‘Sorga vertrekt bij VVV-Venlo’

Ests international Erik Sorga lijkt VVV-Venlo alweer te verlaten, meldt De Limburger. De spits werd afgelopen zomer gehuurd van DC United, uit de Amerikaanse MLS, maar VVV wil de huurovereenkomst nu vroegtijdig beëindigen.

Sorga schoot in het begin uit de startblokken: in zijn debuutwedstrijd wist hij tweemaal te scoren – waarvan één fenomenaal met de hak – tegen Almere City. Maar uiteindelijk kwam Sorga niet meer in het plaatje van trainer Jos Luhukay voor. Zijn vervanger is wel al binnen, eerder deze week werd Nick Venema gehuurd van (Jong) FC Utrecht.

18 Responses

 1. RuiverCity

  Weer een bewijs dat wat van ver komt niet altijd beter is (zie ook Zima), terwijl in Nederland genoeg betere spelers/keepers rondlopen. Moet je wel een scoutingapparaat hebben natuurlijk!

  Wel opvallend dat Jos van de (harde) Duitse mentaliteit is en er nu amper Duitse spelers zijn.

  Nu nog 4 nieuwe spelers en we kunnen alsnog naar het linkerrijtje.

  1. Noordsupporter

   Iedereen kent toch de financiële middelen van vvv. En dat is zoals het is. Jij weet dus ook dat er per saldo geen 4 nieuwe spelers bijkomen. Voor nog 4 nieuwe spelers zullen er dus denk ik ook minimaal 3 moeten vertrekken.

   1. RuiverCity

    Ja die fanaciële situatie kent iedereen. Als je zo weinig te besteden hebt, moet je al helemaal geen spelers van ver weg (Oostblok e.d.) gaan halen. Dat is dan wel een beetje dom!

 2. Ik sta helemaal achter deze beslissing.
  De 2e speler die tussentijds vertrokken is, geen idee of er nog meer gaan vertrekken, maar er is binnen de salarishuishouding nu in ieder geval nog ruimte voor minimaal 1 speler, hopelijk meer…

 3. Leonardus

  Het is toch bijzonder knap dat sommigen hier de financiële mogelijkheden van VVV kennen. En ook nog weten of ze wel of geen speler aan kunnen trekken.

  Feit is dat het voor VVV verplicht is punten te pakken. Het is een belachelijke situatie nu en de stand op de ranglijst is ronduit lachwekkend. Nog meer lachwekkend is het vertoonde spel.

  RuiverCity heeft gelijk. Er moeten nog 3 a 4 spelers bij wil je terechtkomen op een plek waar je thuishoort. Een keeper vindt ik dan persoonlijk dit seizoen niet zo’n heel hoge prio hebben. Of Zima moet vertekken, wat ik wel zou toejuichen.

  Er moet zeker een linksback, nr. 10 en links/rechtsbuiten bij.

  1. Noordsupporter

   Natuurlijk ken ik de financiële situatie van vvv niet precies. Maar jullie roepen alleen iets op sportieve gronden. Echter een vereniging is niet anders dan een bedrijf. Vind maar de juiste personen tegen de juiste prijs en die ook nog eens graag willen komen. De realiteit dat er dan ook spelers weg moeten bewijst zich toch al? Inmiddels (bijna) 2 vertrokken. Ben niet teleurgesteld als jullie wens niet uitkomt.

  2. Leonardus, het lijkt mij toch niet zo moeilijk dat als er twee spelers vertrekken midden in het seizoen, en er inmiddels 1 nieuwe speler aangetrokken is , er ruimte is voor minimaal nog 1 speler binnen het salarisbudget. Er even van uitgaande dat er niet zoveel verschil zal zitten tussen de respectievelijke salarissen…
   Maar verder blijft het inderdaad gissen naar de financiele mogelijkheden op dit moment, maar veel zal het niet zijn zonder dat er nog meer spelers vetrekken…

  3. roeljenssen

   Heb het hier al vaker geroepen maar ik denk dat de linksback die VVV zoekt in jong VVV voetbalt. Jens Jacobs (17 jaar) heeft na zijn komst van VVV O18 zich moeiteloos als basisspeler in Jong VVV geknokt.
   Snel, goede trap en volgens mij een goede mentaliteit. Benieuwd wanneer deze jeugdspeler een kans gaat krijgen onder Jos.

  4. Ievel Knievel

   Het enige belachelijke is jouw constante negatieve sleur aan woorden bij ieder bericht. We zien vanzelf wel hoe het beleid bij VVV er inmiddels uitziet. Ik schat nog 1 a 2 spelers die aangetrokken worden en 2 jeugdspelers die doorgeschoven gaan worden.

 4. Gerardus

  Goede beslissing, binnengehaald als een gok maar verloren dus. Heeft werkelijk niet aan kunnen tonen om een meerwaarde te zijn in de minuten die hij speelde. Hij liet wel zien een echte spits te zijn en gemakkelijk te kunnen scoren, maar ook dat deed hij te weinig in de minuten die hij kreeg.

  Nu hopelijk nog Zima en Schrooijen die gaan vertrekken. Die zullen ten opzichte van deze selectie niet voor een habbekrats op de loonlijst staan. Daarvoor in de plaats misschien Rodney Antwi, Cas Peeters of Ricardo kip halen voor een habbekrats aangezien die transfervrij zijn. Maar aangezien Peeters en Kip transfervrij zijn en de laatste jaren niet of nauwelijks iets gepresteerd hebben vraag ik mij af hoe goed zij nog zijn. Hopelijk komt er in ieder geval een basisplaats waardige speler de selectie versterken en laat Venema zien dat hij wel goed genoeg is. Al betwijfel ik het wel of hij het gaat maken gezien zijn verleden. Maar goed, hij heeft bij Utrecht wel bewezen dat scoren hem wel ligt.

   1. Gerardus

    Ja die zag ik ook inderdaad als transfervrije opties, maar daar moet je al helemaal niet mee door willen gaan. Dan liever Roemer en Bastiaans op de vleugel.

 5. kuebke

  Nee,a.u.b. niet .
  Hunte loopt alleen maar als een blind paard over het veld .
  Hij kan nog geen fatsoenlijke voorzet geven en over mee verdedigen zullen we het helemaal niet hebben ,loopt toch alleen maar lucht te dekken.

 6. OooLGooO

  Verder heeft Lars Nabbe zijn laatste wedstrijd voor VVV gespeeld. Hij moet vanwege lichamelijke klachten stoppen met professioneel voetbal. Heel erg sneu voor die jongen die nog niet zo heel langs geleden een contract heeft getekend….

Leave a Reply