scoringspositie, maar ik heb hem live in een aantal uitwedstrijden mogen aanschouwen (Volendam en Excelsior) waar hij echt van 0 toegevoegde waarde was. Ik vind dat de trainer vooralsnog voor Braken als spits kiest dus een terechte keuze.
  Je kunt wel b.v. met Braken én Sorga spelen als je een doelpunt moet forceren in de slotfase…

  1. Grad

   Ik ben van mening, dat Braken niet op de juiste manier gebruikt wordt. Hij speelde namelijk bij Almere en NEC zijn beste wedstrijden en scoorde veelvuldig, opkomend net achter de voorhoede. Dat zou dus betekenen, dat hij heel goed zou kunnen samenspelen met Sorga.

   1. Oke, wie speelde er toen in de spits bij NEC? Of speelden ze 4-4-2? Ik heb een keer in een interview met Danjuma op site van VI gehoord dat hij een heel goede klik had met Braken toendertijd bij NEC, dus hij moet wel iets kunnen en kan het voetballen toch niet verleerd zijn?

Leave a Reply